Mccarthyismen sticker upp sitt fula hydrahuvud i Sverige!

12
1045

En artikel av Ingemar Siby i alltför aktuell och alltför otäck fråga!

 

 Anders Ericson (Galenskaparna) kommenterade en gång sin satiriska pjäs: Greven och Betjänten som så att: Hur gör man satir på en satir? Det är lätt att ställa samma fråga om den uppsats konsultföretaget Alfactor skrivit om de idéella föreningarna ”Kvinnor för fred och ”Sveriges Fredsråd”. Det som inte går att skämta om – går inte att ta på allvar” lyder talesätet. Småskoleuppsatsen från Alfactor måste i högsta grad tas på allvar. Den visar att yttrandefriheten  är i allvarlig fara. Nästa gång blir det   Naturskyddsföreningen och miljörörelsens tur av nagelfaras: De har ju framfört kritik mot TIDÖ-avtalet!

 Nåväl! Jämställdhetsmyndighetens (JM) direktiv är att undersöka följande:

 1. Finns det organisatoriska kopplingar eller samarbeten (exempelvis spridning av propaganda) mellan organisationerna Kvinnor för Fred samt Sveriges Fredsråd och diktaturer, i synnerhet Ryssland?
  2. Finns det kopplingar mellan företrädare för Kvinnor för Fred samt Sveriges Fredsråd och diktaturer, i synnerhet Ryssland?
  3. Har företrädare för Kvinnor för Fred (KFK) samt Sveriges Fredsråd uttalat sig eller på annat sätt uttryckt stöd för diktaturer, i synnerhet Ryssland?

Redan efter att ha läst ovanstående, detta dyker misstanken upp om det står rätt till med JM:s kontakt med verkligheten? Lever JM kvar i 1980-talet? Sedan 1990 har Federationen Ryssland styrts av en folkvald president och folkvalt parlament (Duman) Med andra ord uppfyller inte Ryssland kraven på  att vara diktatur. Att Ryssland är auktoritärt  är en annan fråga. JFR med om USA är en verklig demokrati: USA kan ju kallas monetärdiktatur.

De tre punkterna är skrämmande: JM ifrågasätter på fullaste allvar att de idealister som arbetar för fred på vår jord inte får samtala eller utbyta åsikter med Ryssar! Då anses enligt utredningsdirektiven att organisationerna motarbetar demokratiskt styrelseskick. Och utredningens värsta anklagelse är att en företrädare förr KFK befunnit sig på samma seminarium som Rysslands ambasadör. Då kan ni tänka er hur grava övriga anklagelser är!

Joseph McCarthy

Detta McCartiska grepp är dock inte nytt. Under 1980-talets folkstorm mot alla av USA placerade Kärnvapen, och för Fred på Europeisk mark, anklagades dessa för att vara nickedockor i Sovjets ledband. När Gudrun Schyman gjorde ett utspel för fred på Svarta Havskusten, spreds en ledare i den reaktionära pressen att ”Fred var omodernt!

Kan det vara tydligare: T.o.m. USA:s fanclub erkänner alltså  att Ryssland är fredsälskande och USA krigshetsare! Det syns ju t.o.m. i statistiken:

USA har startat 67 krig sedan 1945 och Ryssland endast två!

Detta synsätt får konsekvenser. Den första konsekvensen borde bli att Nobelkommittén bannlyses för att Alexander Solsjenitsyn fick Nobelpriset i Litteratur 1970.

