Bråk i försvarsledningen? Försvarsminister Hultqvist vill ej stärka gemensamt Europas försvar, men en general vill det

16
2048

Det finns tydligen olika uppfattningar om hur Sverige ska se på EU:s planer på att bygga upp en gemensam försvarsstyrka. Peter Hultvist är inte positiv till detta.

Svenska Dagbladet skriver under rubriken Sverige vill inte se ny insatsstyrka i EU ”Sverige vill inte se någon ny insatsstyrka i EU, som utrikeschefen Josep Borrell föreslår. Det är inte den svenska linjen, tycker försvarsminister Peter Hultqvist.”

EU måste ta större ansvar för sin egen säkerhet och sin motståndskraft och ha ett ökat både försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete. Det tycker vi är väldigt positivt
, säger utrikesminister Ann Linde (S). Det som är viktigt för oss är bland annat att den transatlantiska länken och samarbetet med länder som Kanada, USA, Storbritannien och Norge upprätthålls och att vi hittar ett läge där Nato och EU samarbetar på ett sätt så att man kompletterar varandra och inte konkurrerar, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Geenerallöjtnant Michael Claesson

Det är däremot försvarsmaktens insatschef generallöjtnant Michael Carlsson som skrivit en bok ”Vägval för framtiden – svensk säkerhet” med Folk och Försvars Zebulon Carlander. Mycket ovanligt att en hög militär tar till orda om försvarets inriktning på detta.
”Däremot vill de att Sverige bryter sin negativa attityd till försvarssamarbetet i EU. Det är ett tåg som obönhörligen går, och som vi som land måste förhålla oss till. Det är ett intressant fenomen att vi som fullvärdiga medlemmar av EU ändå inte tar möjligheten att påverka utvecklingen av försvars- och säkerhetsfrågorna inom unionen”, säger Michael Claesson. Försvarsmaktens insatschef: ”Sverige borde påverka EU:s försvarspolitik”

Jag antar att det snart blir rättning i ledet efter kommendant Hultqvist. Viktigast för honom verkar vara att anpassa sig till USA:s intressen. Tror inte det ligger i dessa intressen att se en framväxt av en alltför stark sameuropeisk militär styrka och organisation, som kanske börjar fatta viktiga beslut alltmer på egen hand.

Och att sända svensk militär till Ukraina. I radionyheterna (P1) kl 16.45 16/11 sa försvarsministern (Sveriges märk väl). ”Vår solidaritet med Ukraina måste vara väldigt tydlig hela tiden”.

Jag övergår till kommentar från ’R☮︎nny i Ronneby’:

Sveriges nuvarande försvarsminister Hultqvist (stavad med ’Q’ som i Quisling) är inget mindre än en landsförrädare. Han är inte vår, det fredsälskande alliansfria svenska folkets, minister. Han går främmande staters ärende.

Den 17 februari genomförde han ett videomöte med den ukrainske försvarsministern Andrij Taran. På dagordningen stod bland annat det bilaterala samarbetet och läget i den pågående konflikten i östra Ukraina.
https://www.regeringen.se/artiklar/2021/02/svensk-ukrainskt-forsvarsministermote/

Den 23 augusti deltog han i ett panelsamtal i Kiev, Ukraina om säkerhetsläget i Svarta havet och Krimhalvöns framtid.
https://www.regeringen.se/artiklar/2021/08/peter-hultqvist-deltog-i-panel-om-krimhalvons-framtid/

Nu är han beredd att skicka svenska (USA-lojala) legosoldater att kriga ungefär som den lika krigsgalne Karl XII härjade för mer än tre sekel sedan.
https://www.regeringen.se/artiklar/2021/11/eu-landernas-forsvarsministrar-mots-i-bryssel/
https://sverigesradio.se/artikel/forsvarsministern-beredd-att-skicka-svensk-militar-till-ukraina

AVSÄTT GALNINGEN FORTAST MÖJLIGT!


Kommentar från läsaren Johan…

Kan tillägga att försvarsminister Hultqvist anser att Sverige kan komma att skicka trupper till Ukraina som skydd mot rysk ”aggression” som enligt USA ”med hög sannolikhet väntas denna vinter”. (Enligt TT idag 16/11 efter kl. 13).

