I Ukraina stoppas kritisk dokumentärfilm av Oscarsvinnare

38
5047
Bild från officiell trailer av filmen.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Om ett beslut taget långt före kriget i Ukraina.


I Ukraina stoppas kritisk dokumentärfilm av Oscarsvinnare

 

TV-kanalen 112 i Ukraina har stoppat sändningen av den Oscar-vinnande regissören Oliver Stones dokumentär ”Revealing Ukraine” på rekommendation av International Editorial Board.

Den 13 juli samlades högerorganisationer utanför byggnaden till TV-kanalen för att blockera dess arbete och anställda hotades. Med tanke på dessa rekommendationer och oförmågan att fullt ut skydda journalisterna stoppades den planerade sändningen.

Ehor Benkendorf, generaldirektör för 112 Ukraina TV-kanal uppmanade presidenten, inrikesministern, chefen för säkerhetstjänsten SBU och alla berörda att säkerställa vår rätt till arbete och säkerheten för medarbetarnas anställda.

Dokumentärfilmen ”Revealing Ukraine” av Oscar-vinnande Oliver Stone vann Grand Prix på Taormina Film Festival. Dokumentären kommer att visas i 70 länder runt om i världen – med ”anpassningar”.

TV-kanalen klargör att Oliver Stones arbete inte bryter mot ukrainsk lagstiftning.”Revealing Ukraine” återger en amerikansk syn på situationen i Ukraina. Detta är en historia om utländsk inblandning i Ukrainas politik. ”Revealing Ukraine” visar aspekterna av händelserna 2014 och dess legitimitet, kriget i Donbas, Kievs interferens i amerikanska valet 2016, fängslande av ukrainska sjömän nära Kerchsundet och andra viktiga sidor i vår historia de senaste åren.
Information från TV-kanalen.

Officiella trailern:


Kommentar: Även om högerextremisterna inte får så många röster i val är de inflytelserika. De är militärt organiserade och har infiltrerat militären och polisen.

En annan viktig film av Oliver Stone är ”Ukraine on Fire” av Oliver Stone.

En annan viktig film av en fransk filmare om Ukraina ville SvT först stoppa. Den hade innan visats i bl.a. fransk TV. Efter protester visades den i modifierat skick. Se ”Ukraina – revolutionens mörka sida”Protestera – SvT stoppar film om Ukraina på falska premisser

De blir intressant att se om SVT kommer att visa filmen ”Revealing Ukraine.”

 

Bilden är densamma på Jinge.se Se Oliver Stones film ”Ukraine on Fire” här!


Relaterat
Dödsskjutningarna på Maidan – vetenskaplig rapport: USA-stödd ”false flag”.
FN kritiserar Ukraina skarpt för femårs tystnad efter attentatet i Odessa. Vad hände?
Zelensky blir president i Ukraina: Bakslag för USA, EU, IMF och Sverige samt nazismen.
Ukraina under Poroshenko: Stor ökning av fattigdom, nazistmanifestationer, korruption, emigration, och valmanipulationer.
Putin varnar Poroshenko för att inte följa Minsk-avtalet. Av Björn Ditlev Nistad.
Som observatör vid valet i Donbass, Ukraina. “Varför får vi inte bli en del av Ryssland?” Av Björn Ditlev Nistad.
Sköt Ukraina ned flygplanet MH17 i östra Ukraina? Ny information Av Björn Ditlev Nistad.
Dags att erkänna statskuppen i Kiev, UKRAINA, efter fem år!
Ukrainare i Ryssland får inte rösta. Demokratisyn?
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar
Krav för de-eskalering av den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina
Ekonomisk situation i Ukraina efter USA-stödd statskupp.

* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport

Föregående artikelNu måste vi stödja kampen för palestinsk frihet och demokrati i Israel!
Nästa artikelDet stora mötet om Ukraina i Stockholm 25 mars. Del 1.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

38 KOMMENTARER

 1. Obekväma dokumentärer och filmer stoppas dessvärre i Sverige också av t ex SVT. I Ukraina är det givetvis mycket värre att opponera sig mot regimen men Sverige är på väg åt samma håll.

