Skrämmande ökning av massmedia-mörkläggningar av obekväma nyheter!

38
4196

I serien ”Aktuella artiklar för ett eller flera år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är ännu mer aktuell idag. EU, USA och andra stryper yttrandefriheten alltmer. Jag somm tidigare publicerat omkring 1000 kommentarer under ”Ifrågasätt” till artiklar på DN är numera avstängd. Och man stänger av information från RT, som jag uppfattar som mer saklig än etablerade svenska medier geopolitiskt. Kolla själv.

Här har publicerats många artiklar om media, och många om Julian Assange, samt några av den personliga och intresseväckande författaren till denna artikel – Caitlin Johnstone i Melbourne.https://caitlinjohnstone.com/2021/07/03/the-horrifying-rise-of-total-mass-media-blackouts-on-inconvenient-news-stories/ Bland annat om den avslöjande artikeln om nyckelvittnet mot Julian Assange. Nyckelvittne för USA i fallet Assange erkänner lögner i åtal. Som etablerade medier inte skriver om. Lika litet som svenska medier skriver om USA:s och israeliska väl belagda stöd till terrorister, Raman Pratasevitjs tjänst hos nazistiska Azov-bataljonen.

Artikeln är översatt av Rolf Nilsson.


Den skrämmande ökningen av totala massmedia-mörkläggningar av obekväma nyhetsberättelser

Två olika mediebevakare, Media Lens och Fairness & Accuracy In Reporting (FAIR), har publicerat artiklar om den fullständiga mörkläggningen i vanliga nyhetsinstitutioner om den isländska tidningens Stundins avslöjande att en amerikansk utlämningsframställan i målet mot Julian Assange, baserades på falskt vittnesmål från en diagnostiserad sociopat och dömd pedofil, Sigurdur Thordarson.

FAIRs Alan MacLeod skriver att ”från och med fredagen den 2 juli har det bokstavligen varit noll täckning av nyheten i företagsmedier; inte ett ord i New York Times, Washington Post, CNN, NBC News, Fox News eller NPR.” (eller för den delen SR/SVT, ö.a.)

”En sökning online, för antingen” Assange” eller ”Thordarson”, kommer att ge noll relevanta artiklar från etablissemangets nyhetskällor, antingen i USA eller någon annanstans i Anglosfären, även i tekniskt fokuserade plattformar som Verge, Wired eller Gizmodo,” tillägger MacLeod.

”Vi har inte hittat en enda rapport av någon ”seriös” brittisk radio/TV-station eller tidning”, säger rapporten från Media Lens. ”Men i en förnuftig värld skulle Stundins avslöjanden om ett viktigt Assange-vittne – att Thordarson ljög i utbyte mot immunitet mot åtal – ha varit huvudnyhet överallt, med omfattande mediatäckning på BBC News vid Six and Ten, ITV News, Channel 4 News , berättelser på första sidan i Times, Telegraph, Guardian och så vidare.”

”För dem som fortfarande tror att media ger oss nyheter, vänligen läs detta”, twittrade den australiska journalisten John Pilger, angående Media Lens-rapporten. ”Efter att ha lett förföljelsen av Julian Assange är den” fria pressen ”tyst på sensationella nyheter om att målet mot Assange har kollapsat. Skäms, mina journalistkollegor. ”

Som vi diskuterade häromdagen, har denna konstiga, läskiga medie-skugga paralleller med en annan total mörkläggning om en annan stor nyhetshändelse, som också involverade WikiLeaks. I slutet av 2019 publicerade WikiLeaks, som Assange grundade, flera dokument från visselblåsare i Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW), vilka avslöjade att organisationens ledning aktivt manipulerade utredningen av en påstådd klorgasattack 2018 i Douma, Syrien, för att stödja den amerikanska regeringens berättelse om anklagelsen, ändå ville inte massmedia ta i detta. En Newsweek-reporter avgick från sin post under denna skandalösa mörkläggning och publicerade e-postmeddelandena där hans redaktörer förbjöd honom att bevaka berättelsen, med motiveringen att inga andra större media hade rapporterat om det.

Missförstå inte, det här är absolut ett nytt fenomen. Om du inte tror mig, jämför medietystnaden om dessa berättelser, med massmedias täckning om WikiLeaks avslöjanden några år tidigare. Pressen reagerade entusiastiskt på publicerandet av Demokratiska partiets e-postmeddelanden 2016 och samarbetade aktivt med WikiLeaks i publiceringen av Chelsea Manning-läckorna 2010. Även de senaste Vault 7-läckorna (om CIA:s metoder, ö.a.), som publicerades 2017, fick massor av mediatäckning.

Ändå hålls nu varje WikiLeaks-relaterad historia, som är obekväm för det USA-centraliserade imperiet, noggrant borta från allmän uppmärksamhet, med en falskt skorrande uniformitet och fasthet som vi aldrig har upplevt tidigare. Om dagens mediamiljö hade funnits tio eller femton år tidigare, är det möjligt att de flesta inte ens skulle veta vem Assange är, än mindre den viktiga information om maktens män, som WikiLeaks har dragit fram i ljuset.

Vi fick starkt känna av denna nya trend, i den nästan totala mörkläggningen av Hunter Bidens oktober-överraskning förra året, som hamnade i mainstream-media bara för att den var till fördel för en av Amerikas två vanliga politiska fraktioner. Efter att New York Post först publicerade historien såg vi figurer i mainstream-media offentligt förklara för varandra varför det var bra att inte bevaka nyheten, med resonemang som gick över hela skalan, från att det är slöseri med tid till att det är bara alltför komplicerat att det är inte vårt jobb att undersöka dessa saker, till Washington Posts ökända ”Vi måste behandla Hunter Biden-läckorna som om de vore en utländsk underrättelseoperation – även om de förmodligen inte är det.”

Den som vågade publicera läckor någonstans nära den vanliga liberala ekokammaren (= mainstream-media, ö.a.), blev tuktad till underkastelse av flocken, och utan någon legitim anledning behandlades den i bästa fall som en fullständig icke-berättelse och i värsta fall en ondsint rysk operation. Och sedan, hör och häpna, i april i år erkände Hunter Biden att läckage trots allt mycket väl kunde ha kommit från hans bärbara dator, och inte från någon GRU-psyop.

Och jag tror att hela den prövningen ger oss en del svar på denna störande nya dynamik, i fullständiga mörkläggningar av viktiga nyhetsberättelser. Förra året beskrev The Spectator’s Stephen L Miller hur samförståndet skapades i den vanliga pressen, alltsedan Hillary Clintons förlust i valet 2016, att det är deras moraliska skyldighet att vara okritiska mot Trumps motståndare och undertrycka eventuella nyheter som kan gynna dem.

