Sveriges terrorlänkar med Syrien

9
2229
Syriens tystade röster

Detta är den första av två artiklarna från Patrik Paulovs bok ”Syriens tystade röster” som publicerats i vänsterorienterade Morning Star i Storbritannien. https://morningstaronline.co.uk/article/f/swedens-terror-links

Artikeln har titeln ”Sveriges terrorlänkar” och har översatts av Rolf Nilsson. Artiklarna är resultat av utmärkt och undersökande journalistik inom ett viktigt område. Borde plats högt i ”Uppdrag granskning”. Den påvisar också svenskt hyckleri i Syrienpolitik och gentemot svenskar som stridit med Isis och andra terroristgrupper. Patrik Paulov är en av våra främsta experter på Syrien. Tidigare har jag här publicerat bland annat ”Caesarlagen är tortyr mot oss civila syrier”

Jag publicerar de två artiklarna separat.

Förslag: Läs basfakta om kriget längst ned!
Även då denna: ”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”.


Sveriges terrorlänkar

Det var nationell upprördhet över de 300 svenska jihadisterna i Syrien och Irak – men ingen ville uppmärksamma att de kämpade sida vid sida med grupper som hade fått utländskt bistånd från Sverige, skriver PATRIK PAULOV i den första av två artiklar.

ISIS på promenad.

Strömmen av resenärer från Sverige till terrororganisationer i Syrien och Irak hade börjat tidigt. Enligt den svenska säkerhetstjänsten hade totalt 300 personer rest dit från 2012 till 2019 – när Isis började förlora sitt territorium mot slutet av 2015 minskade antalet resenärer dramatiskt.

NÄR de kurdiskt ledda Syrian Democratic Forces (SDF), tillsammans med den USA-ledda koalitionen, tog kontroll över den lilla staden Baghouz den 23 mars 2019 föll det sista Isis-fästet i Syrien.

Staden ligger precis öster om floden Eufrat, vilket gör den till en del av det syriska territorium som USA olagligt har utropat som en ”no-go-zon” för den syriska armén.

Bland de fängslade fanns det flera svenska Isis-krigare med sina fruar och barn. Gripandena ledde nästan till en tävling mellan svenska politiker och media när det gäller att föreslå hårdast möjliga straff.

Naturligtvis bör de som har begått brott i Syrien och Irak åtalas för sina gärningar. Mord och våldtäkt är allvarliga brott – oavsett var brotten ägde rum.

Ändå verkade alla dessa krav på ett hårt straff som hycklande. Varför hade de varit så tysta alla dessa år medan detta fenomen hade varit känt? Och varför vara så tyst om att dessa svenska krigare kämpade sida vid sida med styrkorna från den syriska oppositionen, vilken stöds av Sverige?

al-Nusra (f.d. al-Qaida) är en viktig grupp bland terroristerna i Hayat Tahrir al-Sham i Idlib.

I april 2013, sex år innan dessa högljudda rop mot de svenska Isis -krigarna, intervjuade jag abbedissan Agnes Mariam, som arbetade i Homs-provinsen i Syrien.

Hon kritiserade skarpt den västvärld, som uppmuntrade och stödde det syriska upproret. Hon var mycket väl medveten om krigarna från främmande länder och deras brott och hon varnade till och med: ”Du vet väl att det finns en bataljon från Sverige bland rebellerna?”

”Det finns också en bataljon från Frankrike och en från Belgien och från många andra länder. Vad tror du kommer att hända när de lämnar Syrien och återvänder hem? Kommer de att bara kunna vara normala medborgare och återgå till sina gamla liv? ”

En liknande varning kom från Bashar Said, en översättare i Damaskus, också den 2013, efter att de regeringskontrollerade delarna av huvudstaden återigen utsatts för blodiga attacker mot civila.

”Dessa så kallade ’kämpar för demokrati’ har stötts av västs underrättelsetjänster ända sedan Afghanistan 1979, och har använts mot regeringar och människor som inte lyder dem. Ormen kommer dock att bita den hand som föder den … ”

Det faktum att svenskar var närvarande i Syrien och deltog i striderna på den syriska oppositionens sida var redan känt hösten 2012.

