Turkiet ”hjälper” Sveriges bort från folkrättsstridigt stöd till kurdiska YPG

24
2309
Soldater i kurdiska YPG

Uppgörelsen med Turkiet innebär att Sverige ska upphöra med stödet till YPG. Vad innebär det? Bland annat att Turkiet ”hjälper” Sverige bort från en folkrättsstridig politik i just denna fråga!

Medan Sveriges folkrättstridiga ståndpunkter och aktiviteter i andra frågor kvarstår.

Jag återpublicerar en artikel från början av juni.

___________________________________________________________________

 

Redaktören: Utgivarna på Alliansfriheten.se har utrett den svenska regeringens stöd till kurdiska organisationen YPG. Vi har behandlat det nu mycket aktuella och principiellt viktiga ämnet i artiklar, vars länkar följer nederst.

Wikipedia skriver bl.a. ”Folkets försvarsenheter, även känt som YPG, är en i huvudsak kurdisk milis som utgör den beväpnade grenen av Demokratiska unionspartiet (PYD) i Rojava. I det syriska inbördeskriget intog YPG ursprungligen en defensiv hållning, men senare har gruppen även gått in i territorier kontrollerade av Islamiska staten. YPG erhöll luft- och landunderstöd av USA 2015, i samband med slaget om Kobani i Aleppo, vilket blev en vändpunkt i kriget mot IS. YPG och närstående grupper betraktas som terroristorganisationer av Turkiet och Qatar. I YPG ingår även Kvinnornas försvarsenheter (YPJ). Försvarsenheterna har under sin existens även dragit till sig en stor mängd frivilliga från utlandet, bland annat amerikaner,[2] tyskar,[3] svenskar[4] och arabisktalande minoriteter. Även turkiska anarkister och kommunister[6] har deltagit i striderna på YPG:s sida. Sedan 2015 organiseras utlandsfrivilliga huvudsakligen i Internationella frihetsbataljonen.”

Det kan nämnas att även USA stödjer YPG, som hjälper USA att olagligt ockupera del av nordöstra Syrien.

och att USA och kurder bussat ISIS terrorister från Raqqa till norra Syrien, enligt BBC och Reuters.

Jag återger början på artikeln nedan.

________________________________________________________________________

Sveriges stöd till YPG utgör ett allvarligt folkrättsbrott

Sverige bör upphöra med stödet till den kurdiska organisationen YPG. Det bör vi göra oavsett att Turkiet krävt det för att vi skall kunna gå med i Nato. Den svenska linjen har helt enkelt varit felaktig och folkrättsstridig. Ingen konst då för Istanbul att utnyttja vårt folkrättsbrott för att manövrera sig fram till fördelaktigare positioner i ett spel, där Sveriges ödesdigra ansökan om medlemskap i Nato blivit en användbar bricka som pedagogiskt belyser hur det kan det kan gå till i den oförutsägbara och osäkra miljö statsledningen nu vill söka sig till. En miljö där man som seden bjuder förhandlar om och gör upp om sitt eget självbestämmande och det under överseende av och press från Natos hegemon, USA.

Det handlar här inte om huruvida YPG har kopplingar till PKK eller ej.

Det handlar inte heller om kraven från Turkiet på Sverige att utelämna utpekade PKK-sympatisörer. Här gäller svenskt självbestämmande och vi skall inte böja oss för sådana krav i den mån de inte är rättsligt välförankrade.

Huvudfrågan gäller folkrätten och staters territoriella suveränitet och folkrättens förbud att blanda sig i andra staters inre angelägenheter.

Det sjaskiga spel som nu pågår mellan Turkiet och Sverige visar och kommer att visa hur långt båda ländernas regeringar är beredda att göra upp om dessa principer. För Sveriges del kan noteras att regeringen nu tycks vara beredd att som en bricka i spelet kasta in som det meddelats att ta tillbaka vapenembargot mot Turkiet efter krav från Erdogan. Se också kommentar till förhandlingarna tidigare på den här sajten.

