När fascismen kastar av sig sina förklädnader

15
2015

Denna artikel ”När fascismen kastar av sig sina förklädnader” av Caitline Johnstone har översatts av Rolf Nilsson.
https://caitlinjohnstone.com/2021/12/10/as-fascism-casts-off-its-disguises/. Varken SvT:s Rapport kl 19.30 eller Aktuellt kl 21 hade något inslag om Assange, medan Nyheterna på TV 4 hade det. Medan de mer oförargliga fredspristagarna som inte kritiserar USA höjs till skyarna. Jag kan inte låta bli att associera till medlöperiet under nazismens starka period.

Caitline Johnstone

 

 

Rolf Nilsson

 

 

 

______________________________________________________

När fascismen kastar av sig sina förklädnader

Den amerikanska regeringen har vunnit sitt överklagande mot en lägre brittisk domstols avslag på dess begäran om utlämning, för att åtala Julian Assange för journalistisk verksamhet enligt spionagelagen. Istället för att gå fri, kommer WikiLeaks-grundaren att fortsätta att tyna bort i Belmarsh-fängelset, där han redan har tillbringat över två och ett halvt år, trots att han inte dömts för något brott.

”Som ett resultat kommer denna utlämningsbegäran nu att skickas till den brittiska inrikesministern, Prita Patel, som tekniskt sett måste godkänna alla utlämningsförfrågningar, men, med tanke på den brittiska regeringens långvariga undergivenhet till den amerikanska säkerhetsstaten, är det nästan säkert att den blir godkänd”, skriver Glenn Greenwald. ”Assanges representanter, inklusive hans fästmö Stella Morris, har lovat att överklaga domen, men dagens seger för USA innebär att Assanges frihet, om den någonsin kommer, är mer avlägsen än någonsin: inte månader utan år, även under de bästa omständigheterna. ”

”Markera denna dag som den då fascismen kastar av sig sina förklädnader”, twittrade journalisten John Pilger om domen.

”Mediefrihet spelar en oumbärlig roll för att informera allmänheten, hålla regeringar ansvariga och berätta historier som annars inte skulle berättas. USA kommer att fortsätta att stå upp för det modiga och nödvändiga arbete som utförs av journalister runt om i världen.”
#SummitForDemocracy

pic.twitter.com/ilitbdzSd1

Antony Blinken. Screenshot 210311

— Sekreterare Antony Blinken (@SecBlinken) 8 december 2021

 

Denna dom, som tillåter USA att fortsätta arbeta för att få en journalist utlämnad för att ha avslöjat amerikanska krigsförbrytelser, kommer på den sista dagen av Washingtons så kallade ”Summit for Democracy”, där USA:s utrikesminister åstadkom en storslagen show om hur pressfriheten ”spelar en oumbärlig roll i att informera allmänheten, hålla regeringar ansvariga och berätta historier som annars inte skulle berättas” och sa ”USA kommer att fortsätta att stå upp för det modiga och nödvändiga arbete som utförs av journalister runt om i världen.”

Denna dom kommer också på FN:s dag för mänskliga rättigheter.

Denna dom kommer samma dag som två journalister formellt fick motta Nobels fredspris som de belönats med och då de i sina tacktal krävde skydd för journalister.

Denna dom kommer när den amerikanska regeringen lovar hundratals miljoner dollar i stöd för ”oberoende medier” runt om i världen i samordning med brittiska statliga medier.

Denna dom kommer efter att det avslöjats att CIA utarbetat planer på att kidnappa och mörda Assange på den ecuadorianska ambassaden, efter att Vault 7-släppen 2017 generat byrån.

Denna dom kommer efter att det avslöjats att CIA-ombud spionerade på Assange och hans advokater på Ecuadors ambassad, vilket gjorde en rättvis rättegång i USA omöjlig.

Denna dom kommer efter att det avslöjats att den amerikanska åklagarmyndigheten förlitade sig på ett falskt vittnesmål från en diagnostiserad sociopat och dömd för sexövergrepp mot barn.

