Amerikanska och norska myndigheter sprängde Nord Streams rörledningar. Bevis?

5
995

 

Den här artikeln av Eric Zuesse publicerades först av The Duran

Den 8 februari rubricerade världens mest berömda och högt respekterade undersökande journalist,  Seymour Hersh,  sin blogg  ”How America Took Out The Nord Stream Pipeline”, och  beskrev i anmärkningsvärd detalj inte bara Biden-administrationens start i december 2021 för att planera operationen för att spränga Nord Streams rörledningar, men den betydande upptakten till Bidens beslut i december att godkänna det. Hersh beskrev också där Bidens farhågor från juni 2021, som hade framkallat hans beslut. Han beskrev också i detalj hur den operationen genomfördes, och den norska regeringens – det vill säga också kungen av Norge – avgörande engagemang för att bistå den operationen.

När artikeln publicerades fanns det stora förväntningar, bland de relativt få personer som lärde sig av den och som läste den, att stora nyhetskanaler skulle följa upp genom att göra egna undersökningar för att antingen verifiera eller på annat sätt motbevisa vad Hersh hade rapporterad.

Det fanns också, nästan allmänt, bland personer som hade läst artikeln, en förväntning om att de europeiska nationerna, som nu betalade mer än dubbelt så mycket priser för energi som före uppsägningen av dessa pipelines, att det skulle finnas officiella förfrågningar för att antingen bekräfta eller motbevisa Hershs påståenden.

Men ingen av dessa förväntningar uppfylldes: världens stora nyhetsmedier gjorde inte dessa uppföljande undersökningar, och inte heller regeringarna i de skadade europeiska länderna.

Från och med idag är Hershs redogörelse allt vi har (förutom några uppenbart falska och några till och med löjliga historier, som att ukrainska amatörer hade gjort det).

Sedan, den 11 april  satte den kände grävande journalisten Jonathan Cook rubriken på Mint Press News och på sin blogg ”  Varför media inte vet sanningen om Nord Stream explosinen”-  Han rapporterade om den slående bristen på nyhetsbevakning av Hershs anmärkningsvärd blockbuster, och om det totala ointresset från inte bara alla vanliga nyhetsmedier, utan alla regeringar och länder som får betala kanske så mycket som en biljon dollar i förluster på grund av den framgångsrika bomboperationen.

Nu, över en månad efter Jonathan Cooks fortsätter den totala tystnaden. Det finns ännu  ingen uppföljning .

Allt detta hade börjat med Hershs journalistiska redogörelse för vem och hur operationen genomfördes; men  nu  har världen extremt viktiga och övertygande YTTERLIGARE bevis angående hans rapport: och det är detta:

Ju längre denna tystnad fortsätter, desto större är sannolikheten att Hershs berättelse är sann och korrekt. Kanske är detta ytterligare bevis ”bara indicier”, men ibland kan indicier bli så starka – starkare för varje dag nu – att det därför med allt större sannolikhet blir avgörande, så att det till och med i slutändan kan överskrida vissheten ”utom rimligt tvivel.”

Har tysnaden fortsatt tillräckligt länge för att rimliga människor nu skulle dra slutsatsen, bortom rimligt tvivel, att Hershs berättelse var ”sann” – att hans berättelse utgör den faktiska historien bakom händelsen?

Jag tror att det är så.

Vad jag tycker är  särskilt  anmärkningsvärt i detta avseende är att fastän mer än tre månader förflutit sedan den 8 februari har ingen ännu tagit fram några uppgifter som motsäger något i Hershs berättelse.  Biden och andra har sagt att det var falskt, men inga bevis har ännu presenterats mot något i Hershs rapport. Naturligtvis, om något sådant  motsägelsefullt  bevis fanns, skulle motivationen och medlen för att föra ut det till allmänheten nästan säkert redan ha presenterats.

Jag är därför nu villig att säga att Hershs berättelse har  bevisats, bortom allt rimligt tvivel, att ha varit sann .