Sverige har under hela kriget i Syrien tagit ställning mot regeringen i Damaskus och på olika sätt stött grupper som velat få igenom regimskifte eller – som kurderna i norr – skapa en autonom region.

YPG har fördömts av den syriska regeringen då organisationen gått samman med USA och upprättat ett eget styre som också olagligt lagt beslag på oljan i nordöstra Syrien vilket vi kommenterat på den här sajten.

Syriens regering har uttalat att YPG har en agenda att dela landet med hjälp av USA. (Reuters den 8 september 2020)

Den svenska regeringen har hjälpt till att skapa legitimitet för YPG genom att både försvarsminister Peter Hultqvist och utrikesminister Ann Linde har träffat representanter för YPG och utlovat såväl ekonomiskt stöd som politiskt stöd för fortsatt utökad autonomi för kurderna under YPGs ledning.

Denna den svenska politiken utgör ett grovt folkrättsbrott då Sverige gör sig skyldig till inblandning i Syriens inre angelägenheter och verkar för en uppdelning av landet genom att stödja en organisation som mer eller mindre vill bryta sig loss från regeringen i Damaskus.

Turkiet uppger att Sverige sammanlagt har stött och beslutat om fortsatt stöd för kurderna med 376 miljoner dollar.

Läs vidare i artikeln från Alliansfriheten.se!

Relaterat
De omhuldade kurderna
Rapport från kurdisk site: USA betalar lön till kurdiska soldater i Irak.
Samarbetet mellan Israel och kurderna
USA ville bryta sönder Irak och skapa en “sunnistat”.
Att förvänta sig att USA frivilligt lämnar Irak är önsketänkande.
USA-stödd kurdisk milis stjäl 140 000 fat olja per dygn i Syrien.
Vilka hjälpte kurderna? Jo Syriens arabarmé, trots kurdernas samarbete med angriparen USA.
USA vill skapa en kvasi-stat för att ta hand om oljan i Syrien tillsammans med kurderna.
Har Turkiet rätt att angripa kurder i Syrien? USA rätt att vara i Irak, Syrien och Afghanistan?

Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?

Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.
”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien.

Föregående artikelHistoriskt presidentval i Colombia. Vänster vinner val på USA:s bakgård
Nästa artikelUSA:s nya importlag kommer att skada amerikanska konsumenter!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

24 KOMMENTARER

 1. Lilla Sveriges stroppiga palmepolitik, ständiga klagomål på andra länder, så länge de inte var socialistiska förstås, nådde vägs ände med den genanta ”feministiska utrikespolitiken”. Nu är det realpolitik som gäller. Putin anfaller, Erdogan letar syndabockar, kurderna ordnar sitt självförsvar utan att fråga om lov.

  Sverige bör gå med i Nato och sen hålla käften, och likvidera de inrikes islamisterna utan att prata om saken så mycket. Turkarnas status i Nato är lägst av alla medlemmar, låt dem straffa ut sig, som de brukar. Vi bör inte gå i ktig för Turkiet, de kommer inte att göra det för oss. ”North Atlantic Treaty Organisation”. Turkiet ligger i östra medelhavet.

  • Kurderna i Syrien och i grannstater vill använda vapen för att skapa egna stater. Ungefär detsamma som om en etnisk grupp, säg samer gjorde det i nordiska länder. Förfärligt förslag att likvidera inhemska islamister – på gränsen till publiceringsbart.

  • Tvetydig kommertar. Du VILL gå med i NATO men INTE gå i krig för Turkiet? Du pratar om realpolitik men verkar inte inse den reella faran att ansluta sig i ett proxy-krig mot Ryssland. Realpolitik stipulerar att ÄVEN om du inte gillar Ryssland eller Putin, är det inte ett reellt alternativ för ett land med Sveriges geografiska läge och undermåliga försvar, att ”reta björnen”. Feministik utrikespolitik!? Om du nu är så modig och tuff, så åk ner till Ukraina och hjälp dem att bekämpa Ryssen vid fronten. Stå för dina ord. Dra INTE hit kriget för att du känner att du behöver bevisa dig, kycklinghök!

