Protesterna mot rasismen och orättvisorna i USA sprider sig.

28
2281
Upplopp i Oakland, där jag har släktingar.

Fernando Arias rapporterar i Sveriges Radio: ”Demonstrationerna efter polisingripandet mot den svarta amerikan som dog efter en polisinsats i måndags har nu spridit sig till en rad andra platser runtom i hela USA. Samtidigt har en av poliserna gripits och står nu åtalad för dråp.

I södra Minneapolis samlades demonstranter för att fjärde dagen i rad för protestera mot polisvåldet, samtidigt hade kamouflageuniformerade militärer från nationalgardet kallats in för att spärra av gator och hela kvarter i staden.

Under helgen råder det utegångsförbud i Minneapolis, men många demonstranter valde att trotsa det förbudet vilket fick konsekvenser.

Samtidigt har demonstrationerna spridit sig till många andra delar av USA: Washington, Denver, New York, Los Angeles, Dallas och så Atlanta, där demonstranter och polis sammandrabbade i lobbyn på CNN:s huvudkontor.

Även utanför Vita huset samlades demonstranter och Secret Service tvingades under en period att stänga av Vita huset.

Den polis som tryckte sitt knä mot George Floyds hals har nu åtalats misstänkt bland annat för dråp.”

På eftermiddagen 30 maj rapporteras attExpressens Nina Svanberg blev skjuten i låret med av en polis.


Utdrag ur artikel av Pål Steigan: USA: Drapet på George Floyd utløser landsomfattende opptøyer

Polismannen Derek Chauvin tryckte hårt mot sidan av halsen på den liggande svarte mannen George Floyds i Minneapolis. Floyd dog under gripandet. Flera videor av händelsen har publicerats som tydligt säger att Floyd tydligt säger att han inte får andas.

Redaktörens kommentar:
Möjligen kan detta bero på att hårt tryck från knäet allvarligt skadade luftstrupen. Möjligen kan också halspulsådern ha skadats, men detta ger inte tillräcklig effekt på andningsförmågan.

I Minnesota har nödsituation och utegångsförbud införts. I Atlanta, Georgia, har CNN attackerats och College Football Hall of Fame förstörts och plundrades Atlanta-borgmästaren Keisha Lance Bottoms säger ”detta är inte en protest, detta är kaos”.

I Minneapolis har borgmästaren begärt hjälp från nationalgardet för att slå ned upploppen. I Washington skadade demonstranter in i och skadade finansdepartementets byggnad, skriver Daily Wire.

Vita huset sattes under kort inlåning när upplopp utvecklades i huvudstaden. CNN kunde prata om demonstrationer och / eller upplopp i 18-20 stater och många städer i hela landet. Vissa protester ägde rum fredligt och andra var våldsamma.

President Donald Trump utfärdade en varning mot de våldsamma demonstranterna och slutade med orden: ”när plundringen börjar följer skjutningen. ” Twitter publicerade ett uttalande till presidentens uttalande om att det ”bryter mot deras regler genom att förhärliga våld.” Således har detta också blivit ett krig mellan presidenten och Twitter där han hotar att begränsa kanalens verksamhet.

Ett explosivt land i strid med sig själva

Förenta staterna har upplevt upplopp och lokala upplopp, plundring och eldbomber tidigare. Men detta är något nytt i den meningen att landet nu är uppdelat som aldrig tidigare. Det finns ingen enhet mellan politikerna och presidenten. Landet är uppdelat i fientliga läger som befinner sig i ett lågintensivt ”krig” med varandra.

Samtidigt är 40 miljoner arbetslösa och många miljoner människor är på väg mot hunger. Från den ultra-rika sidan har det länge varit ett klasskrig mot majoriteten, ett krig som de rikaste vinner varje dag.De ultra-rika är rikare än någonsin, medan nya tiotals miljoner kastas ut i fattigdom. Det har länge varit tal om ”det kommande inbördeskriget i USA”, men det har ofta betraktats som en teoretisk möjlighet. Nu kan USA kanske anses vara som en hög väldigt torra kvistar där vissa gnistor kan utlösa en större brand – samtidigt som det finns människor, som vill tända på, på ett eller annat sätt. (Slut Pål Steigan).


