Biden och kapitalismen, de rika, krigshökarna vinner i USA? – Ungefär samma politik som om Trump trumpat!

33
3171
Joe Biden 2020. Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona – Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Favoriten Joe Biden vann som de flesta och blir USA:s näste president. Men det satt hårt åt. Denna text skrev jag på kvällen valdagen 3/11, med preliminär publicering kl 9. Men fick skjuta upp publiceringen allt eftersom.

Vid presidentvalet 2016 hade jag en färdig artikel om Hillary Clintons seger för publicering tidigt följande morgon. Av någon anledning vaknade jag upp vid 3-tiden, gick till datorn, och kunde följa hur Trumps seger växte fram allt medan jag skrev en artikel om det som publicerades 2-3 timmar senare Trump triumferar!

4/4 Kl 22.15 har Biden 253 av nödvändiga 270 mandat (AP), medan Trump har 213. Saken verkar klar!

Så mycket är klart att Trump har fått flera miljoner fler röster än 2016, men Biden har fått ännu fler. Utan coronapandemin eller med annan behandling av den har resultatet kunnat bli ett annat – förstås.

Men läget är oförändrat kl. 08.00. Publicerar därför artikeln med ett frågetecken

 


Biden och kapitalismen, de rika, krigshökarna vann i USA – desamma som om Trump trumpat!

En stor del av etablissemanget i USA, liksom en ännu större del av etablissemanget i Sverige och övriga EU, som hyser mindre än 10 % av världens befolkning. Biden vill att USA åter signerar Parisavtalet och vill ha ett nytt avtal med Iran, med okönt innehåll.

Men Bidens utrikespolitik kan bli värre än Trumps, trots dennes stöd till statskupper i Venezuela och Bolivia och trots att USA markerat sin olagliga destruktiva närvaro i Syrien med militärbaser och beslagtagande av Syriens olja med mera. Biden stödjer fredliga ”Black Lives matter-”manifestationer, men inte de mer kraftfulla eller kritiska manifestationerna, medan Donal Trump är mer kritisk.

Omkring 20 juni ledde Joe Biden med hela 13 % före Donald Trump här. Men segern blev mindre.

Ett enkelt sätt för att få en substantiell viktig kunskap är att se på Obamas politik, vilket Joe Biden förespråkade och försvarade som vice-president.

Några nedslag i Obamas/Bidens politik:

* 21 september 2016 höll president Obama har hållit sitt sista tal i FN som USA:s president. Han uppmanar andra länder att ta emot fler flyktingar. Men ”glömmer” att nämna att den ökade flyktingströmmen främst beror på USA:s krigspolitik, som också kraftigt stärkt terrorismen i världen. Och erbjuder inte att USA ska betala för det, förstås;
* Glöm inte Obamas/Bidens destruktiva insatser i krigen i Afghanistan, Irak eller att USA:s intervention i Syrien startade på riktigt under Obamas tid;
* Inte heller behandlas den enorma upprustningen av kärnvapen;
* Stödet till Israels apartheid-politik;
* Stödet till Saudiarabiens krig mot Jemen;
* Stöd till terrorister i Mellanöstern;
* Statskupper och stöd till statskupper mot demokratiskt valda regeringar under Obama/Biden som den i Ukraina 2014, den i Honduras 2009 etc.
* Den utökade kontrollen av invånarna i USA under NSA;
* Förföljserna av visselblåsare som Snowden, Manning och Assange. Under ingen annan president och vicepresident uttalats som under Obama & Biden.
* De olagliga sanktionerna mot Ryssland,Iran och Venezuela till exempel.
* Revideringen av Vietnamkrigets historia av Obama.


I. Ekonomiska politik.
Här uppkommer frågan om vad Bidens ”flexibilitet” står för
Washington Post lovordar Joe Bidens ”flexibilitet” i politiska frågor. Vad står Bidens “flexibilitet” för?