  • Varför ska Sverige gå med i Nato? En krigsorganisation som inte klarar av sin uppgift ens mot dåligt beväpnade länder i tredje världen? Skulle den ryska krigsmaskinen på allvar börja rulla mot väst så skulle Natos soldater kasta in handduken direkt. Det är verkligheten Ian Lobb och att ytterligare reta upp ryssarna måste vara helt kontraproduktivt för både EU och Sverige.

 2. Sverige har gjort sig känd för att vara världens inkubator och center för terrorism. Hit kan terrorister komma, ingen ID fordras, gömma sig för rättvisan, vila upp på statens, skattebetalarnas, bekostnad, engagera sig i rekrytering, finansiering, support, och att utveckla terrorism. Samtidigt skyddas dom, som Erdogan nyligen påpekade, av svenska polisen och svenska myndigheter som ”flyktingar”. ”Flyktingar” är dom förstås, på flykt och på rymmen undan rättvisan. PKK nämns ofta, men om PKK vet jag inte så mycket, det verkliga hotet kommer från terrorister på flykt undan rättvisan i Kina. Det är de terrorister som USA har utbildat i Syrien för att försöka åstadkomma ett våldsuppror i Xinjiang, Tibet, eller Hong Kong med avsikt att åstadkomma ett ”regimbyte”. Det är de terroristerna som Kina internerade för att stoppa deras seriemördande i Kina. Omkring 300 personer hade fått sätta livet till innan Kina stoppade seriemördandet och terrorismen. USA och Sverige kallar detta för brott mot mänskliga rättigheter, USA är desperat att få ut sina terror soldater på gatorna i Kina för att fortsätta mördandet. Propagandan till stöd för mord och terrorism i svenska media går på högvarv.

   • Ja, men vilken skillnad gör det att någon udda person döms om det finns hundratals som fortsätter som förut. Terrorister som gömmer sig i Sverige har inget eller lite med Turkiet att göra, dom har flytt från rättvisan i Kina. Kina internerade omkring 3,000 av USAs i Syrien utbildade terrorister, och mördandet och gatuterrorismen upphörde. Jag vet inte hur många som gömmer sig i Sverige, men det påstås vara ett betydligt antal. Dom skyddas av svensk lagstiftning som ”flyktingar”. Att dom är ”flyktingar” på flykt undan rättvisan tycks inte vara väsentligt i Sverige.

  • Att: Kark W
   Byter man ut några få ord, namn och datum i din inlägg – får man nästkommande artikel ”Tillbaka till framtiden i Ukraina..”. Terrorister och nazister på flykt undan rättvisan med hjälp av samma intressenter genom tiderna. Faktum är att Sverige aldrig utlämnade vare sig svenska eller andra nazister som gömde sig undan i Sverige efter WW2. Pratar vi om långgående traditioner? Politik? Folkets anda? Vad är det vi pratar om? Vilka är ni, svenskarna? ..och varför nutid ska vara annorlunda än dåtid? Terrorister och nazister, är det så stor skillnad?
   Erdogan är otroligt skicklig politiker!
   Zugzwang till Sverige.

 3. Newspaper.ru
  Sveriges utrikesminister Linde tillkännagav tillhandahållandet av missiler och pansarvärnsvapen till Ukraina
  Sveriges utrikesminister Ann Linde twittrade att landet skulle ge ekonomiskt och militärt bistånd till Ukraina.
  ”Sverige kommer att skicka anti-fartygsmissiler, pansarvärnsvapen och 12,7 mm gevär, inklusive ammunition, till Ukraina”, sa Linde.
  Politisk expertis
  I april godkände Sveriges riksdag leveransen av 5 000 pansarvärnsgranatkastare och minröjningsutrustning till Ukraina.
  ”De fonder vi har valt motsvarar vad Ukraina själva har begärt”, citerade TASS Hultkvist.
  RT på ryska