New York Times rapporterar att armén överväger att sätta in militärpolis i Minneapolis.

Att förövaren och tre andra poliser avskedats hjälper inte.

Upplopp och demonstrationer mot rasism och orättvisor är inget nytt i USA. Wikipedia.

Kommentar:

Jämförelsevis verkar Kinas regering och polis ha visat större tolerans mot de långvariga protesterna i Hongkong, i alla fall inte mindre. I USA kallas armén in efter 5 dagar, ännu inte i Hongkong efter ett år efter vad jag vet.
Jämfört med protesterna i Hongkong har man inga belägg för påverkan av utländska makter.

Försöker USA få igång en färgrevolution i Hongkong?
Våldsamma US-stödda Hong Kong-demonstrationer syftar till att framkalla “Tiananmen-incident.
Pressrapporteringen är olika då det gäller protesterna i Hongkong och i USA. Då det gäller Hongkong riktas kraftig kritik mot Kinas regering – Hongong är sedan c:a 2000 år en del av Kina, avbrutet av Storbritanniens kolonialisering och styre av Hongkong utan demokratiska former. Hongkong var en brittisk besittning från 1841 till 1997.
Hongkong har alltså varit en del av Kina betydligt längre än Gotland, Skåne och Blekinge har varit en del av Sverige.
I rapporteringen från USA riktas knappast någon kritik mot ett USA där rasismen är framträdande 155 år efter slutet på amerikanska inbördeskriget. Inget att diskutera??

Av en händelse har vi nyligen publicerat ett par artiklar om inbördeskrig i USA.
Det andra, kommande inbördeskriget i USA?
Det andra amerikanska inbördeskriget (del 2)

Tidigare publicerade jag Inbördeskrig i USA inom 5 år?.
Några siffror från den artikeln:

31% av tillfrågade amerikaner tror att det blir inbördeskrig i USA inom de närmaste fem åren, skriver Ramussen Report år 2018. De flesta tror att våldet ska komma från motståndare till presidentens politik. Detta skriver Ramussen Report som genomfört en opinionsundersökning av 1000 vuxna i slutet av juni 2018. Felmarginalen är 3 % med 95 % konfidensintervall. Detta innebär att andelen ligger mellan 31-3=28 % och 31+3=34 % med 95 % sannolikhet. Ramussen Report

44% av USA:s svarta tror att ett andra inbördeskrig är sannolikt under de kommande fem åren, en uppfattning som delas av 28% av de vita och 36% av andra minoriteter än afrikan-amerikaner.

En kommentar från en läsare nedan med ordet “inbördeskrig”.

“Diagnos USA:
1. 36 miljoner Amerikaner är fattiga
2. 33 miljoner Amerikaner har ingen hälsoförsäkring
3. 3.5 miljoner Amerikaner är hemlösa, medan tusentals hus står tomma
4. USA har varit i krig i 222 år av 239 (93% i krig)
5. USA har dödat mer än 20 miljoner människor i 37 länder sedan 1945 och dödandet fortsätter än
6. Nyss fick Pentagon ett budget på 1,48 biljoner dollar
7. Vi ser växande tecken på inbördeskrig (sjuklingar, våldsamheter, vulgär moral, mm)”

Slutord:
Jag tror inte på något inbördeskrig i USA inom kommande 5 år. Det finns alls ingen tillräckligt stark rörelse mot etablissemanget. Och inom statens våldsapparat ses inga tecken på splittring.