”I nästan fyra år har journalister skambelagt sina kollegor och sig själva över vad jag kommer att kalla dilemmat ”men hennes e-post”, skriver Miller. ”De som pliktmässigt rapporterade om den dåliga federala utredningen av Hillary Clintons privata server och läckor av sekretessbelagd information, har kastats ut och inte längre fått sitta med vid ’de coola journalisternas’ bord. Att fokusera så mycket på det som vid den tiden var en betydande skandal, har av många i media avfärdats som ett misstag. De tror att deras vänner och kollegor hjälpte till att sätta Trump i Vita huset genom att fokusera på en betydelselös Clinton-skandal, när de borde ha lyft fram Trumps svagheter. Det är ett fel som ingen journalist vill upprepa. ”

När du väl en gång har accepterat att journalister inte bara har en rättighet, utan en skyldighet att undertrycka nyheter, som är både faktiska och värda att publicera, i avsikt att skydda en politisk agenda, är du ute på djupt vatten när det gäller uppenbar propagandamanipulation. Och vi såg hur den vanliga pressen tvingades in i linje med denna doktrin, i kölvattnet av valet 2016.

Denna knuff var aldrig dagens största historia, men den var konstant, kraftfull och extremt dominerande i de samtal, som vanliga journalister hade med varandra, både offentligt och privat, i kölvattnet av valet 2016. Redan innan rösterna lämnades såg vi människor som Vox’s Matt Yglesias och Axios-redaktören Scott Rosenberg, skambelägga massmediareportrar för att fokusera på Hillary Clintons e-postskandal, och efter att Trump-hysterin drogs igång blev det mycket mer aggressivt.

År 2017 såg vi saker som när Clinton insidern Jennifer Palmieri melodramatiskt beklagade medias fixering på WikiLeaks-publikationer, trots Clinton-kampanjens desperata försök att varna dem för att det var en rysk operation (ett påstående som än i dag är helt utan bevis). Liberala kommentatorer som Joy Reid, Eric Boehlert och Peter Daou (före hans vänsteromvändelse) kritiserade ständigt pressenTwitter, för att de alls bevakade läckorna.

Det ökade ännu mer när vanliga journalister, som The New York Times’ Amy Chozick och CNN:s Jeffrey Toobin steg fram med förnedrande ’mea culpas’ (min skuld, det latinska namnet på en i det romersk-katolska missalet föreskriven formel för den offentliga syndabekännelsen. ö.a.) om hur mycket de ångrade att de tillät den ryska regeringen att använda dem som omedvetna redskap för att välja Donald Trump, med sin rapportering om nyhetsvärda fakta om helt autentiska dokument. Det var som ett korsning mellan bekännelse/avrättnings-scenen från Animal Farm och försoningsscenen från Game of Thrones.

Lite i taget blev tron på ​​att pressen har en moralisk skyldighet att undertrycka nyhetsvärda berättelser, om det finns en möjlighet att de skulle gynna oönskade partier, utländska eller inhemska, den rådande ortodoxin i vanliga nyhetskretsar. I mitten av 2018 såg vi saker som när BBC-reporter Annita McVeigh tillrättavisar en gäst för att uttrycka skepsis om den syriska presidenten Bashar al-Assads skuld i Douma-incidenten, med motiveringen att ”vi befinner oss i ett informationskrig med Ryssland.” Det är nu helt enkelt taget för givet att det att hantera berättelser är en del av jobbet.

 

Återigen, detta är ett nytt fenomen. Vanliga medier har alltid varit propagandaföretag, men de har förlitat sig på spin, snedvridning, halvsanningar, ojämn bevakning och okritiskt upprepande av regeringspåståenden; det fanns inte dessa fullständiga informationsmurar i alla medier. Du kunde se dem ge viktiga berättelser en otillräcklig bevakning, och vissa enskilda medier skulle försumma obekväma berättelser. Men du skulle alltid se någon hoppa på chansen att vara den förste som rapporterar om det, om inte av någon annan anledning än rangordning och vinst.

Det är helt enkelt inte hur saker numera fungerar. En viktig nyhet kan komma fram och endast bevakas av media, som mainstramvärlden kommer att håna och avfärda, som de gör med RT eller Zero Hedge.

Det sätt på vilket massmedierna har börjat att helt enkelt ignorera stora nyhetsberättelser som är obekväma för de mäktiga, inte bara i vissa, utan i alla större nyhetsbyråer, är extremt oroande. Det betyder att när helst det handlar om ett obekvämt avslöjande, kommer vanliga nyhetsinstitutioner bara att låtsas som att det inte existerar.

Tänk ett ögonblick på allvar över vad detta innebär. Detta visar visselblåsare och undersökande journalister, att oavsett hur hårt de arbetar eller hur mycket fara de utsätter sig för, för att få ut kritisk information till allmänheten, kommer allmänheten aldrig att få reda på det, för alla vanliga nyhetsbyråer kommer att förenas kring att mörklägga.

Vill du prata om hot mot pressen? Glöm fängslande av journalister och visselblåsare, vad sägs om att alla nyhetsbyråer med verkligt inflytande, enas om att helt enkelt förneka bevakning av all viktig information som kommer fram? Detta är ett hot mot vad pressen i grunden är. Mer än ett hot. Det innebär slutet. Slutet på möjligheten att någon form av journalistik har någon meningsfull påverkan.

Journalisten som arbetade med Stundin-rapporten säger att han tillbringat månader med arbete på den här berättelsen, och han skulle säkert ha förväntat sig att hans avslöjanden skulle få åtminstone någon täckning i resten av västpressen. Visselblåsarna inom OPCW skulle säkert ha förväntat sig att deras avslöjanden skulle få tillräckligt med uppmärksamhet för att göra skillnad, annars skulle de inte ha läckt ut dessa dokument, med stor risk för sig själva. Vad som kommuniceras till visselblåsare och journalister i dessa mörklägganden är, bry dig inte. Det kommer inte att göra någon skillnad, för ingen kommer någonsin att se vad du avslöjat.

Och om det är sant, ja. Gud hjälper oss alla, antar jag.

Relaterat.

Pentagon förbereder massiv censur av internet.

Microsoft integrerar NewsGuard i sin webläsare i kampen mot falska nyheter och yttrandefrihet.
* Universitetslektor avstängd för kritik av angreppskrig & Israels övergrepp! Nytt exempel på angrepp på yttrandefriheten.
* Facebook leder arbetet för minskad yttrandefrihet på nätet
* Google vill bli sannings-ägare men inte sannings-sägare.
* 14/11 2016. De spionerar på dig också via internet!
* Hur hemliga agenter infiltrerar Internet för att manipulera, lura och förstöra ditt rykte.
* False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult.