 4. I kongressen krävde USA att Biden skulle rapportera om utgifterna på 40 miljarder dollar som tilldelats Ukraina.
  ”Vissa lagstiftare har redan varnat administrationen för att ett framtida hjälppaket kanske inte vinner överväldigande stöd i kongressen, som har hänt tidigare”, skrev Politico.
  Enligt uppgift kommer nyckelfaktorn att vara hur omfattande Pentagon-rapporten kommer att vara. Samtidigt konstaterar publikationen att innan avdelningen rapporterade med svårighet.
  Den 21 maj undertecknade Biden ett lagförslag om tilldelning av 40 miljarder dollar i militärt bistånd till Kiev . Samtidigt har landets försvarsministerium tidigare erkänt att de inte kontrollerar vem som tar emot vapnen som levereras till Ukraina.
  @rt_russian

 5. Som sagt, vi har de politiker vi förtjänar; folket har valt sina representanter och de skall då vara kloka ”experter” som leder landet och utvecklingen i efterfrågad önskvärd riktning.
  Med andra ord den kunskap menigheten besitter om det lilla lokalsamhället och den stora världens utveckling förväntas deras representanter förvalta med bästa förmåga i riktning mot gemensamma samhällsstrukturer i en fredlig världsordning. Det är så jag är övertygad om att alla ”vanliga” människor önskar leva.
  Svårt var det förr i tiden och inte har det blivit enklare under denna globalt sammanpressade värld där kampen om våra gemensamma råvarutillgångar har blivit mer eller mindre desperat i cynismens maktfullkomliga spår.
  När inte ens denna makt respekterar internationellt antagna rättsliga lagar att efterfölja, ja då råder enbart den starkes rätt när inte små stater önskar gå ihop i en alliansfri ordning och försvara humankapitalet samt i övrigt vår sköra planets svåra livsbetingelser som vi själva medverkat till att försätta oss i.
  Att Sverige har övergett sin röst som alliansfritt land att värna om rättsstatsprincipen finner jag därför minst sagt mycket beklagligt.
  Detta också i ett läge när människan står inför stora problem med klimatets pågående och alarmerande förändringar, tillsammans med det mycket sköra i närtid katastrofala kärnvapenhotet.
  Jag är övertygad att Sveriges möjligheter, fri från stormakternas intressesfär, kunde gjort skillnad istället för att som nu välja krigsmaktens och vapentillverkarnas förödande alternativ till världsordning.
  Trist det som sker eftersom utvecklingen förmodligen kommer att leda till ett svårt läge för vår enda planet att bemästra under mycket lång tid framöver,

  • ”vapentillverkarnas förödande alternativ”
   Är inte Sverige en av de mest kompetenta vapentillverkare?

 6. Xelensky räknar sina framgångar..
  6.3.2022, 9:43
  Ukrainas president Zelenskij tillkännagav framgången för Ukrainas väpnade styrkor i Severodonetsk.
  Chefen för Kiev-regimen, Volodymyr Zelensky, uttryckte sin tacksamhet till amerikanerna för att de fattade beslutet att förse Kiev med HIMARS-raketsystem för flera uppskjutningar. I ett nytt videomeddelande betonade han att han väntar på att Sverige ska förse Ukraina med anti-fartygsmissiler. Han sa att ”Ukraina blir starkare” med varje nytt paket med militärt bistånd, rapporterar solenka.info.
  Samtidigt berörde Zelensky situationen i Donbass endast i förbigående. Han sa inte ett ord om hur många militärer som har förlorat Ukrainas väpnade styrkor på sistone i städerna Krasny Liman och Svetlodarsk, men han skyndade sig att säga om Severodonetsk.
  ”Det finns framgångar för våra trupper i Severodonetsk, men det är för tidigt att prata om det”, sade chefen för Kievregimen.
  https://solenka.info/prezident-ukrainy-zelenskij-zajavil-ob-uspehah-vojsk-vsu-v-severodonecke.html