  • Ryssland borde ta lärdom från Frankrike och/eller USA om hur man hanterar demonstrationer brist, våldsamt och effektivt, bland annat genom att spreja, lemlästa, tårgas bomba, fängsla och förnedra demonstranter (oavsett ålder).

   Vill man lära sig sig hur man gör så vänder man sig till http://thesaker.is/this-yellow-vest-carnage-more-french-exceptionalism/

   eller detta https://consortiumnews.com/2015/08/20/why-us-police-are-out-of-control/

   Och självfallet är läromästarna i detta terrorist och apartheid enheten israel och dessa marktjuvar
   https://www.globalresearch.ca/americas-militarized-police/5601102

  • Tja, i Ukraina mördas oppositionella om nu Mats lyckats missa detta! I Sverige låser man deras bankkonton och ser till att de inte får jobba kvar! Läs om han som jobbade inom tandvården på Gotland och som fick sparken för att han avslöjade att det var vuxna och inte baarn som tog sig till Sverige som exempel. Och du underskattar nog CIA de har sina agenter utspridda över hela världen.

  • …omfattande demonstration i Moskva.
   Omkring 3 500 människor anslöt till protesterna (enligt svenska MSM). Kan tänka mig att många av dessa hade ingenting med demonstrationen att göra. Men OK. Nu räknar vi.
   Moskva har 12.200 000 invånare. 1% av denna summan är 122.000 invånare. 3500 demonstrerade. Alltså 0,28% av Moskvas befolkning demonstrerade. Aftonbladet skriver: Putin flydde protester i Moskva – tittade på båtar. A. Navalnyj förgiftat. Skall vi får en ny variant på komedi med Skripals?

   • Aftonbladet har fått allting om bakfoten. Det var i själva verket sex miljoner som flytt.
    Navalnyj åt en hamburgare och blev förgiftad. Många tror dock att det är fejk krämpor.

  • Metoden är enkel. Man startar lokala organisationer, NGO. Dom maskeras som ideella, till exempel att ge gratis utbildning. Materialet kommer från CIA via ”ideella stiftelser” utomlands. Främst barn och yngre indoktrineras, och sedan kan man initiera otroligheterna från USA och dom bygger alltid på något lokalt missnöje som förstoras upp och eldas på. Samma metod i Hong Kong. Ryssland tvingar nu dessa NGO att registrera sig som utländska agenter, vilket ger bättre insyn och är en varning till andra, i fastlandskina har man helt enkelt stängt ner dom, deporterat agitatorerna, bland annat ett par svenskar, och internerat resten i läger.

 2. Vladimir Zhirinovsky, ledaren för LDPR-partiet (det ryska liberala och demokratiska partiet) tror att Ukrainas president, Vladimir Zelensky, kommer att styra landet i högst två år… Därefter kommer Ukraina att kastas ut i kaos igen.
  I ett meddelande som publicerades på hans Telegram-kanal jämförde Zhirinovsky det aktuella läget i Ukraina med “cancer i den fjärde etappen.” Dess “metastaser har spridit sig över hela landet”, tillade han. “Det finns blod över hela landet, det finns ingen ekonomi, människor lämnar. Zelensky kan bara vara president i en sådant Ukraina några år, sedan kommer han att sopas bort.
  Det finns tusentals beväpnade där, de är “pro-ukrainska” nationalister, som redan känner till lukten av blod.
  Efter andra världskriget jagade KGB och den sovjetiska armén människor som dem i tio år. Historien kommer att sluta när Ukraina är uppdelat. Till slut kommer hela Ukraina att återvända till Ryssland, “enligt Zhirinovsky.
  http://www.pravdareport.com/news/russia/142544-zhirinovsky

  • Metoden är enkel. Man startar lokala organisationer, NGO. Dom maskeras som ideella, till exempel att ge gratis utbildning. Materialet kommer från CIA via ”ideella stiftelser” utomlands. Främst barn och yngre indoktrineras, och sedan kan man initiera otroligheterna från USA och dom bygger alltid på något lokalt missnöje som förstoras upp och eldas på. Samma metod i Hong Kong. Ryssland tvingar nu dessa NGO att registrera sig som utländska agenter, vilket ger bättre insyn och är en varning till andra, i fastlandskina har man helt enkelt stängt ner dom, deporterat agitatorerna, bland annat ett par svenskar, och internerat resten i läger.