Washington Post skriver ” När Joe Biden presenterade ekonomiska rekommendationer för två månader sedan innehöll de några idéer som oroade några viktiga bankirer. Till exempel att tillåta bankverksamhet på postkontor och att Federal Reserve garanterar alla amerikaner ett bankkonto. Men i privata samtal med Wall Street-ledare gjorde Biden-kampanjen det klart att dessa förslag inte skulle vara centrala för Bidens agenda. ”De sa i grund och botten: ’Lyssna, det här är bara en övning för att hålla Warren-folket nöjda”, sa en investeringsbanker med hänvisning till liberala anhängare av senator Elizabeth Warren (D-Mass ). Bankiren, som talade på villkor om anonymitet, sa att detta meddelande framfördes vid flera samtal.”

Genom att ge löften till de mer progressiva delarna av demokraterna medan man i hemlighet utlovar annan politik till den rika följer Joe Biden Barack Obamas ”flexibilitet”. Under sin första presidentkampanj lovade Obama flera gånger att han skulle omförhandla NAFTA, frihandelsavtalet med Kanada och Mexiko. Men bakom sina anhängares rygg skickar han i hemlighet sändebud till Kanada för att låta regeringen där veta att han inte har för avsikt att genomföra det löftet.

Premiärminister Stephen Harper har beställt en utredning om hur journalister fick ett memo som beskriver en diskussion mellan kanadensiska diplomater och en medlem av Obamas team. Memoet sade att Obama-rådgivaren angav att Obamas kritik av NAFTA främst var politisk. Obamas team förnekade att han inte var uppriktig, men dåvarande rivalen Hillary Clinton sa att memot visade att man inte kunde lita på hennes motståndare Obama. Båda kandidaterna skyller på frihandelsavtalet för förlust av amerikanska jobb och lovar att ändra på eller till och med att överge avtalet, en handling som kan skada Kanadas ekonomi och skada banden mellan världens två största handelspartner.

Biden visar sådan ”flexibilitet” i flera frågor. Denna ovilja att ge klart besked i politiska frågar och detaljer är central för Bidens kampanj.

II. Joe Biden stödde Natos krig mot Serbien och bidrag till förstörelsen mot Jugoslavien.

III. Joe Biden och yttrandefriheten ”Visselblåsare Edward Snowden säger i MSNBC: s ”’The 11th Hour with Brian Williams Monday, att den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden varnade olika länder 2013 att det skulle bli” konsekvenser ”om de beviljade honom asyl. Snowden berättade då att han ansökte om asyl i 27 olika länder. ” Då och då var det nära att en av dessa regeringar ville öppna sina dörrar för mig, men då ringde snart antingen vicepresident Joe Biden eller utrikesminister John Kerry. Och de brukade säga att vi känner inte till er lagstiftning, och vi förstår att skydd för visselblåsare och beviljande av asyl är en fråga om mänskliga rättigheter och ni kan göra vad ni vill. Men om du skyddar den här mannen, om du släpper honom till Ryssland kommer det att få konsekvenser. Vi säger inte vad det är men det kommer att bli konsekvenser. ” The Guardian:

IV. Kuba, Venezuela och synen på demokrati. Democracynow.
Joe Biden uppger att han som president skulle engagera sig för en möjlig reviderad Kuba-politik, men att amerikanska sanktioner mot dess stöd för regeringen i Nicolás Maduro i Venezuela kan förbli på plats.
Han uttryckte också nyligen stöd för den venezuelanska oppositionsledaren Juan Guaidó och hans ”ansträngningar för att återställa demokratin.” Detta efter statskuppsförsöken mot president Maduro med Guaidó har försökt få stöd för att störta president Maduro sedan förra årets misslyckade kuppförsök. Nyligen skedde ett misslyckat kuppförsök mot president Nicolás Maduro.

V. Ukraina: Den mest uppmärksammade kritisk diskussionen om Joe Bidens politik har avsett hans engagemang i Ukraina efter den USA-stödda statkuppen där i februari 2014.

Joe och Hunter Biden.. New York Post.

