Vem sköt ned MH17? Nya uppgifter.

18
1746
MH17. Bild från Globalresearch

Läsaren Jan Nybondas skriver i en kommentar till bloggen:

En avhoppare från den ukrainska säkerhetstjänsten har nyligen publicerat en halvtimmes video om sin syn på nedskjutningen av MH 17. Han lägger fram ett antal nya pusselbitar som passar väl in i den bild som opponenterna till JIT, den NATO-anknutna utredningen i Nederländerna, företräder.

Någon rykande pistol finns här inte, men videon leder tankarna direkt till den holländske professorn Kees van der Pijl, som skrivit en bok om MH 17. Van der Pijls skarpsinne låg i att han såg mönstret på ett tidigt stadium och ett av skälen till detta var att han som holländare genomskådade sitt eget lands propaganda bättre än andra. Van der Pijls dystra misstankar bekräftas av denne ukrainare och är givetvis ingen nyhet längre.

Det som omedelbart kunde ha sett ut som ett misstag var inget sådant utan ingick i en bestialisk plan att vända på krigslyckan. Ukrainas krig mot dess eget folk i de östra regionerna gick inte enligt plan utan nederlag hotade och dessutom trodde man att Ryssland skulle intervenera. Som en direkt krigshandling företogs den desperata handlingen att skjuta ner ett passagerarflyg och skylla på Ryssland.

Det är denna linje av nedskjutningen som en avsiktlig krigshandling som utvecklas genom att personen genom sitt uppdrag inom säkerhetstjänsten tagit del av bitar av information som han kunnat göra bruk av. Han har bl.a. spårat den enhet som hade hand om luftvärnsrobotarna och fastslagit att alla beväringar den dagen stannade på förläggningen medan endast utvalda officerare var på uppdrag med robotarna. “Ute och provsköt” hette det.

Ett antal signifikativa dödsfall och försvinnanden i Ukraina nämns, jaktplanspiloten Volosjin och en kvinnlig flygledare bl.a. Och vidare att män från den brittiska säkerhetstjänsten fanns på plats. Han nämner även att luftrummet faktiskt som sig bör hade stängts i maj 2014, men att den ordern av någon hade hävts, liksom att den närmaste radarstationen hade försatts ur funktion.

Men medan denne avhoppare företräder BUK-hypotesen bör man ha klart för sig att frågan fortsatt är öppen, eftersom JIT inte tillåter någon att fingranska vraket där materialprover kunde utesluta någondera hypotesen. Att en BUK-avskjutning var obligatorisk är självklart även om den inte tog ned planet. En sådan skulle ha krävts i vart fall för att åtminstone avleda uppmärksamheten om jaktplan var inblandade.

Som jag sagt tidigare har bla. tyske flygvapengeneralen Hermann Hagena och tyske robotexperten och översten Bernt Biedermann företrätt åsikten att jaktplan stod för nedskjutningen dels pga. den skadebild som uppkommit och dels pga. den svåra uppgiften för en missil att få träff en mil ovanför jämfört med lättheten för ett jaktplan.

– Vi vet helt enkelt inte svaret ännu och de som vet gör allt för att hindra en öppen granskning.”

Videon finns här Globalresearch: MH17 Malaysian Airlines Documentary by Ukraine SBU Whistleblower: Review.

Relaterat.
Ryssland: Forsatta lögner i MH17-utredningen.
Fakta, påståenden och lögner om MH17.
Ryssland tillbakavisar EU:s anklagelser om MH17. Döljer JIT och EU viktiga fakta?
Fräcka förslag från EU till Ryssland.
MH17: Frågor till – och svar – från känd utrikeskorrespondent.
Låg Ryssland bakom nedskjutningen av MH17 i Ukraina?
Nedskjutningen av MH17 och den västerländska journalistikens sammanbrott.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.

Föregående artikelUkrainas sönderfallande ekonomi
Nästa artikelEtt steg närmare rättvisa i Palestina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Det har funnits(finns) närbilder på vraket och det ser ut som det pepprats av 30 mm ammunition och i så fall har planen haft en närkontakt och då är det inget misstag.