Ukraina nazistdemonstration 181013

Sverige ska alltså stå sida vid sida med den armé som tagit in nazistiska Azov-bataljonen i sin led liksom har fascisten Dymitro Jarosj som hög försvarsrådgivare i Kiev.

När ska Sveriges media och regering reagera på vilken brun part man har att göra med?!?”

Relaterat

Peter Hultqvist fullföljer sin trilaterala signalpolitik
Stora risker i Peter Hultqvists försvarspolitik.
Peter Hultqvist ute på mycket tunn is…
Bör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik.
Peter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen.

Kvinnor för Fred kräver Peter Hultqvists avgång!
Bör försvarsminister Hultqvist avsättas?
Den farliga Hultqvistdoktrinen

Är Zelenskyj den nya Saakasjvili? Västerländska fåtöljrevolutionärer gör nu samma misstag i Ukraina som de gjorde i Georgien

Trappar Ukrainas regering upp för ökat krig mot landsmännen i östra Ukraina?
Ukrainas sönderfallande ekonomi
Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter sju år!
Ukrainare i Ryssland får inte rösta. Demokratisyn?
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar
Krav för de-eskalering av den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina
Ekonomisk situation i Ukraina efter USA-stödd statskupp.

Putin varnar Poroshenko för att inte följa Minsk-avtalet.
Som observatör vid valet i Donbass, Ukraina. “Varför får vi inte bli en del av Ryssland?”

Ukrainare i Ryssland får inte rösta. Demokratisyn?
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar
Krav för de-eskalering av den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina
Ekonomisk situation i Ukraina efter USA-stödd statskupp.
Sverige ökar försvarssamarbete med fascisttoleranta Ukraina.
Ukraina-krisen: Från Nulandkakor till ett nytt kallt krig. Del 2.
Dödsskjutningarna på Maidan – vetenskaplig rapport: USA-stödd ”false flag”.
FN kritiserar Ukraina skarpt för fem års tystnad efter attentatet i Odessa. Vad hände?
I Ukraina stoppas kritisk dokumentärfilm av Oscarsvinnare.
Ukraina-valet: Krigspartierna förlorade, medan storsegraren Zelensky hotas av nytt Maidan.
Zelensky blir president i Ukraina: Bakslag för USA, EU, IMF och Sverige samt nazismen.
Ukraina under Poroshenko: Stor ökning av fattigdom, nazistmanifestationer, korruption, emigration, och valmanipulationer.

Föregående artikelHur se på kriget i Syrien? Olika uppfattningar bland läsare.
Nästa artikelPeter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

16 KOMMENTARER

 1. Sverige har ingen egen vare sig genomtänkt eller ens gammal dammig europapolitik att arbeta med.

  Alla länder som anges som säkerhetspartner: Storbritannien, Kanada(!), de amerikanska Förenta staterna liksom Norge; ja inte befinner sig dessa länder det minsta inom det europeiska samarbetet.

  Detta är mycket märkligt. Det verkar som man som statsrådet Hultqvist bara orkar tänka tillsammans med de länder vars språk man förstår och orkar masa sig igenom dessa länders politiska texter.

  Tyngden i det europeiska säkerhetsarbetet ligger idag mellan Tyskland och Frankrike, och på sikt med länk till Ryssland i kommande decennier.

  Vi måste komma ihåg att de amerikanska Förenta staterna i princip sakta håller på att dra sig bort från Europa, för att koncentrera sig på vad man kallar för Indo-Stillahavsregionerna. Det är amerikanerna själva som kommer att försvaga den trans-atlantiska länken. Det är en närmast ofattbar svensk tankefattigdom och verkligt outvecklad framtidspolitik om man tror att Sverige och USA ska behöva rädda de ukrainska maffiaoligarkernas rövar- och banditklasser; för det är det den ukrainska krisen verkligen och faktiskt handlar om. Den gamla svenska rysskräcken förblindar så fatalt att Sverige sväljer med hull och hår den nyuppväckta ukrainska gamla nazismen, numera i snyggare Nato-sydda uniformer, och att Sverige kan komma att slåss i ett formellt ukrainskt inbördeskrig sida vid sida med de öppet nazistiska och fascistiska Azovbataljonerna liksom Pravyj Sektor(”Högra sektorn”) som dessutom flera gånger i månaden har klassiska naziliknande fackeltåg i en anrik gammal fin 1 600 år gammal huvudstad som Kiev. Det är rentut en bokstavligt skrämmande svensk politisk kulturskymning!

