COVID-19 är ett klasskrig!?

23
2701
Totaliatarian TV shutterstock_22796419

Denna artikel av Pål Steigan har vänligen översatts av Catarina Östlund i Göteborg.
Covid-19 är ett klasskrig

Håller alla läsare med om Pål Steigans analys? Utropstecken och frågetecken har jag satt dit.


 

COVID-19 är ett klasskrig

Omkring 2,6 miljarder människor i världen påverkas av någon form av nedstängning, skrev World Economic Forum våren 2020 och beskrev det som ”världshistoriens största psykologiska experiment”.

Majoriteten av oss deltar i detta experiment som försökskaniner, och miljarder människor har blivit fattigare, och i gengäld har dollarmiljardärernas samlade rikedomar i USA ökat med 1.000 miljarder dollar.

”Aldrig tidigare har USA sett en sådan ansamling av kapital,” säger Frank Clemente, chef för The Americans for Tax Fairness (amerikaner för rättvis beskattning). “I en tid då miljontal människors förlorar sina arbeten, vräks från sina hem och gör stora förluster, är det alarmerande att miljardärklassens rikedomar ökar”, säger Chuck Collins vid Institute for Policy Studies.

Mellan den 21 mars och 7 oktober 2020 förlorade 67 miljoner människor i USA sina jobb. 98 000 verksamheter har slagit igen för gott. Nästan 26 millioner vuxna i USA rapporterade att deras familjer inte kunde äta sig mätta sista veckan i november 2020, och mellan 7 och 11 miljoner barn bodde i familjer som inte hade råd att köpa tillräckligt med mat (sista veckan i oktober).

New Yorks borgmästare Andrew Cuomo har kallat covid-19 The ’Great Equalizer’. “Den stora utjämnaren”. Ingenting kunde vara längre från sanningen, skriver IPS News. De skriver vidare:

”Syftet med The Great Reset (Den Stora Återställningen), är att bygga ut korporationens kontroll över naturresurserna och öka den statliga övervakningen av individen.” ”I post-pandemiska ”Great Reset” kommer det inte att finnas mycket liv utanför det tekniskt-korporativa maktcentrat, som domineras av monolitisk jordbruksnäring, läkemedelsindustri, kommunikation, militärindustri och andra sammankopplade företag, och de regeringar och medier som är underställda dem.

Förespråkarna för ”Great Reset” ser framför sig en New Brave World där: ”Man äger inget. Och man är nöjd. Man hyr vad man än vill ha, och det levereras till en av en drönare.”

Men det är mer troligt att denna elitstyrda revolution kommer att förvandla majoriteten av mänskligheten till teknologins maktlösa bihang som knappt är medvetet och som saknar mening i livet.”

Pandemins profitörer är de företag som tjänar direkt på att stänga vanliga verksamheter och få oss att gå över till e-handel (Amazon, Walmart, Target, Wayfair) och videokonferenser (Zoom och Skype) och sociala medier (Facebook). Zoom har nu ett börsvärde på 140 miljarder dollar och har gått om ExxonMobil. Dess största ägare är Vanguard och Morgan Stanley, samtidigt som BlackRock och State Street också finns bland de tio dominerande. Skype ägs av Microsoft, där Bill Gates fortfarande är en av de större ägarna. Där finner vi också Vanguard, State Street och BlackRock bland de fem marknadsledande ägarna.

Bill Gates har nyligen agiterat kraftfullt för att världen måste vara stängd fram till 2022. Det skulle han och hans gelikar tjäna extremt mycket på, och samtidigt skulle de befästa sin makt som globala härskare i en förslavad värld.

Fruktan upprätthålls av medier som ägs av samma makter.

Rädslan för pandemin som finns överallt i världen har gjort detta maktövertagande möjligt. Miljarder människor har passiviserats och blivit politiskt utslagna, dagliga rapporter om dödssiffror och ”fall”, morgon, middag och kväll, upprätthåller oron. 1983 visade undersökningar i USA att 50 företag ägde 90% av landets medier. Redan då var maktkoncentrationen mycket stark. Men hur ser det ut idag? 2019 kontrollerades 90 % av medierna av fem företag.