I november 2017 publicerade en grupp som kallade sig svenska Mujahedeen Fi Ash Sham en video på Youtube, i syfte att rekrytera människor. I videon talade de svenska och uppmanade svenska muslimer att resa till Syrien. De sa att det var en religiös plikt att delta i striden mot den syriska regimen.

Den svenska nyhetsbyrån TT rapporterade den 26 november 2012 att den svenska säkerhetstjänsten (Säpo) var orolig för svenska resenärer till Syrien, eftersom de kan begå krigsförbrytelser i Syrien eller genomföra attacker i Sverige.

Den 27 november intervjuades svensk-syriska Yasir Al-Sayed Issa i svenska TV4: s nyhetsprogram om Mujahedeen Fi Ash Sham.

”Detta är en mycket naturlig följd av omvärldens passivitet när det gäller att vidta åtgärder och hjälpa dem som lider i Syrien. Den syriska konflikten har pågått i nästan två år.”

”Under tiden har vi inte sett några seriösa försök att ingripa och hjälpa dem som drabbats av striderna. Därför blir det ganska naturligt att människor bestämmer sig för att åka på egen hand till Syrien och göra vad de tycker är lämpligt, vilket kan vara att slåss.”

”Jag vet personligen hur det känns att sitta på avstånd, titta på utvecklingen i Syrien och att vilja hjälpa till. Du ser hur omvärlden sviker dig. Personligen har jag bestämt mig för att åka dit och hjälpa till, men kanske inte genom att slåss mot Assad.”

Reportern frågade om resorna till Syrien skulle betraktas som någon form av protest mot omvärldens passivitet, till vilket Yasir Al-Sayed Issa svarade: ”Om omvärlden hade reagerat tidigare tror jag inte att vi hade sett den här utvecklingen, där oberoende människor från hela världen reser dit för att hjälpa de lidande i Syrien.”

”Jag tror att det är många som är väldigt arga och frustrerade över hur omvärlden har hanterat den syriska konflikten, trots att de nästan varje dag ser hur Assad-regimen [avslutar] tiotals liv överallt i Syrien.”

Slutligen förklarade Yasir Al-Sayed Issa att han var övertygad om att Assad var på väg att störtas, han hoppades ”Inom ett par månader, men det kan dröja till sommaren. ”

På TV nämnde man aldrig att Yasir Al-Sayed Issa tillhör en familj med kopplingar till Muslimska brödraskapet, en av grupperna som initierade det väpnade upproret.

Yasir al-Sayed Issas far, Tarif al-Sayyed Issa, skulle senare flytta från Sverige till Idlib och gå med i en beväpnad paraplyorganisation, som inkluderade Jabhat al-Nusra och andra extremister. När han dödades av en bilbomb 2018 hyllades han som martyr av brödraskapet, enligt svenska tidningen Expressen.

Intervjun på TV4 speglar ambivalensen i Sverige och andra västländer under hösten 2012 och tiden därefter. Då kunde man dyka upp på tv och tala positivt om jihadistkrigarna i Syrien, utan att få några kritiska frågor.

Media hade tagit till sig berättelsen om att Assad-regimen var den onda sidan. Därför måste de som kämpade mot regimen tillhöra den goda sidan.

Om media hade pratat med några av de miljoner syrier som var offer för de väpnade gruppernas överfall och terror, hade de fått en annan bild av verkligheten.

Strömmen av resenärer från Sverige till terrororganisationer i Syrien och Irak hade börjat tidigt. Enligt den svenska säkerhetstjänsten hade totalt 300 personer rest dit från 2012 till 2019. När Isis började förlora sitt territorium mot slutet av 2015 minskade antalet resenärer dramatiskt.

Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, publicerade tillsammans med Linus Gustafsson i juni 2017 en rapport med namnet Swedish Foreign Fighters in Syria and Iraq. De hade studerat sekretessbelagt material rörande 267 av de svenska terroristresenärerna, som var kända av Sapo.