  Vill verkligen Sverige förknippas med allt detta? Vad har vi för relationer och uppfattningar om högeraktörerna i uniform och den ukrainska oligarkmaffian som numera ockuperar Ukraina och sätter öppet klassiska socialdemokratiska politiker som Medvedtjuk och vänsterpolitiker som Ilja Kiva i husarrest och under politiskt yrkesförbud trots att de är folkvalda? Det borde svenska socialdemokrater tänka igenom noga!

  Är det detta som i Sverige en gång kallades ”kanslihushögern”, fast nu med mer brun kontinental nyans? I Hultqvists värld är svenska sverigedemokrater ”sminkade grisar”, men de ukrainska högernationalistiska fascisterna och den ukrainska oligarkmaffian ”demokrater”?

  Den svenske general Michael Claesson har däremot hittat helt rätt. Tar vi inte hand om de inre europeiska säkerhetsstrukturerna så kommer Sverige helt enkelt att säkerhetspolitiskt både marginaliseras och nonchaleras.

  Men försvarsminister Hultqvist kan ha ett ess i rockärmen: vi kan ju alltid gå med i AUKUS, där man talar ett språk ministern förstår.

  Europa har blivit en alltför svår och oöverstiglig politisk uppgift för försvarsminister Hultqvist.

  Någon annan slutsats går inte att sluta sig till. Han känner sig hemma borta, och som en främling bland de egna europeiska broderländerna.

 2. Vore väl bra om vår sk försvarsminister tog sig en funderare på hur det Ukrainska folket kan uppnå fred. Han verkar inte känna till den sk Minskövenkommelsen från 2015. En intressant artikel i sammanhanget har i dagarna publicerats i den amerikanska tidskriften The Nation (bakom betalvägg, men jag tror man har rätt att läsa några artiklar gratis varje månad) :

  https://www.thenation.com/article/world/ukraine-donbas-russia-conflict/?nc=1

  Jag har fortfarande inte noterat att någon reporter från våra stora medier ställer Hultqvist mot väggen om varför han inte verkar för att pressa Kievregimen till att uppfylla Minsköverenskommelsen. Lyft blicken Hultqvist!

  • Ja visst, det är ju Kiev idag som har problem att uppfylla det som FN och EU lagt ut som utvecklingsvägar för stabilitet och fred för Ukraina.

   De tre orden Minsköverenskommelserna I och II, det Normandiska formatet samt Steinmeier-formeln, är i det närmaste helt okända i Sverige, nämns aldrig och debatteras inte heller, naturligtvis, trots att de sköts av Europeiska unionen på FN:s uppdrag.

   Den sistnämnda formeln går ut på att Ukraina skall, ungefär som Tyskland idag, federaliseras i regioner, och att skilda politiska val hållas i bl.a. östra regionerna Donetsk och Lugansk, därefter skall staten Ukraina återfå full kontroll över sin östra gräns mot Ryska federationen. Ukraina har genom president Zelenskyj gått med på detta i december 2019 vid toppmötet i Paris med president Macron och kansler Angela Merkel som är ansvariga för de s.k. normandiska förhandlingarna.

   Istället har nu Ukraina köpt in riktigt hårda vapen i form av militära drönare från Turkiet som man beskjuter allt möjligt med från luften i östra Ukraina, och företrädare i Kiev struntar fullständigt i de internationella Minsköverenskommelserna samt det normandiska formatet vilka har FN och EU som skyddsgaranter. Man tror alltså helt på en egen militär aktion som skall lösa alla problem.

   Militärstaben i Kiev tycks alltmer fyllas på med den ena extrema högernationalistiska gatuaktivisten efter den andra, de skiljer sig inte mycket i vare sig ord eller utseende från tyska SA i Tyskland på 1930-talet.

   Washington är som vanligt helt tyst angående Ukrainas vägran att uppfylla ingångna politiska fredsavtal.

   Det är därför många misstänker att kommande vintern kan bli en svår krigsvinter, där Ryssland kan tvingas ingripa mot krigshökarna i Kiev om de påbörjar en våldsam attack mot östra Ukraina, där befolkningen länge i många år dessutom strypts från t.ex. pensionsutbetalningar. Varje dygn går enligt beräkningar sju(!) miljoner ukrainare till sängs hungriga.