De fem företagen var Comcast (via NBCUniversal), Disney, Viacom & CBS (båda kontrollerade av National Amusements) och AT&T (via WarnerMedia). National Amusements är ett privatägt företag, som ägs av Sumner Redstone Och Shari Redstone. Resten är börsnoterade företag.

Eftersom två av korporationerna har samma ägare, kan man säga att endast fyra grupper äger 90 procent av medierna. 

Redaktören: I Pål Steigans artikel finns här en tabell om vilka som är huvudägare i de största mediegrupperna.

Ett speciellt exempel är Washington Post. Tidningen ägs av Nash Holdings LLC, ett holdingbolag som ägs av Jeff Bezos, som har blivit världens rikaste man genom pandemin och han har nu en nettoförmögenhet på cirka 200 miljarder dollar.

De som framstår som vinnare i detta klasskrig är It-jättarna, tech-företagen, BigPharma och de stora bankerna, som av en tillfällighet ägs de av samma handfulla finansiella institutioner som äger vapenindustrin, energiföretagen, medierna, varumärkena och jordbruksföretagen. Ju längre de lyckas hålla världen nere i lockdown, desto mer kommer deras makt och rikedomar att öka, och desto svagare och fattigare blir vi andra.

Relaterat.

Sverige i framkanten av “Great Reset” som kan medföra en integration av vår fysiska, digitala och biologiska identitet. Vill vi det?
Har Klaus Schwab, Chefen för World Economic Forum ett program för global diktatur efter Covid-19?
USA:s “stora omstart….” – nytryckning av dollar och sanktioner mot konkurrenter?
Den stora omstarten efter coronapandemin. Är “The Great Reset” från World Economic Forum lösningen?Del 2.
Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt?
Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3.
Medieoligarkerna i världen och i Sverige.
Fria kritiska ryska media – finns de?

50 miljoner människor i USA har upplevt brist på mat i år

Föregående artikelAssange: Brev till Belmarshs fängelsedirektör från Kristina Hillgren, Stockholm och Jane Henderson, London
Nästa artikelSatsa på fred och alliansfrihet – inte på militär upprustning och Natosamarbete!
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

23 KOMMENTARER

 1. Det är inte enbart Bezos och Gates som sett sina förmögenheter öka under året, även svenskarnas pensionssparande har ökat i värde. T.ex har AP7 innehav i bl.a. Apple, Microsoft, Amazon, Alibaba, Facebook, m.fl. Motsvarande gäller också andra pensionsfonder. Är inte detta positivt?

  (AP7 Såfa är det statliga förvalsalternativet i premiepensionssystemet.)

  • Värt att påpeka att det är inte svenska pensionärer som äger något utan just Apple, Microsoft, Amazon, Alibaba, Facebook, osv. vilka är i 100% kontroll. Förmögenheten är inte pensionärernas, utan tillhör ägarna till dessa företag. Ett bra exempel på fiat-värde.

   • Nu har du nog missuppfattat igen. Pensionsfonden AP7 är en av ägarna till dessa bolag. Visserligen äger fonden en mycket liten andel i varje bolag men dock är det så att AP7 genom att äga aktier i bolagen också är en av ägarna.
    Svenskar, både de som ännu inte är pensionärer och de som är pensionärer, och som har andelar i nämnda fond, har därmed del av sitt pensionskapital (via AP7) i dessa bolag. Inte som direkta ägare, men genom sitt ägande av fondandelar får de del av den värdeökning som skett. Även värdeminskning om ett bolag skulle visa sämre resultat.

    Att Apple, Microsoft, Amazon, Alibaba, Facebook, osv, skulle äga sig själva som Karl W påstår, är ju helt felaktigt. Bolagen kan inte äga egna aktier. De som äger bolagen är de som äger aktier i dessa, t.ex. Bezos, Gates, institutioner, osv, och genom sitt ägare har de motsvarande ”kontroll” över bolagen.

    Hoppas att det är tydligare nu, för alla, så att inte Karl W:s missuppfattning ställer till det för någons förståelse.