Föregående artikelGlobal omstart – för fred, miljö och välfärd mot militarismen
Nästa artikelFörslaget om ny LAS är bra för Kapitalet – lär driva arbetare bort från S, även till SD.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

28 KOMMENTARER

 1. Det som döljs i berättelserna av polisvåldet i USA är att sedan 90-talet tränas USAs poliskår av polis/militärer från apartheid israel som är jo experter på att döda barn, kvinnor och civila. Det inhumana sättet som de svarta behandlas av USAs polis har sin förebild i hur Palestinier behandlas. Dödens änglar från hell aviv härjar i USAs städer. https://www.globalresearch.ca/militarization-and-police-violence-in-america/5535482

  ”For those who follow news in the United States, the routine killing of innocent civilians by the police has become a national crisis despite concerted attempts by political and legal authorities and the corporate media to obscure what is happening. See ‘Killed by Police’ and ‘The Counted: People killed by police in the US’.

  So far this year (2017), US police have killed 1,044 people. In contrast, from 1990 to 2016, police in England and Wales killed just 62 people. See ‘Fatal police shootings’.”

  https://www.globalresearch.ca/why-are-police-in-the-usa-so-terrified-national-crisis-the-routine-killing-of-innocent-civilians-by-the-police/5618325

 2. Klasskillnaderna i USA handlar om djupt rotade klyftor som går tillbaks till apartheid och slaveriet. Att jämföra det med situationen i Hongkong känns inte helt relevant. Situationen i Hongkong handlar inte så mycket om rasistiska strukturer som folkets kamp för yttrandefrihet och bättre arbetsförhållanden. För Kinas del handlar det naturligtvis om att få kontroll över provinsen inför övertagandet – något som Hongkongs befolkning knappast längtar efter.

  Vi kan gräva fram hur mycket skit som helst om det stora imperiets illdåd världen runt, och inte minst det faktum att landet på hemmafronten är så kluvet och fyllt av oroligheter. Men bara att dessa oroligheter tillåts blomma upp visar ändå på USA:s liberala grundsyn. Sannolikt kommer det leda till allt större uppror och förhoppningsvis till en social revolution mot det neoliberala etablissemanget. Men det blir säkert inte lätt. Vi kan se hur DNC inför den kommande valrörelsen utan problem viftade bort Bernies unga vitala vänsterrörelse. En rörelse som tyvärr inte heller har något större fäste i den svarta populationen. De sitter ännu fast i den strukturella rasismens grepp, och Bernies anhängare har hittills inte lyckats överbrygga detta gap.

  Kina är, när det kommer till kritan, en brutal diktatur där den här typen av upprorsstämningar knappast får komma till uttryck överhuvudtaget. Massakern på Himmelska fridens torg går inte ens längre att googla på i Kina. Vi får inte heller glömma att även detta land är ett tydligt uppdelat klassamhälle mellan Han-dynastins regerande ställning och ett undre arbetarproletariat, som många gånger lever under nästintill slavlika förhållanden. Något som globalisterna levt högt på under ett antal decennier.

  • I Hong Kong handlar det varken om yttrandefrihet eller bättre arbetsförhållanden, utan om att USA har på samma sätt som en gång Hitlerjugend indoktrinerade skolbarnen till lydnad och underkastelse till nazismen, men är gäller det lydnad och underkastelse till USA. USA vill ta kontroll över Hong Kong, det är det som gäller. Vad gäller Hong Kong befolkning har över 2 miljoner skrivit på en lokalt startad petition för stöd till den nya nationella säkerhetslagen, medan samtidigt omkring 1,000 USA sponsrade våldsamma gatuligister härjar på gatorna. Intressant är även att emigrationen till Kina från Hong Kong ökar. I Kina kan ett ungt par köpa bil och en 100 Kvm våning och vara skuldfria på 10 år. Se bilderna i mitt inlägg hur man lever i Hong Kong, utan bil, och det är omöjligt att bli skuldfri.
   https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/31/hong-kong-ett-ruttet-och-fallfardigt-ruckel/
   20% i Hong Kong lever i svår fattigdom, 70% under mycket knappa förhållanden, närmast omänskliga. Kina är heller inge diktatur alls, här går det att påverka, polisen går obeväpnad, bilen står kvar på morgonen, polisen behövs inte, och alla går säkra på gatorna. Det finns en enorm personlig frihet, betydlkigt större än Sverige. ”Massakern på Himmelska fridens torg går inte ens längre att googla på i Kina”. Lögn. Det går det visst, och någon massaker inträffade aldrig. De är en propagandalögn. Däremot kommer inte USA propagandan upp. Att sprida falska rykten är olagligt i Kina, precis som rasism blockeras i Sverige.
   https://www.globalpolitics.se/usas-forsok-att-starta-en-revolt-i-peking-1989-och-astadkomma-regimskifte-i-kina/
   Att Kina skulle vara ett klassamhälle med någon grupp i ”regerande ställning” eller ”arbetarproletariat” är även det en grov lögn. Ärligt talat Gunnar Johansson, man blir ärligt talat rejält förbannad över alla dessa grova lögner som sprids.

