Är Joe Biden en bra ”antidot” (motgift) mot Donald Trump?

14
2360

Många i etablissemanget verkar tro det. Jag är inte ensam om att tvivla trots att Biden lovat skriva under Parisavtalet om klimatet och ingå avtal med Iran. Men utrikespolitiken är kanske ännu värre än Trumps…

Även den kände kommentatorn Jimmy Dore i USA tvivlar.

Relaterat.
Historien om Joe och Hunter Biden, censureras av USA-pressen – även av The Intercept
Biden och Trump – Är problemet Coronapandemin, klimatet eller vad?
Vad står Bidens “flexibilitet” för?
Är Joe Biden ett bra alternativ till Donald Trump? Stödde Jugoslaviens förstörelse, motarbetade visselblåsare

Ny roll för Kina och Ryssland efter Biden-seger?
Åtta sätt som gör USA:s valsystem odemokratiskt.
I USA gäller inte en grund för demokrati: En person- en röst!? Va!
Demokratin fungerar dåligt i USA enligt första vetenskapliga studien.
USA:s odemokratiska val.
Demokratin i USA fungerar dåligt enligt den första vetenskapliga studien.
Jimmy Carter säger till Oprah Winfrey att USA inte längre är en demokrati
Vet Radions “Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA.
Dollarocracy – Hur pengar har förstört USA:s en gång ganska demkratiska valsystem
Korruption i USA:s politiska ledning
USA: Ekonomisk manipulation och korruption
Korruptionen i Ryssland och i andra länder

Föregående artikelWashingtons långa, brutala krig mot Syrien med svenskt stöd: Hundratusentals döda, miljoner på flykt
Nästa artikelHur ser dessa kommunister på valet i USA?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Det fullkomligt korkat att ha någon som helst hopp om ett anständigt utrikesbeteende bara för att den som läser på telepromptern i offentliga sammanhang byter ansikte.

 2. Jag kan konstatera att SVT ingår i EU kampanjen att rösta för Biden. Det har tydligt framkommit i nyhetssändningarna, och de inbjudna kan märkligt nog inte säga ett vettigt kritiskt ord om Biden fast de vill att Trump skall vinna valet, så de verkar ha letat upp rätt personer för att föra fram sitt budskap som gått hem hos den stora massan i Sverige. En statsvetare fick frågan om Biden och Ukraina vilket han viftade bort med att säga övertygande: bara rykten, bara rykten, det finns inga belägg. Det finns mycket belägg för att det bör utredas ordentligt, medan demokraterna lagt locket på.
  En afroamerikan övertygar en annan afroamerikan att han inte skall rösta på Biden, då han anser att Biden är rasist. Det är fler unga afroamerikaner som är rädda för att Biden skall bli president, då han är arkitekten bakom Crime Bill 94, lagen som speciellt gav sig på afro-amerikaner och gav dem väldigt långa fängelsestraff för små narkotikainnehav. Han tar upp det i videoklippet. Inte ens någon afroamerikan har SVT lyckats hitta som kan berätta om Crime Bill 94 och att de anser Biden vara rasist.
  De hittar bara massa negativt om Trump skulle vilja ha mer nyanserat i nyheterna och kritiken mot Biden borde komma fram vilket den inte gör i dag.
  https://www.youtube.com/watch?v=WbozDBM67lY

  • Intressant medias makt, en person går till en amerikansk högskola och läser upp ett antal rasistiska citat
   för några studenter och frågar dem, vem de tror har sagt dessa. De får välja mellan Trump och Biden. Alla tror att det är Trump som sagt alla citaten, och blir väldigt förvånade när de får höra att det var Biden. Vid förfrågan varför de trodde att det var Trump, blir svaret att det måste bero på medias påverkan.
   Detta är högskolestudenter, som inte förstår vem Biden är.
   https://www.youtube.com/watch?v=ijV8Xm2uRG0

   • Donald Trump är självklart ingen rasist men Donald Trump är burdus.
    Inget för ”känsliga” människor alltså.
    Vår statsminister Löfven är raka motsatsen.
    I ett kapitalistiskt land som USA är attityden tuffare.
    De konservativa hos oss (Sverigedemokraterna) är ju rent menlösa jämfört Trump.
    Alla SD:are som bara yttrat något som kan betraktas ´stötande´på sociala medier etc. får genast en spark där bak och ut från partiet.
    Till det har partiet inget val. Alternativet är uthängning.
    Den ”sociala känsligheten” är rekordhög i Sverige. Och grannlandet Tyskland.
    Det är borgerlighetens pris för att hålla arbetarklassen på avstånd från de konservativa.