Denna dom kommer efter att nyligen gjorda utredningsrapporter om amerikanska luftangrepp, som dödade civila, påminde oss om varför det är så viktigt för pressen att kunna utöva kritisk natsec-journalistik (national security, ö.a.) på den mäktigaste militärmakten som någonsin funnits.

Högsta domstolen har beslutat att Julian #Assange kan utlämnas till USA. ”Hur kan det vara rättvist, hur kan det vara rätt, hur kan det vara möjligt, att utlämna Julian till just det land som planerade att döda honom?” sa Stella Moris. ”Markera denna dag som den då fascismen kastar av sig sina förklädnader”.

Fakta föreligger och ärendet är avslutat: USA och dess allierade bryr sig inte om pressfriheter, utöver i den utsträckning som de kan användas för att bedriva propaganda.

Sättet på vilket journalister som förargar de mäktiga hanteras av den amerikanska regeringen och hur de hanteras av den saudiska monarkin skiljer sig bara åt när det gäller snabbhet och slafsighet.

Maskerna faller sönder. Även när han är tystad, förhindrad att fritt röra sig, inlåst och gömd för allmänheten, fortsätter Julian Assange att sätta strålkastarljuset på maktens missbruksmekanismer. Han avslöjar dem förmodligen mer nu än någonsin tidigare.

När fascismen kastar av sig sina förklädnader, blir det viktigare och viktigare att lyfta fram hyckleriet, bedrägerierna och fördärvet hos de människor som styr vår värld.

Relaterat – om fascism, Assange och yttrandefrihet.
Vad är fascism och hur ska liknande rörelser bekämpas? Vad är SD egentligen?
Hur ser den kommande fascismen ut?

Julian Assange kan utlämnas till USA – stort bakslag för yttrandefrihet och demokrati.
Skamligt och farligt om Julian Assange utlämnas till USA – skriver Aftonbladet.
Lyssna på och se det mycket viktiga jättebra mötet om ”Fallet Assange” med Nils Melzer, Stina Oscarson och Arne Ruth i söndags kväll!
Åsa Linderborg: Mediehusen måste orka försvara Assange. Svensk polis och åklagare har gjort sig skyldiga till ett decennielångt rättsövergrepp
Julian Assange avslöjar västerländsk korruption mer än någonsin, även i isoleringscell
Fallet Julian Assange – Förödande kritik mot Sverige
Assange-skandalen 10 och 2 år. Sverige och Väst bedriver psykisk tortyr mot visselblåsare! Enligt FN-rapport.
Assange Defense Organisation
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Ögonvittnesrapport av mig och andra från solidaritetsmanifestationer för Julian Assange och yttrandefrihet i London.
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Fångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!

På solidaritetsmöte för Julian Assange i London, och vid Belmarsh. Vad säger förre ambassadören Craig Murray?
Craig Murray: Insider-från första dagen i den politiska rättegången mot Julian Assange.
Vår artikel i Aftonbladet “Regeringen, kräv att Julian Assange friges.”
Internationell manifestation för Assange – Soltorget Stockholm 22 februari. Kom, kom!
Sveriges Radio: “Läkare: Behandlingen av Assange liknar tortyr”. Kollegor – skriv på uppropet!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Föregående artikelFör rätten att leva i fred – manifestation lördagen 11 december i centrala Stockholm! Kom!
Nästa artikelFel att ge Nobels fredspris till Maria Ressa och Dmitrij Muratov?!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Aaron Mate har lagt ut en video:
  ”Here is a French journalist asking Blinken about the US persecution of Julian Assange. Blinken gives him an uncomfortable no comment. He’s used to US journalists never asking him about the biggest threat to press freedom today.”

  https://twitter.com/aaronjmate/status/1412412759376080903

  Blinken påstod att han inte kunde uttala sig eftersom det var en juridisk process som måste få ha sin gång. Han hade dock inga problem med att uttala sig när det gällde andra länder speciellt Ryssland och Kina oavsett juridiska processer
  60% av syrier svälter enligt FN, och Blinken möter Israel och UAE, och säger att USA kommer förhindra all återuppbyggnad av Syrien, tills de har en politisk lösning som USA kan godkänna. Tänk på det!!!! Vad USA kan godkänna inte vad syrier kan godkänna..