Den andra konsekvensen borde blir att Sverige lämnar FN.  Strax före Jul röstade FN:s generalförsamling för en resolution  om Eld upphör och fred i Gaza på Rysslands förslag. Resultatet  blev att  147 länder röstade FÖR resolutionen och endast två emot: USA och Israel.
FNs säkerhetsråd
Eftersom alltså en överväldigande majoritet i FN är för det Ryska Narrativet  (=ideologin) Eld Upphör/Fred, som dessutom har en ambasadör på plats i generalförsamlingen – som kan råka blinka åt den svenske, måste Sverige återlämna medlemsskapet i  FN. Lika bra det. Sverige är ju numera endast röstboskap för farbror USA.
Historien upprepar sig. På 1950-talet härjade senator Joseph McCarty I USA och anklagade alla för att vara kommunister, som kunde tänkas ha snubblat över ordet, eller kände någon som kände någon…
Tucker Carlson
Enligt Tucker Carlsson drog demokraterna igång en våg av liknande inriktning och anklagelser mot Ryssar och Ryssland för att dölja fusket i primärvalen för att göra H. Clinton till presidentkandidat. Det är tydligen den vågen som nu visar sitt skummande innehåll och börjat dränka den svenska demokratin. Kan det vara en viss minister, välutbildad i USA och England som tillämpar sina väl förvärvade kunskaper i hemlandet.
Bakom utredningen skymtar vapenindustrin, eller i alla fall Lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv. Nato medlemskap innebär storaffärer för Wallenbergarnas kelgris SAAB. Så stora att inga andra åsikter tolereras längre här i landet.
Profiten framförallt!

 

Därmed kan vi räkna på ena handens fingrar ut vilka föreningar som kommer att hamna i skottgluggen härnäst: Naturskyddsföreningen och Miljörörelsen! Bättre miljö innebär ökade kostnader för industrin dvs lägre profit. Alltså gäller det att sopa undan förespråkarna. Därför gav Kristersson Thunberg och hennes vänner en ny benämning: ”Klimatterrorister”. ”Miljöterrorister” kan förväntas.
De dåligt testade mRna vaxinerna, som bara har tillfälligt tillstånd, är mjölkkossor för läkemedelsindustrin. Oxfams ca två år gamla beräkning, visar på en profit på ca 1 000 dollar I SEKUNDEN.
Och därmed gäller det att rensa i vänkretsen: Säg upp bekantskapen med klimatologer, meterologer, geologer och andra naturvetare med insikt i långa temperatur tidsskalor. Annars kan vi bli dömda till 10 000 års fängelse. Så lång tid tar det att få reda på vem som har rätt: Klimatsabotörerna eller Klimatterroristerna!
Ministrar behöver dock inte veta vad som är rätt: De behöver bara påstå vad som är rätt. Tyvärr har de nuvarande ministrarna ingen humor och gillar inte att bli utskrattade. Därför har Satirgruppen Public Service fått sparken från SR. Ju mer ministrarna tjänar, ju mer lättsårade har de blivit.
Relaterat

Cervenka om vapenindustrins vinstboom i skuggan av det påstådda krigshotet mot Sverige
”>Svar på kritiken av Anders Romelsjö i statliga rapporten ”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”.
Svar på kritiken av Anders Romelsjö i statliga rapporten ”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”.
”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”. Kritik till Jämställdhetsmyndigheten.
USA har inlett 251 militära interventioner sedan 1991 och 469 sedan 1798.

Wikipedia: Joseph McCarthy’s charges that various government entities were infested with communists or communist sympathizers were mostly undocumented, and he was unable to make plausible charges against any person or institution. Nonetheless, his accusations resulted in some people losing their jobs and others facing popular condemnation. The persecution of innocent persons on the charge of being communist and the forced conformity that the practice engendered in public life came to be called McCarthyism.
Föregående artikelPalestinademonstration Odenplan lördag 20 januari kl 13. Kom!
Nästa artikelNetanyahu säger till USA: ingen palestinsk stat efter kriget
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Anders Ericson (Galenskaparna) har också sagt, i en sketch i serien Svensk Humor (avsnitt 5) i SVT:
  “Om demokratiska val verkligen hade kunnat ändra någonting skulle det vara olagligt.”
  Så sant, så sant.

