MH17 och södra kitteln

5
2742
MH 17 shutterstock_1347916220

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…

Detta är en sammanfattning på drygt 700 ord av en artikel på omkring 11 000 ord (35 A4-sidor). Rolf Nilsson har mäktat med att dels översätta hela artikel – och dels att koka ned den till dryga 700 ord – 2 % av artikeln! En prestation. Artikeln har legat en tid. Finner det lämpligt att publicera  när jag idag läser att distriktsdomstolen i Haag ska återuppta förhandlingarna 7 juni. här. Jag publicerar här sammanfattning, länkar till The Saker: MH17 and the southern cauldron. och publicerar den fullständiga artikeln översatt till svenska.

Jag har publicerat många artiklar om MH17. Se under ”Relaterat” eller här.

Artikeln är skriven av Sam Bullard för Saker-bloggen och publicerades där den 3 december 2020.

Biografi: Sam Bullard äger och driver en affär för kontorsmöbler i Charlotte, NC. Hans examen är från U. GA och U. SC. Han skrev efterordet i John Helmers bok The Lie That Shot Down MH17. Efter pandemin ser Sam fram emot att återvända till Ballantyne Presbyterian Church och sjunga i Charlotte Master Chorale.

Ryssland har fått skulden i en domstol i Nederländerna. Jag uppfattar att tillräckliga belägg för detta saknas, och det är klart att domstolen inte tillräckligt, om ens alls, har beaktat Rysslands synpunkter. Min bedömning är att det saknas underlag för att fastställa om det var en olycka eller en planerad aktion, och vidare om vem som utfört dådet i det senare fallet.

The Saker har nyligen publicerat en ny artikel om MH17-fallet. https://thesaker.is/high-probability-of-a-major-false-flag-psyop-in-the-ukraine/

Där kan man läsa ”Enligt en västerländsk analytiker var MH17 både en falsk flagga och ett mordsförsök mot president Vladimir Putin, vars plan var i närheten (båda Putins plan och det malaysiska planet hade nästan identiska logotypfärger). De ukrainska piloterna som sköt ner det malaysiska planet misstog det för Putins plan. Om man ser på bilden av flygplanet, tagen strax efter att planet kraschat, kommer man att se hål på båda sidor av cockpiten, något som bara kan åstadkommas av granater från en plan kanon kan åstadkomma. Och ja, många i väst trodde att Ryssland var ansvarig.” Den tolkningen är inte ny.

 


MH17 och södra kitteln. Rolf Nilssons sammanfattning.

Malaysia Airlines Flight 17 (MH17/MAS17) var en reguljär flygning med en Boeing 777-200ER från Malaysia Airlines[2], på väg från Amsterdam i Nederländerna till Kuala Lumpur i Malaysia. Planet hade 283 passagerare och 15 besättningsmän (totalt 298 personer) ombord. Den 17 juli 2014 klockan 16:15 förlorades kontakten med flygplanet och det störtade i Hrabove i Donetsk oblast i Ukraina. Samtliga ombord omkom. Wikipedia: Rättsligt efterspel.

Rolf Nilssons kommentar: När jag läste artikeln om detta illdåd på the Saker greps jag av någon anledning. Trots att världen sannerligen är överfull av deprimerande anledningar greps jag. Kanske för att jag just läst ut Proletärens berättelse om Palmemordet, Mordet på Palme och polisspåret, en vitbok, utgiven av KPML(r) 1989.
Här lägger journalisterna pussel med vad de vet och vad de tror och de får fram en trovärdig bild av vad som hände sent på kvällen den 28 februari 1986. På samma sätt har oberoende källor lagt pussel om det som inträffade den 11 september 2001.