Hälften av dem – 136 personer – hade rest till området 2012 och 2013. Detta var innan Isis hade etablerat sitt kalifat och innan Isis hade blivit en magnet för jihadister. Det var också under denna period som media beskrev dessa svenskar som att de ville hjälpa det syriska folket.

Enligt rapporten var 80 procent av de 267 svenskarna knutna till Isis. Några av dessa kämpade inledningsvis med andra grupper under den fria syriska arméns paraply eller al-Qaida-gruppen Jabhat al-Nusra. Ungefär 30 procent hade enligt rapporten någon gång varit en del av Jabhat al-Nusra,.

I den bemärkelsen väljs slarvigt den vanliga termen ”svenska Isis -krigare”. Den döljer det faktum att många av de svenska medborgarna i Syrien och Irak har kämpat och begått brott medan de befunnit sig i andra organisationer utanför Isis – några av dem med stöd av Sverige.

Basfakta om kriget: 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien

Relaterat
”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.
Patrik Paulov: Tio punkter om kriget i Syrien.
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.
Vem startade kriget i Syrien? Ett perspektiv efter 10 år.
Vilka hjälpte kurderna? Jo Syriens arabarmé, trots kurdernas samarbete med angriparen USA.
USA vill skapa en kvasi-stat för att ta hand om oljan i Syrien tillsammans med kurderna.
Vad tycker egentligen president Assad i Syrien om överenskommelsen i Moskva, om kurderna och framtiden?
Biden-regeringen och det “kurdiska kortet” i Syrien
Tar FN USA:s parti för att förstöra Syrien? Med hjälp av terrorist-tolerante norrmannen Egeland?

Har Turkiet rätt att angripa kurder i Syrien? USA rätt att vara i Irak, Syrien och Afghanistan?
USA vill skapa en kvasi-stat för att ta hand om oljan i Syrien tillsammans med kurderna 14 november 2014.
USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!

Föregående artikelUSA samlar allierade för ett krig mot Kina
Nästa artikelIran-rättegången – Spektakel i svensk domstol?

9 KOMMENTARER

 1. Och Ryssland rensade skiten. Den bittra smaken av nederlag som alla dessa jihadister-för-israel erfarit känns än idag i västländers och apartheid israels inre vrå. Tack vare Rysslands precisions bombningar plus Syriens armés, Hizbollah och Iran tillfogade undvek Syrien det horribla tillståndet som har blivit Libyen vardag, tack vare västländers och apartheid israels jihadister.

  Karma är verkligen en b***h – det grop man grävde för Syrien har börjat sluka apartheid israel själv👌😁👍

 2. Ingen politiker i Sverige i vår riksdag, inte heller SVT och etablerad media ex. DN har belyst Sveriges förhållande till terrorister i Syrien, deras både mediala stöd och pengastöd.
  I syriska konstitutionen garanteras lika rättigheter för kvinnor och även religionsfrihet, vilket inte man kan säga om ex. Saudiarabien. I fallet Saudiarabien hörde jag Löfven säga i en intervju att det var viktigt att man har ett utbyte med Saudiarabien för det ger möjlighet till påverkan i mer demokratisk inriktning. Märkligt att man inte tycker det om Iran, Ryssland eller Syrien.
  Det är viktigt att tala om hur Sverige banat väg för de islamister som man nu förfasar sig över att de finns i sådan mängd i Sverige. Skall referera till några utdrag av Magda Gad i Expressen och på hennes facebook.
  ”S-politikern berättade i Expressens artikel:
  – Det är ny bedömning för syriska (flyktingar). Tidigare kunde man bokstavligen slänga fram sitt syriska pass på bordet och säga att man är syrier. ”Känner du någon här?” Nej, jag känner ingen. ”Är du för Bashar al-Assad?” Nej. ”Är du för oppositionen?” Ja, jag stöder oppositionen”.

