Minskar yttrandefriheten på sociala medier? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 4.

12
745
Facebook ser dig

Under senare år har det kommit många rapporter om ökad censur och minskad yttrandefrihet i bl a Facebook och på YouTube. Visselblåsare som Julian Assange, Chelsea Manning och Edward Snowden förföljs.

Mot bakgrund av detta ordnade Stockholms-avdelningen av Folket i Bild Kulturfront – i samarbete med FIB-juristerna – “Forum om hot mot yttrandefriheten”.
Välkommen till “Forum om hot mot yttrandefriheten”

Folket i Bild/Kulturfront ger ut tidningen ” Folket i Bild” utan statligt presstöd sedan 1972.

Ur programmet:

Del 4 av 7

Minskar yttrandefriheten på sociala medier?

Denna och andra videoer från detta Forum har spelats in av Franz Smidek.
Inspelningsplats: Viktor Jaara-föreningens lokal Pontonjärgatan 38, Stockholm

Markus[ Limmergård, lärare, skribent och administratör på sociala medier


Relaterat.

Välkommen till “Forum om hot mot yttrandefriheten”
Forum om hotet mot yttrandefriheten: Del 1 – Rätten av kritisera överheten.
Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 2 – Nils Funcke: Grundläggande fakta och viktiga problem idag.Politik

12 COMMENTS

 1. Jag har märkt att jag inte längre återfinns i bloggens sökfunktion. Antar att jag fastnar i någon algoritm i Googles renhållningssystem. Det beror förstås på att jag ofta kritiserat västvärlden och Israel för den brottsliga hanteringen av det palestinska folket. Sådana ogudaktiga tankar måste förstås förpassas till den nya tidens digitala bokbål. Men man är förstås i gott sällskap.

  • Jag tror nog att detta beror på att bloggens sökfunktion endast indexerar artiklar och inte kommentarer. Till exempel kan man inte heller hitta min signatur “AndersI” trots att jag som israelvän och sionist enligt din konspirationsteori, inte borde tas bort av “Googles renhållningssystem”.
   Samma gäller alla andra signaturer som jag testat att söka efter.
   För övrigt är jag nästan säker på att det inte är Google som indexerar bloggen.

   Dock, söker man på Google efter “gösta lilja global politics” hittar man alla dina kommentarer på jinge.se samt den här bloggen.

   • En förändring är gjord. Tidigare kunde jag skriva mitt namn i bloggens sökfunktion och få tillgång till mina tidigare kommentarer.

     • I en artikel på NewsVoice som handlade om Europas problem med flyktingar från Mellanöstern råkade jag i en kommentar nämna Mellanösterns problem med flyktingar från Europa.
      Jag förklarades då vara både antisemit och sinnesförvirrad kommunist vilket så småningom resulterade i att redaktör Torbjörn Sassersson raderade delar av konversationen. Är det så att WordPress bloggar påverkar varandra?

 2. Det pågår stora demonstrationer mot bankirvampyrens välde runt om i världen. Frankrike, Spanien, Chile, Argentina, Ecuador, mm. Men bankirvampyr ägd “fria” media rapporterar flitigt endast om Hong-Kong, Libanon och Irak. De senare är alla “regime change” demonstrationer finansierade av vem annars bankirvampyr maffian med dess främsta torped USA som utförare.

  https://www.globalresearch.ca/overthrowing-other-peoples-governments-the-master-list-of-u-s-regime-changes/5400829

  En sak att fundera över: I väst du kan yttra dig mot i princip vad som helst. T ex du kan förneka Gud, du kan förneka att man landade på månen, du kan fröneka att 9/11 var ett verk av Al Qaida, du kan förneka att Elvis dog elelr för den delen förneka att 1958 VM spelades inte i Sverige. Om du gör det så händer ingenting. Mend et finns en sak som du absolut inte få förneka och om du gör det så är det är ajöss med dig och priset blir väldigt dyrt ditt jobb, hus och dina vänner, allt försvinner illa kvickt. Vi vt alla vad det är som vi inte få fritt yttra om.

 3. För 50:e helg i rad – alltså nästan ett år – har Gula Västarna demonstrerat i Frankrike mot bankirvampyrens golden boy Emmanuel Macaroni. 65% av Frankrikes vuxna vill inte ha en finanskapitalets lakej vid makten. Man skulle tro att västs “fria” medier skulle skrika till skyarna och kräva rättvisa mm. Ne, ne, ne, .. det är död tyst på den fronten. Bankirvampyr ägda medier har lagd locket på. Hellre skriver de om “Diktatorn X, Y, Z”, “en ny Hitler A, B, C”, eller “han X, Y, Z, som mördar sit folk”, i någon avlägsen avkrok i landet icke-som-oss-stan, är skriva/rapportera om det som sker mitt framför deras stora näsor.

  https://www.presstv.com/Detail/2019/10/26/609657/Yellow-Vest-Emmanuel-Macron-protest

 4. Jag läste just en artikel av Johan Westerholm på hans blogg ”Ledarsidorna” [1] ”Arkiven som försvann”. Den handlar om hur svenska staten till denna dag mörkar hur dåvarande regeringen, och främst Socialdemokraterna, öppet samarbetade med nazisterna fram till 1946, och nära nog var en avdelning och lokal filial av den tyska nazismen. Vad som slog mig genast var en parallell idag, hur Sverige idag öppet samarbetar med en annan totalitär krigsstat, nämligen USA. Hur kommer dagens arkiv att behandlas i framtiden. Det finns otäcka paralleller, hur yttrandefriheten inte bara begränsades i Tyskland mellan 1910 och 1946, utan hur den styrdes och hur innevånarna manipulerades systematisk. Jag ser en repetition idag. Den skillnad som finns heter internet och alternativa media.

  [1] https://ledarsidorna.se/2019/10/arkiven-som-forsvann/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here