  På World Press freedom day den 3 maj, där Antony Blinken var närvarande, talade man om regeringars ökade ansträngningar att tysta oberoende medier och på annat sätt undertrycka yttrandefriheten, att tillgången till information ger mer demokratiska samhällen.
  Vad sa Blinken?? Det här är vad han sa: ”Människor har rätt att få veta sanningen om ledare, händelser och politik som formar deras liv. Journalisterna som ger informationen gör det ofta med stor risk för sig själva (Ja, det vet vi Assange)
  Vissa regeringar fängslar journalister, trakasserar dem, utsätter dem för våld. Vi ser en fri press som avgörande för mänskliga framsteg. När du skadar journalister hotar du den utvecklingen.”
  Han glömde säga att allt detta som jag talar om gäller inte USA, som står ovanför alla dessa etiska regler,
  USA är olagligt i Syrien, blivit ombedda att ge sig av. Stöder islamisterna i Idlib.
  Den 22 september 2021 arresterade dessa militära styrkor bröderna till journalisten Attia Al-Attiyah i Al-Hasakah för att han skrivit en rapport som kritiserar Washingtons politik i Syrien och dess proxy-milis, de så kallade Syriska demokratiska styrkorna (SDF) .
  USA gav också stöd till beslutet i Ukraina att stänga ned tre tv-stationer som var kritiska till politiken i Ukraina.
  Vad USA säger och vad USA gör överensstämmer inte med varandra.
  Blinken höll långa tal men nämnde inte ordet Saudiarabien en enda gång, trots att han nämnden Jamal Ahmad Khashoggi.
  Nedan några direkta citat av Blinken från World Press freedom dagen. Bara lögner och SVT är överlyckliga att de fick sin intervju med honom och betraktade honom som någon högre stående varelse i intervjun. Till skillnad från den franska reportern i videon som Aaron Mate lade ut.

  ”Och intresset finns i att bara se till att främja transparens, inte störa medierna och deras förmåga att rapportera om ämnen som de väljer oavsett hur kritiska de råkar vara mot USA:s regering eller något annat.”

  ”Men det är inte heller hållbart att ha en total avsaknad av ömsesidighet i hur Kina förhåller sig till media och yttrandefrihet och på det sätt som vi och länder runt om i världen gör.”

  ”Men jag välkomnar också väldigt mycket idéer om hur vi bättre kan stödja pressfriheten, och vi har väldigt mycket en öppen dörr på det, så tveka inte – snälla, tveka inte (ohörbart) att ställa svåra frågor och hålla oss till konto och sätta oss på plats, men om det finns konkreta idéer som du har skulle jag verkligen vilja höra dem också. Så tack så mycket.”

  • https://steigan.no/2021/12/qatar-connection-da-frankrike-og-qatar-programmerte-krigen-i-syria/

   Sensationella dokument har sett dagens ljus i Frankrike och vem annan om inte BHL. Bernhard-Henry Lèvy finns i medelpunkten.

   En grupp franska journalister har under efterforskningarna kring Lèvys roll i störtandet av Gaddafi kommit på originaldokument från regeringen i Qatar där upproret mot Syriens regering planeras i detalj. Lèvy fungerade som president Sarkozys speciella sändebud och diskuterade förberedelserna till upproret med ledningen i Qatar.

   Och det som utspann sig i diskussionen enligt Qatars egen redovisning var även det som följde speciellt under åren 2011-12. När man väl hade fått igång kriget var det andra som hoppade på bandvagnen men journalisterna frågar sig förtvivlat om det alls hade kommit igång utan den franska hjälpen.