  ”Visste inte Sverige vilka oppositionen var? Att det inte bara var syrier med en annan politisk åsikt utan att det också var extremistiska sunniislamister som IS, Hayat Tahrir al-Sham (al-Qaida i Syrien), Free Syrian Army, Ahrar al-Sham, Jaysh al-Islam, Nour al-Din al-Zenki, Muslim Brotherhood of Syria och så vidare (samt kurdiska PKK som inte är islamister men som är terrorklassade av USA, Nato och EU).

  Ville man hellre ge dessa fri passage till Sverige än någon som var för syriska regimen men som blev slaktad av IS och al-Qaida?

  Var någon som var nöjd med att leva under Bashar al-Assad ett större hot för Sverige än militanta islamister som vill ha sharialagar, kalifat och som i många fall använder terror för att uppnå det?

  Detta är en av många faktorer som gör dagens Sverige obegripligt för mig”

  Artikeln handlade om att S-politikern gav personer råd om hur de skulle säga inför asylprocessen för att få uppehållstillstånd i Sverige.

  Magda Gad

  @gad_media
  7 timför 7 timmar sedan
  Mer
  Skattepengar går till en grundskola som har kända kopplingar till våldsbejakande islamism och en person som av Säpo bedöms farlig för rikets säkerhet. Varför finns skolan ens kvar?

  Samtidigt som denna notering visar hon artikeln från Expressen.

  KRÖNIKA. Som cynisk journalist blir man sällan förvånad över nyheter. Allt har man förstås redan sett, hört eller förutspått.

  Men i fråga om skolan tappar jag ganska ofta masken. Det är svårt att ta in att Sverige, som varit världskänt för sitt rationella och progressiva samhällsbygge, kan missköta denna grundläggande institution så. Vi kan prata om antikens och Bibelns sorti från läroplanerna. Men det värsta exemplet just nu är islamistskolan som tillåtits fortsätta trots år av larm.

  Expressen/GT:s Daniel Olsson och Frida Sundkvist, samt Dokus Magnus Sandelin har den senaste veckan gjort en rad avslöjanden om det som tidigare hette Vetenskapsskolan, nu Safirskolan.

  Skolkoncernen har fått kritik på en rad fronter. Koncernen har till exempel haft en låg andel utbildade lärare, bristande sexualundervisning och otillåten religionsundervisning i islam på lågstadiet. Man har bannats för könsseparation och att arbetsledningen skulle jobba efter ”islamisk rätt”. Sedan blir det ännu värre.

  Fyra personer som rest till IS-kontrollerade områden i krigets Syrien har arbetat på skolan efter att de kommit hem. Tre av återvändarna var i september kvar på personallistan.

  Deras gamla chef, Abdel-Nasser el Nadi, tidigare rektor och huvudman för Vetenskapsskolan, är en av de sex islamister som Säpo i våras frihetsberövade då de ansågs utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Som ledande figur i den extrema islamistiska miljön bedöms han ha spelat en viktig roll för radikaliseringen i Sverige. Skolan har formellt varit icke-konfessionell, men i praktiken agerat som en muslimsk skola och finansiär av, ja vad kan det vara?

  Skolkoncernen har fört över miljoner till både Saudiarabien och Malta.

  Så våran skolpeng, våra skattemedel miljoner kronor har alltså det superrika Saudiarabien fått sig till del.

  Vissa politiker i Sverige har givit stöd till bombningarna av Syrien med motiveringen att de skall bombas tills de har ett liknande demokratiskt system som vi har. Men vad vill medborgarna i Syrien och Irak.

  Magda Gad som gjort många djupintervjuer med många i Irak, säger att man tror inte på demokrati i sina länder och hon själv betvivlar att det går beroende på att det måste finnas en gemensam grund att utgå ifrån, vilket det inte finns.

  På sin twitter skriver hon en sammanfattning av vad hon fått höra av irakier år 2019.