 2. Ukrainas militär attackerar ett civilt flygplan från icke inblandad nation med berått mod?
  Sådana sjuka fantasier tror jag inte på.
  Vet inte vad jag ska kalla det här för. Det är inte ens propaganda.
  Det här är extremism.

  • Den allmänna uppfattningen är att nedskjutningen var ett oavsiktligt misstag, oberoende av vem som utfört det.

   Ett alternativt är att målet var ett plan med Putinombord som flög i närheten..

  • Exakt vad de gjorde arbetarklassen! Syftet var att sedan skylla på Ryssland och de s.k rebellerna i östra Ukraina för att vinna sympati i väst och givetvis få pengar och vapen! För de ukrainska fascisterna var det inga problem att bränna upp ett fackföreningshus full med människor i Odessa om nu arbetarklass ”glömt” bort hur bestialisk Poroshenko-regimen var. Finns ju hur mycket filmbilder som helst på nätet som visar milis som Azovbataljonen marscherande med naziarmbindlar i Kiev. Men den som inte vill se tittar tydligen åt ett annat håll när obekväma saker händer. Dina inlägg är inte ens usel USA-propaganda det är smörja.

  • Malaysia var och är mycket kritiska mot Israel. Det betyder inte att Israel gjorde något med MH17 men det skulle kunna användas av någon inblandad som tänkbart motiv. I debatten på nätet förekommer det mkt ofta försök att se Israels hand bakom skeendena.
   Om det inte var ett misstag utan en attack planerad i förväg kunde förövarna välja vilka som skulle drabbas. Min känsla är att då skulle man hellre välja någon som riktade misstankarna åt fel håll.

  • Ja, det var partiskt från början till slut. Ryssarna hölls utanför redan från början, trots att det stod klart att det var Ukraina som av ”någon” anledning dirigerade planet in över konfliktzonen. Och inte heller Malaysia inbjöds att delta i den holländska utredningen. Nedskjutningen av MH17 har stinkt av falseflag från allra första början. Den här videon rätar ut alla frågetecken! Tack Anders

   • Gunnar Johansson
    https://www.nst.com.my/news/nation/2019/08/513617/malaysia-turned-down-offer-lead-investigation-mh17-which-was-shot-down

    https://thesaker.is/the-saker-interviews-max-van-der-werff-about-the-mh-17-conspiracy/

    ”The tragedy happened merely thirty kilometers from the Russian border. For me [Max van der Werff] it is unthinkable Russia does not know exactly what happened on July 17th 2014. What facts and information does it hide after even five years and for what reasons? If a buk missile was not the murder weapon, why not explain this to the world with irrefutable evidence?

    • Mats Larsson informerar som vanligt enligt principen ”limited hangout”, vilseleder genom selektiva uppgifter. Det viktiga med Max van der Werff är att han minst av allt litar på JIT, men Larssons klipp får det att se ut att han inte litar på Ryssland, som dock berättat att de på radar observerat jaktplan röra sig mot MH 17 och som senare spårat BUK-missilens tillverkningsnummer till en depå i västra Ukraina.

     Vad annat kan de tänkas veta ? Det är inte deras bord, speciellt som de förvägrats insyn i utredningen där redan enbart en detaljanalys av hålen i flygplanets kropp skulle avslöja vilken ammunition som brukats. Det var inte Ryssland som hade en satellit hängande över Ukraina eller AWACS-plan i luftrummet näst intill, det var USA och NATO. Men van der Werff har nog rätt så långt att om Ryssland fick ta del av materialet och vraket skulle de på två veckor komma med svaret, kompetensen finns, det är det som är farligt.

     Mats Larsson flaggar nu för den kommande skenrättegången i Nederländerna där de skyldiga skall utpekas enligt modell ”Lockerbie”. Enligt uppgifer som läckt ut påstår man inte ens att de utpekade skulle vara delaktiga i dådet men att de ”möjliggjort” det. Vad det handlar om i kängurudomstolen är att hämnas på personer som haft viktiga funktioner i organisationen av försvaret av Donbass.

     • Lockerbie-rättegången var ett skämt. En av libyerna fälldes och den andre friades. Den skotske jurist som tagit initiativet till rättegången sa efteråt att han var chockad över att någon kunde bli fälld på så lösa grunder.