   Och nu har Frankrike börjat leva rövare med EU:s stöd i de forna svarta kolonierna i Afrika. Detta är fredsprojektet EU.

   • Kevork Almassian skulle diskuterade denna artikel den 17 november med f.d. ambassadören Peter Ford, men de drog in diskussionen/sköt upp diskussionen då de fann inkonsekvens i kronologin för händelserna som nämns i artikeln. Han har inte återkommit sedan dess, så han anser nog inte att han kan stå för denna artikel fullt ut.

    https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1460701463999660042

    https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1460917581171376131

    Träta mellan Italien/Di Maio och Frankrike. Di Maio säger:
    Eu måste sluta att bete sig som på den gamla kolonialtiden , då man suger ut fattiga länder för att bli rika själva.
    1945 infördes CFA-francen, och den använder 14 västafrikanska länder som valuta, först bunden till franska francen och nu till Euron. Den trycks i Frankrike och länder som använder den måste deponera halva sin valutareserv i franska riksbankens valv. Då kan man kontrollera CFA-ländernas ekonomi till egen fördel.
    Han hävdade också att om det inte vore för Afrika hade Frankrike varit världens 15:e rikaste land och inte med bland de sex rikaste som nu.
    Att Italien förlorat mer euro per invånare än Frankrike, beror bl.a. på enligt Di Maio, att Frankrike använder sig av CFA-francen för att suga ut afrikanska länder.
    I flyktingdebatten säger Di Maio: “Om människor lämnar (Afrika) i dag beror det på att europeiska länder, framför allt Frankrike, aldrig har slutat med att kolonisera afrikanska länder”.
    “Om Europa vill vara modigt, måste det ha djärvheten att ta sig an frågan om Afrikas avkolonisering”, menade Di Maio.
    Varför talar man inte om detta?

 2. Flera journalister, även från USA, kallar USA för en fascistisk stat. Gör man en noggrann analys kan det mycket väl stämma. För min del undviker jag ändå medvetet det ordet. Om man vill bidra till det viktiga folkupplysningsarbetet, måste man tänka på vad man säger, så att man inte i onödan stöter bort människor som, framför allt i utrikespolitiska frågor, är okunniga. Och hur skulle svenska folket i gemen kunna vara upplyst när informationen har rensats från fakta i Västs renseri innan det kommer ut i DN, SvD, SMP, SR, SvT med flera? Det viktiga är att hålla fram fakta inte känsloord. Att kalla USA hegemon tycker jag går utmärkt, för sitt liv kämpande hegemon går också utmärkt, det är lätt att beskriva.
  När allt människor nu allt tydligare ser, hur Julian Assange blir behandlad av Storbritanniens och USA:s rättsväsende, kommer de naturligtvis att tänka ”Va fan är det för ena djävla samhällen som behandlar folk på det viset?” ”Är mitt land med i detta månne?”

  • ”Det viktiga är att hålla fram fakta inte känsloord.”

   Jag vet faktiskt inte om det stämmer. Högern har ju varit jätteduktiga på att hela tiden få igenom sina känsloord för det ena efter det andra och fått nästan alla att använda dem. Det har givit högern en stor fördel i opinionsbildningen. Så kanske är det bättre att vara en lögnare (överdriva) än att tala sanning (nyansera) om man vill få opinionen med sig.
   Fast våra medier tycks inte ha lika lätt för att ta till sig vänsterns språkbruk som högerns och då är det kanske trots allt bättre med ett korrekt och nyanserat språkbruk för att försöka bygga förtroende för det man säger. Men USA är en fascistisk stat.

   Jag kan konstatera att Sverige är ett av de länder i världen där det är farligast att vara journalist. Ingen journalist i de etablerade medierna vågar berätta sanningen.