Väl belagda uppgifter indikerar starkt att Joe Biden som vicepresident la sig i Ukrainas inre angelägenheter på ett sätt som gynnade sonen Hunter Bidens affärsintressen och kanske även egna affärsintressen. Glenn Greenwald har gjort en detaljerad genomgång av detta som jag publicerat här.

VI. Bidens rasistiska yttranden.
Finns rasistiska presidentkandidater i USA?


Relaterat.
Historien om Joe och Hunter Biden, censureras av USA-pressen – även av The Intercept
Biden och Trump – Är problemet Coronapandemin, klimatet eller vad?
Vad står Bidens “flexibilitet” för?
Är Joe Biden ett bra alternativ till Donald Trump? Stödde Jugoslaviens förstörelse, motarbetade visselblåsare

Ny roll för Kina och Ryssland efter Biden-seger?
Åtta sätt som gör USA:s valsystem odemokratiskt.
I USA gäller inte en grund för demokrati: En person- en röst!? Va!
Demokratin fungerar dåligt i USA enligt första vetenskapliga studien.
USA:s odemokratiska val.
Demokratin i USA fungerar dåligt enligt den första vetenskapliga studien.
Jimmy Carter säger till Oprah Winfrey att USA inte längre är en demokrati
Vet Radions “Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA.
Dollarocracy – Hur pengar har förstört USA:s en gång ganska demkratiska valsystem
Korruption i USA:s politiska ledning
USA: Ekonomisk manipulation och korruption
Korruptionen i Ryssland och i andra länder

Föregående artikelUSA-senator: Vårt valsystem är byggt på fusk
Nästa artikelVad tycker Syriens president al-Assad om kurdernas och Turkiets roll? Exklusiv intervju
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

33 KOMMENTARER

 1. Ännu en bedragare och skurk i Vita Huset om nu resultaten håller i sig för Biden! Valfusket har i vanlig ordning varit massiv och Trumps anhängare lär väl knappast nöja sig med en valförlust under dessa premisser där fusket med poströsterna uppmärksammats! Nå, Biden blir inte långvarig marionett utan det är Harris som Deep State vill ha som sin spratteltant. Harris har verkligen ett gediget CV som skumraskfigur och hon blir lätt att kompromettera för makthavarna bak i skuggorna. För Trump blir det en kamp för livet eftersom han nog kan åtalas för både det ena och andra när han inte längre är president. Kanske uppmanar han sina sympatisörer att inte godkänna Biden som president och då kan alla räkna ut vad som vänta skall!

   • Finns ju att läsa om man vill! Fast om man vill vara naiv så kan man ju välja att tro att det inte förekommer i USA eller Sverige heller för den delen! Alla oroande rapporter om valfusk är alltså fake news enligt dig?

    • Benny, jag vore tacksam om du kunde belägga ditt påstående med någon källa.
     När det gäller fusk i poströstning (USA) har Heritage Foundation gjort en undersökning som presenterades av ngn Berkley professor. Undersökningen omfattade val under 36 år och ca 2 miljarder röster. Fusk konstaterades i 1285 fall. Jag överlåter till dig att räkna fram sannoliksprocenten.
     Jag skulle bli förvånad om fusket är högre i Sverige.
     Däremot är jag säker på att misstag sker vilket inte är detsamma som fusk. Fusk är en medveten handling och är mycket svårt att sätta i system utan att det avslöjas

     • Skämtar du? Så ALLA rapporter om oegentligheter är falska för att någon professor påstår något annat? Vill H2 inte se sanningen om vilket gangstervälde som styr USA.

