Hersh avslöjar USA:s motiv för förstörelsen av Nord Stream-rörledningarna för ett år sedan

2
1499

Moon of Alabama skrev 26 september https://www.moonofalabama.org/2023/09/hersh-reveals-us-motive-for-destruction-of-nord-stream-pipelines.html#more att Seymour Hersh har just publicerat en ny artikel om bombningen av Nord Streams pipelines.

______________________

När rörledningarna sprängdes den 27 september 2022 hade jag frågat:

Whodunnit? – Facts Related to The Sabotage Attack On The Nord Stream Pipelines. Jag hade samlat in olika kända fakta om händelsen och de pekade sammantaget på att det hade varit USA.

Seymour Hersh ställde samma fråga till några av sina underrättelsekontakter. Han fick samma svar.

Han rapporterar nu om ytterligare fakta och slutliga motiv för att utlösa händelsen.

Ett år av lögner om Nord Stream

Biden-administrationen har varken erkänt sitt ansvar för bombningen av rörledningen eller syftet med sabotaget (arkiverad version).

Victoria Nuland 2021

Kärnan i Hershs rapport är detta: ”Det var ingen överraskning för byråns hemliga planeringsgrupp när den självsäkra och trygga Nuland, som då var statssekreterare för politiska frågor, den 27 januari 2022 skarpt varnade Putin för att om han invaderade Ukraina, vilket han uppenbarligen planerade att göra, så ”kommer Nord Stream 2 på ett eller annat sätt inte att gå framåt”. Repliken väckte enorm uppmärksamhet, men det gjorde inte orden som föregick hotet. Utrikesdepartementets officiella utskrift visar att hon föregick sitt hot genom att säga följande om rörledningen: ”Vi fortsätter att ha mycket starka och tydliga samtal med våra tyska allierade.”

Tysklands Rikskansler Olaf Scholz

Den tyske ledaren ansågs då – och nu – av vissa medlemmar i CIA-teamet vara fullt medveten om den hemliga planering som pågick för att förstöra rörledningarna.

Vad jag inte visste då, men nyligen fick veta, var att efter Bidens extraordinära offentliga hot om att spränga Nord Stream 2, med Scholz bredvid sig, fick CIA:s planeringsgrupp veta av Vita huset att det inte skulle bli någon omedelbar attack mot de två rörledningarna, men att gruppen skulle ordna med att plantera de nödvändiga sprängladdningarna och vara redo att utlösa dem ”på begäran” – efter att kriget hade börjat. ”Det var då vi” – den lilla planeringsgruppen som arbetade med projektet i Oslo tillsammans med den norska flottan och specialtjänster – ”förstod att attacken mot rörledningarna inte var en avskräckningsmanöver eftersom vi aldrig fick kommandot när kriget fortsatte.”

Efter Bidens order om att utlösa de sprängämnen som placerats på rörledningarna krävdes det bara en kort flygning med ett norskt jaktplan och att en modifierad sonarutrustning redan klar släpptes på rätt plats i Östersjön för att få det gjort. Vid det laget hade CIA-gruppen sedan länge upplösts. Även då, berättade tjänstemannen för mig: ”Vi insåg att förstörelsen av de två ryska rörledningarna inte var relaterad till kriget i Ukraina” – Putin höll på att annektera de fyra ukrainska oblast han ville ha – ”utan var en del av en politisk agenda från neocons för att hindra Scholz och Tyskland, med vintern på väg och rörledningarna avstängda, att få kalla fötter och öppna” den avstängda Nord Stream 2. ”Vita huset fruktade att Putin skulle få Tyskland under sin kontroll och sedan skulle han få Polen.”

Allt detta förklarar varför en rutinfråga som jag ställde någon månad efter bombningarna till en person med många år i den amerikanska underrättelsetjänsten ledde mig till en sanning som ingen i Amerika eller Tyskland verkar vilja ta reda på. Min fråga var enkel: ”Vem gjorde det?”

Biden-administrationen sprängde rörledningarna, men åtgärden hade föga att göra med att vinna eller stoppa kriget i Ukraina. Den berodde på att man i Vita huset fruktade att Tyskland skulle vackla och koppla på flödet av rysk gas – och att Tyskland och sedan Nato av ekonomiska skäl skulle falla under Rysslands inflytande och dess omfattande och billiga naturresurser. Och så följde den ultimata rädslan: att USA skulle förlora sin långvariga överhöghet i Västeuropa.

Den tyska förbundskanslern Olaf Scholz kommer nu att behöva svara på några allvarliga frågor …

Tillägg: Detta är naturligtvis relaterat:

Stephen Stapczynski @SStapczynski – 22:47 UTC – 25 sep 2023

Europa måste förlita sig på LNG från USA i årtionden, säger EU: s högsta energitjänsteman 🇪🇺🤝🇺🇸

🚢 ”Det kommer att finnas ett behov av amerikansk energi”, säger Jørgensen, generaldirektör för energi.

⚡️ Detta är en av de starkaste signalerna om att EU behöver amerikansk LNG långt efter 2030.