    • I videon som är lagd till min första kommentar på denna sida, är mannen i den lika övertygad som dig att Trump inte är rasist, men att Biden är det.
     Jag har letat men inte funnit något rasistiskt uttalande av Trump, han är burdus som du säger, men jag kan inte se något rasistiskt, som man kan se i uttalanden som Biden gjort. Mannen i videon säger att Biden under sina 47 år i politiken inte gjort annat än sagt massor av rasistiska uttalanden. Han säger också att han har flera klipp i sin mobil och att Trump inte säger att mexikanare är våldtäktsmän och mördare, utan han säger att MS-13, gängen från Mexiko är det. Han säger också att Trump har gjort mer för det svarta samhället i USA än någon annan president, nämligen gett fonder som räcker 10 framåt i tiden till Historiska svarta högskolor och universitet ”the hbcus”, vilket inte ens Obama gjorde. Han säger även att Trump gjorde en fängelsereform som gynnade de svarta i USA, som är majoriteten av de som sitter i fängelse.
     Det är intressant det han säger med tanke på att det är Trump som hängs ut som rasist i valkampanjen, och de av en person som verkligen sagt rasistiska uttalanden.

     • Triviala saker som sanningen offras när globalisternas kandidat Biden ska ”röstas” fram till Vita Huset! Globalisterna behöver sin marionett som ska godkänna alla nya krig som står på deras agenda! Valfusket för Biden är omfattande enligt rapporter.

     • Rasism = känsla
      En emotionell upplevelse alltså.
      ”Klimathotet” något högst liknande.
      Därför något som mer berör kvinnor.
      Eller feminina män.
      Kolla bland asylaktivister, miljöpartister, vänstermänniskor i allmänhet, `antifascister´ och de som försöker störa Sverigedemokraternas offentliga möten.
      Där finns dom som är laddade med känslor.
      Ibland också fullt beredda till våld.
      Därför måste Polis finnas på plats.

 3. Det är som Jimmy Dore säger i videon, att Obama är en varg i fårakläder. När människor såg Obamas vänliga uppsyn i TV-rutan och hans väluppfostrade trevliga beteende, så trodde man genast att han därför var en god person och ingen grävde vidare i den politik han förde.
  Tack vare att Trump kom till makten började man syna USA:s politik, för det är bara då man ogillar någon som man börjar granska politiken som den för, Då upptäckte man burar som man satte människor från Latinamerika i och skyllde på Trump. Det var faktiskt Obama administrationen som byggde burarna och det var även den som skapade fler flyktingar från Latinamerika till USA, genom Bidens hänsynslösa politik i Latinamerika, men det var det ingen på SVT som talade om för oss.
  Vad kommer hända i Latinamerika om Biden blir president, det bör man vara orolig för.
  I april 2020 sa Biden enligt Democracy Now att USA:s sanktioner mot Venezuela skall förbli. Biden har uttryckt nyligen sitt stöd för Guido som skall återställa demokratin i Venezuela enligt honom.
  Biden har visat i sin politik i Honduras att han inte har något emot att kriminella gangstrar attackerar demonstranter och har inte heller emot att det sker valfusk så länge det gagnar USA.
  Ben Norton (journalist på Grayzone) har i en intervju berättat om den PR-firman som ligger bakom falska nyheter och störtande av Bolivias Morales. Han säger i intervjun att han tycker att det är så viktigt att avslöja att det är Bidens anhängare, som står bakom PR-firman. PR-firman är länkad till demokraterna. Det är snart val i USA, och Ben Norton vill upplysa om vad som förmodligen händer med USA:s latinamerikanska politik om Biden vinner valet. Norton tror att flera av dessa som arbetat med PR-firman kommer bli nyckelmedlemmar i Bidens utrikesteam.
  Norton har grävt djupt och en av huvudgrupperna i kuppen i Bolivia är nynazister som härstammar från nazister som flydde från Tyskland efter andra världskriget. PR-firman organiserar möten mellan extremisthögern och toppfigurer i USA:s politik.
  Samma PR-firma står bakom kuppen 10 år tidigare i Honduras menar Norton.
  Facebook tillåter dem att skriva falska nyheter på Facebook, medan de tar bort de nyheter som de anser vara falska från Ryssland, Kina och Syrien.
  Norton tycker det är skandalöst att denna PR-firma även får stora bidrag av Facebook.

   • Ben Norton joined Red Lines to discuss his recent piece, “U.S. govt-linked PR firm ran fake news networks for right-wing Latin American regimes.” He outlined how a Washington D.C. based PR firm called CLS Strategies sought to undermine the democratically elected governments of Nicolás Maduro in Venezuela and Andrés Manuel López Obrador in Mexico, as well as boost support for the Bolivian coup regime. Norton also addressed CLS Strategies’ close ties to the Democratic Party and a potential Biden Administration.

 4. Svensk regimmedias ”nyheter” numera…USA-nytt halva sändningen, (om bagateller i de flesta fall), följt av en stor dos klimathysteri varvat med corona-nytt och därefter lite rapporter om de senaste dödsfallen i Sveriges gangsterkrig avrundas med en ”väderprognos” som sällan stämmer utanför Stockholmsområdet. Ibland något av substans men mest en massa pladder och spekulationer från självutnämnda s.k ”experter” som nästan aldrig har rätt!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here