* Hur USA ska censurera internet
* USA vill upphäva fria internet – ett av flera ingrepp mot yttrandefriheten
* Ökad censur i USA
Tyskland styrker yttrandefrihet i grundlagen
* Facebook får filter för falska nyheter i Tyskland
* Facebook stänger Palestinas största nyhetssite, och stryker konton på uppdrag av USA & Israel
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Europaparlamentet stoppar film som rentvår Rysslands regering.
* Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube
* Yttrandefriheten inskränks också i USA – ny McCarthyism
* Minskad frihet på nätet i Tyskland
* Macron inskränker yttrandefriheten i Frankrike
* Köpta journalister igen

Förhållanden i Sverige.

* Fri lejd och frihet för Julian Assange! Försvara yttrandefriheten! Från manifestation i Stockholm
* Räcker det med dumheter nu, Fridolin?
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Läs Folket i Bild Kulturfront – ”militant röst för fred, yttrandefrihet och folkets kultur”, som går framåt
* Konflikt om ”Konflikt” om Ryssland och PK.
* Vet Radions “Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA.
* Fortsatt debatt med Ivar Ekman, Konflikt, Sveriges Radio om USA, Ryssland, media mm.
* Censurerat om massakern i Odessa

* Inte bara Svenska Institutet – flera tecknen på kommande censur i Sverige?
* Det behövs en ny fredsrörelse Del 3 – yttrandefrihet
* Debatt med DN:s Erik Helmerson om yttrandefriheten i Ryssland

* Principiellt om tryckfrihet 20/10
* Debatt om yttrandefrihet: Nya Tider, DN och nazism 25/10Jan Myrdal vs. Margareta Zetterström – fortsatt debatt 25/10
* Om Åsa Linderborg, Jan Myrdal, Nya Tider och rasister. Gästblogginlägg 28/10
* Jan Myrdal – Var står fienden? 28/10
* Debatten om yttrandefriheten rasar vidare 16/11
* Yttrandefrihetens brister: ABF, Ukraina
* Öppet brev till SVT om ukrainska organisationers försök att påverka sändningen av dokumentären Ukraina – revolutionens mörka sida.

Föregående artikelMutar världens rikaste bolag politiker?!
Nästa artikelVad händer med Nagorno-Karaba(c)h?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

38 KOMMENTARER

 1. Jag läser idag att Haitis president har blivit mördad i sitt hem.
  Ihjälskjuten av våldsmän. För några kvinnor tror jag inte det kan vara.
  Jag tror på genus. Genus är fakta och kan inte elimineras för skapandet av en idealmänniska.
  Det är bara drömmande människor som kan tro på sådant. Inte vi i verklighetens vardag.
  Jag värjer mig från möjligheten att skapa idealmänniskor.
  Det är som att vägra acceptera verkligheten utifrån ett fanatiskt övermod att kunna åstadkomma något bättre.
  Men vid sådana försök, vad garanterar resultatet?
  Jag tänker på vetenskapsmännen som vid avancerade upplivningsförsök av en människa istället skapade ett monster. Frankensteins Monster.

  Vad jag förstår är Haiti drabbat av fattigdom och korruption.
  Kriminella gäng härjar fritt och det blir svårt att upprätthålla lag och ordning.
  När jag funderar över utvecklingen i vårt tidigare ganska så trivsamma hemland Sverige så börjar jag förstå att lag, ordning och fattigdom hör ihop.
  Görs inget medvetet och aktivt politiskt val får man tyvärr det senare.
  Diverse ursäkter hjälper föga.
  Det är långt till Sverige blir ett Haiti men när jag ser utvecklingstendenserna blir jag skrämd.
  Och två allvarliga politikermord har vi redan haft.
  Gängkriminaliteten har vi redan i Sverige.
  Kanske också på väg in i den demokratiska systemet?
  Låt Haiti bli en varningens signal.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jovenel_Mo%C3%AFse

  https://en.wikipedia.org/wiki/Haitian_T%C3%A8t_Kale_Party

   • Venezuela är ännu mer korrupt läste jag på Korruptionsindex för olika länder.
    Haiti något liknande.
    Men på den östra delen av ön Hispanola i Mellanamerika finns landet Dominikanska Republiken.
    Fattigdomsproblem där också men korruptionen är mindre.
    Man kan undra varför.
    Kollar man Korruptionsindex så är inte alla länder i Sydamerika korrupta.
    Eller lika korrupta.
    Venezuela utmärker sig som det i särklass mest korrupta landet i Sydamerika.
    Chile t.ex. är inte alls speciellt korrupt.
    Inte USA heller för den delen i en jämförelse.
    Vårt land Sverige har blivit mer korrupt än det varit tidigare.
    Det är en utveckling som oroar tycker jag.
    Hur ser du på kriminalitet och korruption?
    Något viktigt eller mindre viktigt?

  • Sverige ÄR ett Haiti redan nu, och det blir sämre för var dag.

   Skillnaderna är mindre än vad man kan ytligt tro, klanfejder mellan beväpnade grupper, beställningsmord, droger, vapen, våld, bara att det tonas ner kraftigt i Sverige och ofta mörkas i media och Haiti har hunnit längre i utvecklingen. Även USA inflytandet finns med. Haiti har även haft sin egen ”massinvandring” men långt tidigare än Sverige. Jag har haft en förhoppning att Sverige skulle kunna vända, men jag tror inte det är möjligt.

  • Det första detta visar på är att det nuvarande samhällssystemet är dysfunktionellt och måste ändras. Det måste i lag ställas krav på saklighet och fullständighet med personligt ansvar. Vara olagligt att sprida falska rykten. Regler för pressen. Det stora problemet är inte bara vad som mörkas, utan hur mycket grovt förfalska uppgifter sprids, som massakern på Tiananmen, koncentrationsläger, tvångsarbete, förtryck, läckta dokument, falska vittnen, osv. Det är en del av den politiska propagandan och ska tjäna ett visst syfte.

   Citat från Katerina magasin
   https://katerinamagasin.se/man-skrammer-folk-med-corona-for-att-halla-liv-i-speciallagar-som-regimen-sa-desperat-behover/

   ”Jag jobbade under difteriutbrottet 1984, som blev hysteriskt tack vare media. De hängde i klasar utanför fönster och dörrar. De skrämde upp hela stan, allt för att tjäna pengar. De brydde sig inte om ifall det de publicerade var sant eller inte, bara det sålde skräck.”
   ”ja då blir jag så förbannad och uppgiven på medias rapportering. Allt för att skrämma upp alla, allt för att hålla liv i dessa speciallagar som regimen så desperat behöver och media för att tjäna pengar.”

   Känns metoden igen även när det gäller Ryssland, Iran och Kina.