   • USA:s städer i brand när upplopp fortsätter.
    Den amerikanska regeringen kommer att utse Antifa-rörelsen som en terroristorganisation och därigenom effektivt göra den olaglig på amerikansk jord. Presidenten märkte gruppen ”anarkister”.
    USA:s president Donald Trump har meddelat några statliga guvernörer att kalla in Nationalgardet för att stoppa plundring, vandalism och våld och att .slå ner gruppen ”innan det är för sent”. Den amerikanska regeringen kommer att utse Antifa-rörelsen som en terroristorganisation och därigenom effektivt göra den olaglig på amerikansk jord. Presidenten märkte gruppen ”anarkister”.
    Våldsområdet har tvingat borgmästarna i Minneapolis och Los Angeles att ringa in National Guard, trots att de initialt var ovilliga att göra det. Åtta fler stater har också aktiverat sina National Guard-enheter, medan flera städer har meddelat utegångsförbud i ett försök att begränsa upploppen. https://sputniknews.com/us/202005311079479001-trump-on-riots-in-minneapolis-national-guard-should-be-used-in-other-states-before-its-too-late/

    Antifa är de verkliga fascisterna.”
    Upploppen som konsumerar USA:s gator har ”kapats” av Antifas militanter, hävdar Brexit-partiledaren Nigel Farage ”Förskräckligt att den tragiska döden i USA kapades av Antifa, som skulle ersätta våra västerländska demokratiska värderingar med något mer extrema än de de anklagar”, tweetade Farage på söndagen.
    Farages åsikt delas av Trump-administrationen i Washington. President Donald Trump har anklagat ”ANTIFA och den radikala vänstern” för att ha orsakat oroligheter, medan riksadvokaten William Barr skyllde våldet mot ”vänsterextremistiska grupper och anarkiska grupper som använder Antifa-liknande taktik.”
    Kort för ”antifascist” har Antifa kommit att hänvisa till de löst organiserade kollektiven av vänstermilitanter och anarkister som har dykt upp över USA under de senaste åren. Den anklagas för att ha väckt våld vid flera protester och sammankomster.
    https://www.rt.com/uk/490324-nigel-farage-antifa-fascists-riots/

 3. ”att hårt tryck från knäet allvarligt skadade luftstrupen” De kan ha skett innan videon började spelas in, men det verkar inte sannolikt att knät mot sidan av halsen skulle ha skadat varken luftstrupen eller blodådern att döma av bilderna. Däremot finns just där knät vilar mot halsen ett känsligt område, vilken alla kan testa genom att applicera ett tryck mot halsen under örat men lite längre bak. Det är känt att ett kraftigt tryck på den punkten kan åstadkomma medvetslöshet. Rättsläkarens protokoll har tydligen offentliggjorts, och det pekar på att mannen hade tagit droger, och även hade svåra underliggande sjukdomar, bland annat hjärtsjukdomar, som kunde ha framkallat symptomen och orsaka dödsfallet. https://www.nyatider.nu/rattslakaren-george-floyd-dog-inte-av-kvavning/ Svenska media mörkar.