 3. Johan Westerholm på Ledarsidorna.se är undrande över Assange eventuella kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

  ”De kraftiga reaktionerna från Cage UK och al Jazeera på behandlingen av Assange sticker ut. Mediehus och plattformar som sällan avviker från omsorgen av anhängare till det Muslimska brödraskapet och andra extrema organisationer. Och som inte i andra sammanhang försvarar den universella yttrandefriheten såsom den definieras i FN-stadgan.”

  https://ledarsidorna.se/2021/12/min-enda-fraga-till-julian-assange/

  • Jag svarade ”Assange-fallet visar tydligt att den etablerade pressen i Sverige – och Västvärlden i stort – INTE stödjer press- och yttrandefrihet.
   Detta är Sveriges värsta politiska och juridiska skandal inom yttrandefrihet detta millenium. Visselblåsaren Julian Assange i Wikileaks. har utsatts för psykisk tortyr av Sverige enligt FN:s erfarne speciella rapportör, svensktalande professor Nils Melzer i Geneve. Denne har skrivit till UD som inte svarat.
   Med få undantag tiger media om förföljelsen av Assange” sedan 10 år. Assange blev mest känd då Wikileaks avslöjade USA:s brutala krigsbrott i Irak. Han riskerar att utlämnas till USA där 175 års fängelse hotar. För att han avslöjat krigsbrott, medan förövare går fria. Ett hot mot visselblåsare, undersökande journalister och därmed mot demokratin som fordrar informerade medborgare.
   Många av världens ledande pressfrihets- och människorättsorganisationer kräver att USA ska lägga ner åtalet.
   Riksdagen måste genomföra en utredning om Assange-fallet” (Max 1000 tecken, ett av sätten att beskära yttrandefriheten)

   • Det påstås att USA försäkrat att om han döms där, så skall han få avtjäna sitt straff i Australien. Det måste ändå vara bättre än i USA, då det där finns flera parlamentsledamöter som talat för honom. Någon hade lagt ut på sin twitter en sådan debatt i parlamentet, och de talade väldigt engagerat om att man måste få Scott Morrison att trycka på USA att han bör bli frigiven. Detta engagemang finns nog inte hos politiker i USA. Dessutom bör det vara lättare för Stella Morris och hans barn att hälsa på honom i Australien, än i USA.
    Parlamentsledamöter i Australien uppmanar landets premiärminister Scott Morrison att se till att Wikileaks-grundaren Julian Assange släpps fri, rapporterar The Guardian. Påtryckningarna kommer dagen efter att en brittisk domstol meddelat att Assange kan lämnas ut till USA.

    https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/morrison-uppmanas-pressa-p%C3%A5-om-frigivning-av-assange/ar-AARI3UT?li=BB13lZo5

    • Jag tror inte att Julian Assange kommer att dömas i USA. Optimist ? Nej, jag tror inte att hans hälsa står honom bi tills det är så dags. Det är den bekvämaste lösningen för etablissemanget.

     Det finns redan ett precedensfall. En spanjor samt spanska staten hade getts samma löfte om avtjäning av straffet i Spanien vid fällande dom. Och trots det satt han över sex år i USA och kom loss först efter stämningar riktade mot justitiedepartementet. Löften förpliktar till intet.

 4. Vi måste vara ytterst försiktiga och återhållsamma med ordet ”fascism” för att karaktärisera vissa politiska system och samhällen.

  Fascism innehåller i princip alltid ett socialt sanktionerat och arrangerat politiskt ”statsvåld” och ett lagsystem som bara går den politiska klassens ärenden: som inte heller kan avsättas i val. De må tillträda i val, men avsätts bara med våld eller en diktators död.

  I USA finns trots allt politiska val och en öppen debatt, organiserad opposition och det är orättvist att kalla det amerikanska samhället för fascistiskt, jag tycker det devalverar ordets betydelse, som unikt bör reserveras för de mest rabiata och intoleranta konservativa våldsregimerna.

  Idag finns ju till och med de som kallar Nordkorea för en ”ny fascistisk stat”, sedan man redan på 1990-talet tog bort ordet ”kommunism” ur konstitutionen, och de få sällsynta och nu avlägsnade porträtten på t.ex. Marx och Lenin som -underligt nog- hängde på läktaren på Pyongyangs utomhusskridskobana, av alla märkliga platser.

