MH17 och södra kitteln

1
2009
MH 17 shutterstock_1347916220

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…

Detta är en sammanfattning på drygt 700 ord av en artikel på omkring 11 000 ord (35 A4-sidor). Rolf Nilsson har mäktat med att dels översätta hela artikel – och dels att koka ned den till dryga 700 ord – 2 % av artikeln! En prestation. Artikeln har legat en tid. Finner det lämpligt att publicera  när jag idag läser att distriktsdomstolen i Haag ska återuppta förhandlingarna 7 juni. här. Jag publicerar här sammanfattning, länkar till The Saker: MH17 and the southern cauldron. och publicerar den fullständiga artikeln översatt till svenska.

Jag har publicerat många artiklar om MH17. Se under ”Relaterat” eller här.

Artikeln är skriven av Sam Bullard för Saker-bloggen och publicerades där den 3 december 2020.

Biografi: Sam Bullard äger och driver en affär för kontorsmöbler i Charlotte, NC. Hans examen är från U. GA och U. SC. Han skrev efterordet i John Helmers bok The Lie That Shot Down MH17. Efter pandemin ser Sam fram emot att återvända till Ballantyne Presbyterian Church och sjunga i Charlotte Master Chorale.

Ryssland har fått skulden i en domstol i Nederländerna. Jag uppfattar att tillräckliga belägg för detta saknas, och det är klart att domstolen inte tillräckligt, om ens alls, har beaktat Rysslands synpunkter. Min bedömning är att det saknas underlag för att fastställa om det var en olycka eller en planerad aktion, och vidare om vem som utfört dådet i det senare fallet.

The Saker har nyligen publicerat en ny artikel om MH17-fallet. https://thesaker.is/high-probability-of-a-major-false-flag-psyop-in-the-ukraine/

Där kan man läsa ”Enligt en västerländsk analytiker var MH17 både en falsk flagga och ett mordsförsök mot president Vladimir Putin, vars plan var i närheten (båda Putins plan och det malaysiska planet hade nästan identiska logotypfärger). De ukrainska piloterna som sköt ner det malaysiska planet misstog det för Putins plan. Om man ser på bilden av flygplanet, tagen strax efter att planet kraschat, kommer man att se hål på båda sidor av cockpiten, något som bara kan åstadkommas av granater från en plan kanon kan åstadkomma. Och ja, många i väst trodde att Ryssland var ansvarig.” Den tolkningen är inte ny.

 


MH17 och södra kitteln. Rolf Nilssons sammanfattning.

Malaysia Airlines Flight 17 (MH17/MAS17) var en reguljär flygning med en Boeing 777-200ER från Malaysia Airlines[2], på väg från Amsterdam i Nederländerna till Kuala Lumpur i Malaysia. Planet hade 283 passagerare och 15 besättningsmän (totalt 298 personer) ombord. Den 17 juli 2014 klockan 16:15 förlorades kontakten med flygplanet och det störtade i Hrabove i Donetsk oblast i Ukraina. Samtliga ombord omkom. Wikipedia: Rättsligt efterspel.

Rolf Nilssons kommentar: När jag läste artikeln om detta illdåd på the Saker greps jag av någon anledning. Trots att världen sannerligen är överfull av deprimerande anledningar greps jag. Kanske för att jag just läst ut Proletärens berättelse om Palmemordet, Mordet på Palme och polisspåret, en vitbok, utgiven av KPML(r) 1989.
Här lägger journalisterna pussel med vad de vet och vad de tror och de får fram en trovärdig bild av vad som hände sent på kvällen den 28 februari 1986. På samma sätt har oberoende källor lagt pussel om det som inträffade den 11 september 2001.

Möbelhandlaren och ’fåtöljdetektiven’ (hans egen benämning) Sam Bullard lägger pussel med vad han vet, vad han får fram från experter och från offentliga källor. Han kallar sig själv fåtöljdetektiv. Vi skulle kanske kallat honom ’privatspanare’. Också här framträder en möjlig bild av vad som hänt, förspelet och vad som kom efteråt, och på vägen får man sig till livs en massa fakta, kunskap och information. Jag gör ett försök till sammanfattning, då artikeln är ganska lång.


