”Klimatboken” till varje riksdagspolitiker! Manifestation 25/1 Mynttorget kl. 12.15

15
1078
Bild hos Klimatriksdagen som är huvudorganisatör.

https://www.facebook.com/events/2051877965203199?ref=newsfeed

Tid 25/1 kl 12.15-13.15.
Vi ger Klimatboken till riksdagens politiker!
Riksdagsledamöterna behöver hjälp att få fart på klimatpolitiken. Vi har beställt Klimatboken, framtagen av Greta Thunberg, till var och en av riksdagens ledamöter. Var med när vi lämnar över gåvan!
Konferencier: Pia Björstrand
Talare:
Torbjörn Vennström, ordförande Klimatriksdagen
Örjan Gustafsson, professor i miljövetenskap, Stockholms universitet, medverkande i Klimatboken
Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen
Lena Bergström, aktivist, People For Future
Andreas Holmberg, biskop, Stockholms stift
Inbjudna representanter för riksdagspartierna: S, M, SD, C, V, KD, L, MP
Manifestationen stöds av Klimatriksdagen, Researchers Desk, Rebellmammorna, Teachers Rebellion, Framtidsjorden, Klimatstudenterna, Grand Panthers, Parents For Future, Jordens Vänner/Alternativ Stad Stockholm, Jordens vänner Sverige, Greenpeace Sverige, WWF Sverige, Gretas gamlingar Bergshamra,  Gretas Gamlingar Kungsholmen, Grandparents for future, Klimataktion, Naturskyddsföreningen, People for future, Psychologists and Psychotherapists for future, Stockholms stift Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan Stockholm och God Jord – kristna för miljö och rättvisa.
Vi vill rikta ett stort tack till alla som har varit med och bidragit till insamlingen!
________________________________________________________________________
Brev till riksdagens ledamöter

Stockholm 25 januari 2023

Till dig och för klimatet!

Med denna gåva önskar vi dig god fortsättning på det viktiga klimatåret 2023. Vi står inför flera avgörande beslut. Bland annat ska  Sverige under våren  lotsa fram EU:s angelägna klimatprogram, och under hösten ska regeringen presentera sin Klimatpolitiska handlingsplan .

Vi är bekymrade över att våra folkvalda inte riktigt insett innebörden av den pågående klimatkrisen och vilka konsekvenserna blir för Sverige, och världen, om vi inte vidtar tillräckligt kraftfulla åtgärder i tid. Mandatperioden 2022 – 2026 är helt avgörande. Utsläppen behöver börja minska nu och inte om tio, femton år ifall världen ska klara de klimatmål som vi förbundit oss till i Parisavtalet. Att inte nå målen är inget alternativ.

Därför vill vi överräcka Klimatboken, skapad av Greta Thunberg, till var och en av den svenska riksdagens ledamöter. Boken sammanfattar klimatvetenskapens obestridliga slutsatser,  klimatkrisens konsekvenser här och nu, samt möjliga lösningar. Den består av över hundra bidrag från forskare, experter, drabbade grupper, journalister och aktivister.

Vi önskar att du, trots ditt späckade schema, läser den och diskuterar insikterna med dina kollegor i Riksdagen. Vi, som representerar stora delar av den svenska klimatrörelsen, kommer att följa ert arbete och driva på för att åtgärder som tas fram blir verkliga lösningar för en rättvis och snabb omställning . 

Klimatkrisen visar sig här och nu även i vårt land med extrema väderhändelser samt dyrare mat och energi. Vi alla – men inte minst våra barn och unga, samt världens utsatta folk och regioner –  behöver ett Sverige som tar mänsklighetens ödesfråga på allvar och visar verkligt klimatledarskap. Vi litar på att du kommer att vara med och göra den skillnad som behövs .

Med vänliga hälsningar

(Emblem för ett tjugotal organisationer).

 

Föregående artikelSyrien. Manifestation utanför SvT
Nästa artikelDet rysk-ukrainska kriget – Vad händer i Bakhmut och sedan?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Har läst här på er sajt dagligen senaste halvåret men inte studsat förrän nu. Jag trodde inte att även ni köpt den av WEF påjagade klimathysterin. Har ni inte sett dokumentären The Great Global Warning Swindle på Tv4 Fakta? Eller lyssnat till Elsa Widding?

 2. Till medierna och politikerna! LÄGG NED ENDAST HÄLFTEN AV ALLT NI AGERAT, GJORT, SAGT till Ukraina under hela ÅRET på detta, DÅ BLIR DET MER ÄN TOPPEN

 3. Alla ni som köpt propagandan från bankmaffian, samt de forskare som underkastat sig för forskningsanslag, har åtminstone valt rätt plattform för tilltaget. 🙂
  The Zuckerbook, book of the zuckers.

  Greta och alla de som profiterar på Davos ler hela vägen till de schweiziska bankkontona. Har ni inte sett hennes falska flin så tag en titt!

  Ni har gått på bluffen trots alla som har avslöjat den åt er och ni har gjort det mycket länge. Det är nästan helt otroligt.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/12/torpedering-av-klimatbluffen-av-professor-bob-m-carter/

  …men så är det.

  ”En av de sorgligaste lärdomarna i historien är följande: Om vi har blivit lurade tillräckligt länge tenderar vi att förtränga varje evidens på lurendrejeri. Lurendrejeriet har fångat oss. När du väl ger en charlatan kraft över dig, får du nästan aldrig tillbaka den.”
  /Carl Sagan

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here