Vårbudgeten och de dubbla måttstockarnas land…

6
1979
Samer. Bild Samer.se

Sveriges Radio rapporterade i morse Mer pengar till yrkesutbildning med språkstudier-studier Gällde det Sverige och/eller Kina?

Rolf Nilsson är inte bara en mycket bra tipsare om artiklar och en mycket flitig och bra översättare som gör Globalpolitics stora tjänster.

Rolf Nilsson

Här en mycket tankeväckande artikel!


Vårbudgeten och de dubbla måttstockarnas land…

När nu Magdalena Andersson presenterat vårbudgeten noterar jag hur viktigt det är att få ner arbetslösheten, i synnerhet bland unga, lågutbildade och invandrade. Detta vill man möta med platser i yrkesutbildning, praktikplatser, fler studieplatser i folkhögskola osv. Magdalena Andersson vet att det är viktigt att i Sverige kunna svenska för att bli anställningsbar, därför satsas det på SFI.

Våra erfarenheter av terrorism inskränker sig till lastbilskörningen på Drottninggatan i Sthlm för några år sedan, men den krävde sina offer och väckte nog så starka känslor. Vi har våra nedresta IS-terrorister som vi inte velat hämta hem och som vi inte vet riktigt vad vi skall göra med. vi pratar löst om hur vi skall kunna av-radikalisera återvändarna. Allt detta är ju gott och väl, kritiken handlar som vanligt om för lite och för sent.

När kineserna, som verkligen har erfarenhet av inhemsk terrorism, vill åtgärda detta vet man att man måste komma till rätta med de orsaker som ligger i botten – fattigdom, låg utbildningsnivå, hög arbetslöshet, bristande språkkunskaper, ingen yrkesutbildning.

Då satsar man, liksom i Sverige, på att lyfta en befolkningsgrupp ur fattigdom och man vet att detta går genom att skapa jobb. För att bli anställningsbar måste man, liksom i Sverige, ha en yrkesutbildning och man behöver kunna det gemensamma språket i Kina, putonghua, också känt som mandarin. Man behöver också grundläggande kunskaper om samhället och lagstiftningen. Ungefär som man talar om i Sverige för invandrarnas del.

Till detta kommer i Kina att man måste möta utländsk inblandning som syftar till omstörtande verksamhet, terrorism och att dela upp Kina. Det slipper ju vi.

Bildtext: Människor håller en Meshrep, en traditionell samling i Uygur-samhälle, i Hami i Xinjiang. Foto: IC.

Då försöker man att ordna det som behövs, i Kina som i Sverige. Yrkesutbildning, språkundervisning, samt undervisning i samhällskunskap och lagstiftning. Eftersom man har haft problem med terrorism lägger man i Kina förstås till någon form av undervisning som syftar till avradikalisering, kanske i form av religionsundervisning. Så ser det ut i Xianjiang, utifrån det jag läst, bl.a. här på Global Politics. Och Kineserna verkar ha ett framgångsrecept, för man har sluppit terrorattentat under senare år.

Men detta kritiserar vi hårt och vill utfärda sanktioner. Vårt SIDA kan engagera sig i familjeplaneringsprojekt i Afrika, vilket syftar till att begränsa familjernas storlek för att ge kvinnorna en möjlighet att utbilda sig och komma ut på arbetsmarknaden och få en större frihet, i stället för att bli bortgifta som 14-åringar, få 10 barn och vara helt beroende av en man. Vi upprörs också över hur abortmotståndarna far fram i USA.

När kineserna vill samma sak i Xinjiang – familjeplanering, språkundervisning, yrkesutbildning, avradikalisering – anklagar vi dem för folkmord, för med Adrian Zenz och hans likasinnade, är familjeplanering, preventivmedelsrådgivning och abort liktydigt med mord.
Våra samiska barn får ibland sin undervisning i internatform, när uigurerna från glesbefolkade delar av sin region utbildas i internatform blir det i våra medier till koncentrationsläger, man vet ju detta, för man har sett det på satellitbilder.

Vad är allt detta om inte just dubbla måttstockar.

