Kinas rapport om kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA

8
2401
Bild GlobalTimes: ”Se, uncle Sam har fullt upp med att städa upp sin egen röra av problem med mänskliga rättigheter. Tror USA fortfarande att det är ett föredöme för mänskliga rättigheter?”

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… Eller hur?!

Denna artikel 1 mars 2021 av Zhang Hui och Yang Sheng i Global Times China’s upcoming report on US human rights violations shows 2020 ’a declining point’ of American democracy har översatts av Rolf Nilsson. Den är inte fullständig. Black Lives Matter nämns exempelvis inte. Inte heller påtagliga brister i valsystemet, vilket kan påverka mänskliga rättigheter. Se mer under ”Relaterat”.

Rolf Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 


Kinas rapport om kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA

Kinas kommande rapport om kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA visar för 2020 ’en nedåtgående trend’ för amerikansk demokrati.

Kina kommer att utfärda en rapport om kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA, eftersom Washingtons misslyckade anti-pandemi ansträngningar det senaste året förvärrade den sociala uppdelningen, och förvärrade politiskt kaos och rasdiskriminering.

Kinas State Council Information Office kommer inom en snar framtid att, enligt ett officiellt uttalande på måndagen, lägga fram en fullständig rapport om kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA under 2020.

Rapporten kom efter att USA och några andra västländer, liksom media, inledde en diplomatisk ”stor lögn” – offensiv mot Kina om Xinjiang och COVID-19.

Dokumentet på 15 000 kinesiska tecken beskriver fakta angående Washingtons inkompetenta pandemiska inneslutning, vilken ledde till ett tragiskt utfall. Den USA-Amerikanska demokratins oordning, som utlöser politiskt kaos, etniska minoriteter som lider av rasdiskriminering, kontinuerlig social oro som hotar den allmänna säkerheten, växande polarisering mellan rika och fattiga, förvärrad social ojämlikhet och ett USA som struntar i internationella regler, vilket leder till humanitära katastrofer, rapporterade Xinhua News Agency.

Jämfört med 2019 års rapport om USA:s mänskliga rättigheter, som utfärdades 2020, där man arbetade med frågor som innefattade intrång i medborgarnas medborgerliga rättigheter, förhärskande penningpolitik, ökade inkomstskillnader, förvärrad rasdiskriminering och växande hot mot barn, kvinnor och invandrare i USA, avslöjar rapporten från 2020 att många av dessa frågor allvarligt förvärrades av USA: s ”hänsynslösa” COVID-19-respons.

USA:s försämrade meriter beträffande mänskliga rättigheter har också kritiserats av internationella experter. Oberoende FN-experter på mänskliga rättigheter vädjade på fredagen ​​till den nya amerikanska regeringen att anta omfattande reformer för att stoppa polisvåld och att ta itu med systemisk rasism och rasdiskriminering.

Kinesiska utrikesdepartementets talesman, Wang Wenbin, sa vid måndagens presskonferens att ”vi hoppas att USA kommer att överge dubbla måttstockar och ta itu med allvarliga mänskliga rättighetsfrågor som rasism och våldsam brottsbekämpning, och vidta konkreta åtgärder för att skydda mänskliga rättigheter.”

Zhu Ying, biträdande chef för National Human Rights Education and Training Base vid Southwest University of Political Science and Law, berättade på måndagen för Global Times, att rapporten från 2020 – som objektivt redogör för den verkliga situationen för mänskliga rättigheter i USA – avslöjade en vändpunkt i USA:s demokratiska system, baserat på de viktigaste punkterna i rapporten som släpps på måndag.

”Utlöst av pandemin, blev 2020 en vändpunkt för USA:s demokratiska system, från seger till nedgång, och Joe Biden kommer inte att vända den sjunkande trenden för USA:s demokratiska system,” sade Zhu.

Höjdpunkten i rapporten från 2020 är, att den avslöjade den oundvikliga nedåtgående trenden för mänskliga rättigheter i USA, sade Zhu.