 3. Ryss-ukrainaren Navalny är en av Soros sponsrad politiker och oppositionsveteran som gjort sig känd genom att avslöja påstådd korruption bland ryska regeringstjänstemän och statsägda toppföretag. Navalny och hans team har organiserat ett antal anti regeringsprotester i Ryssland under åren. Många av dem, som den på lördagen, bröt mot ryska lagar om massdemonstrationer och resulterade i arresteringar av aktivister och ledare. Navalny fick 2010 ett stipendium till Yale World Fellows – programmet vid Yale University

 4. Ukraina är ett splittrat land. Hälften av befolkningen talar ryska som sitt första språk. Det industrialiserade centret, öster och söder, är kulturellt ortodoxa ryssar. Några av dess västra landsbygdsdelar blev kopplade till Ukraina först efter andra världskriget. De har historiskt sett en annan kultur.
  USA, med stöd av EU, använde denna uppdelning för att inleda revolutioner som var tänkta att föra Ukraina på en ”västlig” kurs. 2014 gjorde EU ett försök att binda Ukraina till sin sida genom ett associeringsavtal. Men vad EU erbjöd Ukraina var litet och Ryssland motverkade det.
  Till skillnad från Ukraina, som fortsätter att bli rånad av sina oligarker sedan dess oberoende 1991, var Ryssland ekonomiskt tillbaka och i en mycket bättre position. Det erbjöd miljarder investeringar och lån på lång sikt. Mycket av Ukrainas industri beror på Ryssland och ryska gaser erbjöds Ukraina för mindre än det internationella marknadspriset.

  • Janukovitj, som ursprungligen ville underteckna EU-föreningen, hade inget annat val än att vägra det och ta den mycket bättre affär som Ryssland erbjöd.
   USA och EU ingrep. De startade igen en färgrevolution, men den här gången var det en som skulle använda våld. Militärutbildad ungdom från Galicien i västra Ukraina bussades till Kiev för att ockupera den centrala Maidan-platsen och för att våldsamt slåss mot polisen. Krypkyttar från Georgien fördes in på båda sidor. Det påstods då falskt att regeringsstyrkor dödade de ”fredliga demonstranterna”.
   Janukovitj tappade nerverna och flydde till Ryssland. Efter några olagliga politiska manövrer kallades nya val och oligarken Petro Poroshenko, som köpts av ”väst”, förklarades som vinnare.
   Fascisterna från Galicien tog över. Befolkningen i det industriella östra Ukraina, intill Rysslands gräns, gjorde uppror mot de nya härskarna. Ett inbördeskrig, inte en ”rysk invasion” , följde som den ukrainska regeringen till stor del förlorade.
   Lugansk och Donbas blev rebellstyrda stater, som är beroende av Ryssland. Ryssland tog tillbaka Krim. Oligarkerna fortsätter sin plundring. Allt av värde säljs till EU-länder. USA får bygga baser. Korruption, redan endemisk, ökade ytterligare.

 5. I ett misslyckat försök att öka stödet för sin person startade Poroshenko på USA-Natos inrådan en militär provokation i Kerchsundet, (som är under rysk kontroll). Ryssland fängslade sjömännen och konfiskerade deras båtar.
  Den 31 mars hölls nya val. De enda distrikten där Poroshenko vann var i Galicien, där fascisterna som kämpade under andra världskriget på nazistisk sida fortfarande följer sina förfäders ideologi.
  Zelensky påstår sig villa avsluta inbördeskriget i öst. Han planerar att arbeta för bättre förbindelser med Ryssland.
  Orange Revolutionen 2004 besegrades vid valet 2009 och Maidan-kuppen 2014 besegrades av valet 2019. Uppenbarligen representerade inte revolutionen och kuppmakarna det ukrainska folket. Men Ukraina är fortfarande Ukraina och om inte någon besegrar oligarkerna kommer fler intriger sannolikt att hända.
  Ukraina kan inte överleva ekonomiskt utan goda förbindelser med Ryssland.
  Landet beror till stor del på ryska energikällor men har inga pengar att betala för dem. När nya Nord Stream II-rörledningen mellan Ryssland och Tyskland är online kommer den nuvarande gamla rörledningen genom Ukraina inte längre att behövas. Ukraina kommer att ha tappat en tryckpunkt som de ofta använt för att utpressa Ryssland för billigare gas.
  USA vill utse Ukraina som en allvarlig icke-Nato-allierad och använda den mot Ryssland. Strax efter att Zelensky valdes till president, utfärdade västerländska betalda civilsamhällets grupper ett gemensamt uttalande som hotade med ”tredje Maidan”.
  ”Som civilsamhällets aktivister presenterar vi en lista med röda linjer som inte ska korsas. Om presidenten korsar dessa röda linjer kommer sådana åtgärder oundvikligen att leda till politisk instabilitet i vårt land och försämring av internationella förbindelser”. Västerländska betalade organisationer stöder fascisterna.