  ”Det är därför de unga demonstrerar i dag. De vill inte bara ha en ny premiärminister – de vill ha bort hela det parlamentariska system som USA-koalitionen inrättade efter 2003. De vill ha bort de politiska partierna. De vill ha bort alla miliser. De vill ha bort det utländska inflytandet. De vill inte ha de etniska och sekteristiska uppdelningarna och de vill inte ha religion inblandad i politiken.

  Många av de som demonstrerar var bara några år gamla när Saddam Hussein störtades. På ett sätt sluter de därmed cirkeln.
  För det de frågar efter nu är en stark ledare. En irakier som enar Irak. En stat, ett folk, en armé.

  Det är en slags Saddam Hussein de beskriver.
  Fast de vill ha en Saddam som jobbar för folket.
  En Saddam som behandlar alla irakier lika bra oavsett vilka de är.

  Inte en Saddam som behandlar alla lika dåligt oavsett vilka de är”

  Som Kevork Almassian kan berätta, så var det en massaker som muslimska brödraskapet utförde i Aleppo, mot en sekulär regering, redan 1980. De har hela tiden under historiens gång försökt att införa en islamisk stat i Syrien, även med stöd av Saddam Hussein. När hårdföra militanta grupper försöker störta ledningen i Syrien, så blir det av naturliga orsaker ett hårt tillslag på dessa grupper.

  Vi kan bara se på utvecklingen i Sverige, när jag var ung var parollen ”Släpp fångarna loss för det är vår” och nu ropar man efter hårdare straff och mer fängelser, då när brottsligheten blir grövre och människor skjuts på öppen gata då blir reaktionen: ”Lås in dem och låta dem inte komma ut”

  Många civila i Syrien var rasande på att Assad lät terroristerna få fri lejd till Idlib, de ville att de skulle få lida som de har fått lida och torteras som de har torterats. De hatade, de var arga och de ville ha hämnd och tänkte inte på att de var gisslan och skulle inte fått gå fria om inte deras torterare också fick gå fria.

  Mer diskussioner krävs för att klargöra kopplingarna mellan Saudiarabiens moskeer i Sverige och terrorister som reser ut i världen och begår terrordåd, och hur man smyger in sharialagar hos svenska myndigheter. Barn som är 10 år gamla tvingas ta med sig bönematta på fredag till skolan och ropa många arabiska ord som de inte förstår ”Gud är stor”.

  • När blev demokratin exportvara, minns du det Vivianne ? I själva verket var det en kuliss för att dölja en fortsatt, skall vi kalla den senkolonial agenda. Efter koloniernas frigörelse följde nykolonialismen där herrarna fortsatte exploateringen med förfinade metoder. Ur gamla kolonialherrars synvinkel är det därför inte lika förvånande att allianser formas med grupper som egentligen är ens egna fiender, om man med deras hjälp kan behålla sitt inflytande.

   Men som du frågar: varför har bl.a. samtliga EU-länder praktiskt taget anammat samma linje, det är märkligt men beror kanske på grupptryckets makt och på det förfall som skett inom den egna demokratiska processen. Man exporterar demokrati samtidigt som den egna demokratin urholkats till ett elitvälde där små kotterier med tunna kunskaper och fixa idéer får regera.

   Demokrati är ett flytande begrepp och den kan inte exporteras över gränserna. Varje samhälle måste få utvecklas enligt sina egna förutsättningar. Bättre vore kanske att försöka bedöma medinflytande. Ett sådant kan vara väl så utvecklat på många håll utan att man i dessa samhällen tillämpar det flerparti- eller som det ofta är tvåpartisystem som i väst.