   Dags att citera Josef Goebbels
   1. ”Låt mig kontrollera media och jag kommer att förvandla varje nation till en flock av svin”
   2. ”Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta kommer folk att tro på den och du kommer till och med att tro den själv.
   3. ”Den mest lysande propaganda tekniken kommer inte att ge någon framgång om inte en grundläggande princip hela tiden hålls i åtanke – den måste begränsa sig till några få punkter och upprepa dem om och om igen.”
   4. ”Den bästa propagandan är den som fungerar osynligt, tränger igenom hela livet utan att allmänheten har någon kunskap om det propagandistiska initiativet.”

   Välkommen till media. Detta är vad Sverige får serverat var dag idag. Under WW2 tjänade Sverige Nazisterna och upplät landet för transporter och kommunikation. Idag tjänar man deras efterföljare och ska skydda deras trupper och driva deras massövervakning. Bloggare och oberoende måste höja rösten och bli bättre organiserade.

 2. Så här blir det när man låter skurkarna i Washington bestämma nyhetsflödet i MSM! Politikerna i väst har med öppna ögon inte gjort ett skit för att stoppa utvecklingen av ägarbilden och hur MSM kapats av USA och deras medlöpare! Tvärtom har man applåderat mediakoncentrationen och likriktningen! Och här har vi resultatet idag där media ljuger, undanhåller, förvanskar, hittar på och fabricerar nyheter efter behag och fler än hälften låter sig fortfarande villigt luras av mediaskojarna…

  • DN och Bonniers har nyligen börjat att intensivt driva CIAs och USAs narrativ och propaganda. Det finns överhuvudtaget ingen anknytning till verkligheten här i Kina. Vad DN framför är rena, råa, grova lögner. Nyligen hade DN ett mycket övertygande och lysande reportage om hur en fyrstjärnig USA general flyger över Gotland och hur USA installerar sina vapensystem i Sverige, på svensk bekostnad. Någon kritisk granskning av varför generaler från en främmande makt, dessutom världens mest aggressiva och expansivare militära stormakt, flyger runt i Sverige och inspekterar hur svensk mark och terräng kan bäst utnyttjas for amerikanska krigsoperationer görs naturligtvis inte. Vad som pågår är ju ett flagrant grundlagsbrott när Sverige görs beroende av utländsk makt, USA, vilket kan ge livstids fängelse. Indoktrineringen är verkligen otäck.
   https://www.dn.se/sverige/sa-kan-nya-vapnet-patriot-knyta-sverige-narmare-usa/

 3. Mörkläggningarna omfattar numera inte bara typiskt politiska frågor utan utsträcker sig till områden som tidigare setts som tämligen opolitiska.

  Vilka är Robert Malone, Peter McCullough och Mike Yeadon ? Allt färre vet, för de suddas ut ur bilden. Malone var faktiskt den som kom på mRNA -metoden men då han uttryckt kritiska åsikter om vaccinerna som bygger på denna metod har han blivit persona non grata. Malone har fortfarande kontakter till FDA och har fått veta oroväckande saker om vaccinernas följdverkningar. Samma gäller för Yeadon som tidigare jobbat i hög position inom Pfizer. McCullough suddas ut ur bilden för att han hör till dem som tidigt utvecklade en fungerande terapi för coviddrabbade. McCullough och läkare över hela världen har enskilt och tillsammans utvecklat billig och fungerande terapi för covidpatienter där man uppskattar att 85 procent kan botas och vissa i gruppen berättat att inte en enda av deras patienter avlidit. Denna information får inte nå ut eftersom den skulle omöjliggöra vaccineringsdriven där Gates, Biden, Merkel m.fl. vill vaccinera samtliga på jordklotet. Detta trots att många unga avlidit kort efter vaccineringen och bl.a. fyra British Airways -piloter dött, de strongaste bland stronga. Människor som inte skulle löpa någon risk alls av att få en allvarlig form av virussukdomen.

  Sedan inrymmer censuren inte sällan sina komiska poänger. Bland dessa är USA:s snöpliga återtåg från den stora Bagram -militärflygbasen i Afghanistan. Man smet iväg i nattens mörker utan att ens informera sina närmaste afghanska kollegor. När dessa efter tips från allmänheten kom fram var platsen tom på folk, en massa staplar av efterlämnade prylar låg överallt. Påminner om Vietnam 1975, men nu fanns inget ambassadfolk som behövde räddas ombord.

  I London ägde för ett par veckor sedan en anti-lockdown -demonstration rum. Arrangörerna uppskattade att bortåt en miljon gick med. Förstanyhet i MSM ? Nähä, inte ens ett omnämnande. Men akta dig Putin om tvåhundra Sorosavlönade dyker upp i Moskva med sina plakat. Det får hela världen veta om.

  • Nyss lämnade USA Afghanistan i skydd av natten (precis som tjuven). Afghanistan är imperiernas grav. Fråga lill-Britannien. Fråga Sovjet (Sovjet lämnade Afghanistan mitt på ljusa dagen). Se på bilderna i länken nedan, hah, ha, ha 😉

   Och nu har turen kommit till, super duper galactic empire US of A (som visar ”redo att krackelera symptom”)

   http://thesaker.is/short-news-update-from-the-saker/

   • Tilläggas bör historien om den förnedrande reträtt av lillBritannien från Afghanistan, i herrens år 1842.

    ”In January 1842, during the First Anglo-Afghan War, while retreating back to India, the entire British force of around 16,000 troops and civilians was annihilated. Until this point the British military and the private armies of the East India Company had a reputation all over the world of being incredibly powerful and a stalwart of British efficiency and order: a continuation of this success was expected in Afghanistan.”

    https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofBritain/Britains-Retreat-From-Kabul-1842/

  • Den falska världsbild som de svenska statligt sponsrade media målar upp är otäckt falsk, och i historiskt perspektiv är det verkligen mycket oroande.

 4. Att sk. MSM gör fel är ingen hemlighet men det innebär inte att sk alterntiva medier alltid gör och har rätt.
  Denna post refererar till två alternativa media, ett amerikanskt och ett brittiskt. Media Lens kan möjligen vara ovetande om hur det amerikanska rättsväsendet fungera men det är inte FAIR.

  I amerikanska domstolar är det en jury som avgör om den åtalade är skyldig eller ej. Juryn skall så långt som möjligt opåverkad av skriverier i pressen så inget MSM skriver om ett fall efter någon blivit arresterad. Mig veterligen är detta frivilligt. Det är inget specifikt för Assange utan det gäller alla brottsmål.
  Man kan tycka vad man vill om detta men FAIR vet bättre än att anklaga MSM för att inte skriva detta tydligen falska vittnesmål.

  När det gäller det brittiska rättväsendet vet jag inte om det fungerar på samma vis men jag vet att även där är det en jury som avgör.