     • Gunnar Andersson, Suck, ett klipp från Trumpenissens propagandaapparat taget ur sitt sammanhang. Är det din källa?
      Var är bevisen för att något fusk har förekommit? Inte ens i klippet framgör det

     • Och en satirisk men lärorik krönika över fuskvalet i USA

      ”Starting at 2 am, and later into the night, enter a batch of “magic” votes in these two key states. The sudden, vertical upward “adjustment” includes the case of a batch of 130k+ pro-Blue votes cast in a county alongside not a single pro-Red vote – a statistical miracle of Holy Ghost proportions.Stuffing the ballot box is a typical scam applied in Banana Republic declinations of color revolution.”

      http://thesaker.is/banana-follies-the-mother-of-all-color-revolutions/

     • H2 verkar, utan belägg vara tvärsäker på att USA:s propagandaapparat förmedlar sanningen- och ingenting annat än sanningen.
      Men det rikaste och mäktigaste landet på jorden saknar förmåga att utföra den enkla uppgiften att räkna röster på ett minimalt effektivt eller förtroendeinspirerande sätt.
      Som ett resultat försämras röstningsprocessens trovärdighet allvarligt, och all kvarvarande myndighet som USA hävdar att sprider demokrati till lyckliga mottagare av sin välvilja runt om i världen är nära utplånad. Bevakad av resten av världen, djupt påverkad av vem som styr den fortfarande imperialistiska stormakten.
      USA kämpar, men kommer till korta med den enkla uppgift, som behärskas av otaliga andra, mindre kraftfulla och fattigare länder: att räkna röster. Vissa stater förväntas inte avsluta sin rösträkning förrän nästa vecka, eller veckorna därefter.
      Samma data- och omröstningsgenier som uttalade att Hillary Clinton hade 90% sannolikhet eller mer för att vinna 2016 års val, och som tillbringade de senaste tre månaderna och proklamerade valet 2020 ännu mer av en säker sak för den demokratiska presidentkandidaten, insisterar för närvarande att Biden, trots att han är efter i många nyckelstater, fortfarande är favorit på grund av oräknade omröstningar i demokratiska län i de utfallsdeterminerande staterna.

     • H2, det finns hur mycket som helst! Sök själv och du ska finna…Biden och demokraterna är värre skurkar än Trump och ju förr folk begriper det desto bättre! Gangsterpacket som styr USA ska avslöjas inte gullas med från europeisk sida!

     • H2
      Taget ur sitt sammanhang? Ingår i Bidens egen valkampanj. Lyssna efter ca 19 minuter. Felsägning? Varför har den inte korrigerats? Därför att de flesta inte bryr sig eller reagerar som du. Vad som helst är bättre än Trump.
      https://youtu.be/C6u1uKznCYw

 2. Joe Biden är borgerlighetens presidentkandidat.
  En röst på Joe Biden i USA är ungefär som att lägga en röst på Moderaterna i Sverige.
  Demokratiska Partiet i USA liknar Sparbankseken tiden före Swedbank.
  En jätteek med en (1) röd gren.
  För syns skull.
  Tro på den ensamma röda grenen den som vill.
  Resten en av eken får symbolisera en stabil kapitalism.
  Med dess aktörer som behöver och kräver en förankring i politiken.

  Republikanerna är konservativa och vare sig behöver eller vill visa där skulle finnas något ”klassamhälle” överhuvudtaget.
  Det konservativa ser samhället som en enhet där alla har sin uppgift.
  Precis som det var för länge sedan men som industrisamhället förorsakade utnyttjande och orättvisor som i sin tur ledde till uppror.
  Men idag är det renodlade industrisamhället på tillbakagång till förmån för ett socialt dito och då kan konservatismen ges utrymme för att komma tillbaka.
  Så räkna inte bort Trump än så länge.

 3. Vinner Joe Biden presidentmakten kan ni vänstermänniskor räkna med två resultat.
  1. En mer aggressiv utrikespolitik och möjligen ny interveneringspolitik.
  2. Generösare migrationspolitik i USA liknande Sverige.