Lü Xiang, en stipendiat vid Chinese Academy of Social Sciences i Peking, sa att kränkningar av de mänskliga rättigheterna i USA var allvarliga. ”Den dåliga hanteringen av COVID-19-pandemin i USA orsakade mer än 500 000 dödsfall, mycket fler än i något annat land runt om i världen, och att denna typ av tragedi hände i ett land som USA – en supermakt med den mest avancerade medicinska tekniken i världen – är ett oförlåtligt misstag av den amerikanska regeringen.”

Jämfört med fakta som elektricitetskrisen i Texas, George Floyds död och det enorma antalet COVID-19-dödsfall, är mycket av kritiken som USA framfört mot Kina, såsom det löjliga påståendet om ”folkmord” i Xinjiang, helt grundlöst, sa Lü.

Västerländska politiker, med stort inflytande och makt, tror på Joseph Goebbels teori, Goebbels som var propagandaminister i det nazistiska Tyskland: Om du säger en lögn som är tillräckligt stor och fortsätter att upprepa den, kommer folk så småningom att tro det, sade Lü och noterade att de använder denna ”stora lögn”-diplomatin för att stigmatisera Kina, och Kinas rapport kommer att utgöra en svar på deras strategi.

USA, hemort för mindre än 5 procent av världens befolkning, svarade för mer än en fjärdedel av världens bekräftade COVID-19-fall och nästan en femtedel av de globala dödsfallen av sjukdomen, enligt rapporten.

Afroamerikaner smittades av koronaviruset i tre gånger så hög grad som vita, det var dubbelt så sannolikt att de dog av det och tre gånger så sannolikt att de dödades av polisen, enligt rapporten. En av fyra unga asiat-amerikaner var utsatta för rasmobbning.

Rapporten sade att pandemin har lett till massarbetslöshet och kallar utsatta grupper för de ”största offren” för den amerikanska regeringens inkompetenta COVID-19 -respons.

En annan höjdpunkt i rapporten var det amerikanska presidentvalet 2020, där penning-styrd politik, av den rika klassen, förvandlade valet till en ”enmansshow”, och folkets förtroende för det amerikanska demokratiska systemet sjönk till den lägsta nivån på 20 år, enligt rapporten.

Offentliggörandet av 2020-rapporten kommer mitt i den pågående 46:e sessionen i FN:s råd för mänskliga rättigheter, under vilken några västländer – under ledning av USA – anklagade Kina för frågor om mänskliga rättigheter i Xinjiang.

USA: s president Joe Biden beslutade att åter ansluta USA till FN:s råd för mänskliga rättigheter, i syfte att modernisera och monopolisera internationella mänskliga rättighets-uttryck med sin politik för mänskliga rättigheter, vilken är utformad för att hjälpa USA i sin konkurrens med andra, sade Zhu.

”Kina spelar en allt viktigare roll i FN:s råd för mänskliga rättigheter, och ger också sina egna bidrag till omstruktureringen av internationella mänskliga rättigheter. Kina har tillhandahållit en öppen och inkluderande väg för utveckling av mänskliga rättigheter för världen”, sade Zhu.

”Kinas väg för mänskliga rättigheter betonar nationell utveckling och en balans mellan mänskliga rättigheter och ekonomisk utveckling, och framhäver nationell suveränitet och icke-inblandningsprincipen”, sade Zhu.

Relaterat.

“Gerrymandering” – så ritas USA:s demokrati om. En av flera använda sätt att försvaga demokrati.
Demokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien.
Åtta sätt som gör USA:s valsystem odemokratiskt.
I USA gäller inte en grund för demokrati: En person- en röst!? Va!
Dollarocracy – Hur pengar har förstört USA:s en gång ganska demkratiska valsystem
Korruption i USA:s politiska ledning

Föregående artikelExperter varnade i flera år för att NATO-expansion skulle leda till detta
Nästa artikelVarför är vissa offer mer värda än andra?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Den artikeln måste vara satir. Skrattet fastnar dock i halsen när man tänker på att den är beställd av en regim som begår folkmord.