  Angående företaget Alfactor AB [ https://afactor.se ] – som jag var inte och tittade på igår – så kan jag inne i deras företagspresentation se att de skulle vara inriktade på den typ av undersökningar som Jämställdhetsombudsmannen anlitat dem för. Dessutom är det väl allmänt känt vilken ytterst skruvad syn på demokrati och opinionsbildning människor som arbetar och arbetat inom säkerhetstjänsterna har. Och resultatet av Alfactor ABs arbete visar att de är direkt olämpliga för den typen av utredningar. Alfactor AB blir då ett allvarligt hot mot demokratin och yttrandefriheten. Frågan här hur det kom sig att Jämställdhetsombudsmannen anlitade just Alfactor AB. Det är något som borde undersökas.

 2. ”Demokratierna” Israel och USA begår folkmord inför öppen ridå – då är det väl mer än logiskt att fredsrörelsen inte får samtala med ”diktaturer”.

  Ett bagatellärende apropå säkerhetstjänster: Via Jimmy Dore kommer informationen att en domare i USA beordrat FBI att överlämna den mördade Seth Rich’s tillhörigheter såsom dator och bärbart minne. Eftersom FBI står över lagen har de vägrat. De har dock avslöjat sig genom att begära tidsfrist. Denna skulle vara 66 år. Således, vi har inget att dölja men vänta i 66 år, så får ni det bekräftat.

  Den som minns, Seth Rich var demokratiska partikansliets medarbetare som misstänks ha lämnat över Hillary Clintons mejl till Wikileaks och som också var den som gjorde intrång i partiets datasystem. Han mördades strax därefter i ett mord som kamouflerades som ett rånmord där inget rånades.

 3. Anledningen till JMs granskning av KFF är att en av dess medlemmar, Agneta Norberg, skrev på Facebook att Hultqvist borde hängas.

  Det uttalandet ansågs strida mot JMs demokrativillkor

  • I rapporten finns inte sökorden ”häng” eller Hultqvist. Sökordet ”Agneta” har 29 träffar, men där står inget om att någon ska hängar eller om Hultrqvist.

 4. Den borgerliga demokratin ( som tillåter över 500 miljardärer att uppstå och ytterligare berika sig – på resten av samhällsmedborgarna)har tagit ett kvalitativt språng – till borgerlig diktatur. Tryck- och yttrandefriheten är inskränkt . Censur I bla massmedia så det är hög tid att agera medborgare ! Snart har vi kärnvapenbestyckade Usa baser i landet , som lyder under Usa lagar . Riksdagen är i dag en kujon till imperialistiska kolossen på lerfötter Usa oligarkin. Usa har mördat nära 30 miljoner människor sedan andra kriget . Senast Palestina massakern och Jemen bombningarna .

 5. Tala om världen som upp och nervänd och bocken som trädgårdsmästare. Hur vanns demokratin i Sverige? Jo genom årtionden av kamp från folkrörelserna De krafter med polisiära och militära rötter som sitter på Alfactor AB kan historiskt knytas till dem som agerade motståndare till demokratin. Demokratin var ingen bjudning. Den vanns genom kamp. Kampen var nödvändig eftersom motståndet var starkt. Viktigt att veta vilka motståndarna var. Samma krafter har varit krigsivrande från kraven på svenskt militärt ingripande mot Norges som utropade sin självständighet. Kraven på ett modigt svenskt deltagande i första världskriget på Tysklands sida och alla drömmar först om svenskt deltagande i andra världskriget och sedan förhoppningarna om tysk ockupation. Hitler satt på väggarna i många militär- och prästhem. Det vurmades om svenskt atomvapen att använda mot Ryssland. Tack till det Socialdemokratiska kvinnoförbundet för att det inte blev så. De svenska intellektuella och kulturpersoner som samlade kring fredsappellen ”Den tredje ståndpunkten” hanterades som landsförrädare och sovjetvänner. Och nu vill samma krafter få oss i krig igen och i det perspektivet blir demokratin ett hot. Därför ikläder man sig falsk demokratiförespråkardräkt för att angripa de verkliga eldsjälarna för fred och demokrati. Sverige: Lär av din historia! Upp och nervänd är just nu världen. Det är här som i Tyskland på trettiotalet då en samling borgerliga partier släppte fram nazismen till makten antingen för att man trodde att de var ofarliga eller att man hoppades på dess bidrag till en önskad omstöpning av Tyskland. Vi vet hur det gick och vad som hände med demokratin. Omstöpning blev det. Således bör man inte släppa på analysen om vilka i vårt land som hotar demokratin och vilka som är dess förkämpar. De som för en tid sedan hajlade sig fram i den svenska politiken och skämde ut sig med järnrörsskandaler och annat har nu till och med tagit upp begreppet demokrati i sitt partinamn. De är nu största parti i den formering som bär upp vår nya regering. Är det förvånande att det som nu sker verkligen sker?