  Vad gäller Hong Kong har Kinas polis inte varit inblandad alls, utan enbart polisen i Hong Kong, vilken är utbildade efter brittiskt mönster. I Kina går det inte att sätta in armèn som i USA, armèn, PLA, får endast används mot yttre fiender. Däremot finns det en beväpnad insatsstyrka precis som i Sverige, den har legat i beredskap, men inte satts in. Hongkong är sedan c:a 2,200 år en del av staten Kina som bildades för 2,200 år sedan av Qin dynastin, men Hong Kong har varit en del av Kina i över 5,000 år, och under tidigare dynastier. Xiadynastin (夏朝) är enligt traditionell kinesisk
  historieskrivning den första dynastin 2070 f.Kr. till 1600. Hong Kong var del av den. Fattiga i Kina är nu mindre än 1% och minskar, men 20% i Hong Kong och och ytterligare 70% lever under mycket knappa förhållanden. Ta en titt på mitt senaste inlägg, https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/31/hong-kong-ett-ruttet-och-fallfardigt-ruckel/ och notera bilderna på hur folk bor i burar och storleken på en våning, bilden visar hela våningen, för en hel familj.

 4. Ja, att situationen i Hong Kong är vidrig råder knappast några tvivel om. Men ärligt talat, orsaken till Kinas enorma ekonomiska lyft, handlar ju i grova drag om att man lyckats konkurrera ut västvärldens industrigolv genom att gödsla med extremt billig arbetskraft. Varför skulle annars västvärldens företagsmagnater investera så oförblommerat i en kommunistdiktatur? Visst satsar man på att höja levnadsstandarden för bredare folklager, men när det gäller yttrandefrihet och många andra mänskliga rättigheter, råder det ändå inga tvivel om Kinas tillkortakommanden. I USA finns det gott om fria alternativa röster i media. Ron Paul, Jimmy Dore, Kyle Kulinski, The Hill, Joe Rogan osv i en oändlig rad. På högerkanten har vi Fox news och andra. Friheten att uttrycka sin mening utanför det dogmatiska mainstreamflödet är – än så länge – nästintill obegränsad. I Sverige har vi – än så länge – röster som Global Politics. Men styrningen ökar. Menar ni att Kina skulle vara något slags föredöme när det gäller det fria ordet? Vill knappast tro det. Falun gong-rörelsen, Uigurernas situation, de unga kvinnorna på verkstadsgolven. Det finns säkert hur mycket som helst, även om inte mycket kommer ut. Att Kina fungerar så ”smidigt” beror enligt min mening enbart på Kinas oerhört repressiva styre. Om man tror att massakern på Himmelska fridens torg aldrig inträffade, då är man indoktrinerad långt över bristningsgränsen. Kinas styre skulle jag verkligen inte föredra framför USA:s. Men det fria ordet är hotat överallt, inte minst i USA, sedan man röstade igenom Patriot act som var inspirerat av öststatsdiktaturernas lagtexter för att undanröja oppositionella röster.

  • För det första är Kina ingen kommunistdiktatur. För 30 år sedan var det en fråga om billig arbetskraft, sant, precis som i Japan för 70 år sedan. I både Kina och Japan var det dessutom ett sätt för USA oligarkerna att undvika miljölagar i USA. Därav den forna miljöförstöringen i både Japan och Kina. Idag lever man bättre och tryggare i Kina än i Sverige, och även yttrandefriheten är betydligt bättre i Kina, för man behöver inte riskera förföljelser och trakasserier som i Sverige. N.B. att Benny Fredriksson helt lagligt drevs till självmord. Även mänskliga rättigheter är betydligt bättre i Kina, för förövare sätts på avradikalisering innan dom kör ihjäl folk med lastbilar eller knivskär dom på varuhus. I Kina går unga runt och väljer bostad, i Sverige står dom i kö 30 år. I Kina kan dom vara skuldfria på 10 år, i Sverige aldrig. I Kina finns hundratusentals helt oberoende media, dom som man arbetar hårt för att stänga ner i Sverige. Kina är ett föredöme när det gäller det fria ordet. De gamla centralstyrda systemmedia är nästan borta i Kina, istället har vi gräsrotsdrivna nya media i form av nätverk på WeChat, där alla får vara med och där kommentarer inte censureras av maktens företrädare. Falun Gong är en USA finlandiserad politisk kult med ett syfte, och Uighurerna stortrivs, jag har frågat dom, så även tibetanerna. Något repressivt styre finns inte i Kina, landet är alltmer gräsrotsstyrt, och eftersom majoriteten av gräsrötterna vill ha ett fredligt och harmonisk samhället blir de radikala extremisterna som stucker upp huvudet snart nedtryckta av majoriteten. Det bevarar det fredliga samhället. Kina har inte ”styre” i den bemärkelsen att det styrs från toppen, det styrs underifrån. Traditionellt kallat folkstyre.