 7. Det finns skäl att påminna om folkrättens grundläggande regler för umgänget mellan självständiga stater: Ingen stat har rätt att korsa en annan självständig stats gräns för att avsätta den aktuella statens regering, oavsett om motivet framstår som välgrundat eller ej. Däremot har den aktuella statens regering som känner sig hotad rätt att begära hjälp från en annan stats regering.
  (Exempel: Syrien) Den här regeln har så ofta brutits av USA att ingen längre kommer ihåg att den finns.

  En annan sak beträffande kriget i Ukraina. Ukraina utnyttjas idag av USA som verktyg för att utkämpa dess proxykrig mot Ryssland. USA har provocerat fram kriget och håller det vid liv genom att fortlöpande mata in vapen i Ukraina i ett planerat utnötningskrig som successivt försvagar Ryssland. Det kan i princip fortsätta ”till den siste ukrainaren”. Ukraina är krigets första offer.

  Enda räddningen om inte Ukraina ska upphöra som stat är att det ges en status som en nautral och självständig buffertstat mellan Ryssland och NATO. (Kanske nånting i stil med Åland?)

  • Ukraina var en provins i sovjet. När sovjet upplöstes innebär det inte automatiskt att Ukraina blir en stat. Det sovjet kallade en provins var i praktiken flera självständiga stater inom en union. Enligt vad jag läst har Ukraina inte gått igenom den nödvändiga process som skulle göra det till en stat. Man kan dra en parallell med Sverige, Norge och Finland. Det var en union, precis som Sovjet. När unionen upplöstes frigjordes Norge och Finland från unionen där länderna varit provinser och blev två självständiga stater, inte en enda stat. Samma resonemang kan tillämpas på Ukraina, när unionen Sovjet upplöstes skulle provinsen Ukraina ha blivit flera olika stater, det hände inte. Det är alltså en parallell till om Norge och Finland skulle ha blivit en enda stat efter att Sverige unionen upplösts. Så var inte fallet. Ryssland korsad alltså inte en annan självständig stats gräns för att avsätta den aktuella statens regering, utan för att etablera den legitima regeringen för två stater, Wuhansk och Donetsk. Ryssland har aldrig hävdat att man avser att avsätta Ukrainas regering, utan för att etablera en laglig regering i Wuhansk och Donetsk, vilka tekniskt varit ockuperade av områdets tredje stat Ukraina.

   • MADRID, 30 juni. /TASS/.
    Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa på torsdagen att Sverige lovade att utlämna 73 personer inblandade i terrorverksamhet till Ankara. ”Vi förhandlade med Sverige om utlämning av 60 terrorister. Nu har deras antal utökats till 73. Vi kommer att övervaka om de kommer att uppfylla sitt löfte”, sa Erdogan vid en presskonferens efter Nato-toppmötet i Madrid.
    Turkiets, Sveriges och Finlands utrikesministrar, i närvaro av Natos generalsekreterare, undertecknade i tisdags ett memorandum i Madrid, som tar bort hindren för nordliga länders inträde i alliansen. Det föreskriver upprättande av samarbete med Ankara i kampen mot terrorism, särskilt med Kurdistans arbetarparti (PKK) och dess grenar.

   • Nej Karl W, det var inte en union mellan Sverige och Finland. De var en union mellan Sverige och Norge som en följd av alla förvecklingar efter Napoleonkrigen men när det gäller Finland så var Finland Sverige under närmare 700 år. På samma sätt som idag t.ex. Västergötland är Sverige.
    Så Finland var vare sig i union med Sverige eller en svensk koloni. Före slutet av 1100-talet fanns det förmodligen ingen statsbildning som liknar dagens Finland, eller det Finland som var en del av Sverige.

