Russia Gate del 1 – En absurd historia startar. Ny artikelserie på steigan no

1
646

Några klipp från norska medier

Detta är första delen av en serie på 7 artiklar som börjat publiceras veckovis på Pål Steigans nättidning www.steigan.no. Jag tar mig friheten att återge större delen av första delen. Russia Gate del 1 – En absurd historia börjar. Del 2 har idag publicerats. Jag kommer att påminna om nya avsnitt som ska komma veckovis. Författare är Th. Olsen.

Russia Gate del 2 – historien om hacking sprack snabbt

Introduktionen på steigan.no: Efter att Hillary Clinton förlorade presidentvalet i USA 2016 lanserades en kampanj som hävdade att nederlaget berodde på att Ryssland hade blandat sig i valet till förmån för Donald Trump. Denna kampanj fick namnet Russia Gate och vår medarbetare har granskat hela kampanjen i detalj och kommer att presentera resultaten av denna studie genom sju artiklar här i tidningen. Artiklarna kommer att dyka upp varje vecka framöver och kommer att markeras med ämnestaggen @RussiaGate. – Ed.


Artikeln Russia Gate del 1 – En absurd historia startar

Historien med smeknamnet ”Russia Gate” om den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska valet 2016 samt Putins samarbete med presidentkandidaten Donald Trump är för mig personligen en liten milstolpe. Anledningen är att jag fram till dess aldrig ”i realtid” genomlevt och samtidigt varit medveten om en större och mer omfattande och falsk historia än så här. Många äldre kommer säkert att säga att det har funnits lika stora lögner bakåt i tiden och det har de nog helt rätt i. Till exempel är Libyenkriget från 2011 ytterligare ett exempel på en världsomspännande, koordinerad och totalt ökänd lögn där pressen och ”experterna” pumpar ut lögnerna över hela västvärlden samtidigt och under lång tid, tills offret, i detta fall Libyen , förstördes totalt och brottslingarnas intressen och mål hade uppnåtts. Men jag var inte medveten om den sistnämnda lögnkampanjen om Libyen  medan  den pågick, men jag blev medveten om den några år senare. När det gäller Russia gate var jag för första gången i mitt liv medveten och fullt medveten om lögnkampanjen samtidigt som den pågick, vilket var en blandning av fascinerande, grotesk och skrämmande upplevelse.

Om du vill ha lögnen i en komprimerad version är wikipedia ett bra ställe att börja. Denna långa  Wikipedia-artikel  innehåller knappt ett enda sant ord. Lögnhistorien från Wikipedia sammanfattas kort i mina ord enligt följande:

Ryssland blandade sig i det amerikanska valet 2016 i syfte att försvaga Hillary Clinton och stödja Donald Trump. Denna operation beordrades direkt av president Putin. Till exempel. Internet Research Agency (IRA) i St. Petersburg skapade tusentals pro-Trump och anti-Clinton sociala mediekonton. GRU (ryska militära underrättelsetjänsten) hackade datasystem som tillhörde olika aktörer inom Hillary Clinton/Det demokratiska partiet och via sin partner Wikileaks läckte/publicerades materialet. Flera ryska ”agenter” var i kontakt med flera personer i Trumps nätverk och kopplade till hans valkampanj. I juli 2016 inledde FBI en utredning, Operation Crossfire Hurricane. Den särskilda utredaren Robert Mueller, som så småningom tog över utredningen, kom fram till att omfattande bevis på rysk inblandning hade hittats och han åtalade 26 ryska medborgare och tre ryska organisationer.

(Slutet på min sammanfattning av Wikipedia).

Enligt Wikipedias och västvärldens mainstreammedias totala äventyrshistoria dokumenterades och bekräftades alltså allt detta genom den efterföljande utredningen. Det man däremot snabbt får reda på bara genom att skrapa lite på ytan är att allt verkar vara påhitt och lögner och med det menar jag faktiskt bokstavligen  allt . Det är de olika delarna av hela denna bluff som jag kommer att gå igenom noggrant i den här artikelserien.

Pressen med äventyr efter äventyr

Mainstream-media i väst och Norge sprider notoriskt alla lögner. Jag kommer att gå igenom denna sjudelade artikelserie hela vägen igenom för att visa exempel på pressbevakningen av de olika delarna av berättelsen, eftersom jag anser att det är viktigt att aldrig sluta visa och påpeka hur pressen lurar oss. Jag ska börja med att visa några exempel på detta. Jag kan börja med Norges kanske största propagandainstitution  VG :

Red Romelsjö: Återger här bara 2 av flera tidningsklipp.