 5. Påfallande tyst från ”arbetarklassen” och andra USA-nissar här på bloggen! Men vill man leva i sin egen livslögn och inte se verkligheten så passar det bra att blunda! Kanske börjar det gå upp för en del hur illa det är i USA och hur explosivt det kan bli när folk som inte har något hopp längre agerar. Och här har vi orsaken till varför man i Sverige fortsätter med frikostiga bidrag till no-go zonerna av våra skattepengar! Skulle bidragen utebli så ser Sverige snart likadant ut som USA!

  • För att inte nämna Sverige i samma ljus. Problemet är den form av ”demokrati” båda kör, vilken bygger på att skapa konflikt och motsättningar, inte lösningar och samförstånd, en gruppering försöker slå ut andra grupperingar. Systemet grundades i USA 1789 , och när det gäller Sverige vid mötet i Arboga 1435 eller Gustav Vasas riksmöten i Västerås 1527 och 1544. Sedan har vi haft en otrolig samhälles och teknologiskt utveckling, speciellt de senaste 30 åren, men samhällssystemet har inte följt med. Historien i Kina är annorlunda, man började egentligen utveckla samhällssystemet 1978, efter att både demokratin och ett populistisk enmansstyre hade kapitalt misslyckats. Vad skall behövas för att väst samhällssystem skall vidareutvecklas. Kinas utveckling var dyrköpt, flera revolutioner och samhällsomstörtningar och 100 miljoner människoliv. Vad kommer det att kosta i väst, och i Sverige.

 6. ”Påfallande tyst från “arbetarklassen”
  Tyst, tystad eller kanske en kombination?
  Allt med den liberala demokratin är inte sopor.
  Något som är mycket bra är att det går att välja samtal och kanaler utifrån egna värderingar och åsikter.
  Det ska vi vara mycket tacksamma för. Det är långtifrån givet alla samhällssystem som förekommit på den här planeten.
  Någon annan kommentator här tyckte jag skulle ”odla mina fritidsintressen”.
  Jovisst absolut. Sitta inne och skriva vid en dator är väl inte det första jag önskar den här årstiden och med det här vackra försommarvädret.

  Jag tog upp en händelse här som blev refuserad. Min beskrivning var ganska blygsam men det hjälpte inte. Men det gör inte så mycket. En annan bloggare tog upp det än mer detaljerat och ingående och som kan visa hur det står till i det svenska rättsväsendet idag som reformerats av kulturvänstern och feministisk politik.

  https://thoralfsblogg.com/2020/06/01/skott-mitt-i-pannan-ar-mord/

  • Hade varit klädsamt om du i stället visade lite ödmjukhet för att andra har bättre koll än du ”arbetarklassen”! Du kan ju även kommentera vad som händer i USA eftersom du nu anser dig veta så mycket! Det här med skottet i pannan är för övrigt ett rättshaveri som inte står Quick-fallet efter och visar vilken usel klass det är på dumstollarna nu för tiden! Ett uppenbart mord som klassas som dråp…

 7. Blir nog svårt för Greta Thunberg med familj att komma in i USA framöver.
  ”Den autonoma vänsterextrema rörelsen Antifa ska terrorklassas”, skriver USA:s president Donald Trump på Twitter. Enligt Trump ligger rörelsen bakom mycket av det våld som skett under protesterna i USA de senaste dagarna. Presidenten skrev redan i fjol på Twitter att en terrorklassning av rörelsen ska utredas. Även högerextrema grupper i USA har begärt att Antifa ska betecknas som en “inhemsk terrororganisation”.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0nm63B/trump-antifa-ska-terrorklassas

  Om man googlar på Greta Thunberg, Antifa får man flera träffar.. bla.a denna
  https://www.google.com/search?q=Greta+Thunberg%2C+Antifa&rlz=1C5CHFA_enSE842SE843&oq=Greta+Thunberg%2C+Antifa&aqs=chrome.