  Tydligen är alternativa medier lika sensationslystna som MSM. Sanningen kommer i andra eller tredje hand

  • Här kommer H2 med relativiserandet igen! Hur kan du jämföra alternativmedia som med små medel avslöjar MSM och deras lögner? MSM har ALLA möjligheter att sluta ljuga eller fabulera fram ”nyheter” men i stället sysslar MSM med löjlig USA-propaganda på heltid och hjälper till med mörkläggning av deras kriminella handlingar! H2, bloggens egen lilla desinformatör…Inte många här tror på dina sagor H2! Hur f-n kan man bli så hjärntvättad H2?

  • I det brittiska rättsväsendet kan det antingen, men ofta, vara en jury som fäller avgörandet, men även en eller flera domare. Det är i lag förbjudet att göra något som kan påverka utgången. Det kan bli fängelse. Media får rapportera från en rättegång utan att påverka den, men om en domare utfärdar en så kallad ”suppression order”, vilket är mycket vanligt, får ingenting nämnas i media eller ens diskuteras offentligt som på bloggar eller diskussionsgrupper. Hong Kong har det brittiska systemet, men när det gäller nationell säkerhet används inte jurysystemet.

 5. Vad vi ser är journalistikens upphöjande till offentligt ämbete. Då får det ”fria ordet” ge vika för lugn och ordning till det allmännas bästa.

  • Om vi skall vara noga så finns det inte någon ”rysk champagne”, endast rysk mosserande vin. Endast mousserande vin från distriktet Champagne i Frankrike får (inom EU) betecknas som champagne.

   På samma sätt om att chablis endast produceras i distriktet Chablis.

   Att sedan olika producenter i världen utanför Champagne väljer att kalla sitt vin för ”champagne” är en annan sak, men i fallet rysk mousserande vin så är den oftast mycket sötare än Champagne. Därav att den enligt många är odrickbar och några av mina ryska bekanta har får vana att blanda konjak i vinet…

   • Och nu har Frankrike fått stora mängder av 69 (utförd av allierade) -så stora att dess ledare spyr gall – 😂🤣😂🤣🤣

   • AndersI Det här är ett fenomen som upprepar sig hela tiden. ”Dynamit” var ett skyddat varunamn, men sedan började alla kalla alla sprängämnen för Dynamit. Ett nyligt är begreppet ”Googla”, vilket betyder att söka på webben. Google försökte stoppa det, och misslyckades. Champagne är ett distrikt i Frankrike, och dom kallade sitt mousserande vin för Champagne, men sedan blev allt mousserande vin kallat Champagne. Namnet blev generaliserat. I Frankrike är det ett skyddat varumärke, men inte överallt. Andra exempel är Aspirin, Kattöga (reflektor på en cykel), Cellophane, Flip phone, Lanolin, Sellotape eller bara tape, Trampoline, Linoleum, Teflon, PingPong (bordstennis), Termos, JoJo (snurra på tråd), Jeep (Brukade kalls ”General Purpose Vehicle” i militären, Det blev GP som blev varumärket Jeep), Plexiglas. Finns gott om exempel där ett varumärke har blivit ett generaliserat begrepp.

 6. Skrämmande med USA:s påverkan och mörkläggning av obekväma nyheter och mörkläggning
  På World Press freedom day den 3 maj, där Antony Blinken var närvarande, talade man om regeringars ökade ansträngningar att tysta oberoende medier och på annat sätt undertrycka yttrandefriheten, som är så viktig då tillgången till information ger mer demokratiska samhällen.
  Vad sa Blinken?? Det här är vad han sa: ”Människor har rätt att få veta sanningen om ledare, händelser och politik som formar deras liv. Journalisterna som ger informationen gör det ofta med stor risk för sig själva (Ja, det vet vi Assange)
  Vissa regeringar fängslar journalister, trakasserar dem, utsätter dem för våld. Vi ser en fri press som avgörande för mänskliga framsteg. När du skadar journalister hotar du den utvecklingen.”
  Han glömde säga att allt detta som jag talar om gäller inte USA. USA kan tala om etik, men kan inte bete sig på ett sätt som uppnår det goda och det rätta beteendet. USA har en gigantisk dubbelmoral (moral handlar om hur vi beter oss i praktiken).
  USA är olagligt i Syrien, blivit ombedda att ge sig av. Stöder islamisterna i Idlib.
  Den 22 september 2021 arresterade dessa militära styrkor bröderna till journalisten Attia Al-Attiyah i Al-Hasakah för att han skrivit en rapport som kritiserar Washingtons politik i Syrien och dess proxy-milis, de så kallade Syriska demokratiska styrkorna (SDF)

 7. Håkan Julander samtalar med Johannes Wahlström, desillusionerad journalist.
  Vid cirka 39:20 berättar han om varför han definitivt tappar tilltron till journalistiken; de svenska journalistkollegornas behandling av Julian Assange.
  Men vid cirka 43:50 berättar han om en, som jag tycker, sensationell mörkläggning av egen research; en stor korruptionsaffär som berör ett stort lotteriföretag i Sverige där en utrikesminister är inblandad. I tid stämmer det med Margot Wallström, som dessutom jobbat på Postkodslotteriet.
  Spekulation; en hake på…, kan det vara därför som Margot W dröp av med svansen mellan benen,…, sossarnas implodering,…, den sinnesförvirrade NATO-ansökan,…
  https://folketsradio.podbean.com/e/nedkopplat-moter-johannes-wahlstrom-del-1-hyckleriets-tidsalder/

 8. Vår första högerregering på 70 år tillsattes efter mordet på Palme. Statsminister blev Carl Bildt som avslöjades som CIA-informatör av Wikileaks 2012. Bildts ”handler” på CIA var Karl Rove, en av familjen Bushs fränder. Bland annat var han ”Chief of staff” åt George W. Bush, ingen småspelare. Hans parti öppnade även våra hjärtan några år senare och lät de välfärdssystem som våra äldre arbetat så hårt för, dränkas i nyinkomna som inte kunde hitta jobb och någon annan framtid än fattigdom och bidragsliv. Jag beskyller inte de som kom för detta, de är nu våra landsmän som alla andra, men våra välfärdssystem klarade inte av att ta hand om oss och även dem.
  Efter det året blev även ”Socialdemokrati” något annat. Klassperspektivet gömdes undan och läts glömmas. Den ”Socialdemokrati” vi fått serverade sedan dess har luktat Amerikansk Neo-Liberalism långa vägar. Privatiserade skolor, äldrevårdshem, sjukhus och annat. Papperslösa fattiga som jobbar svart åt storföretag med att köra ut mat till laptop-klassen. Svenska bolag som utan motstånd anammar de förhållningsregler som sätts i Washington. Ett utarmande och smutskastande av våra tidigare starka fackförbund. Lavinartade inkomstklyftor och en korruption som aldrig leder till några som helst konsekvenser för de skyldiga.
  När högern regerar dras vi närmre den Amerikanska modellen. När vänstern regerar dras vi närmre den Amerikanska modellen.
  Att MEDIAS mörkläggningar ökar är klart, det som är ÄNNU MER oroande är MÄNNISKORS förmåga att mörklägga. Vi mörklägger obehagliga fakta hur klar och tydlig den än är. Vi blev utsatta för en statskupp 1986. Vår sista stora ledare mördades och ingen löste mordet. Våra största partier lyder under Amerikanska order. Vårt land leds mot krig och förstörelse och ingen gör något. Ingen KAN göra något. Hur vi än röstar och organiserar oss är besluten redan fattade och kursen redan satt. De som lovade oss fred ljög och vände oss ryggen. Vår grundlag blev åsidosatt, våra politiker köptes och vår media förvandlades från granskande till förvanskande. Hoppet är snålt dessa år. Glad är jag som hittat hit, en alldeles för liten oas i lögn-media.