  Det första är historiska fakta då den vänsterhyllade Barack Obama faktiskt medverkade till två angreppskrig.
  Senast Syrien som berättats i hundratals inlägg här. Men kanske mest iögonfallande det högst skamlösa angreppet på Muammar Gaddafi:s Libyen där även det ”neutrala” Sverige deltog.
  Särskilt Libyen tycker jag är tragiskt för vad blev bättre?
  Den konservative Donald Trump har inte inlett något krig vad jag kan komma ihåg mer än någon begränsad militär handling som inte lett till något krigsutbrott. Jag kan välja kalla sådant ”varningsskott”. Det ser jag heller inte något konstigt från en militärmakt som USA.

  Vinner Joe Biden presidentmakten blir det klang och jubeltid på vänstersidan i politiken.
  Garanterat också på SVT Public Service och bland de över 2.500 anställda vänstermänniskor där.
  Åtminstone den liberala vänstern. Men säkert också i det tysta hos den radikala vänstern.

  Men jag vet inte riktigt vad de jublar åt.
  En generösare migrationspolitik kanske?
  Men det är inget jag förespråkar eller vill medverka till.
  En generös migrationspolitik är vår tids väg till stora kollektiva lösningar.
  Ett frontalangrepp mot västvärldens tradition och kulturhistoria från de kulturrevolutionärer som politiskt vill förändra samhället i grunden.
  Säkert flera här som vill kalla den traditionen ”imperialism”.
  ”Revolutionära rummet” där det samlas kapitalister, akademiker, intellektuella och liknande samhällets frontfigurer.
  I princip alla härstammande från borgerligheten.
  Nu, som alltid. Ända sedan borgerligheten grep makten med våld i det sena 1700-talets Frankrike.

   • Om Biden vinner presidentvalet i USA måste han ta itu med en fientlig senat som kan blockera hans initiativ.
    Samtidigt kan Trump bli en ledare i exil, förklara en konspiration mot Biden och planera hämnd. En explosiv situation är när 68 miljoner amerikaner, som har sett vad Trump gör med sitt land och med sina allierade, ändå vill se honom som president. Detta är en mycket skrämmande situation.
    Även om Trump tvingas lämna Vita huset den 20 januari kommer han sannolikt att visa mer motstånd än väntat och kommer nästan säkert att förbli en inflytelserik och destruktiv kraft i det amerikanska livet.
    Detta innebär att han fortfarande har stöd från nästan hälften av samhället, trots fyra år av skandaler, motgångar, försök till impeachment och ett starkt utbrott av coronavirus, som redan har dödat 233 tusen amerikaner … Herr Trump har länge funderat på att starta sin egen TV-kanal för att tävla med Fox news.
    USA:s destruktiva ledarskap och inflytande på världen kommer att minska medan Kinas och Rysslands inflytande växer sig allt starkare medan de delar av världen, som ingår i USA:s (allierade lakejer och beundrarskara) håller andan och förundrat beskådar föreställningen.

    • Kanske ska Trump söka asyl i Kanada? Även köttberget kan hänga med då. Köttbergets kunskaper om hur man gör en Guiado kommer väl till pass skulle jag tro. I exil kan Trump avslöja den konspiration mot honom. Dessutom kan fett duon mobilisera Trumps anhängare för att avsätta Biden som ju har tagit makt utan folkets mandat. och planera hämnd.

    • Bidens dagar är räknade – enligt Tarot. Gamle Joe drabbas av något och lämnar jordlivet – den nionde presidenten som dör i tjänsten. I hans frånfälle krönas Kamala till USAs president. Sannolikt spenderar hon det mesta av hennes tid i Hel Aviv med make. Vad händer med Vita Huset frågar den fikne. Jo, Vita Huset bli ett museum.