   • Hur är det möjligt?
    Så politiskt insatt som du är särskilt på vänsterkanten.
    Dessutom har Antifa uppmärksammats här tidigare.
    Särskilt med kommentatorn WordTraveller som inte är med längre.
    Min uppfattning om Antifa är militanta vänsterextremister.
    En besvärande del av socialismen som den fredliga vänstern inte vill ta avstånd från.
    Det dilemmat gör att Trump nu kan sätta full kraft mot dem.
    Då kan upproren bedarra. Därför Antifa är en (löst) organiserad kraft med förmåga att samla motstånd. Det finns fler sådana militanta krafter. ISIS är en annan. Men de vill jag minnas USA utnyttjade istället.

    • Utan djupare kunskap om Antifa är de snarast motsatsen till USA-stödda ISIS. Antifa står mot diktatur och fascism som stödjer ISIS.

    • Antifa är vänsterns kamptrupper som ska skrämma folk som inte tycker som dem till lydnad! Det är en kriminell organisation som utnyttjas av Soros och liknande oligarker för egna syften! Många antifamedlemmar är betalda ligister som far land och rike runt och erbjuder sina ”tjänster”! Antifa har dock inget att göra med den gamla hederliga arbetarvänstern som fanns förr i Sverige utan det är bara huliganer som gillar att slåss…Kulturvänstern/marxisterna som röstar V har heller inget att göra med den gamla arbetarvänstern!

     • George Soros som har varit involverad i många stora projekt som påverkat länder har nyligen varit aktuell på Sveriges Television i ett program om honom.
      Programmet hade för avsikt att se om den mytbildning som figurerar kring Soros var sann eller inte.
      Soros som har blivit enormt rik på den kapitalistiska marknaden spenderar nu ungefär en miljard dollar per år på vänsterpolitiska projekt.
      Soros har startat en organisation som heter Open Society som har olika dotterprojekt som driver olika vänsterprojekt,
      Soros verksamhet bedrivs i ca hundra länder och har en förmögenhet på ca 260 miljarder kronor. George Soros har också lyckats få media med sig som allierad. Soros organisationer påverkar olika myndigheter i över hundra länder.
      Soros som har blivit dömd för Insider-handel i Frankrike har tjänat mycket pengar på debatten om klimatet. Han har gjort lönsamma affärer på kol och olja då sådant har sjunkit i värde på grund av av politiska uttalande om grön omställning.
      Det väl känt att han går som son i huset i de flesta överstatliga organisationer men även i nationella beslutsfattande organ så som riksdagar och parlament.
      Eftersom han har pengar att fördela är det många som vill stifta bekantskap med honom. George Soros har dock skaffat sig många fiender. Men att kritisera honom kan vara riskabelt då det många gånger leder till att man blir stigmatiserad som antisemit.
      Man behöver inte nödvändigtvis ha något problem med judar bara för att man ogillar den aktivitet som George Soros bedriver.
      swebbtv.se

   • FOI har forskat i detta. Antifa heter AFA i Sverige, och är kopplade till EXPO och till Reserachgruppen (RG), alla drivs av dömda brottslingar. Detta stöds dessutom av systemmedia, främst Bonniers, som ofta använder EXPO som referens. EXPO är en maskerad extreme politisk organisation som kan existera för dom använder medielagstiftningen som täckmantel vilket tillåter dom att föra register över till exempel politiska åsikter, viket annars är olagligt. RG sysslar med olaga hacking och informationsinsamling, AFA för det organiserade våldet, och EXPO är den fredliga fronten.