    • Pensionsfonden AP7 är aktieägare, inte företagsägare, men kontrollerar inte företagen och styr dom inte eller deras utdelning och värde. Dom kontrolleras Apple, Microsoft, Amazon, Alibaba, Facebook osv. och i förlängningen av USA regimen och dess Djupa Stat. Det är dom som bestämmer hur mycket utdelning AP7 skall få, om något, och i praktiken om värdet, investeringen, skall finnas kvar i morgon. Ett exempel, det finns många, är Ivar Krüger’s imperium som kollapsade 1932. Formell ekonomi är en sak, verkligheten en annan. Som man säger, om kartan och verkligheten är olika, då gäller verkligheten. Så i verkligheten, hur mycket var Krüger imperiets aktier verkligen värda.

     • Enligt grundkursen i företagsformer kan jag upplysa Karl W om att företagsägare äger aktiebolag genom att äga aktier i bolaget. Detta gäller både privata aktiebolag så väl som bolag som är publikt noterade.
      Därav följer att pensionsfonden AP7 äger en så stor del av dessa bolag som motsvaras av det aktieinnehav som AP7 har respektive bolag.

      När det gäller direktavkastning/utdelning är detta beslut som ligger på bolagets styrelse, vars medlemmar väljs av aktieägarna.

      Om ”Djupa Stat” [sic] äger aktier i ett bolag till en sådan andel att de kan ha inflytande, kan de påverka vilka som ingår i styrelsen 😉

      Ivar Krüger kan vi lämna därhän, för det exemplet har ingen relevans i den här diskussionen. Dock ett intressant fall att studera.

     • Dom äger aktier, alltså tillför kapital, men dom driver inte företaget, det är precis på samma sätt som du sätter in pengar på banken, du driver inte banken och fattar beslut för banken. Ivar Krüger exemplet är ett mycket bra exempel på det. Makten över varken företaget eller företagsbesluten ligger i verkligheten inte hos någon aktieägare, utom i ett fall då en aktieägare eller grupp har majoriteten av rösterna och samtidigt leder företagets affärer. Skillnaden mellan teori och praktik.

 2. Det finns mycket mer än ”bara” girighet och maktlystnad i psykfallet Bill Gates och hans anhangs vettlös propaganda. (Jfr. ”Bill Gates har nyligen agiterat kraftfullt för att världen måste vara stängd fram till 2022. Det skulle han och hans gelikar tjäna extremt mycket på, och samtidigt skulle de befästa sin makt som globala härskare i en förslavad värld.”)
  Den allmänna husarresten har en djupare mening enligt sociologen Michel Maffesoli.
  Det gäller, för den politisk-mediala oligarkin, att värna individualismen och inlåsningen i sig själv.
  De illegala fester som florerar signalerar däremot en motsatt strömning som kan komma att mynna ut i folkliga revolter.
  Jfr.
  Fêtes clandestines: une réponse à la «tyrannie sanitaire» qui pourrait déboucher sur des «soulèvements populaires»?
  17:18 14.12.2020 (mis à jour 17:42) https://sptnkne.ws/ED8c
  Par Mike Beuve
  Depuis le début de la crise sanitaire et à la suite des mesures coercitives prises par le gouvernement pour tenter d’endiguer la propagation du virus, les fêtes illégales se multiplient sur tout le territoire. Le sociologue Michel Maffesoli analyse pour Sputnik ce «festin en temps de peste». …/…
  Pour le sociologue, ces mesures coercitives seraient un «combat d’arrière-garde de l’oligarchie politico-médiatique», qui cherche à «préserver les grandes valeurs modernes», à savoir «l’individualisme, l’enfermement en soi.»

  Jag tillägger att en av de viktiga följderna av de gula västarnas samlingar på rondeller är att folk återfann varandra, bort från dumburken. Det bildades dessutom par mer effektivt än genom nätets otaliga parningstjänster. Det är lite av folkparkerna i dagens kontinentala rondeller.

  Tecknaren Herrmann (i annars stockborgerlig T de G) är ofta bättre än bra på att sammanfatta läget. Ett exempel:
  Tribune de Genève https://www.tdg.ch/geneve/herrmann/dessin-11-septembre/story/14562465
  Herrmann – Dessin du 11 septembre
  ”Ni anar inte hur farligt det är att dansa en tryckare” säger gubben som bestämde att nattklubbarna skall stänga.