   • Efter att de brittiska kolonierna fått självstyre och de stora inkomsterna försvann, var det inte i samband med det som idén om att ”hjälpa” länder i deras demokratiprocess föddes. För att rättfärdiga regimförändringskrigen, som innebar nya inkomster för de tidigare kolonialmakterna. Bolivia är ett tydligt exempel på detta, när Morales startade sin kamp mot rovdriften i Bolivia av utländska företag, så måste han bort. USA tog hjälp av överklassen i Bolivia för att göra kuppen mot honom. De känner sig nu lurade av och utnyttjade av USA, de blev lovade makt och förändring till en politik som gynnade dem. Luis Arce nyvald president i Bolivia ville inte ha en ny kupp styrd av USA, så han slöt avtal med ett amerikanskt företag om lithium och kunde därmed sitta säkert. Tack vare Evo Morales tidigare politik, så kommer mer av inkomsterna gå till Bolivia än vad som skett tidigare.
    UR har ett intressant program ”Den gråtande demokraten” om hur det gick till när CIA störtade Mohammad Mosaddeq, ursprungligen på uppdrag av England som förlorat sina oljeinkomster från Iran. Denna CIA-agent kom att prägla metoderna som används ännu i dag av England och USA i sina regimförändring krig i Världen. Han var uppfinnaren av metoderna och hyllades som hjälte för att ha bidragit till att störta en demokratisk ledare i Iran.I programmet intervjuas iranier som bor i Sverige och en av dem var en liten pojke som var där och minns vad som hände i Teheran då upploppen som CIA skapade tog plats.
    Mosaddeq lyckades ena olika grupper i Iran, under en gemensam paroll att inkomsterna från oljan skall styras av Iran och att Iran skall vara ett självständigt land som beslutar om vilka länder de vill sluta avtal med.
    Min dotter läste delar av en vetenskaplig artikel skriven av en ”israelit” (osäkert med nationaliteten) förvarat på ett universitet i Israel. Den berömde Assad-familjen för att man lyckats skapa lugn i Syrien, genom att ge de olika grupperna någonting som dämpade ett missnöje som annars skulle uppstå.
    När jag ringde Migrationsverket då jag arbetade på flyktingmottagning under 1990-talet, alltid samma svar: ”Hen kommer få avslag på asylansökan, Syrien betraktas som ett säkert land”
    En arbetskamrat till mig som enligt en annan arbetskamrat hade ljugit och sagt att hen var från Libanon för att få uppehållstillstånd i Sverige, fast hen var från Syrien. Den som skvallrade var själv från Libanon och kallade hen för en falsk libanes.
    Varje samhälle har tillräckligt med problem med att få en samsyn mellan olika grupperingar i landet, så då skall inte andra länder komplicera situationen ytterligare med att komma in och styra och bestämma med vapenmakt om vilka/vilken gruppers värderingar som skall gälla.
    Ja, så varje samhälle måste själva få utvecklas enligt sina egna förutsättningar.

    https://urplay.se/program/210354-bildningsbyran-tanka-mot-strommen-mohammad-mosaddeq-den-gratande-demokraten

 3. Detta resande började redan under Jugoslaviens delningskrig,1990talet, vore intressant att få veta hur många, serber, kroater och slovener som reste ner, (+Jackie, fanns nog fler som han…? tyst om det…säkert uppmuntrat av Säk.) ) sen när Sverige hade krossat Jugoslavien, kom alla de vapnen till gangsters i Sverige, kanske många juggar tog med sig vapen, hem som ”tillgångar” att sälja, det fanns ju nästan en juggemaffia ett tag. (Men ryssmaffian kom av sig, den med, fantasifoster !)

  ” That was your first mistake”, Sverige lilla, vi erkände Kroatien, med Tyskland, bränsle på konflikten.
  Men redan under Libyen kriget, en lågt hängande frukt, lät Säpo libyer åka ner, med deras välsignelse, Sverige var ju med, med JAS-plan, och vilken ära att slåss med yankees, då inte nu, nu är det tyst.
  Sen har säpo morskat upp sig mot IS, men då de fattade ingenting av vad som hände, dessa analytiker- freaks, den första och hemliga försvarslinjen, oanvändbar, som diplomatin och UD, förfall. Bara att nederlagen glöms bort, nu får vi snart vi ” Dolchstoss”legend om Afghanistan.