 6. Journalisten Stina Oscarsson skriver idag i SvD om de indragna bidragen till fredsorganisationerna. Hon redovisar bl a en intervju med utrikesminister Billström. Intressant läsning

 7. Hittar inte i den digitala upplagan den artikel som fanns i papperstidningen: Nåväl! Efter en del faktaredogörelse kommer hennes kommunikation med Billström Han anför flera skäl till att bidragen till svenska fredsorganisationer stoppats. Enligt Tidöpartiernas reformagenda skall biståndet renodlas. Bidrag skall inte utgå till opinionsbildning. Han hävdar bestämt att åtgärden inte har något med organisationernas åsikter att göra. Men i ett uppföljande SMS berättar Billström att ”han är djupt besviken över Svenska Freds tydliga nej till att ge Ukraina svenska vapen”.
  Och så här skriver Stina Oscarsson: ”Att en minister går in och talar om vad som är rätt och fel åsikter kan jag inte undgå att finna anmärkningsvärt. I synnerhet som organisationen aldrig aktivt motarbetat vapenstödet utan bara inte sett som sin uppgift att driva den frågan utan att fylla andra uppgifter”.
  Min kommentar: Det kan ju tyckas märkligt att en minister förväntar sig att en fredsverkande organisation skall vara för krig, vapenleveranser, dödande och förstörelse och att krig och dödande är en bättre väg till fred än förhandlingar och diplomati. Men från den absurda ståndpunkten blir det då inte konstigt att statsbärande krafter i Sverige anser att fredsverkande organisationer måst åsiktkartläggas via polisiär och militär kompetens och stämplas som odemokratiska, varvid indragningen av de små bidragen bara blir ett enkelt pennstreck. I Ukraina fanns ett framförhandlat fredsavtal som FN gett sitt stöd och parterna inklusive flera medverkande länder skrivit under – Minsk II. Vid kriget utbrott inleddes förhandlingar om vapenstillestånd mellan Ryssland och Ukraina. Boris Johnsson och Nato/USA ingrep i dessa förhandlingar för att få stopp på diplomatin. Enligt Billström som bara känner och hävdar krigets väg skulle ett stöd till Minsk II och de förhandlingar om vapenstillestånd som inleddes alltså vara skäl att påbörja en åsiktsregistrering av sådana ståndpunkter som de krigförande parterna själva fört fram som möjligheter till fred. Endast krigets och mördandet väg är den Billströmska demokratiska. Därför detta angrepp både på freden och demokratin.

 8. Själv tolkar jag det här som att parasiteliten i väst har panik, gråter och pissar på sig samtidigt. Precis allt de har tagit sig för går åt pipan. Fastän de tjänar pengar åt oligarkerna, samt massmördar alla ukrainska män i processen, så är de ändå förlorare som pissar på sig och gråter i panik.
  https://swebbtube.se/w/vpmWSxBmx5yMcE1PhzGMMu

  Det är synd om parasiteliten. De är förvirrade och vet inte vad de gör.

 9. […] Relaterat ”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”. Statlig rapport – Farlig för yttrandefrihet och demokrati? ”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”. Statlig rapport – Farlig för yttrandefrihet och demokrati? Svar på kritiken av Anders Romelsjö i statliga rapporten ”Demokrativillkor – Kvinnor för fred”. Kvinnor för fred pekas ut som säkerhetshot i statlig rapport. Mccarthyismen sticker upp sitt fula hydrahuvud i Sverige! […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here