Sammanfattning av Sam Bullards berättelse.

Sammanhanget börjar med statskuppen i Kiev den 21 februari 2014, då landets president störtas och sedan flyr till Ryssland. Den ryskspråkiga befolkningen i Donbassprovinsen gör uppror, bl.a. för att ryska tas bort som officiellt språk. Den nya regimen närmar sig EU och NATO och USA lär ha mer än ett finger med i spelet för att kunna utvidga NATO intill Rysslands gräns för senare utplacering av missiler.
Inbördeskriget är ett faktum, men trots inledande svårigheter går med tiden allt bättre för separatisterna. Dock får man inte Ryssland att ingripa militärt, bara med råd och viss utrustning och att man släpper frivilliga över gränsen.

Det går dåligt för Ukraina och man behöver en ’game-changer’. Fram växer planerna på en falsk-flagg-operation där man genom att skjuta ner ett trafikplan och lägga skulden på motståndaren kan få världen att fördöma separatisterna och deras stöd i Ryssland och möjligen få till stånd ett ingripande Av NATO.

Bullard redogör för alla kända nedskjutningar av civila trafikflygplan. Hur och med vilka vapen, av vem, avsiktligt eller olycka eller misstag. Han går igenom vilka vapen som kan användas, fördelar och nackdelar.

Han ställer de tre avgörande frågorna – fokusera på dem som har medel, motiv och möjlighet att begå brottet.
Omvärlden och MSM riktar misstankarna mot Ryssland och separatisterna och det kommer att handla om BUK-missiler och vem som haft tillgång till sådana.

Det tillsätts en undersökningskommission och de svarta lådorna skall analyseras, liksom vrakdelarna, Malaysia utestängs och Nederländerna tar kommandot. Bevis mörkas och tiden går. Nästan 300 personer har mördats och deras anhöriga sörjer. Är det ett misstag eller ett överlagt mord?

Bullard försöker tänka sig in i hur gärningsmannen resonerar, vad som krävs för ett lyckat resultat och vad som krävs för komma undan ansvaret och kunna lägga skulden där man vill att den skall ligga. Men något går fel. Planet störtar inte i Södra kitteln, där Ukrainas manskap befinner sig. Vrakrester och svarta lådor kommer fram och i offentlighet.

Uppgifter från satellitövervakning och radarsignaler lämnas inte ut. Har du följt Palmeutredningen och vad som hände efter 9/11 känner du igen dig.

Bullards slutsats är att det handlar om en statlig aktör, att det inte handlar om en olycka eller ett misstag, att alliansen mellan USA och Ukraina fick tre av tre möjliga Ja-svar i frågan om motiv, medel och möjlighet, att bevis undanhålles och att en skenrättegång mot fyra frånvarande personer inleds.

Vi har inte sett slutet än och det är inte troligt att vi kommer att få se det förrän i en avlägsen framtid när arkiv öppnas och forskare får tillgång till hemligstämplat material.
Under tiden skall du absolut läsa artikeln, även om den är lång. Den är värd besväret!

Relaterat.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.
Sköt Ukraina ned flygplanet MH17 i östra Ukraina? Ny information.
Nya uppgifter om MH17. Rättegång inleddes igår – Vad är fake? Vad är sanning?
Ryssland: Forsatta lögner i MH17-utredningen.
Fakta, påståenden och lögner om MH17.
Ryssland tillbakavisar EU:s anklagelser om MH17. Döljer JIT och EU viktiga fakta?
Fräcka förslag från EU till Ryssland.
MH17: Frågor till – och svar – från känd utrikeskorrespondent.
Låg Ryssland bakom nedskjutningen av MH17 i Ukraina?
Nedskjutningen av MH17 och den västerländska journalistikens sammanbrott.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.

 

Föregående artikelSvT klipper om Rysslandsdokumentär pga påstådda faktafel – som inte var fel! 3/2 med viktigt tillägg!
Nästa artikel79 år sedan Sovjet besegrade nazisterna i Stalingrad – avgörande i Andra Världskriget
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here