Eventuella brister i åtal i detta skede kommer därför att innebära en intensifiering av mörkläggningen. Denna massiva brottslighet växer sig alltså större, nu, varje dag, dag för dag. Det har blivit ett brott av pressen, mot allmänheten och även av regeringstjänstemän i de skadade länderna, som Tyskland – och inte längre bara ett brott av förövarna av dessa explosioner.

En förnuftig person kan alltså nu dra slutsatsen att Hersh den 8 februari presenterade en sann och korrekt beskrivning av hur detta brott begicks. Men dessutom: de växande antalet brott som begås av dessa pressorganisationer, och av regeringstjänstemän i de drabbade länderna, är nu obestridliga och hopar sig mer och mer och blir allvarligare för varje dag. Klockan tickar, eftersom straffriheten för de gangsters som är ansvariga för dessa brott mot allmänheten växer, varje dag, starkare och starkare.

Det är vissa regeringar och pressorganisationer som måste ersättas. De kan inte accepteras inom en demokrati. Detta faktum är klart nu. Den enda kvarstående stora frågan har blivit hur man gör det. Det är inte bara ett internationellt problem: det är också ett nationellt problem, internt i många länder. Myten om att detta är ”demokratier” har krossats. Vi lever nu under extraordinära omständigheter.

Relaterat
De vet att USA sprängde Nord Stream, men får inte prata om det…
Nord Stream-explosioner bör utredas opartiskt – Kina i FN:s säkerhetsråd, som avslog förslag på opartisk utredning
New York Times: Pro-ukrainsk grupp bakom Nord Stream-attacken
Mer om USA-utspel om sabotaget av Nord Stream!
Hur man spränger en rörledning (Nord Stream)
Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen
Folkrättsprofessor: ”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”
USA erkänner öppet att man sprängde Nord Stream.
Sy Hersh och livet. Vilka tjänade mest på sprängningen av Nord Stream? Varför rapporterar media som de gör?
Vem låg bakom explosionen av Nord Stream 1 och 2?
Vem sprängde Nord Stream? Äntligen bevis! Eller hur?
Rysslands ”hyllning”/ersättning av Nord Streams pipelines.
Också USA:s vice utrikesminister hyllar sprängningen av Nord Stream 2

Föregående artikelUSA kan inte klara ett krig mot Kina
Nästa artikelIran (5) – “Vita revolutionen” och “festernas fest”
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. Återstår för Ryssland att trycka upp affischer med

  1. Bild på terroristen (som alla vet vem det är)
  2. Dead or Alive
  3. Pris

 2. Bevis? Som det sägs. Om det ser ut som en anka, låter som en anka, går som en anka, luktar som en anka, då är det nog en anka.

  • Helt korrekt beskrivning av Single Source Seymour som han också kallas bland journalister. Han var berömd för ca 50 år sen, sen dess har han fört en tynande tillvaro och försöker att tjäna några slantar på sin tidigare berömdhet.

   SSS har en(1) källa för sin i och för sig välkomponerade historia men noll (0) bevis.

 3. Seymour Hersh gjorde ett smart drag – han har många olika källor men låtsas som han fick sprängstoff informationen från en. Sedan så spelar det ingen roll egentligen om det är en eller 50 källor. Faktum kvarstår att INGEN har motbevisat Hersch. Istället är det som har hänt att (i linje med Pelle @osmart ovan) så smutskastas hans namn i hopp om att folk inte skulle lyssna. Men det funkar inte. Tvärtom.

  https://www.globalresearch.ca/america-state-media-blackout-biden-corruption-truly-pulitzer-level-stuff/5819382?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

 4. Vart är den seriösa oberoende utredningen av detta undrar jag sedan längesen?? Detta attentat kräver ju ett seriöst oberoende utredning vart är denna någonstans?? FYFAN vad EU gör bort sej här. Det är locket på. Föreställ er bara om detta vore ett annat land än Ryssland, för 1sekund. EU är ju pinsamma så det skriker om det. Det finns noll värdighet och förtroende för dessa klantskallarna

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here