Möbelhandlaren och ’fåtöljdetektiven’ (hans egen benämning) Sam Bullard lägger pussel med vad han vet, vad han får fram från experter och från offentliga källor. Han kallar sig själv fåtöljdetektiv. Vi skulle kanske kallat honom ’privatspanare’. Också här framträder en möjlig bild av vad som hänt, förspelet och vad som kom efteråt, och på vägen får man sig till livs en massa fakta, kunskap och information. Jag gör ett försök till sammanfattning, då artikeln är ganska lång.


Sammanfattning av Sam Bullards berättelse.

Sammanhanget börjar med statskuppen i Kiev den 21 februari 2014, då landets president störtas och sedan flyr till Ryssland. Den ryskspråkiga befolkningen i Donbassprovinsen gör uppror, bl.a. för att ryska tas bort som officiellt språk. Den nya regimen närmar sig EU och NATO och USA lär ha mer än ett finger med i spelet för att kunna utvidga NATO intill Rysslands gräns för senare utplacering av missiler.
Inbördeskriget är ett faktum, men trots inledande svårigheter går med tiden allt bättre för separatisterna. Dock får man inte Ryssland att ingripa militärt, bara med råd och viss utrustning och att man släpper frivilliga över gränsen.

Det går dåligt för Ukraina och man behöver en ’game-changer’. Fram växer planerna på en falsk-flagg-operation där man genom att skjuta ner ett trafikplan och lägga skulden på motståndaren kan få världen att fördöma separatisterna och deras stöd i Ryssland och möjligen få till stånd ett ingripande Av NATO.

Bullard redogör för alla kända nedskjutningar av civila trafikflygplan. Hur och med vilka vapen, av vem, avsiktligt eller olycka eller misstag. Han går igenom vilka vapen som kan användas, fördelar och nackdelar.

Han ställer de tre avgörande frågorna – fokusera på dem som har medel, motiv och möjlighet att begå brottet.
Omvärlden och MSM riktar misstankarna mot Ryssland och separatisterna och det kommer att handla om BUK-missiler och vem som haft tillgång till sådana.

Det tillsätts en undersökningskommission och de svarta lådorna skall analyseras, liksom vrakdelarna, Malaysia utestängs och Nederländerna tar kommandot. Bevis mörkas och tiden går. Nästan 300 personer har mördats och deras anhöriga sörjer. Är det ett misstag eller ett överlagt mord?

Bullard försöker tänka sig in i hur gärningsmannen resonerar, vad som krävs för ett lyckat resultat och vad som krävs för komma undan ansvaret och kunna lägga skulden där man vill att den skall ligga. Men något går fel. Planet störtar inte i Södra kitteln, där Ukrainas manskap befinner sig. Vrakrester och svarta lådor kommer fram och i offentlighet.

Uppgifter från satellitövervakning och radarsignaler lämnas inte ut. Har du följt Palmeutredningen och vad som hände efter 9/11 känner du igen dig.

Bullards slutsats är att det handlar om en statlig aktör, att det inte handlar om en olycka eller ett misstag, att alliansen mellan USA och Ukraina fick tre av tre möjliga Ja-svar i frågan om motiv, medel och möjlighet, att bevis undanhålles och att en skenrättegång mot fyra frånvarande personer inleds.

Vi har inte sett slutet än och det är inte troligt att vi kommer att få se det förrän i en avlägsen framtid när arkiv öppnas och forskare får tillgång till hemligstämplat material.
Under tiden skall du absolut läsa artikeln, även om den är lång. Den är värd besväret!

Relaterat.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.
Sköt Ukraina ned flygplanet MH17 i östra Ukraina? Ny information.
Nya uppgifter om MH17. Rättegång inleddes igår – Vad är fake? Vad är sanning?
Ryssland: Forsatta lögner i MH17-utredningen.
Fakta, påståenden och lögner om MH17.
Ryssland tillbakavisar EU:s anklagelser om MH17. Döljer JIT och EU viktiga fakta?
Fräcka förslag från EU till Ryssland.
MH17: Frågor till – och svar – från känd utrikeskorrespondent.
Låg Ryssland bakom nedskjutningen av MH17 i Ukraina?
Nedskjutningen av MH17 och den västerländska journalistikens sammanbrott.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.