  Min uppmaning: köp absolut ingenting på nätet!
  (Det har jag inte gjort, och jag har överlevt ändå. Lite motion får man också när man tar sig dit och därifrån.)
  De fysiska butikerna behöver dig nu, men du kommer att behöva dem i morgon, om de har överlevt, vill säga.

  Annars är ”diktaturen” Rysslands medier öppna för mer än bara extremhögerns skribenter och maktens lakejer.
  2020, Like 2003 and ‘Iraqi Wmds’, Has Been an Epic Fail For UK Journalism
  COLUMNISTS 12:07 GMT 22.12.2020 https://sptnkne.ws/EJdu
  by Neil Clark
  Rather than question the ’evidence’ behind lockdowns and other draconian Coronavirus restrictions, such as mandatory mask wearing, journalists in Britain have, with a few honourable exceptions, been cheerleaders for even tougher curbs on our freedoms.
  …/…

  • ”köp absolut ingenting på nätet” Intressant är att digitaliseringen i Kina har speciellt gynnat butikerna, småföretagarna, odlarna, osv. Intressant att Kinas största stormarknad gick i konkurs i juli. Jag frågade ägaren, vad hände. ”Folk handlar direkt på WeChat nu, allt färre vill ha besväret att åka buss, tunnelbana eller köra bil till en stormarknad längre”.

   • Jag handlar där jag bor.
    Stormarknadseran är kopplad till bilism, alltså villasamhällets skuldekonomi. Storköps/månadsköpsmodellen leder till ett omfattande matsvinn, har Råd & Rön funnit. Det är hiskeligt mycket mat som ruttnar i villaägarnas jättelika kylskåp (och i många lägenheters mindre kyl&frys).

    Det är de bilburna villaägarna som tog död på de kvartersbutiker som de billösa är beroende av. Vi andra tvingas att handla allt längre bort när butik efter butik slår igen. Övrig utbud följde när centrum avfolkades. Det finns inte längre någon järnhandel i Uppsalas stadskärna fast det bor tre gånger så många människor i stan.

    Cyklar eller går man till en livsmedelsaffär /en grönsaksmarknad köper man inte mer än man kan bära, och inte heller mer färskvaror än man kan äta under max en vecka. Gammalt käk är inte gott, punkt.

    Att forna tiders närhandel återuppstår på sina ställen är inte förvånande, eftersom allt färre unga har körkort. Bilen är inte längre den statusmarkör som den har varit, utan upplevs mer och mer som en dyr belastning. Man hyr vid behov och efter behov i stället, typ en skåpbil när man flyttar.

    • Håller med om att stormarknader är kopplat till bilism, ändå bygger man dom idag i Sverige vad jag hör. Även jag handlar lokalt, och lokalt för mig är vad som finns på mobilen, vilket inkluderar lokala fysiska butiker. Digitalbutikerna på WeChat är kvartersbutiker, och dom har strålande tider och tar kål på stormarknaderna. Närhandel har blivit näthandel och vändningen har möjliggjorts av just WeChat, vilket svenska staten, politiker och tjänstemän ilsket bekämpar. Förr i tiden var, som du säger, bilen en livsviktigt tillbehör. Numera vill ungdomen inte ha någon, man halar upp mobilen, klickar på närmaste lediga elektriska delningsbil, kör dit man vill, och bilen är redo för nästa kund.

 3. Hur lyckas ni att skriva en artikel utan att nämna de digitala alternativen som faktiskt finns? Jag undrar då om ni är döva, stumma och blinda.

  Jitsi ersätter Zoom och WordPress och phpBB-forum ersätter Facebook. Signal ersätter WhatsApp och olika GNU+Linux-varianter ersätter proprietära operativsystem. Purism ersätter t.o.m. hårdvara som är klandervärd och osäker.

 4. Covid-19 är en virusinfektion som uppträda allt mellan harmlös och direkt dödande på grund av den drabbade inte kan andas.
  Viruset som kallas Corona heter egentligen SARS-CoV-2 och upptäcktes första gången för ett år sedan i staden Wuhan i det stora landet Kina.