  Men juggepuffror var ju en rännil mot vad Kadaffi hade i sina hangarer, (för oljepengar, vem tar in dem nuförtiden), vapnen gick till Syrien och IS, USA:s skapelse, och till Sverige samt hela flyktingutvecklingen 2015, efter USAs planlösa loserkrig de sysslat med, som om Sverige binder ris åt egen rygg, gång på gång, nu skall svenska ”hemliga armén” alltid civilklädda, ni vet, rainbow-warriors, köra snyftpropaganda, efter Afghanistan, varför inte flytta prylarna till Saudarabien, och fajtas burka och jihab där, – vill inte USA backa upp detta ?

  Det finns inget positivt för Sverige, eller de länder vi anfallit – faktiskt, utan bara misär, vapen, flyktingar, slavhandel,som sen dyker upp i Sverige, jag tror även Sverige är med på dessa permanenta krig som USA
  sysslar med, man vill ha någon konflikt och träna soldater, som nu i Mali, en effekt av Libyenkriget. Men nu
  efter det historiska nederlaget i Afghanistan måste vi trycka till etablissemanget som anordnar detta. Nästa
  steg i krigsprogrammet måste observeras och brännmärkas, innan det är för sent. Men vi försökte 20 000 personer i demonstration mot Irakkriget, mars 2003, och även EU-länder, som drog sig, en generation som kraschade som i Göteborg 2001. För nu har Sverige blivit en ”failed state” som USA, det är vad krig och flyktingar gör, vår framtid är oviss. All politik i spillror. Blivit som Israel som krigar och samverkar överallt, små men nog så, effektiva länder, flygvapen, med relativt goda resurser, som behövs på hemmaplan i Sverige.

  Hoppas på ett nyval i höst, som kan trycka ut, både bombliberaler och miljöpartistalinister, ett gyllene tillfälle, men politiken har inte kommit igång, än efter sommaren.

  • Visst vore det alldeles utmärkt med nyval om något av våra nuvarande partier i Sveriges riksdag kunde visa på andra alternativ för att påverka detta dystra världspolitiska tillstånd
   Och inte ens en tydlig opinionsbildande politisk kraft utanför vårt parlament går att finna, som har ett bättre svar på den rådande världsordningen, där vi ingår som en cementerad del av EU och det stora landet i väste

   För övrigt är jag glad över att denna väl informerade sida, -Global politics- finns tillgänglig
   samt en del i övrigt marginaliserat informationsutbud, vid sidan av allt annat som till mesta del styr vårt ställningstagande i viktiga samhällsfrågor och annat hur vi lever samt bygger samhällen.

   Och då minns jag väl Göran Palms bok ”Indoktrineringen I Sverige” från 1968.
   Ja, tänk vilken gryende framtidsoptimism det fanns .
   ”var blev ni av ljuva drömmar” kan man fråga sig.

 4. Är Syrien en polisstat, Assad en brutal diktator eller tillskriver man honom mer ondska för att rättfärdiga sina bombningar mot Syrien och numera även sanktionerna mot Syrien. Lyssnade på en intervju med Assad, där han menade att han förstår att många i Väst kan tycka att deras straffmetoder är brutala, men att de skiljer sig inte från andra länder i mellan-östern, deras grannländer använder exakt samma metoder. Så frågan blir för vad kan man bli straffad, för det skiljer sig mellan de olika länderna. I något land kan man få dödsstraff för att predika kristendom, vilket däremot är tillåtet i Syrien.
  I denna video diskuterar Ryan Christian på ”The last American vagabond” med Kevork Almassian, Eva Bartlett och Vanessa Beeley, om det är berättigat att kalla Assad för en brutal diktator och Syrien för en polisstat, och tar upp de obefintliga bevisen för att det skulle vara sant och försöker motbevisa detta med egna slutsatser och egna erfarenheter av Syrien som är rätt gedigna, Beeleys pappa var en brittisk diplomat med speciell anknytning till mellanöstern, vilket jag har hört henne berätta om tidigare och hur det påverkat henne i sitt engagemang i dag.

  https://www.thelastamericanvagabond.com/syria-round-table-interview-fighting-war-propaganda-from-mainstream-independent-media-alike/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here