    • Ja – men det beror lite på vilken, och vems terminologi vi väljer att tillämpa. Det vi idag kallar staten Finland var erövrat område och en del av den svenska stormakten. Finland erövrades, eller ockuperades, under de så kallade Nordiska Korstågen, och som du säger, ansågs som en dela av, eller provins av, Sverige.

     • Provins är en bättre benämning, på samma sätt som man kan kalla Västergötland en provins.

 8. Biden kallade Sverige för Switzerland idag,
  Joe är lite dement, om inte ”hjärndöd” som
  Macron kallade Nato, och så här kommer
  det att bli….

  Ni såg väl idag när Erdogan greppade den sittande Boris axel bakifrån, i all vänskap-lighet, typiskt turkgrepp, Boris flög upp, som stungen av en orm, Erdo han gör lite som han vill, med både Imperiet och Schweiz/” Sverige” , det blir en röra.

  Putin kommer att svara om Nato etablerar i Sverige, säjer han, när vi har sålt kronjuvel-erna, alliansfriheten för – ingenting.

 9. Natohaveriet fortsätter!
  Högt över huvudet på svenska folket driver Natoanhängarna igenom sitt kuppartade avskaffande av den svenska 200-åriga alliansfriheten. Natoansökan lämnades in utan att svenska folket fått påverka det i varken folkomröstning, eller val. På Natomötet i Madrid den 28.6 lade sig statsminister Magdalena Andersson platt för Turkiets president Erdogan, som efteråt kunde hävda att Turkiet hade fått igenom alla sina krav mot Sverige. Dagen efter lade Turkiet fram sin lista på 73 personer de vill ha utlämnade. Vad de kom överens om ommer vi inte få veta eftersom det memorandum som undertecknades hänvisar till överenskommelser som kommer att förhandlas fram i en ”permanent gemensam mekanism”, en förhandlingsgrupp som kommer att sättas samman av ländernas representanter från departementen för utrikes-, inrikes- och justitiefrågor samt från underrättelsetjänsterna och rättssystemet. Det kommer att gälla samarbete mot terrorism, organiserad brottslighet och andra gemensamma utmaningar.
  Så fort som underrättelsetjänster kommer på tal förstår alla att det som kommer att avhandlas mellan Sverige och Turkiet kommer att vara hemligt. Det kommer att vara så hemligt att vi inte ens kommer att veta om det kommer att handla om bekämpning eller stöd till terrorism.
  Det är nämligen så att Sverige i 11 år har samarbetat med Turkiet för att stöda terrorism i det närliggande Syrien där Sverige och Turkiet tillsammmans har stött den väpnade oppositionen i det folkrättsvidriga krig som lett till mer an 300.000 döda enligt den just publicerade rapporten från FN:s Kommissionär för Mänskliga rättigheter i Geneve, Michelle Bachelet.
  Med Turkiet som basområde har Sverige stött terrorister som har Al Qaidas extremistiska ideologi. Med stöd av Sidapengar har bevisligen en terroristledare från den Turkiska Hatayprovinsen överraskande kunnat anfalla den syriska gränsstaden Kessab och leda en massaker på de kristna invånarna där och ödelägga och skända deras kyrkor och hem.
  Det krävs förklaringar från Sveriges regering hur långt samarbetet med Turkiet kommer att sträcka sig i denna ”permanenta gemensamma mekanism” som nu upprättas. Kommer Sverige utlämna kurderna som Turkiet begär, precis som Sverige utlämnade två egyptier till CIA och deras hemliga tortyrcentrum i Egypten? Kommer Sverige börja ta kampen mot terrorismen på allvar och tillsammans med Turkiet börja arbeta för fred med regeringen i Syrien?