  Pål Steigan från landet Norge är före detta ledare för ett maoistiskt kommunistparti som senare upplöstes och gick samman med partiet Rödt i Norge.
  Pål Steigan har också på uppdrag av sitt kommunistparti träffat Mao Zedong och andra högre kommunistledare i Kina.
  Med det måste jag nog betrakta Pål Steigan mer som aktiv demagog än geopolitisk analytiker.
  Anledningen är att Pål Steigan har ett syfte med vänsterextremt budskap istället för upplysning.
  En kommunist helt enkelt, med målsättningen att få människor att tänka annorlunda med hjälp av vissa medfödda egenskaper som göras dominerande.
  Problemet är bara att Skapelsen inte låter sig rubbas så enkelt.
  Eller som det heter inom arabiska religioner, Gud är stor!
  Därför kommer Gud vinna över kommunismen i det längre perspektivet.
  Bolsjevikerna i Ryssland lyckades förtrycka Gud i cirka en mansålder men nu är Gud stor i Ryssland igen.
  Och folket där har fått tillbaka sina urgamla traditioner.
  Det finns fortfarande ganska gott om kommunister i Ryssland men du är dem som är tillbakatryckta av majoritetsviljan.
  Kommunism är för mig herrskap men i enkla kläder.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8dt
  Lyckades få ett mandat i stortinget valet 2017
  Det måste man nog betrakta som ett lyckat resultat för ett marxistiskt parti i västvärlden på 2010-talet.

  • Viruset uppträdda bevisligen faktiskt inte i Wuhan i Kina, utan i Madrid nio månader tidigare, vad vi vet hittills. Det identifierades först i Wuhan. Det finns dessutom spår i USA som går tillbaka flera år. Gud, eller någon annan, behöver inte vinna över någon kommunism, den har redan självdött, omvandlats, eller avskaffats, 1978 i Kina, Sovjet 1992, utom möjligen i Sverige.

 5. I denna fråga tycks den gode Steigan ha missuppfattat det mesta. Denna pandemi gynnar inte Västkapitalismen som helhet även om vissa grupper såsom näthandelsföretagen tjänar stora pengar på den. USA och Västeuropa är de hårdast drabbade delarna av världen medan Kina klarat sig undan trots att viruset uppstod där. Denna moraliska och ekonomisk seger för Kina måste rimligtvis vara en mardröm för Västvärldens härskare. Den ”kommunistiska diktaturen” i Kina förmår skydda befolkningen från denna farsot medan demokratierna i Väst misslyckas kapitalt. Det är uppochnervända världen. Tidigare har det alltid varit tvärtom. Till skillnad från Steigan och Folkhälsomyndigheten menar jag att detta inte är en oskyldig influensa utan den värsta farsoten sedan Spanska sjukan. Inte minst den andra vågen som vi nu är mitt inne i tyder på detta. Dessutom har det under de senaste dagarna kommit oroande nyheter om att mutationer upptäckts i Storbritannien där den ena är mycket mera smittsam och den andra drabbar yngre personer på annat sätt än ursprungsvarianten. Jag kan inte förstå annat än att det varit högst befogat att ta denna pandemi på största allvar, att WHO och de flesta regeringar haft rätt medan vår egen Folkhälsomyndighet missbedömt läget å det grövsta. Den flockimmunitet som skulle uppnåtts under försommaren har vi t.ex inte sett röken av.

  • Håller med dig angående Kina – väst ser rött i dubbelbemärkelse.
   Sedan så att den nya varianten är smittsam betyder inte nödvändigtvis att den är dödlig. Dessutom tajmingen i sig då den nya smittsamma varianten dock up ringer en stor varningsklocka.
   Plus det gäller att komma ihåg att Covid-19 en pandemi bluff är de flesta seriösa forskarna tämligen överens om. Så även den nya ”mycket smittsamma varianten” från lilla-britannien

   https://www.globalresearch.ca/the-h1n1-swine-flu-pandemic-manipulating-the-data-to-justify-a-worldwide-public-health-emergency/14901

   • ”Människor dör inte av COVID”: Virolog jämförde ”Corona” och influensa.