 

Föregående artikelSvT klipper om Rysslandsdokumentär pga påstådda faktafel – som inte var fel! 3/2 med viktigt tillägg!
Nästa artikelSpöket från ”Shadow NATO” hänger tungt över ”Greater Scandinavia”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. USA välkomnar MH17-domen – Blinken
  Washington välkomnar beslutet från den holländska domstolen i fallet med kraschen av den malaysiska Boeing i Ukraina i juli 2014. Det framgår av ett skriftligt uttalande som släpptes på torsdagen.
  ”USA välkomnar dagens beslut att finna tre medlemmar av Rysslandsstödda miliser i östra Ukraina skyldiga till sin roll i nedskjutningen av Malaysian Airlines flight MH17”, sade USA:s utrikesminister Anthony Blinken.
  ”Även om detta är ett viktigt steg mot att säkerställa rättvisa, återstår mer arbete att göra för att uppfylla kraven i FN:s säkerhetsråds resolution 2166 om att ”förövarna hålls ansvariga”, tillade utrikesministern.
  Malaysian Airlines Boeing 777, som trafikerar flight MH17 från Amsterdam till Kuala Lumpur, kraschade den 17 juli 2014 i Donetsk-regionen i Ukraina och dödade 298 människor – medborgare i tio stater. Det gemensamma utredningsteamet meddelade i juni 2019 att de hade identifierat en grupp på fyra personer som misstänks vara inblandade i händelsen. Detta är den tidigare chefen för milisen i Folkrepubliken Donetsk Igor Girkin (Strelkov) och hans underordnade Sergei Dubinsky, Oleg Pulatov och Leonid Kharchenko. Rättegången mot dem började den 9 mars 2020, de anklagas för att ha levererat Buk luftvärnskanon till Ukraina från Ryska federationens territorium.
  En holländsk domstol avkunnade idag en fällande dom mot tre av de fyra åtalade som var inblandade i MH17-fallet. Alla dömdes i sin frånvaro till livstids fängelse, Pulatov frikändes.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/11/17/ssha-privetstvuyut-prigovor-po-delu-mh17-blinken

 2. Konstig dom: MH17-fallet är långt ifrån över..
  Nikolai Ivashov redaktör för affärsavdelning Expert.ru
  18 november 2022, 20:39
  Den politiska motiveringen till domen från distriktsdomstolen i Haag i fallet med den nedskjutna malaysiska Boeing för 8 år sedan över Donbass är uppenbar. Och de nederländska myndigheternas skarpa reaktion på motsvarande uttalande från det ryska utrikesministeriet bekräftar bara denna tes.
  Flight MH17 från Amsterdam till Kuala Lumpur träffades av en raket och dödade 298 människor – medborgare i 10 länder.
  Den ryske ambassadören i Nederländerna Alexander Shulgin kallades till det här landets utrikesministerium i dag på grund av den ryska sidans reaktion på domen från distriktsdomstolen i Haag som meddelades i går kväll i fallet med den malaysiska Boeing-777-skjutningen ner över Donbass 2014.