 3. Fler än tiotusen människor dog i det avsiktliga artilleribombardemanget mot civila områden. Lägg till trehundra. Värre brott har imperiet och dess vasaller begått.

  Ni gapar gärna men vill inte kolla på det material som finns. Varför skulle tyska officerare, en general och en överste från flygvapnet gå ut mot NATO. Det skall till extraordinära skäl för att de skulle bryta mot sina kollegor. Och här har vi ett sådant. Det finns gränser även för en generals solidaritet liksom för hans samvete. Fattar ni bättre än en general har det svenska försvaret missat ännu en talang.

 4. Jag har ett minne av att en tysk detektiv undersökt det här fallet och kommit fram till saker som inte är så smickrande för den officiella versionen. Han ska ha erbjudit den här nederländska kommissionen men att de tackat nej. Jag kan minnas fel dock.

 5. Ponera att man ville lägga skulden på Donets-republiken eller Ryssland (vilket återstår att fastställa, trots allt – inte minst dödsfallen bland nyckelvittnen – som tyder på det).

  Att man då valde ett plan från Malaysia kunde också ha berott på att man visste att Malaysia inte hade kapacitet att utreda två flygolyckor (vilket Malaysias regering har senare förklarat för sina belackare), och skulle lämna utredningen av den andra olyckan ifrån sig.

  Iran verkar initialt ha gjort samma naivt misstag, när det deklarerade att en fransk myndighet skulle analysera det nedskjutna ukrainska planets ”svarta” lådor (Ukraina tycks därmed sakna rätt kompetens).

  Jag vet inte hur många länder besitter kompetens på området men det självklara borde vara att anförtro någon omutbar som inte har kopplingar till NATO, samt – om tekniskt möjligt – göra kopior på inspelningarna och låta olika byråer, universiteter eller företag att analysera dessa.

  • Att Ukraina skulle sakna kompetens att analysera svarta lådor tvivlar jag starkt på. National Aviation University i Kiev var på Sovjettiden den ledande institutionen för ”civil aviation”. Jag har besökt universitet, sett deras stora museum, lyssnat till föreläsningar, haft personliga kontakter, etc. Mycket imponerande universitet.

   Varför tror ni att Kina är så intresserat av Ukraina? Strategiska läget, ja, naturligtvis. Men inte bara, utan här kommer Ukrainas höga tekniska och vetenskapliga nivå in i bilden. När jag för några år sedan besökte en avancerad forskningsanläggning i östra Ukraina (regeringssidan, givetvis), vilka hittar jag i kontrollrummet? Ett gäng unga och högt utbildade kineser.

   En framstående holländsk fysikprofessor sa nyligen till mig: ”jag tar inte längre holländska studenter, jag tar dem från Ukraina. I Holland får man ju inte ens i skolan lära sig räkna hur mycket en 1/4 delat med 1/3 är”.

   • Ukraina saknar kompetens för att vara ett land! Än mindre saknar de numera en opartisk myndighet som kan granska lådorna utan politisk inblandning! Om allt detta vet givetvis Mats Larsson men väljer att ignorera det. Att låta MSM och USA-propagandan avgöra vad som är sanning räcker tydligen för en del.

   • Det som har hänt med OPWC verkar inte ha fått några varningsklockor att ringa hos dig.

    Eller, att New Yorks brandkår nyligen meddelade att WTC-tornen fälldes av kontrollerad sprängning, precis som en nederländsk speciallist (som förstås ”förolyckades” lägligt efter att ha sjungit ut) hade påstått, tycks inte ingå i din tankevärld.

    När Forskning & Framsteg tryckte Popular Mechanics smörja om WTC slutade jag att abonnera.

    Den akademiska friheten är för det mesta en bluff.
    Som bara ett exempel: för många år sen vägrade en bekant att berätta vad det var som det inte fick forskas om på Karolinska.

    Du känner med all säkerhet fler exempel på politisk/finansiärs styrning av vad som får nå allmänheten, eller forskas om. Det ojas ju till och med offentligt om det.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here