   Det är mycket svårt idag att inse om Kiev kommer att klara av att styra landet: de egna politiska positionerna är alltför hårt satta, och skulle Kiev snabbt uppfylla Minsk- och Normandiska formatet och hålla federala val i östra Ukraina, faller sannolikt regeringen i Kiev och landet kan mycket väl stå inför en hård högerkupp.

   Det finns till och med sånger som lärs ut till barn där Ukraina skall utbredas till Krasnodon-kosackernas ryska region (där det finns en gammal ukrainsktalande folkspillra) på andra sidan Kertj-sundet, d.v.s. öster om Krim. Ukraina har också i offentlig statsmedia publicerat kartor på vilka ryska län i nordost man gör anspråk på att bli nya ukrainska territorier.

   Uppfyller alltså inte Kiev Minsk- och normandiska formaten liksom Steinmaier-formeln, vilket svenska politiker inte alls vare sig kan eller inser, står Ukraina inför en mycket blodig och våldsam framtid härnäst, något slags jugoslaviskt scenario utan egentlig logik.

   Jag tror att det ”amerikanska projektet Ukraina” (som det kallas ibland) är på väg att totalhaverera. Styret i Kiev är detta projekts gisslan. Det har också tydligen det officiella Sveriges fulla stöd. Det i sig är både ett orostecken som en obegripligt ignorant politisk inställning i en allvarlig inbördeskrigsliknande konflikt med allvarliga nazistiska och extremistiska inslag mitt i Europa, som bara slutligen kan nå ett blodigt krigscrescendo.

   Sverige har tyvärr de politiska och demokratiska skygglapparna på, och har haft det alltför länge.

   • ”Ja visst, det är ju Kiev idag som har problem att uppfylla det som FN och EU lagt ut som utvecklingsvägar för stabilitet och fred för Ukraina.”

    Merkel och märkligheterna om Minsk2

    Initiativtagaren och pådrivande kraften bakom Minsk2, varit MERKEL, pga omringningen av ukrainska trupper vid Delbatseve. Det har spekulerats att NATO trupper varit med.

    ”Kansler Angela Merkel har ofta anklagats för tveksamhet. Men i Minsk den här veckan åtog hon sig att hjälpa till att hitta ett sätt att tysta vapnen i Ukraina. Resultatet blev vapenvila. Men det är bräckligt och kan i slutändan vara ofördelaktigt för Ukraina.”

    ”Problemet har fyra stavelser: Debaltseve. Tysklands förbundskansler Angela Merkel kan nu uttala det utan svårigheter, liksom Frankrikes president François Hollande. Debaltseve visade sig vara en av de svåraste frågorna under förhandlingarna i Minsk på onsdagskvällen och in på torsdagen. Förhandlingarna kollapsade faktiskt nästan helt på grund av Debaltseve.”
    http://www.spiegel.de/international/europe/minsk-deal-represents-and-fragile-opportunity-for-peace-in-ukraine-a-1018326.html

    Trots att Merkel var djupt involverad i Minsk2 förhandlingarna och slutavtalet, hindrade inte henne, några månader senare, att blåljuga och anklaga Putin och Ryssland för att inte uppfylla MINSK2. Lögnen har fått så djupa rötter att ingen, vare sig i EU eller USA, ifrågasätter Kiev vägran att följa Minsk2
    https://gordonhahn.com/2016/02/19/whos-more-in-violation-of-minsk-2-kiev-or-donbass/

 3. Hultqvist är en femtekolonnare men det är väl bara S-ledningen som ”missat” detta! Att arbeta för främmande makt är fortfarande olagligt men tydligen så kan man strunta i sådant om man tillhör sosse-staten! I Finland ska tre journalister åtalas för samröre och lobbyism för Nato! Skulle aldrig kunna hända i Sverige…

 4. Det är så sorgligt att efter mordet på Palme så ändrades politiken tvärt. Beror det på att Ingvar Carlsson m.f. och deras efterträdare blev rädda för att mördas om de fortsatte i Palmes spår?

  Palme värnade de små nationernas oberoende. Han förstod att genom att värna andra små nationers självständighet värnade han Sveriges.
  Efterträdarna har i stället tagit ställning för USA:s rätt att lägga sig i andra nationers angelägenheter.