  Enligt holländska medier uttryckte ledningen i Nederländerna missnöje med uttalandet från det ryska utrikesministeriet angående domstolsbeslutet, enligt vilket skulden för katastrofen tilldelades ryssen Igor Girkin, även känd under pseudonymen Strelkov, Sergey Dubinsky och ukrainaren Leonid Kharchenko, som, enligt utredningen, befäl över de enheter som var inblandade i katastrofen, milisen i DNR. Alla tre dömdes i sin frånvaro till livstids fängelse och skadestånd till offrens anhöriga, vars belopp är 16 miljoner euro. En annan ryss, Oleg Pulatov, frikändes i brist på bevis på skuld.
  Relaterad artikel:
  https://expert.ru/2022/11/18/verdikt-s-naletom-strannosti-delo-mn17-daleko-ot-zaversheniya/
  ”Svarta lådor” kommer att berätta för alla
  ”Almaz-Antey” ignorerade
  Enligt domstolen sköts ett passagerarplan på flight MH17 från Amsterdam till Kuala Lumpur den 17 juli 2014 ned av en missil från det ryska luftvärnsmissilsystemet Buk från det territorium som kontrolleras av DPR. Samtidigt var argumenten från den ryska sidan, som bevisade, tack vare fältexperiment utförda flera gånger av Almaz-Antey Air Defense Concern, att flygplanet sköts ner från det territorium som kontrollerades av de väpnade styrkorna i Ukraina. beaktats.

  ”Rätten betraktar Almaz-Anteys oro som en kompetent expert i MH17-fallet, men eftersom den är associerad med de ryska myndigheterna, som förnekade deras inblandning i den militära konflikten i östra Ukraina, på grund av detta ifrågasätts dess trovärdighet ”, det här är den officiella ståndpunktsdomstolen. Faktum är att slutsatserna från de ryska experterna inte motbevisades, vilket dock inte hindrade de nederländska rättsliga myndigheterna från att avkunna en dom som inte ser objektiv ut.

  ”Både förloppet och resultatet av förfarandet tyder på att det var baserat på en politisk order för att förstärka den version som Haag och dess medarbetare i Joint Investigation Group främjat om Rysslands inblandning i tragedin. Trots att vårt land inte är en part i denna process gjorde den nederländska åklagarmyndigheten sitt bästa för att presentera fallet på ett annat sätt. Rätten tilldelades rollen som statist, vars uppgift var att anpassa det relevanta bevisunderlaget till fällande domen och försumma de fakta som motsäger den. Som vi kan se klarade den holländska Themis sin uppgift ”, sade det ryska utrikesministeriet i ett officiellt uttalande om denna fråga.

  Det ryska utrikesdepartementet menar att domstolen under hela processen var under ett aldrig tidigare skådat påtryckning från holländska politiker, företrädare för åklagarmyndigheten och media, som införde ett politiskt motiverat resultat av förfarandet. Det är också uppenbart att Nederländerna, efter att samtidigt ha inlett tvister i ”MH17-fallet” mot vårt land på andra plattformar, helt enkelt inte kunde tillåta någon annan dom på nationell nivå, förutom en fällande dom, eftersom deras argument i detta fall skulle smula i internationella format. Det finns ingen anledning att tala om objektivitet och opartiskhet under sådana förhållanden.

  Domen baseras på vittnesmål från anonym
  ”När domstolen fattade sitt beslut föredrog domstolen att bortse från det faktum att alla slutsatser från den nederländska åklagarmyndigheten är baserade på vittnesmål från anonyma vittnen vars identitet är sekretessbelagd, såväl som på information av tvivelaktigt ursprung och material som överförts från den berörda parten , SBU, som har dömts mer än en gång för att ha lämnat falsk, motstridig information. Dessutom beaktades inte försvarssidans argument att det inte fanns några övertygande bevis för att flyg MH17 sköts ner av luftvärnet Buk av ryskt ursprung. För analys valdes endast de material ut som var avsedda att bekräfta den version som Haag påtvingat. Samtidigt togs inte hänsyn till dokument som hävts av det ryska försvarsministeriet, vilket tyder på överföringen till Ukraina av en missil, vars serienummer stämmer överens med det som hittades på vraket vid haveriplatsen, betonade det ryska utrikesministeriet. .