     https://www.rt.com/usa/506060-quartz-biden-death-story/

    • Washington-myndigheterna började sätta upp stativ för invigningen av den amerikanska presidenten. De första strukturerna har redan placerats nära regeringskomplexet på Capitol Hill. Invigningen av USA: s 46: e president kommer att äga rum den 20 januari 2021.
     Joe Biden, som tillkännagav sin seger i det amerikanska presidentvalet på lördag, planerar att vända de högt profilerade besluten från sin föregångare, Donald Trump, omedelbart efter hans invigning.
     Enligt medierapporter talar vi om att upphäva USA: s tillbakadragande från Paris klimatavtal och Världshälsoorganisationen, liksom att mildra dekret mot invandrare.
     Källor för Washington Post sa att Biden avser att upphäva förbudet mot resor till USA från ett antal muslimska länder och återge rätten att vistas i USA till migranter som smugglas in i landet som barn.
     Amerika drog sig officiellt från Paris klimatavtal för bara några dagar sedan – den 4 november och skulle lämna WHOi juli 2021.
     Trump förklarade klimatavtalet som en hädelse för tre år sedan. Han anklagade WHO för att dölja omfattningen av koronaviruspandemin och passiviteten.

     Räkningen av röster i det amerikanska presidentvalet har ännu inte slutförts, men på lördag blev det känt om Bidens fördel i Pennsylvania, vilket gav honom det nödvändiga antalet rösträtter för att vinna.
     Trump har inte för avsikt att ge upp ännu och lovar att utmana resultatet av omröstningen i de omtvistade staterna i domstol från måndag.

 4. Valet är väl inte klart än?
  Visst ser Biden ut som segrare just nu men jag misstänker att detta går till domstol.
  Alla dessa röster som Biden fick på ett bräde i såväl Wisconsin som Michigan utan att en enda röst tillföll Trump, ungefär när Obama fick 100% av rösterna i 59 distrikt i Pensylvania 2012.

 5. USA rustar inte alls upp kärnvapnen. När kommunismen föll framförhandlades nedrustningsavtal mellan Ryssland och USA, deras ömsesidiga överkapacitet kostade mycket mer än nödvändigt. Sen hade Ryssland ändå inte råd, medan USA moderniserat sina kärnvapen. Ryssland har kvar gamla raketer och sprängladdningar, medan USA byter ut sina. I kommunisttisk retorik beskrivs det som ”upprustning”. Ryssland har istället uppfunnit nya vapenkategorier som inte kan stoppas, de förbehåller sig själva förstaslagsteknologi och pekar finger åt USA. Ekonomiskt är Ryssland en dvärg bredvid USA och EU, men försöker uppträda som stormakt. Det är bara de ryska rakettrupperna och landets area som är i stormaktsklass, vare sig befolkning eller produktion är i paritet med tungviktarna.

  • USA inte bara moderniserar utan har utvecklat nya typer av små kärnvapen.

   USA:s omfattande upprustning av kärnvapen har pågått länge.
   Dagens Nyheter skrev 16/9 2012 “Trots rasande ekonomisk kris och hårda sparkrav även för militären ska USA storsatsa på en modernisering av sin nukleära arsenal, skriver The Washington Post. Kostnaden över den kommande tioårsperioden beräknas till enorma 352 miljarder dollar, 2,3 biljoner kronor.”

   Den internationellt aktade Bulletin och Atomic Scientists skriver att USA:s nukleära moderniseringsprogram innehåller en revolutionerande ny teknik som ökar risken för kärnvapenkrig. Enligt denna källa ökar penetrationsförmågan i nya kärnvapen ökar med en faktor tre. Den nya tekniken kallas («super-fuze»,”super-tändrör.”)
   Denna teknik kan kanske slå ut i stort sett hela den ryska systemet av strategiska kärnvapenmissiler.

   USA satsar USA bland annat på sådana nya mindre kärnvapen, B 61-12. B 61-12 är styrbart och har därför en träffsäkerhet inom 30 m radie. B 61-12 har en variabel laddning på 0,3-340kt. Bomben förefaller vara kapabel att penetrera mer än 3 meter vanlig jord innan den detonerar. Effekten på djupet blir därför flera gånger större än en bomb av motsvarande laddning skulle ge utan penetrerande förmåga.

   USA lämnar INF sedan väst-länder motsatt sig i FN att INF-avtalet behålls – ökad risk för kärnvapenkrig.