Relaterat
De vet att USA sprängde Nord Stream, men får inte prata om det…
Nord Stream-explosioner bör utredas opartiskt – Kina i FN:s säkerhetsråd, som avslog förslag på opartisk utredning
New York Times: Pro-ukrainsk grupp bakom Nord Stream-attacken
Mer om USA-utspel om sabotaget av Nord Stream!
Hur man spränger en rörledning (Nord Stream)
Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen
Folkrättsprofessor: ”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”
USA erkänner öppet att man sprängde Nord Stream.
Sy Hersh och livet. Vilka tjänade mest på sprängningen av Nord Stream? Varför rapporterar media som de gör?
Vem låg bakom explosionen av Nord Stream 1 och 2?
Vem sprängde Nord Stream? Äntligen bevis! Eller hur?
Rysslands ”hyllning”/ersättning av Nord Streams pipelines.
Också USA:s vice utrikesminister hyllar sprängningen av Nord Stream 2 

 

Föregående artikelDetta är den värsta globala livsmedelskrisen i modern historia
Nästa artikelDen etniska rensningen av Palestina, och 10 myter om Israel av israelisk historiker.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. STRAFF FÖR TERRORATTACKEN MOT NORD STREAM. DET VÄRSTA SCENARIOT BÖRJAR BLI VERKLIGHET FRAMFÖR VÅRA ÖGON.
  Ryssland uppmanade Tyskland och tre andra länder att ompröva förfrågningar om Nord Stream. Det värsta scenariot för USA börjar bli verklighet framför våra ögon, säger senator Sergej Tsekov.
  Den ryska riksåklagarmyndigheten vädjade till de behöriga myndigheterna i Tyskland, Danmark, Sverige och Schweiz att ompröva 13 av 15 avslag på begäranden om juridisk hjälp i utredningen av Nord Stream-explosionerna. Senator från Krim-regionen, medlem av federationsrådets internationella kommitté Sergei Tsekov kommenterade situationen för Konstantinopel.

  Han påpekade att dessa europeiska länder inte vill att sanningen ska bli känd för hela världen. De förstår att USA och Storbritannien ligger bakom terrorattackerna mot rörledningar. Och om sanningen kommer fram kommer det att orsaka enorm skada för amerikanerna och britterna.

  För att förhindra att detta händer gör de allt de kan för att förhindra det. I princip tillåter de inte Ryssland att delta i utredningar och döljer i allmänhet all data om utredningarnas framsteg. Eftersom all data tydligt pekar mot amerikanerna och britterna,
  – noterade senator Sergei Tsekov i ett samtal med Tsargrad. När det gäller Rysslands svar beror allt på landets högsta ledning. Sergei Tsekov uttryckte förtroende för att det kommer att finnas repressalier, vi behöver bara vänta.
  Jag tror att det allvarligaste svaret kan vara ett absolut bevis … för USA för denna terrordåd och motsvarande straff för USA i form av kompensation för alla ekonomiska förluster som Ryssland lidit, och inte bara Ryssland och Tyskland, och Europa,
  – noterade senatorn.

  Samtidigt menar han att det värsta scenariot för amerikaner redan börjar bli verklighet framför våra ögon. Med hänsyn till hur situationen i världen förändras, med hänsyn till hur de tappar stöd eller stöd från icke-västliga stater, tyder detta på att amerikanerna förlorar mycket i den nuvarande situationen i Ukraina, är Sergej Tsekov säker.

  Och om du lägger ihop allt som leder till denna förlust, så inkluderar detta sabotage på Nord Stream, detta är frysningen av ryska tillgångar, detta är mycket, mycket mer, för att inte tala om den militära komponenten.
  https://tsargrad.tv/news/nakazanie-za-terakt-na-severnyh-potokah-hudshij-scenarij-nachinaet-sbyvatsja-na-glazah_875187

 2. https://www.youtube.com/watch?v=LQVEXMyxUGQ&t=1135s

  Den tyske journalisten Dirk Pohlmann samt den amerikanske komikern Jimmy Dore har fått tala inför FN:s säkerhetsråd, på rysk begäran får man förmoda.

  Det Jimmy Dore säger torde vara tämligen bekant för alla som följer alternativa media. Det intressanta här är Dirk Pohlmanns anförande, ca. 20 min. Pohlmann har gjort en grundlig research kring de tekniska aspekterna av sprängningen och slutsatserna är minst sagt brisanta. Helst borde personer med ingenjörsbakgrund referera innehållet. Pohlmann har bl.a. anlitat Ola Tunander samt en schweizisk professor med specialkunskaper om sprängmedel och dessas bruk.

  Kort sagt framkommer det att operationen var mycket mer avancerad än vad som hittills framkommit, speciellt vad gäller laddningarnas sprängkraft och dessas utstuderade placering på ett säreget ställe längs rörledningens sträckning. Avsikten var inte bara att spränga rörledningarna i bitar, laddningen placerades på ett ovanligt djupt ställe och hade en sprängkraft långt utöver vad konventionella sprängämnen kan prestera. Avsikten var att detonationen skulle vara kännbar ända fram till ryska Kaliningrad. ”Alla” har väl begripit att historierna om ett team i segelbåt var dimridåer men att operationen hade denna tyngd har inte varit känt i full omfattning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here