    https://tsargrad.tv/news/ljudi-umirajut-ne-ot-covid-virusolog-sravnil-kovarstvo-korony-i-grippa_291347?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=pr.tsargrad.tv&utm_term=1268816&utm_content=8874604

    Virologen Andrei Tsvetkov jämförde ”corona” och influensa. Han märkte att influensa, liksom koronaviruset, kan framkalla komplikationer om patienten samtidigt har andra sjukdomar. Dessutom dör sådana infekterade människor i båda fallen inte så mycket på grund av COVID-19 eller influensa, utan på grund av befintliga patologier som förvärras av patogener.
    Andrei Tsvetkov, sade under ett rundabordssamtal på Tsargrad-kanalen om ämnet ”COVID-19: yttranden från läkare, inte tjänstemän” förklarade skillnaden mellan koronavirus och influensa. Han uttryckte åsikten att skillnaderna mellan dessa patogener inte alls är så stora och grundläggande.
    Jag tror, ​​när det gäller epidemiologiska egenskaper, passar SARS-CoV-2 mycket bra in i den epidemiologiska bilden av vanliga akuta luftvägsinfektioner. Av de sex andningsvirusen är det det näst vanligaste efter rhinovirus, enligt viktiga grundläggande källor. Influensa tar emellertid den näst sista platsen i denna indikator. Enligt statistiken fanns det relativt lite influensa, säger specialisten.
    Samtidigt kan influensa, som COVID-19, framkalla komplikationer om patienten har samtidigt sjukdomar. Ur denna synvinkel kan influensan naturligtvis också utgöra en fara för vissa kategorier av medborgare.
    Det finns svår influensa, det finns milda former av influensainfektion. Människor över 65 är mer benägna att ha föräldralösa patologier och allvarliga sjukdomar. Och dödlighet på grund av koronavirusinfektion inträffade i många fall på samma sätt som tidigare mot bakgrund av influensa. Det vill säga människor dör av hjärt-kärlproblem, av stroke, av hjärtinfarkt. Eftersom det kan vara ganska svårt att uthärda hög temperatur i en vecka i närvaro av samtidig patologi. Det vill säga, förvärringar av redan existerande sjukdomar var följaktligen en ackumulerande faktor som ledde till döden, – förklarade Tsvetkov.

    • Tänkvärt, sakligt. Hur många dödsfall med influensa skulle vi kunna räkna in om blodprov på influensavirusmarkörer togs lika ofta som på coronavirus?

   • Bonus, om plandemic, “scamdemic” och klasskrig ( mycket lång artikel som jag inte hinner översätta): brott mot mänskligheten – medvetet orsakad hungersnöd – och globalt rån.

    https://www.globalresearch.ca/covid-19-fabricated-second-wave-crimes-against-humanity/5732054
    COVID-19: A Fabricated Second “Tidal Wave” of Poverty and Injustice

    Crimes against Humanity. The people who are implementing and enforcing lockdown measures are directly contributing to the untold suffering and deaths of millions of people
    By David Skripac Global Research, December 25, 2020

    …/…
    In short, what we are witnessing is the greatest redistribution of wealth in human history.
    …/…
    The same month {July}, Oxfam released an equally dire warning:
    “[A]s many as 12,000 people could die per day by the end of the year as a result of hunger linked to COVID-19, potentially more than could die from the disease.” I reiterate that COVID-19 did not cause the hunger; the unscientific and unnecessary lockdowns caused the travesty. Clearly, then, this has been a manufactured hunger crisis of historic proportions.

  • Viruset uppstod inte i Kina, trots den intensiva Trump-propagandan. Viruset identifierades i Kina. Det fanns bevisligen nio månader tidigare i Spanien, och det finns spår av det år tillbaka i USA. Vi vet inte, men bästa sannolika gissningen just nu är att det uppstod i USA för flera år sedan, var redan mycket vida spritt där, och har sedan muterat. Kina klarade sig bra för man tog det omedelbart på allvar, agerade inom timmar, Traditional Chinese Medicine (TCM) och vitaminer hjälpte, och regeringen och innevånarna samarbetade, inte bekämpade varandra som i väst.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here