  • Det här med ekonomi är intressant…Så du påstår på fullt allvar att enormt skuldsatta unioner som USA och EU skulle vara rika? Om EU/USA betalade sina skulder och gjorde rätt för sig så skulle man vara utfattiga, det är den bistra sanningen Viktor! Pengatryckande och skuldsättning är inte detsamma som ekonomi! Ryssland har bytt ut det mesta av sina gamla raketer eller skrotat dem medan USA har mängder med gammalt skrot i sina silon som ingen vet om de fungerar. Men visst har Ryssland betydligt bättre missiler än något annat land och ligger säkert minst tio år före alla andra på det området. Sen är det ju ubåtarna som ska se till att leverera hämnden om man blir anfallen och de landbaserade kärnvapnen slagits ut i ett överraskningsanfall…Rent teoretiskt alltså, för det är nog omöjligt att slå ut alla rörliga landbaserade avskjutningsramper som finns i de olika kärnvapenländerna.

 6. Ren desinformation. USA moderniserar sina kärnvapen, medan Ryssland har sina gamla kvar, i den mån de inte skrotats. De ryska atomubåtarna är till 90% skrotade. USA är dubbelt så stort som Ryssland mätt i befolkning, och med tio gånger större produktionsapparat. Uppvisningen av nya ryska hypersnabba missiler är ett exempel på att Ryssland satsar på teoretisk assymetrisk krigföring, de hänger inte med, vare sig i kvalitet eller kvantitet, och visar därför upp enstaka exemplar av vapen USA inte har motmedel mot. Eftersom alla krigsscenarios 1945-1991 byggde på sovjetiskt anfall och västvärlden var på defensiven hela perioden, och det inte finns någon Natoplan på att anfalla Ryssland, och Ryssland inte har kapacitet att ockupera annat än små randstater så spelar USA´s enorma övertag ingen roll. Skulle krig uppstå, är bägge sidor kapabla att gör jorden obeboelig, och det vet de.

  • Vilka kärnvapen pratar du om?
   Minuteman 3 är 70-talsreliker, flottans Trident2 är från 90-talet.
   Rysslands Bulava är från vårt årtionde något liknande finns inte i något Nato land.
   Ja, Ryssland har skrotat sina gamla Sovjetiska ubåtar, men man har dock nybyggda moderna Borej och Jasen klass ubåtar bredvid de av Akula, Oscar och Sierra modeller som fortfarande tjänstgör i deras marin.
   Jänkarna byggde 3 ex av Seawolf som senare visades vara för dyr, snikubåten Virginia fick ta över men den med sina 28 knop kan inte ens följa de ryska 90-talarna som alla gör över 30.

  • De ryska kärnvapnen är lättare att modernisera eftersom de satsat på rörliga plattformar som MZKT och därmed mycket svåra att slå ut! Det är som att ha ubåtar på land! USA:s landbaserade i silon är mer komplicerat och kostsamt att byta ut och pengar finns inte så man får låna! Produktionsapparat? Senast jag kollade så har USA fortfarande inte någon fungerande raket för rymdfärder så ditt snack om produktionsapparater är bara varmluft. Kan du tala om vilka ”kvalitetsvapen” som USA förfogar över? F-35 är rena skämtet tycker även Pentagon och vill helst bli av med det dyra skräpet. Stridsvagnarna klarar inte dagens pansarvärnsvapen och behöver moderniseras. USA:s krig går ju ”bra” med alla ”kvalitetsvapen” som du märker?? Senaste större insatsen med 50 Tomahawkmissiler mot Syrien var ett närmast patetiskt militärt fiasko och de borde byta namn på dessa utdaterade missiler till Tommahawk i stället. Något mer korrupt och dyrt än USA:s rustningsindustri är nog svårhittat…Det är synd om skattebetalarna i USA.

 7. Till Bevisligen och någon mer. Att något påstår values är en anklagelse som måste tas på allvar. Dock blir ett bevis först när det har undersökts ordentligt

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here