  Palme stödde andra nationers folk genom att hjälpa dem bli fria från andra nationers inblandning.
  Efterträdarna stödjer USA:s inblandning i andra nationer och tycker att de hjälper de förtryckta nationernas folk genom att låta dem komma och bosätta sig Sverige.

  Palme värnade Sveriges självständighet och säkerhet genom att ha goda kontakter med båda stormakterna.
  Efterträdarna säger sig värna Sveriges säkerhet genom att ihärdigt provocera den ena stormakten och underordna sig den andra.

  Det är så märkligt att det har kunnat bli så tokigt. Jag förstår det inte.

  • Ja, hur den här omkastningen i utrikespolitiken gick till får väl framtida historiker utreda! Att det i Sveriges ledning sitter femtekolonnare som utan folkets mandat sålt ut det fria Sverige till främmande makt (USA) känner många till men så länge MSM:s USA-styrda lögnmaskin får styra och ställa med propagandan oemotsagd så länge kommer detta att fortgå. Nu finns ju som tur är alternativ media som är en frisk fläkt jämfört med regim-TV och den av presstöd finansierade tidningsvärlden.

   • Vi behöver mer och framför allt objektiv och fullständig kunskap om dagens ukrainska politiska landskap. Där har ju i princip ALL svensk media havererat.

    (Jag har följt de här länderna dagligen i över 35 år dessutom på de lokala språken -d.v.s. ej på engelska- och har aldrig sett maken på svensk blind och oförklarlig mediacensurering -av alla politiska kulörer- av ett lands utveckling och position som dagens Ukraina, och jag känner ändå väldigt många ukrainare, som jag nog tycker är Europas vänligaste och snällaste folk -som förtjänar så mycket mer och bättre i dagens Europa!).

 5. Har som vanligt delat på Facebook. Där skriver en kommentator
  ”Hultqvist vill inte stärka ett gemensamt europeiskt försvar. Han vill ha ett fullständigt samarbete med USA/NATO. Han skulle säkert vilja se ett medlemskap i NATO men det steget vågar inte sossarna ta för dom vet att det finns en majoritet av befolkningen som är motståndare till det vilket skulle riskera att S tappar röster. Han är en jävla hycklare tro inget annat. Han stod i går i Rapport och talade om hur viktig Ukrainas suveränitet är, men när det gällt Afghanistans suveränitet då har han gärna brutit mot den på samma sätt som mot Libyen, Syrien, Kuba, Venezuela, och alla övriga länder som USA utfört kupper och rena krig och dödande illegala sanktioner mot. Då har inte deras suveränitet haft något värde för Hultqvist” (https://www.facebook.com/groups/1057040551081733/permalink/4460725630713191/)

 6. Jag vill tipsa om en artikel med relevans för diskussionen här av Sören Sommelius den 27 juli 2021.
  Han uppmärksammade att Sverige var ett av 32 deltagande länder som deltog i USA:s och Ukrainas kontroversiella övning Sea Breeze 2021 som ägde rum 28 juni–10 juli och var riktad mot Ryssland.

  På frågor om varför Sverige deltar i marinövning (med presumtiva kunder till Kockumsubåtar) riktad mot Ryssland svarade försvarsdepartementet ”att regeringen uppdragit åt Försvarsmakten att genomföra försvarsrelaterat samarbete med Ukraina under 2021”. http://www.nyakultursoren.se/?p=14890

  Vi ser varken fram emot ’värdlandsavtal’ eller vapenexportavtal med Ukraina.
  Vilka länder tänker krigsministern mucka gräl med härnäst!?
  Tips: svaret hittas antingen på listan över de amerikanska krigshökarnas fiender, eller bland länder i närheten av potentiella krigsskådeplatser SAAB vill sälja vapen till (samma lista).
  ”Följ pengarna!”