Vi borde istället, i vänskaplig anda, be Kinas ambassadör att arrangera ett studiebesök för en grupp riksdagsmän ur alla partier, för att studera hur man löser de problem som också vi dras med. Ställa de frågor man vill och ta del av hur de gör och vad de lärt sig under resans gång. Man kan alltid dela erfarenheter och lära av andra. Allt tar man inte till sig, en del finns det säkert anledning att kritisera, men man får en dialog och en positiv relation. Så ser jag det.

 
Relaterat

Är ’Folkmordet’ i Xinjiang ’fake news’?
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Ny kritik mot Kinas politik för uighurer. Vad ska man tro egentligen?
Gör västs upprepade påståenden om att Kina begår folkmord i Xinjiang det till en sanning?
Kvinnor från Xinjiang som fött barn avvisar påståenden om ‘påtvingad sterilisering’
Xinjiang och uigurerna – Viktig information som media inte berättar.
Vilka är Uighurerna i Kina?
Hur behandlar Kina uighurer – hur behandlas USA:s indianer?
Desinformerar New York Times om uighurerna i Xinjiang?
FN-majoritet stöder Kina i frågan om Hongkong.
USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

Föregående artikelOlagligt att förneka Förintelsen? Och övriga förintelser då?
Nästa artikelÄr alla radikala förslag anti-kapitalistiska?

6 KOMMENTARER

 1. Sverige är nyliberalt – oavsett partier i regering. Grunddogmen är utarmning av offentlig sektor. t.ex genom låga skatter för de rikaste, utförsäljning, avreglering m.m. för att de rikaste % skall öka den ekonomiska klyftan neråt.

 2. När det gäller att stoppa terrorism, lär av Kina som varit mycket framgångsrik, till USAs fasa. USA rekryterade missnöjda och skickade dom till de områden i Syrien USA har ockuperat för utbildning till terrorister, sedan skickade dom tillbaka för att etablera en Islamisk Stat i Xinjiang. Kina letade reda på dom, internerade de farligaste för rehabilitering, och startade två program för avradikalisering, båda nu avslutade. 3,445 personer avaktualiserades, fick utbildning, och fungerar nu som vanliga medlemmar av samhället, med jobb, inkomst och familj. Mellan 2,000 till 3,500 genomgår just nu rehabilitering i specialbyggda institutioner.

  Metoderna som används är intressant nog desamma som i svenska fängelser för att återanpassa dömda brottslingar till samhället. De massiva utbildningsprogram som Kina genomför i Xinjiang har två avsikter. Dels att förstöra USAs rekryteringsbas för terrorister, nöjda innevånare är inte mottagliga, dels att hjälpa de yngre generationerna att bryta sig loss från klanerna och hederskulturen. Det gäller speciellt kvinnorna. På internaten får dom ett yrke, språkkunskaper, bygger självförtroende och oberoende för att kunna stå emot klanernas tvångsgifte och hedersmord. Dom talar inte om för familjerna var dom är av naturliga skäl, och familjerna får sedan orera i svenska media att man inte vet om deras släktingar lever eller att dom kan inte kontaktas.

  Detta pågår även helt öppet i Sverige och just nu. DN har beskrivit det här.
  https://www.dn.se/sverige/kriminella-familjenatverk-anvander-tvangsgifte-for-att-utoka-sin-makt/
  DN kallar detta ”Kriminella familjenätverk” när det gäller Sverige, men samma sak i Xinjiang kallar man att bevara traditionell kultur och språk, religiöst förtryck, och ”folkmord”.

  Sverige talar om att förbjuda rasistiska organisationer, och att förbjuda utländska investeringar i moskéer och att stoppa nya moskéer. Kina gjorde motsatsen. Man byggde för federala pengar tusentals moskéer och renoverade gamla. Sedan utbildade man tusentals imamer som predikade Allas ord om att islam är en fredens religion och det är de trognas uppgift att uppfylla profetens krav.

 3. ”Våra erfarenheter av terrorism inskränker sig…..”

  Så i vårt land Sverige är det Mellanösternrelaterade terrorhot något bagatellartat och snarare relaterat till fattigdom och ojämlikhet?
  Som ska ”bekämpas” med ännu mera utgifter för sociala insatser betalda av de allt färre som betalar till vår alltmer sinande välfärd.
  Som om inte Sverige hade tillräckligt av misslyckade integrationsprojekt och bidragsförsörjda?
  Jag vill kräva av en kommande regering att de börjar räkna i självförsörjningsgrad istället för ”sysselsättningsgrad”.
  Den senare närmare bestämt vad någon gör en timme under en vecka.
  Som i sig kan vara ett parti biljard eller en fika på något skattefinansierat kommunalt sysselsättningsprojekt.
  Synnerligen häpnadsväckande för att komma från de som nu bestämmer i Sverige.