 6. Hur kan Ukraina förhindra pro-rysk politik om väljarna föredrar det? En annan revolution? Om det blir en tredje Maidan, kommer Ukrainas yttersta höger att leda också den. Det skulle gynna Moskva och ytterligare destabilisera Kyiv – vilket är motsatsen till det som Väst tänker göra där.
  Ett ess Zelensky har i sin hand är Donbass (Lughansk + Donestk). De mest pro-ryska provinserna och dessutom de två mest industrialiserade och rikaste. För att göra sakerna ännu bättre är det också de två provinserna som gränsar till Ryssland.
  Ryssland behöver bara vänta. Ukraina kan komma krypande hem till Ryssland men det kommer inte att bli någon massiv räddning och magisk återhämtning. Östra Ukraina kommer att dra nytta av en fred, men västra Ukraina får vara nöjda med den europeiska sexturismen, där Lvov förblir kontinentens homosexuella prostitutions-huvudstad.
  Ukraina är en så unik katastrof för en nation just för att den inte egentligen är en nation alls, bara en plats med människor utan historia. Det finns inget sådant som en ukrainsk etnicitet. Ukrainare är etniska ryssar, rester av de fattiga själarna som erövrats av polackerna efter den mongoliska invasionen och blivit behandlade som smuts i århundraden.
  Under hela den fruktansvärda tiden bevarade de sin identitet som ryska, men när den polska staten togs bort från kartan drev bittra polska akademiker berättelsen om att dessa människor på något sätt var åtskilda från ryssar, dvs att Ryssland inte hade rätt att återta territoriet.
  Denna nya utländska sammansatta identitet tvingades på dem med både morot och piska i det österrikiska imperiet, som ockuperade Galicien … vilket ledde till koncentrationsläger för dem som motsatte sig den under WWI. Och den tråkigaste delen av tragedin var när sovjeterna grundade en ukrainsk republik och gav den en oförtjänt trovärdighet. Det är inte konstigt att landet är så schizofrent.
  Man kan se hela historien om ovanstående i UKRAINA ON FIRE – The Real Story. En Oliver Stone-dokumentär.

  • @Ivan
   Du skriver: ”Östra Ukraina kommer att dra nytta av en fred, men västra Ukraina får vara nöjda med den europeiska sexturismen, där Lvov förblir kontinentens homosexuella prostitutions-huvudstad.”

   Med tanke på den bögnoja som tycks råda i regionen har jag lite svårt att tro att någon skulle vilja riskera rån, misshandel och arrestering genom att bege sig dit, i synnerhet för att sälja sex.
   Finns det belägg för påståendet?

 7. Kiev säger att fyra ukrainska soldater dödades under de senaste konflikterna med ”separatister” i ukrainska militära positioner i Donetsk regionen den 6 augusti.
  Sedan april 2014 har mer än 13 000 människor dödats i strider mellan ukrainska styrkor och separatisterna, som kontrollerar Donetsk och Luhansk-regionerna.
  Ett nytt vapenavtal skulle träda i kraft den 22 juli i enlighet med ett avtal som nåddes i Minsk den 17 juli av ukrainska och ryska sändebud samt medlemmar i organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE).
  Båda sidorna har anklagat varandra för att ha brutit mot avtalet sedan dess.
  Vapenvilan som tillkännagavs som en del av Minsk-avtalen september 2014 och februari 2015 syftade till att lösa konflikten – har bidragit till en minskning av striderna men har inte lyckats hålla. Radio Liberty

  https://www.rferl.org/a/four-ukrainian-soldiers-killed-in-clashes-with-russia-backed-separatists/30095022.html