 10. Natohaveriet fortsätter!

  Högt över huvudet på svenska folket driver Natoanhängarna igenom sitt kuppartade avskaffande av den svenska 200-åriga alliansfriheten. Natoansökan lämnades in utan att svenska folket fått påverka det i varken folkomröstning, eller val. På Natomötet i Madrid den 28.6 lade sig statsminister Magdalena Andersson platt för Turkiets president Erdogan, som efteråt kunde hävda att Turkiet hade fått igenom alla sina krav mot Sverige. Dagen efter lade Turkiet fram sin lista på 73 personer de vill ha utlämnade.

  Vad de kom överens om kommer vi inte få veta eftersom det memorandum som undertecknades hänvisar till överenskommelser som kommer att förhandlas fram i en ”permanent gemensam mekanism”, en förhandlingsgrupp som kommer att sättas samman av ländernas ”representanter från departementen för utrikes-, inrikes- och justitiefrågor samt från underrättelsetjänsterna och rättssystemet”. Det kommer att gälla ”samarbete mot terrorism, organiserad brottslighet och andra gemensamma utmaningar”.

  Så fort som underrättelsetjänster kommer på tal förstår alla att det som kommer att avhandlas mellan Sverige och Turkiet kommer att vara hemligt. Det kommer att vara så hemligt att vi inte ens kommer att veta om det kommer att handla om bekämpning eller stöd till terrorism.
  Det är nämligen så att Sverige i 11 år har samarbetat med Turkiet för att understött terrorism i det närliggande Syrien där Sverige och Turkiet tillsammans har stött den väpnade oppositionen i det folkrättsvidriga krig som lett till mer an 300.000 döda enligt den just publicerade rapporten från FN:s Kommissionär för Mänskliga rättigheter i Geneve, Michelle Bachelet.

  Med Turkiet som basområde har Sverige stött terrorister som har Al Qaidas extremistiska ideologi. Det har ingått i USA:s, Storbritanniens, Turkiets och Natos krig mot Syrien, som sedan länge inte är hemligt alls: • Enligt Pentagondokument planerade USA redan 2001 att destabilisera Irak, Libyen, Syrien och senare Iran (intervju med förre Natobefälhavaren Wesley Clark mars 2007 i Democracy Now). • Washington Post skrev 18 april 2011: ”USA:s utrikesdepartement finansierar i hemlighet syriska politiska oppositionsgrupper.” • Förre CIA-agenten Philip Giraldi uppgav: ”NATO är redan i hemlighet engagerat i Syrien under ledning av Turkiet som USA:s ställföreträdare” (www.theamericanconservative.com, 19 december 2011).

  Ahmed Jarba som personligen kvitterat ut stöd av Sidapengar för den Syriska oppositionen, var närvarande när denna oppositions väpnade gren, den Fria Syriska Armén, tillsammans med Jabhat al-Nusras terrorister med Al Qaidas extremistiska ideolog, överraskande från den Turkiska Hatayprovinsen stormade den syriska gränsstaden Kessab och genomförde en massaker och fördrivning av de kristna invånarna där och ödelade och skändade deras kyrkor och hem.

  Det krävs förklaringar från Sveriges regering hur långt samarbetet med Turkiet kommer att sträcka sig i denna ”permanenta gemensamma mekanism” som nu upprättas.

  Kommer Sverige utlämna kurderna som Turkiet begär, precis som Sverige utlämnade två egyptier till CIA och deras hemliga tortyrcentrum i Egypten?

  Kommer Sverige börja ta kampen mot terrorismen på allvar och tillsammans med Turkiet börja arbeta för fred med regeringen i Syrien?

  Är det inte av största vikt att Sverige säger nej till Natosamarbetet för att Sverige skall avbryta sin medverkan i USA/Nato/Turkiets falska krig mot terrorismen i Syrien?

  https://proletaren.se/artikel/stub-812 https://proletaren.se/utrikes-mellanostern/bistandsministern-i-debatt-med-proletaren-om-syrienbistandet https://proletaren.se/inrikes-politik/bildts-demokratibistand-blev-terrorstod https://proletaren.se/artikel/stub-365 https://proletaren.se/artikel/stub-812

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here