  Författaren till inlägget alltså ännu en med speciell beskrivning av verkligheten.
  Det finns många av den sorten i det här landet men egentligen tycker jag de borde vara flera för varje sådan genererar desto fler systemkritiker när de får känslan av verkligheten förvrängs.

  Jag har fått den uppfattningen det flyttat hit långt större långt större terrorhot än en (1) person Archilov.
  Svenska Säkerhetspolisen vet förstås mycket mera och har varnat för allvaret.
  Uppskattningsvis kan terrorhotet räknas i tusentals som en direkt följd av vänsterpolitiken.
  Det var någon terrormisstänkt incident i småländska Vetlanda för en kortare tid sedan och bara för några dagar sedan avvärjde SÄPO ett terrorhot gömt bakom en till synes lyckad integrering.
  Terrorn verkar komma från i huvudsak ett håll.
  Endast ett mindre antal hot anses komma från inhemska politiska extremgrupper på höger- och vänsterflanken.

  Inlägget är så typiskt för svenska radikala vänstergrupper.
  En förskönad bild av avlägsna kommunistregimer sammanblandat med ett totalt ointresse för den egna nationens säkerhet och välstånd.

  Jag tycker vårt land alltför länge plågats av en alltför omfattande internationell solidaritet där mycket av den tidigare under lång tid uppbyggda investeringen för ett Sverige i trygghet förskingrats men jag kan ändå se ett ljus i tunneln där alltfler upptäcker och politiskt verkar för vi har en nation, en särskild kultur samt ett språk väl värt att både försvara samt bevara.

  Så tvärtom till synes vad det här inlägget tycks verka för så bidrar det istället till ögonöppnaren för vad som verkligen sker och är på gång i vårt kära fosterland Sverige.

  Verkligen tur för vårt land att vi utöver horden av vänsteraktivister av tradition även har ett försvarligt antal entreprenörer intakta och i behåll.
  Utan dem hur skulle det här landet se ut då?
  Jag lyssnade tidigare ikväll på filmen nedan och tyckte fast den gav mig ett vidare perspektiv.
  En insikt som jag vardagligdags inte tänker på alls.

  https://www.youtube.com/watch?v=CGHHKK3Ob8w

  När den intervjuade gick i skolan på 1980-talet frågade han en yrkesvägledare om hjälp för att starta sitt första bolag eller företag.
  Hjälpen han fick var istället rådet att söka ett lönearbete.
  Starta företag var något yrkesvägledaren ansåg för krångligt och besvärligt.

  Den inställningen från samhället är något som den nyliberala vågen gjorde en positiv ändring på menar den intervjuade HJ.

  Jag är böjd att hålla med HJ.
  Det fungerar inte om alla blir samhällets administratörer i någon form.
  Några måste även ta ett aktivt ansvar för produktionen.

  • Problemet är att Sverige formligen bjuder in alla världens terrorister att komma till Sverige och deklarera sig ”flyktingar”, det behövs ju inte ens en legitimation. I Sverige får dom skydd mot rättsväsendet i andra länder, och dessutom avlönas dom rikligt med bidrag och kan fritt fortsätta med att finansiera, stödja och planer terrorism. Sverige har ju upplevat en verklig parad av förmenta sådan falska flyktingar från till exempel Kina. Kriminella omstörtare med våld som deklarerat sig som ”flyktingar”, i verkligheten på flykt undan rättvisan som dessutom ljuger mycket grovt, och Sverige sväljer lögnerna en gross.

 4. Karin Jämtin, styrelsesekreterare för det svenska oppositionspartiet Socialdemokraterna, sade att hennes parti välkomnade båda regeringens förslag om att öka bostadsbidragen och förmånerna för stora familjer. Socialdemokraterna vill dock att alla ekonomiska beslut ska prövas mot barnfamiljernas intressen. Min åsikt är att även människor i fattiga områden håller på med något, i mitt fall är det poker https://utansvensklicens.casino/, tack vare mästerskapen tjänar jag pengar på nätet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here