 9. Det är inte bara en fråga om att mörka, utan lika mycket att styra med fejknyheter. 1933 kallades det propaganda, konsten att styra människors åsikter och handlingar, idag kallas det agendasättande journalistik. Syftet är detsamma. Som exempel.

  —Över 20 döda efter attack mot bostadshus i Odessa
  https://www.dn.se/varlden/over-20-doda-efter-attack-mot-bostadshus-i-odessa/
  —Michael Winiarski: Ryssland satsar på terrorkrig mot civilbefolkningen
  https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-ryssland-satsar-pa-terrorkrig-mot-civilbefolkningen/

  Två typiska artiklar valda och skrivna specifikt för att smutskasta Ryssland och missleda läsarna. När det gäller att ge balanserad information som detta, då är det mörkat:
  —Ukraina använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar.
  —Lagrar ammunition och vapen i eller nära civila bostadshus eller platser som marknader.

  Annars tiger reguljära media som muren. Exempel.
  —Assange.
  —Bluffen om Butja
  —Bluffen om barnsjukhuset.
  —Bluffen om Teatern.
  —Massgraven i Mariupol
  —Kievs terror attack på en marknad.
  —Hur Kiev använder bostadshus och civila som mänskliga sköldar.
  —Lögnerna om Kievs hamnblockad
  —Temperaturen på jorden faller nu.
  —Grönland får nu onormalt mycket snö och is. Isen växer.
  —Exodus från Hong Kong, men mörkar att det ersatts med ett massivt inflöde av nya talanger.

  USA och UK propaganda går nu på högsta varv för att skrämma bort folk från att göra affärer med Kina. Senaste propaganda nummer är att FBI och MI5 berättar om förment spioneri. Bara att vi vet att det är USA och UK som desperat spionerar på Kina. Kina ligger tio år före i utvecklingen. Man påstår att den som arbetar med ett kinetiskt företag samtidigt arbetar med den kinesiska regeringen och militären. Skrattretande.

  Förfalskade, ofta grovt förfalska, rapporter om Covid lockdowns är ett annat reguljärt tema i USAs och UKs tafatta försök att skrämma folk från att arbeta med Kina.

  Den förfalskade propaganda bilen av Xinjiang är en av de grövst förfalskade i mänsklighetens historia.

  Jag har flera gånger helt öppet och i klartext jämfört dagens svenska medias agerande med den forna nazitidningen Der Stürmer och hur man då spred en grovt falsk bild av det judiska folket i Tyskland. Idag upprepas samma sak, med drivs av svenska systemmedia, bara att nu är det det ryska folken och kinesiska folken som är målet för propaganda förtalet.

  Detta korruptionsindex är helt meningslöst. Nya Zeeland påstås vara fritt från korruption medan det är en av världens mest korrumperade länder. Riktig korruption korrumperar även korruptionsindex. Som exempel, inköpschefen på Auckland flygplats fanns på avlöningslistan hos leverantörerna. Dom drog till och med preliminärskatt på mutorna. Jag var där.

  https://www.rt.com/russia/557201-kievs-guilt-shelling-donetsk/
  https://www.rt.com/russia/554617-mass-grave-mariupol-ukraine/
  https://www.rt.com/russia/558011-foreign-ships-leave-mariupol/
  https://www.rt.com/russia/554744-donetsk-market-strike-terrorism/
  https://freewestmedia.com/2022/07/06/australians-urged-not-to-charge-their-electric-cars/
  https://www.scmp.com/news/article/3184383/fbi-and-britains-mi5-raise-fresh-alarms-about-chinese-spying-rare-joint-speech

 10. Jag läser på SVT i dag att en rysk diplomat i FN säger att Ryssland kan rikta robotar mot Sverige om vi går med i NATO.

  Det tycker jag är skrämmande.
  Med NATO blir vi en legitim måltavla för Ryssland.
  En otrevlighet vi inte haft tidigare då Ryssland inte sett Sverige som något hot.

  Varför ska Sverige nu bli ett hot för Ryssland?
  Varför ska Sverige behöva bli en krigsskådeplats som Ukraina är idag?

  Varför reagerar inte människor i Sverige över det här?

  Samt framförallt då Sveriges beslut lämnats i händerna på demokratiska politiker,
  varför finns där inget ifrågasättande till NATO i Sverige.
  Bland politiker från höger till vänster tycks NATO vara ett behov och en lösning för landets säkerhet?

  Är det verkligen så att alla här i Sverige kommer känna sig tryggare med NATO?

  Inte jag i alla fall.
  Jag kommer känna mig ännu mer otrygg än tidigare.

  För mig har Sverige blivit en raserad nation.
  Havererat och förstört av Västerländskt demokrati.

  Det här är obehagligt.

  Sverige känns inte längre som mitt Fosterland.

  Jag känner lite som Sverigedemokraterna sa för några år sedan.

  Ge oss Sverige tillbaka!

  Ett exempel på ett sådant Sverige är den militära alliansfriheten.
  Något som jag tvivlar partiet Sverigedemokraterna står upp för.
  Eller kanske ännu värre, inte något av våra riksdagspartier.

  Det ser ut som våra politiker, från vänster till höger, nu vill ha vårt land demokratiskt amerikaniserat till fullo med allt vad det innebär.

  Det är trist att folk och politiker här ser USA som världens största demokrati.

  Med det menar jag att demokratin måste ifrågasättas om vi ska möjligheten att få leva i en demokrati.

  Folkets demokrati.

 11. Inte bara det. Media ljuger rätt ut och desinformerar. Just nu är det rapporter om en värmebölja i ”Kina”, men det är lögn. Några få platser, som Peking, har haft ovanligt höga tillfälliga temperaturer, men inte ”Kina”. I Chongqing, där jag är just nu, är det mellan 5 till 10 grader kallare än normalt. Jag har ännu inte slagit på luftkonditioneringen i år.