    https://www.nyatider.nu/foi-rapport-bekraftar-expo-del-av-extremvanstern/
    http://www.friatider.se/foi-vi-kommer-inte-ndra-v-r-rapport-om-v-nsterextremism
    http://www.friatider.se/expo-i-foi-rapport-om-svensk-extremv-nster

    • EXPO dementerar koppling till AFA ”Men att Expo finns med i rapporten har fått dess ansvarige utgivare Daniel Poohl att gå i taket.
     – Vad jag reagerat på är det faktum att Stiftelsen Expo nämns på ett sätt så att det framstår som att vi är en del av den här miljö som ju i grunden, utifrån det uppdrag FOI har fått, handlar om någon slags vänsterextrem våldsbejakande extremism. Och det är en grovt felaktig bild av vår verksamhet, har han sagt till SR Ekot som i sin artikel hävdar att FOI-rapporten ”hamnat i blåsväder”. I den andra av referenserna.

     Jag anser att AFA inte är en vänsterorganisation. Det är en tydligt anarkistisk organisation, vars verksamhet motverkar vänstern.

 8. Eftersom jag enbart hört om hur fruktansvärt det var att leva i Stalins Sovjet, så blev jag uppriktigt förvånad över att se journalfilmen om färgade i Sovjet. Hur afroamerikaner flydde rasdiskrimineringen i USA till Sovjet. En äldre kvinna i filmen:
  Vi är barn av det färgade folket
  Vi är födda i Sovjet
  Vi var lyckliga
  Vi har funnit vårt hemland
  Vi vårdar och älskar vårt hemland
  Det finns ingen annanstans där vi känner oss så fria
  Hela världen skall veta att vi funnit frihet
  Vi barn av det färgade folket
  Vi är barn av Sovjet
  Denna hyllning till Sovjet bör få folk att förstå hur fruktansvärt färgade hade det i USA. Om jag förstått filmen rätt så var Sovjet det första land som stiftat lagar mot rasdiskriminering.

  https://www.youtube.com/watch?v=wZqR2KEd_hk

  • Sovjetunionen:
   En seriös skildring av Sovjets 1930-tal borde beakta de stora ekonomiska framstegen till följd av den forcerade industrialiseringen, alfabetiseringen av de illitterata massorna, införandet av ålderspension, fri hälsovård, fri utbildning, daghem och rätt till arbete. Reformer för jämställdhet mellan könen genomfördes: 1917 infördes samma rättigheter på alla områden för kvinnor som för män. Skilsmässa och abort var tillåtet, arbete utom hemmet uppmuntrades och kvinnorna hade rätt till en egen sexualitet. Även om denna kvinnofrigörelse tonades ner under Stalin blev rätten till arbete och utbildning bestående.

   Förvisso var livet för de flesta sovjetmedborgare svårt och levnadsstandarden låg. Men för den som på allvar vill diskutera livsvillkor i ett samhälle är den förväntade livslängden en viktig variabel. Den var i Sovjet – Ryska kejsardömet – år 1880 27,7 år; 1900 32,4 år; 1930 42,9 år och 1950 64,0 år. Särskilt det industriella uppbygget måste rimligen betraktas som en central förklaring till Sovjets förmåga att militärt besegra Nazityskland.

   Enligt den grundbok i historia på A-nivå som länge dominerat vid svenska universitet, McKay et al, A History of World Societies var de industriella framstegen i Stalins Sovjet ”indeed, quite spectacular”. Mellan 1928 och 1937 femfaldigades produktionen. ”Inget annat stort land hade någonsin uppnått en så snabb ekonomisk industriell tillväxt.” Historie-Professor Lennart Palm: Sovjetunionen under mellankrigstiden – historien skrivs om nu. Hur bra eller usel var egentligen utvecklingen i socialistiska Sovjet och Kina?

   Och denna: Må.nga ryssar tycker det var bättre i Sovjet

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here