  Det amerikanska samhället är visserligen fyllt av gamla politiska idéer som existerat i rasistiska, fascistiska, nazistiska, militärstyrda konservativa och hårt kristna samhällen, men att kalla dagens amerikanska samhälle I SIN HELHET fascistiskt är helt orättvist. Ibland tycker jag ordet ”narcissistiskt” är mer lämpligt på de amerikanska Förenta staternas nuvarande statsskick.

  Däremot kännetecknas den amerikanska befolkningen generellt av låg politisk och intellektuell kunskapsnivå som hindrar debatt om sakernas tillstånd: till och med bland de högst sittande amerikanska politikerna tror man ju att det egna landet är det absolut mest oundgängliga landet som står för ”demokrati” och ”frihet”; åsikter som i princip ingen utanför de amerikanska Förenta staterna delar, en farlig och blind egenradikaliserad självpropaganda, som sanningen att säga tidvis ligger ganska nära nazisternas Ahnenerbe (falska historiska och sociala antaganden och utopier som omgärdades av vetenskapliga metoder och vetenskapsmän).

  Vårt politiska uppdrags största hinder med den amerikanska politiken beror på det amerikanska samhällets och de amerikanska politikernas usla bildningsnivå och kunskap om objektiva förhållanden i världen.

  Den amerikanska politiken kännetecknas av tron på ideal och vanföreställningar mer värdiga en urartad Stålmannen-film, där sanningen till slut alltid är detsamma som chock: vare sig ”kraschen ut” är i Saigon eller Kabul. Det är det som är amerikanska politikens akilleshäl -men det är verkligen inte klassisk europeisk fascism.

  Vad sägs om ordet ”råhöger” eller helt enkelt äkta, gammaldags oreformerad ”konservatism”?

  När allt kommer omkring finns också ett civiliserat, öppet och radikalt Amerika: och det lever, men dessvärre inte någonsin i utrikespolitiken.

  • I Tyskland upplevde man sig nog inte att man levde i en förtryckarstat och inte många i dagens USA verkar begripa att de lever i en stat som förtrycker, mördar och krigar efter egna nycker, ja alltså mot motståndare man i alla fall tror ska kunna vinna över! USA aktar sig noga för stora kompetenta fiender för det skulle betyda slutet för den egna gangsterunionen p g a de enorma problemen med legitimitet man har på hemmaplan.

   • Jag vet första hand för på 50-talet hade jag tillfälle att träffa dom och fråga. Tyskarna upplevde inte att man levde i en förtryckarstat. Ansiktsuttrycken har etsat sig i minnet. ”Vi visste inte – ingen talade om för oss – politiker och media ljög – vi litade på dom – osv.” På samma sätt och med samma metoder och system är även Sverige en förtryckarstat, en autokratisk regim som inte tillåter sig påverkas, en massiv propagandaapparat, och en massiv övervakning på personnivå. Covid passen kommer att stärka detta system. Sverige skickade stöd till USA attackerna i Libyen, i Afghanistan, och i Mellanöstern. Sverige har skrivit på Värdlandsavtalet, vilket är nära identiskt med Permittenttrafiken på 40-talet när Sverige upplät landet och svenska resurser till Nazisterna, Sverige har stött USA i kärnvapenförbudet, i massövervakningen genom att förbjuda Huawei, och Sverige bedriver, precis som en gång i Tyskland, en daglig intensiv propagandakampanj mot Kina, Ryssland och Iran – med flera. Ni kan läsa själv på MSM och Public Service. Propagandan i Sverige är nästan identisk med den tyska som den var. Man byter bara ut ord, som ”ritualmord” mot ”Folkmord”.
    https://mychinaway.blog.se/ny-kinesisk-medielag-slar-vakt-om-politisk-kontroll/
    Då hette journalisten Julius Streicher och skrev i Der Stürmer. I dagens Sverige utförs samma uppgift av ett flertal personer som kallar sig ”sinologer” eller ”Kina experter” och skriver i MSM och Public Service, annars är det samma sak och samma metoder. Senast upplevde ni propagandan i fallet Peng Shuai. Det har visat sig att dels var hennes blogg hackad, dels hade media i USA förfalskat översättningen. Vad som publicerades i amerikanska och svenska media var inte alls vad det stod på kinesiska. För mig framstår det som en välplanerad amerikansk ledd propaganda komplott, och visar hur nära USAs ”propagandaministerium” CIA står USAs och Sveriges propaganda media, precis som en gång i Tredje Riket. USAs trupper övar redan på svensk mark. Svensk trupp är redan underställd USAs militär, Sverige köper USAs krigsmateriel och inför USAs policy. Se själva hur historien upprepas. Hur känns det. Känner ni er förtryckta?