 8. Ukrainska styrkor bombar två DPR-bosättningar och skadar tre hus i Gorlovka.
  Donetsk, 6 aug – DAN. Ukrainska väpnade formationer kränkte vapenvila två gånger under det senaste dygnet, säger chefen för Donetsk People’s Republic Office vid Joint Center for Control and Coordination (JCCC) Ruslan Yakubov på tisdag. Elden levererades i stadsdelen Colliery 6/7 i Gorlovka och byn Sakhanka i södra DPR, tillade han.
  Uppdaterade rapporter sa att skador hade orsakats på husen på Tushinskaya Street 18, 1 Starobelskaya Street och Bakha Street 4.
  Under den föregående rapporteringsperioden sköt de ukrainska arméns enheter sex ammunitionsrundor mot Donetsk People’s Republic.
  https://dan-news.info/en/defence-en/ukrainian-forces-shell-two-dpr-settlements-damage-three-houses-in-gorlovka-jccc.html

 9. Europeiska unionen och Nato kommer inte att acceptera Ukraina i sina led.
  Detta yttrande uttrycktes av den tyska statsvetaren Alexander Rar, skriver RIA Novosti.
  Enligt honom finns det i Ukraina idag en sådan situation som inte kommer att göra det möjligt för Europeiska unionen att acceptera landet i sina rangordningar, samma gäller Nordatlantiska alliansen. Statsvetaren tror att Ukrainas anslutning till Nato kommer att vara ett steg för Väst som kommer att leda till spänningar med Ryssland.
  Rahr sade att under de senaste 15 åren kunde Kiev ha genomfört de nödvändiga reformerna, men inte gjort det, efter att ha missat tiden, eftersom EU i början av 2000-talet var starkare och rikare. Han tillade att det inte skulle bli någon utvidgning i öster av Europeiska unionen.
  Kom ihåg att Verkhovna Rada antog ändringar i konstitutionen i februari, på förslag av den dåvarande presidenten i Ukraina Petro Poroshenko. Enligt dem konsoliderade Kiev landets kurs i EU och Nato.
  Tidigare skrev ”PolitRossiya” Ukraina ännu inte ”mogen” för inträde i EU.
  https://politros.com/149164-v-seti-otvetili-na-slova-eksperta-o-neumestnosti-ukrainy-v-es-pesnei-pidmanula-pidvela

  • Död länk.
   När fungerade den för dig (er) senast?
   Länken publicerades även på Global Politics den 1 mars. Strax därefter släcktes den ner.
   Tydligen har samma hänt med de youtube-filmer som tipsas om på denna sida (kontot har avslutats).

    • Det troligaste är väl att de som gjort filmen vill tjäna pengar på den. Den finns att köpa på exempelvis Amazon

     • Den har kommit i olika versioner som stoppats. Ett av exemplen på censuren av Väst. En annan är att man stoppar RT och Sputniknews, bra och intressanta kanaler.

    • Exempel på censur av Ryssland
     washingtonpost Ukrainian ”President Volodymyr Zelensky gave a rare interview to four Russian journalists on Sunday. A short time later, the Kremlin ordered them not to publish it — the latest example of the steps being taken to censor any news that might cut through the pro-government narrative about the war on Russian state television.
     In the 90-minute interview, Zelensky called on Russian President Vladimir Putin to meet him in a neutral country for eventual negotiations to end the war. He denounced the destruction of his country and called on Russians to “support the truth.” Zelensky also said he is open to Ukraine effectively renouncing its ambitions to join NATO in a potential peace deal with Moscow, as the bloody invasion enters its second month.
     The Kremlin’s communications regulator and Internet censor, Roskomnadzor, notified Russian news outlets of the requirement to refrain from publishing the interview. It said it had begun to investigate outlets that conducted the interview “to determine the extent of responsibility and the taking of measures of response.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here