  Svenska media skriver att man öppnar gamla skyddsrum, och det gjorde man förr, men i år har jag inte hört talas om det. De gamla skyddsrummen, som är tunnlar från WW2 grävda rätt in i bergssidorna, brukade man öppna för att folk skulle få svalka, men det slutade man med för omkring 10 år sedan. Tvärtom används tunnlarna numera som lager, förvaringsplatser och för företag. I Kina är vi vana vid höga temperaturer över 30 grader, och vet hur vi skall hantera det.

  Synd att artiklarna i svenska media är så missvisande och felaktiga.

  https://www.di.se/nyheter/flera-doda-i-extremvarmen-i-kina-skyddsrum-ska-ge-svalka/

  Det verkligt skrämmande är att utvecklingen, inte bara med förfalskade och mörkade nyheter, är en direkt repetition och parallell till historien om hur nazisterna i Tyskland hjärntvättade, indoktrinerade och missledde hela befolkningen. Nu ser vi samma sak hända i vad vi kallar ”väst”.

 12. Usa skickar klusterbomber till Ukraina. Klusterbomber utan skämt. Dessa är rena krigsbrott och även HELT förbjudna i över 120talet länder. Desperationen nu efter 16mån och där motoffensiven gick åt skogen har inga gränser. Att dessa klusterbomber levereras utan någon fördömanden av omvärlden är fan helt otroligt. Dessa är rena krigsbrott. Men nu börjar det även synas många fler luckor utåt, av Usa Nato att denna vidriga Proxy kriget kommer nog ta slut efter sommaren nu. Ukraina har inget kvar då, vill eller inte vill så blir de förhandlingar nu i hösten. Usa har dessutom skickat sin CIA-chef till Ukraina upprepade gånger nu sistone, för att få dessa att gå med på att starta förhandlingar med Ryssland nu. ALLT skitsnack också tiggaren Zelenski påstående om att kärnkraftverket som ryssarna håller säkert, var helt minerat och att ryssarna placerade sprängdeg runtomkring visade sej vara TOTALT lögner. Dom oberoende experterna som fick tillgång till kärnkraftverket, fann absolut ingenting noll. Tiggaren Zelenski kan EJ ha varit glad över detta. Måste hela tiden ljuga skrämma för att EJ bli glömd av det massiva stödet av Usa Nato, och EU. Detta ihop med dom vanliga västliga massmedierna som ENDAST är propaganda sedan starten. Krigs propagandan har skapat krigsromantik mot befolkningen i väst dessa 16mån. Men att skicka klusterbomber var ärligt talat jävligt vidrigt och detta HELT öppet dessutom. Vi kan inte få Krim och Donbass med övriga kustlinjen, som är ryssar och rysktalande. Så vi ska då se till så att många av dessa oskyldiga civila får betala högt pris för detta. Slutet är nära. Vad gäller svenska Nato medlemskapet FÅR DET VARA NOG NU. Nu lyckades inte bli medlemmar till klantskallarnas möte i Litauen om några dagar, som det tjatats om över 1år, då allt före misslyckats. Och Finland är redan med sedan flera månader nu. Finland HELA orsaken till våran Nato ansökan. SÅ DRA TILLBAKA ansökan GENAST nog är nog nu. Ser slutet på vidriga Proxy kriget för varje vecka som går, och tror innerligt att de tar slut nu efter sommaren, så förhandlingar inleds till hösten nu

  • jag återger vad som finns på textTV
   137 SVT Text söndag 09 jul 2023 UTRIKES PUBLICERAD 8 JULI

   Klusterbesked får bred kritik

   Ett flertal länder riktar nu kritik mot USA:s beslut att skicka kluster-
   ammunition till Ukraina.
   Storbritannien, Spanien, Kanada och Tyskland säger att de tar avstånd från
   användandet av klusterammunition.
   -Nej till klusterbomber och ja till det legitima försvaret av Ukraina,
   säger den spanska försvarsministern Margarita Robles.
   Klusterbomber är förbjudet i 123 länder. USA, Ryssland och Ukraina har
   dock inte förbjudit det. Ryssland har skjutit klusterammuniton under kriget.

 13. Jag har varken sett eller hört nyheter om att tyska Leopard 2, bjässen bland tanks (väger 68 ton), gått AWOL, d v s, Absent Without Official Leave 🤣🤣🤣Leopard 2 har inte synts till sedan början av juni då den så hypade ukrozionazi offensiven sattes igång eller rättar sagd säckade ihop. Heea världen vittnade om Leopard 2 kadavren på Donbas slätten ackompanjerad av skrot av vad brukade kallas Bradley tank från USA.

  Att USA nu bestämt sig frö att ge klusterbomber som jo är förbjudna enligt internationell rätt till ukrozionazi visar hur stor desperationen vid Nato-lägret är. Precis som Leopard 2 och Bradley kommer inte heller klusterbomberna att ändra krigslyckan för Nato/ ukrozionazi kriget ett dugg. Ryssland kommer att segra oavsett👋🏾👋🏾👋🏾

  https://sputnikglobe.com/20230709/kiev-reportedly-pulls-leopard-2s-from-front-low-on-armor-ammo-as-offensive-stalls-1111770462.html

  PS: Kommer ni ihåg en viss ingenjör som hade ”Leopard 2 Jetz” som signatur och hur hen skröt om att ”den dagen Leopard äntrar slagfältet så är det kaput frö ryska armén”?. Det verkar som att även ingenjör ”Leopard2 Jetz” har gått AWOL 🤣🤣🤣 Nån borde påminna ingenjör ”Leopard2 Jetz” att gå AWOL straffas med krigsrätt.

  • I Ukraina hade man gått på propagandan om Leo 2 förträfflighet och skickade fram dem som fullständiga dårar på slagfältet vilket slutade med en katastrof. Kanske skulle de ringt och kollat med turkarna hur det gick för Leo 2 i Kurdistan först? Turkarna var inte alls nöjda med sina tyska vagnar som inte heller där vara några ”wunderwaffen”. Ukraina fick lära sig den hårda vägen att stridsvagnar är sårbara mot modernt pansarvärn. Bradley var om möjligt ännu sämre då de inte ens tålde splitter från granater som inte träffade direkt. Totalt värdelöst slöseri med liv och pengar således.

 14. Mikael Willgert på Swebbtv skriver ett intressant inlägg om hur det står till med yttrandefriheten i Sverige.
  Följ länk nedan:

  https://nyheter.swebbtv.se/mikael-willgert-mycket-allvarligt-att-forsvaret-agnar-sig-at-aktivism-och-propaganda/

  Om jag förstår Willgert rätt så befinner jag mig i en ”antidemokratisk extremistmiljö” med mina åsikter.