    • Jag tror inga svenskar känner sig direkt ”förtryckta”, med anledning av Karl W:s analys av svenska medielandskapet.

     Vad gäller just svenska försvarets vapeninköp och materiel finns praktiskt taget inga andra försäljare än de västeuropeiska och amerikanska, av den enkla anledningen att ryska och kinesiska vapenexportföretag skulle kräva regeringsbeslut i Moskva och Beijing, och de säljer inte sina vapensystem till vilka länder som helst, och inte till nordiska länder, då dessa europeiska länder samtidigt skulle blockeras till och med från att köpa även enklare reservdelar och påfyllning till exempelvis redan existerande amerikansk utrustning. Dessa olika försäljarsidor blockerar i allmänhet varandra, som med fallet i dagens Turkiet.

     Sedan Turkiet inköpt det förvisso starkaste luftvörnssystemet i världen, ryska S-400, är man nu satt på amerikansk sanktionslista liksom blockeras från nyinköp av flygplan och reservdelar. Ett stort land som Turkiet kan kosta på sig den motgången, vilket inte mindre länder som de skandinaviska kan.

     Fast Kina röstade ju dessutom FÖR Förenta nationernas säkerhetsråds beslut om insatsen i Libyen år 2011, man lade inte in sitt veto emot det beslutet.

     Insatserna i Libyen och Afghanistan samt kontraterroristaktionen mot ISIS/DAESH i Irak skedde alla under givna FN-mandat, och hade Kina velat kunde man lagt in veto mot dessa i säkerhetsrådet, vilket inte inträffade.

     Att det sedan utvecklades så illa, att libyerna idag ser Khadaffi-tiden som mer positiv än dagens anarki och inbördeskrig, kanske trots allt inte minsta förvånande. Sonen Khadaffi får nu ställa upp i det kommande presidentvalet i landet, så vi får väl se hur det går.

     Den amerikanska lösningen i dessa länder har, som alla redan vet, misslyckats – men det innebär inte att underlagen ursprungligen för FN:s beslut var helt felaktiga, det är två helt skilda saker.

 5. En fascistisk spade kan inte vara annat än det den används för. Vi gräver oss en grop åt vår kollektiva skuld. Malströmsmedia är väl inte bättre nu än den var på Shitlers tid, i något sammanhang, någon fascistisk stats brutala framfart mot en opposition hotande klä av dess monstruösa natur inpå bara skinnet. Samma religiösa brutalitet som inte klarade av att se sig i spegeln en gång utan att riskera känna igen sin mörka sanning. Där åteln är samlas Gamarna. Konsten att manipulera folkmassor, deras viljor är väl lika gammal som synden.. Vi som en gång fick äras ihop med dem som kämpat med ANC, tackas av Mandela, sträcka på oss är nu krökta efter fascismens modell. Shitlers sponsorer var maktfullkomliga rika i väst. Invasionerna runt Europa eliminerade Demokratins utbredning. Experimenten på människor var en investering vars värde för växande kontroll knappast underskattades av dem som önskade den.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here