  De tillade att domstolen på ett liknande sätt inte ville ta reda på i detalj var raketen avfyrades ifrån, eftersom alla fakta som tyder på att uppskjutningen kunde ha utförts av den ukrainska försvarsmakten från det territorium som kontrollerades av Kiev var helt enkelt ignoreras. I detta sammanhang talar vi inte bara om undersökningarna av Almaz-Antey, utan också om att inte inkluderas i fallet med primära rådata från ryska radar och vittnesmål från ryska vittnen.
  Förresten, Ukraina, som i motsats till global praxis och ICAO:s rekommendationer, inte stängde luftrummet över krigszonen i Donbas dagen för kraschen, vägrade att tillhandahålla data från sina radarer. Domstolen fick inte heller några register över förhandlingar mellan ukrainska marktjänster och flygplanet. Och flygledarna från UkSATSE, som flög MH17-flyget, saknades helt.

  Domstolens begäran till USA med en begäran om att avslöja satellitbilder av tragediområdet, som togs den 17 juli, hjälpte inte till att klargöra situationen. Amerikanerna svarade med en kategorisk vägran, som nästan utan klagomål accepterades av Nederländernas rättvisa. Kanske var reaktionen så trög eftersom dessa material skulle spela mot huvudversionen, vilket bara bekräftade att i området för den så kallade antiterroristoperationen, var Buks från luftförsvaret för Ukrainas väpnade styrkor utplacerade , och att de var i ett stridstillstånd.

  Överklagandet är praktiskt taget värdelöst
  Det är värt att notera att de malaysiska myndigheterna redan 2019 uttryckte missnöje med hur utredningen av flygkraschen genomfördes. En betydande del av de döda var trots allt medborgare i detta land, och där var de förstås intresserade av utredningens objektivitet. Premiärminister Mahathir Mohamad sade då att Malaysia inte var övertygad av resultatet av den gemensamma utredningsgruppen.

  ”Rättegången i Nederländerna har alla möjligheter att bli en av de mest skandalösa i historien om rättsprocesser, med sin omfattande lista över konstigheter, inkonsekvenser och tvivelaktiga argument från åklagarmyndigheten, som ändå låg till grund för domen. Det är särskilt anmärkningsvärt att fällande domen avkunnades endast till dem vars intressen inte företräddes av advokater. Domstolen kunde inte vederlägga argumenten i O. Pulatovs försvar och tvingades frikänna honom. Vi beklagar djupt att distriktsdomstolen i Haag har försummat principerna om opartisk rättvisa för den nuvarande politiska situationens skull, och därigenom tillfogat hela det nederländska rättsväsendet ett allvarligt rykte”, avslutade det ryska utrikesministeriet.

  En sådan hård retorik från Moskva behagade tydligen inte de nederländska myndigheterna, vilket var anledningen till dagens kallelse av vårt lands ambassadör ”på mattan”. Det är dock osannolikt att detta steg kommer att leda till en försämring av de diplomatiska förbindelserna mellan länderna. Det finns helt enkelt ingenstans för dem att bli sämre just nu.

  Du kan överklaga domstolens beslut inom 14 dagar. Men hur gör man det, mer exakt, till vem? De tre ryssarna som dömts av den nederländska domstolen företräddes faktiskt inte av advokater, som nämnts ovan i uttalandet från det ryska utrikesministeriet. Och det ger inte så mycket praktisk mening. I Europa och utomlands anses Ryssland, på grund av geopolitisk ändamålsenlighet, a priori vara skyldigt även om ukrainska missiler faller på Polens territorium och dödar lokala invånare, vilket hände den här veckan.

  Sanningen i MH17-fallet kan sannolikt endast erhållas genom att få tillgång till SBU:s arkiv och möjlighet att förhöra ett antal högt uppsatta representanter för ”torgets” brottsbekämpande och maktstrukturer när de uppfyller målen och syftena av den särskilda militära operationen som genomförs i Ukraina. Naturligtvis är detta fortfarande väldigt långt borta, men som man säger, hur mycket repet än vrider sig kommer det ändå att finnas ett slut. https://expert.ru/2022/11/18/verdikt-s-naletom-strannosti-delo-mn17-daleko-ot-zaversheniya/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here