  Med ”målsättning att avskaffa eller underminera det LIBERALDEMOKRATISKA statsskicket”.

  Mikael Willgert undrar i sammanhanget när Sverige övergick från att vara en demokrati till att bli en liberaldemokrati?

  Jag tycker frågan är ytterst befogad.
  Tydligen har den svenska borgerliga staten upptäckt att det liberala statsskicket inte längre är lika självklart som tidigare decennier.

  Det har på förekommen anledning uppstått en opposition som hotar borgerligheten och som måste stämplas som extremism för att hindra folket samlas där.

  Tidigare var det kommunisterna som ensamt hade den här extremistrollen mot borgerligheten men nu har det utökats eller möjligen omdanats att det är en politisk höger som närmast utgörs av de extrema åsikterna mot det liberala samhället.

  Det gemensamma är dock att vilka de än är så blir de fiender till det s.k. ”Fria samhället”.

  Av den anledningen kan jag undra som jag skrivit här kanske jag redan är registrerad hos FOI eller Totalförsvarets Forskningsinstitut?

  Kommunisterna på 1970-talet fick i varje fall veta när det sökte en kommunal- eller statlig tjänst.
  Hade det aktivt medverkat för den kommunistiska revolutionen så blev de lika bannlysta från det statliga- eller kommunala tjänsten som läraren Richard Jomshof när han fick sparken från sitt lärarjobb när det uppdagades han var Sverigedemokrat.

  Tydligen är det så här i Sverige att staten gillar en bäst om man befinner sig i den politiska mitten som kännetecknas just av den liberala demokratin.

  Eller kanske snarare, borgaren accepterar ingenting annat.
  Svaret blir genast att du blir utpekat och bannlyst som en extremist.

  Alla som motsätter sig NATO och Västvärldens drivande krig i Ukraina är således extremister.

  Med sådant skuldbeläggande blir det då svårt för Svenska Freds att verka mot kriget i Ukraina.
  Freden ska då uppnås med ett krig mot Ryssland.

  Dock tror jag inte att Ryssland låter sig tvingas med en sådan fred.

  En fred på Västvärldens villkor.
  Demokratin bestämmer i sitt världsherravälde.

 15. Naryshkin: Det amerikanska utrikesdepartementet skickade ut ett direktiv till media om att störta regeringen i Ryssland

  Det amerikanska utrikesdepartementet skickade ut en utbildningsmanual till amerikanska medier om behovet av en kraftfull kamp mot myndigheterna i Ryssland. Detta tillkännagavs idag, den 10 juli, av Rysslands utrikes underrättelsetjänst med hänvisning till avdelningschefen Sergej Naryshkin.

  ”Som direktören för den utländska underrättelsetjänsten Naryshkin sa, har USA:s utrikesdepartement äntligen förvandlats till ”Sanningsministeriet” som förutspåtts av George Orwell och dikterar faktiskt till amerikanska medier vad exakt de ska skriva och säga. Enligt SVR-data skickade utrikesdepartementet i juni instruktioner till de största telekominnehaven, såsom AT&T, Comcast Corporation, Graham Media Group, Nash Holdings, Newsweek Publishing och The New York Times Company, för att förvränga återspeglingen av händelser i och omkring Ryssland, ”- sa i releasen.

  Faktum är att Vita huset krävde att amerikanska medier skulle hetsa Rysslands befolkning, främst ungdomar, till ett väpnat uppror.

  ”Uppgiften är specifikt satt: att införa tanken på de ryska medborgarnas tankar om behovet av en kraftfull kamp mot myndigheterna, fram till ett väpnat uppror. För att involvera befolkningen i protestaktioner föreslås det att aktivt replikera påhitt om den ryska statens svaghet, dess oförmåga att försvara sina territorier och oundvikligheten av nederlag i konfrontationen med väst. Särskild uppmärksamhet uppmanas att ägnas åt den radikaliserande effekten på ungdomar och ungdomar, som ska vara övertygade om att endast störtandet av den nuvarande ”regimen” kan garantera landet en ”ljus framtid”, tilläggs i meddelandet.

  Exempel bör vara ryska ryska oppositionella, såväl som ryska ”transukrainare”: Amerikanska journalister rekommenderas starkt att forma sin positiva, till och med heroiska bild.

  Samtidigt underkuvade den amerikanska administrationen de amerikanska medierna fullständigt och gjorde dem till ett instrument för utrikespolitisk kamp.

  ”Trampandet av yttrandefriheten i väst är inte längre någon nyhet. Det är beklagligt att utrikesdepartementet, tidigare en nykter och rationell byrå, under ledning av Anthony Blinken, Victoria Nuland och andra som dem, har förvandlats till en illaluktande deponi av informationsskräp”, avslutade SVR.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/07/10/naryshkin-gosdep-ssha-razoslal-po-smi-direktivu-o-sverzhenii-vlasti-v-rossii

 16. Jag ställer mig frågan om Sverige är ett fritt och oberoende land där åsikts och yttrandefrihet ännu i praktiken råder.
  Med nära obemärkt förflyttning mot begränsning har den beskurits. Så har skett genom ändrade lagtexter i såväl grundlag som i övrig lagtext.
  Och den parlamentariska maktens förmedlingsorgan SRoSvT bidrar alldeles utmärkt och fyller sin uppgift med råge. Sällan att där förekommer någon åsiktsskillnad hos inbjudna gäster utan konsensus får i stort vara den utstakade linjen. Samma ordning råder i princip även hos pappersmedia hos dom dominerande aktörerna.
  Vad detta gör med det allmänt fria debattklimatet och öppna samtalet finns anledning att känna stor oro inför.
  Den gode George Orwells befarade framtidsbild ser dessvärre ut att bli verklighet.
  Utifrån denna försåtliga ordningsprocess har ”vi” också tagit steget in mot en krigsorganisation
  i fredens namn.
  Tala om nyord för att förleda folket.

 17. Inte heller kommer det att skrivas om Natos nederlag i nyhetsinslag om Nato mötet i Villainous

  ”Normalizing failure might best describe the best that NATO can accomplish in Vilnius” sammanfattar Scott Ritter läget. Han tillägger

  ”Any failure to try to stop the accumulation of debacles that represent the current NATO policy toward Ukraine will result in further collapse of the military situation in Ukraine, and the political situation in Europe, which, in their totality, push NATO closer to the moment of its ultimate demise.

  This prospect does not bode well for those whose task it is to put as positive a spin as possible on reality. But NATO has long ago stopped dealing with a fact-based world, allowing itself to devolve into a theater of the absurd where actors fool themselves into believing the tale they are spinning, while the audience stares in dismay.” 😫

  https://consortiumnews.com/2023/07/10/scott-ritter-nato-summit-a-theater-of-the-absurd/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here