  • Jag lever nu, och har levt en stor del av mitt liv, under den ”regimen”. Det är lika enkelt att ta kontakt med dessa personer i Xinjiang, eller var det var må i Kina, som att ringa grannen i Sverige, och fråga. Jag kan läsa deras kommentarer på nätverken, jag kan kommunicera med dem, umgås med dem och min enda kommentar till påståendet om folkmord är;

   LÖGN

   BBC publicerade en högst otäckt förfalskad rapport om att kvinnor våldtagits systematiskt i ett ”läger”. Jag hittade ”lägret” och det är bevisligen inget ”läger” utan en stor vindkraftspark. Byggnaderna som BBC förfalskat presenterade som ett koncentrationsläger är personalbostäder, kontrollrum och kontor, verkstäder och lager. Där finns även flera stora turistanläggningar. BBCs bilder är tydligt manipulerade. Jag har presenterat allt i två blogginlägg.
   http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
   http://mychinaway.blog.se/den-virtuella-trollfabriken-nu-i-sverige/
   Du kan själv surfa dit på webben, på Google Earth, eller på https://maps.baidu.cn/# Du kan själv upprepa och kontrollera allt jag gjort. Platsen heter Dabancheng och skrivs på kinesiska 達坂城風力發電站. Det är ett turistmål och du kan även personligen åka dit och titta efter själv. Vi är bevisligen tillbaka till nazisternas metoder när det gäller propagandan från USA eller via visa svenska media

   Tror du inte mig, åk dit själv och kolla. 2019 besökte 160 miljoner personer Xinjiang, omkring 2.5 miljoner var utlänningar. 2020 statistiken är inte färdig, men man förväntar sig omkring 250 miljoner. Du kan bli en av dom. Xinjiang är en av de vackraste platserna på jorden, väl värt ett besök och du kan röra dig helt fritt.

 2. Det finns tydliga belägg för att Kina förföljer sin muslimska befolkning, men inte att de försöker utrota den. Det finns inga belägg för att USA försöker utrota någon folkgrupp alls. Vänsterfascistisk omdefiniering av begrepp har flyttat vidare från klasskampsfokus på 60talet till genusklimateri.

 3. Monopolkapitalismen kränker mänskligheten, både i USA och i Kina. Den skapar koncentration av kapitalet i händerna på några få manipulativa psykopater (1%) som snärjer, skrämmer eller mutar den karaktärslösa politikeradeln.

  Det finns bara två vägar bort från eländet för folket (99%), nämligen politiker med karaktär som genomför demokratisk reform eller demokratisk revolution. Det senare blir aktuellt om monopolkapitalisterna (1%) motsätter sig rättsstat och/eller demokratiska reformer, genom mutor av rättssystem och/eller genom mord på socialistiska karaktärsfasta politiker…

  ”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
  / Olof Palme

  ”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”
  /Anna Lindh

  • I Kina har man faktiskt varit mycket tydligt och märkbart framgångsrika i att förhindra en koncentration av kapitalet i händerna på några få ”manipulativa psykopater (1%) som snärjer, skrämmer eller mutar den karaktärslösa politikeradeln”. Jack Ma historien är ett tydligt exempel, och även om Sverige media mörkat är det långt ifrån det enda exemplet. Istället för att varor distribueras av monopolistiska storföretag som Amazon, sker det i Kina av hundratals miljoner familje- eller by-företag som arbetar digitalt direkt från källa till konsument. I Sverige och USA är själva det politiska systemet monopolistiskt och drivs av en liten koncentrerad maktelit i det tysta. Väljarna kan bara något ändra mixen i makteliten men innevånarna är effektivt avskurna från all påverkan. Kina har även ett system som möjliggör att i varenda fråga påverka de styrande, eller avlägsna dom. Den funktionen saknas helt i västs demokratisystem. Populärt kallas det ”kommunistpartiet”, en mycket vedertagen men olycklig översättning, det borde heta Allemansrörelsen eller Medborgarrörelsen. Det kan liknas vid en svensk folkrörelse som Arbetarrörelse/LO. Det går en medlem i den rörelsen på tio innevånare, och genom dess kanaler och nätverk kan besluten styras, eller odugliga befattningshavare avlägsnas. Kina har även lyckats bra med att avskaffa korruptionen, speciellt den som drevs av USA. Erkänt har även Kina lyckats satort med att skydda mänskliga rättigheter, vilket prisas av ett 70-tal länder, främst muslimska.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here