(Fax från Vg.no) …………………

När det kommer till tvekan och lögner kan det vara på sin plats att avsluta med kronan på verket från  NRK :

(Fax från NRK.no)

I den här senaste från NRK börjar det verkligen bli uppenbart löjligt. Någon som är bra på att förlöjliga det löjliga är för övrigt Jimmy Dore o/co, och då t.ex. detta rekommenderas:

Hela historien om lögner med smeknamnet Russia Gate handlar om många element, av vilka hackningen av DNC-servern och den så kallade Steele-dossieren kanske är de två viktigaste. Här är en översikt över huvudelementen som låg till grund för hela Rysslandsportens historia:

  1. Hackandet av servern för det demokratiska partiets centralkommitté.
  2. The Steele Dossier/”The Steele Dossier”.
  3. FISC (Foreign Intelligence Surveillance Court) och FBI:s Crossfire Hurricane.
  4. De så kallade ”ryska” kopplingarna mellan Trump (eller hans folk) och Ryssland/Putin.
  5. De 12 arresterade påstådda GRU-agenterna.
  6. ”Trollfabriken” i St Petersburg.

Slutligen har vi själva Mueller-förhandlingen, som är mycket viktig, i den meningen att den i hög grad bevisar motsatsen till vad pressen vill få oss att tro. Mueller-förhandlingen bevisade  nämligen inte  att Rysslandsportens historia var sann, tvärtom, förhöret bevisade faktiskt till stor del att hela historien var en lögn; Jag återkommer till det i den sista delen, del 7

Jag kommer att gå igenom dessa element tematiskt i nästa avsnitt. Att förutse lite av det som har dokumenterats mycket väl under åren sedan, fast inte i mainstreammedia och därmed okänt för den del av befolkningen som fortfarande otroligt nog får all sin ”information” från det, är att det var Hillary Clinton och hennes nätverk som  själv  låg bakom  Russia Gate-bluffen. Hon och hennes team kläckte narrativet bara timmar efter att det stod klart att hon förlorade valet. Vad kanske ännu färre är medvetna om är att britterna också var särskilt centrala i den här historien. ……………..

Påverkar inte Ryssland valen?

För att avsluta detta avsnitt med en övervägande av valinflytande. Är det så att Ryssland inte påverkar val eller inte försöker undergräva andra länder? Självklart gör de det. Alla de stora länderna (och några av de mindre länderna förmodligen också) jobbar hårt för att påverka valen i de länder och områden där de har intressen. USA och Storbritannien har inte gjort något annat mer eller mindre över hela världen de senaste hundra åren och det är bra. Och vidare – var inte valet 2016 påverkat av utländska aktörer? Ja, självklart var det det. Till exempel i Storbritannien Och israeliska intressen som frodas ganska fritt i USA. Och det verkar faktiskt som att Ukraina också har haft en roll i att påverka detta pågående amerikanska val. Och då har vi inte ens nämnt alla icke-statliga aktörer. Även om Ryssland sannolikt inte når USA och Storbritannien upp till anklarna i omfattning på detta område, påverkar de naturligtvis också valen. De gjorde det förmodligen i USA 2016 också, det är bara det att den här specifika historien, ”Russia Gate”, är fejk. Det är mycket troligt så falskt att inte  ett enda  element av det är sant.

Lösa historier förvandlades till ”bevis”

Jag låter Consortium News, som har en hel del bra recensioner av Russia Gate, avsluta med en mycket träffande fenomenologisk beskrivning av det hela taget från en av deras  recensioner  i augusti 2017:

Utvecklingen av den offentliga diskursen under året sedan är värd att studera: möjligheter blev anklagelser, och dessa blev sannolikheter. Sedan förvandlades sannolikheterna till vissheter, och dessa utvecklades till vad som nu anses vara etablerade sanningar. Enligt min bedömning krävde det några dagar till några veckor att gå vidare från vart och ett av dessa stadier till nästa. Detta åstadkoms genom de oförsvarligt korrupta språkmanipulationerna som oavbrutet upprepades i våra ledande medier.

Det här är väldigt träffande. Äventyren byggdes därför på följande pelare och processer:

Hypotetiska möjligheter blev plötsligt anklagelser, anklagelserna blev plötsligt sannolikheter, sannolikheterna blev plötsligt något nästan säkert, och det nästan säkra definierades då som bevisade sanningar.

Relaterat
En tillbakablick på Russiagate och den my(s)tiska Steele-dossiern
Russiagate friade faktiskt Trump och Ryssland och riktade fokus på USA:s olagliga inblandning i olika val – och medias fiasko
Min intervju med visselblåsaren William Binney, teknisk direktör för NSA, om Russiagate, NSA, Assange, 9/11, FRA etc.
Russiagate läggs ned? Den skakiga berättelsen om att Ryssland manipulerade sociala media i presidentvalet i USA.
Demokratiska val i USA och Venezuela?
Demokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien
Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA.
Nytt om Russiagate. Obamamedarbetare deltog.

Föregående artikelNGO:er och tankesmedjornas stora makt
Nästa artikelSkräcken, skräcken!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here