   • Maktstrukturer – Försvarsministeriet.
    Kievs aggression kommer att neutraliseras inom några timmar av Svartahavsflottan och den ryska armén, säger experter. Men Ukraina hoppas på Nato-stöd. Den ryska militären kommer att besegra Ukrainas väpnade styrkor på 50-600 minuter ”enligt normerna” i händelse av Kievs aggression.
    Enligt en högt uppsatt källa i generalstaben, en pensionerad kapten av första rang, citerad av ”Tidigare än alla”, militärbaser, styrkor och medel för elektronisk krigföring, luftförsvar, artilleri och flygfält) under perioden från 50 minuter till 10 timmar.” Han förklarade att dessa är ”de moderna arméernas militära standarder.”
    Källan sa också att för att lösa ett sådant problem har en ”bubbla utan tillgång” placerats ut på Krim, liksom på halvön och nära Novorossiysk finns alla marin, flyg, artilleri och raketer, liksom andra innebär att.
    Det här handlar om Videokonferenser, Luftburna styrkor, tank, specialenheter och marinsoldaterna. Samtidigt är sannolikheten för ingripande i en konflikt med en kärnvapenmakt från USA och Nato-länder vid en attack från Ukraina ”minimal”.
    I princip talar exemplet med situationen i Georgien 2008 för sig själv – på den tiden fanns det militära och tekniska specialister, Nato-instruktörer i landet, men detta påverkade inte det slutliga resultatet.
    Ryssland kommer definitivt inte att vara först med att attackera Ukraina, eftersom det är medvetet om situationen. Experten som citeras av ”Tidigare än alla” påminde om orden från ledningen för försvarsministeriet under operationen för att upprätthålla fred i Georgien, ”du har bara ingen aning om hur det är att vara i krig med Ryssland”.
    För sin del tar Pentagon Ryssland för att ta Ukraina från en dag till en vecka. Men grannlandets militära underrättelsetjänst fortsätter att lida för hela världen om det faktum att Ryssland har överfört trupper närmare Donbass och distribuerar upp till 114 tusen soldater i norr, öster och söder om Ukraina, varav cirka 92 tusen är marktrupper. På ditt eget territorium är detta viktigt.
    Naturligtvis har Ryssland redan svarat att det har rätt att genomföra övningar och flytta trupper över vilken del av sitt territorium som helst (vilket är vad Nato gör med Kiev förresten), och kommer inte att attackera Ukraina.
    Men vad Nato gör i Svarta havet är tydligt utan kommentarer. Direkt vid Rysslands gränser finns amerikanska fartyg som kan bära kärnvapen ombord.
    Amerika hävdar att de inte har några planer på att förvärra krisen i relationerna mellan Ryska federationen och Ukraina, men vill inte ha en upprepning av 2014 – som om det inte var en av deras direkta orsaker och förmånstagare.
    Tyvärr fungerar Minsk-avtalen nu praktiskt taget inte på grund av Kievs ovilja att ge de upproriska territorierna i Donbass konstitutionellt självstyre. Men det finns ett rop till skyarna att hotet kommer från Ryssland.
    Ukraina hoppas på alliansens hjälp, men med stor sannolikhet kommer det bara att få den från Turkiet och Polen. Den sistnämnda är i kraft av historisk tröghet kapabel att dra in resten av Europa i denna kraftmätning, och det är så EU ”kan få en allvarlig konflikt”. Ryssland är dock inte främmande för provokationer från sina grannar.
    Författarna till ”Armageddonych”-projektet påminde om att överföringen av den brittiska militären till Ukrainas territorium redan har börjat. Enligt deras åsikt indikerar detta tydligt att Kiev förbereder en operation för att återvända Donbass med våld.
    De låter ”markörer” för problem:aktivering av Nato, i första hand amerikanerna, i Svarta havet, förberedelser för turkisk militär expansion i norra Syrien och skapandet av en allians av turkiska stater, Tysklands upphävande av Nord Stream 2-certifieringsprocessen,
    början på hårda aktioner från den polska militären och deras europeiska allierade mot kurdiska migranter som försöker ta sig in i Europeiska unionen, ett uttalande från pensionerade högt uppsatta polska generaler om behovet av att ta Vitryssland. Men chanserna till sunt förnuft finns kvar.
    https://military.pravda.ru/1661406-war/

 7. På Samhällsnytt så har man en artikel om Hultqvists ambitioner att skicka svenska soldater till Ukraina. Sågningen av detta ”initiativ” från läsarnas sida är närmast total på debatten…Och ja, man kan hålla med! Att skicka svenska gummisoldater mot, (om det vill sig illa och Ryssland skickar trupp för att hjälpa Donbass mot ett anfall från juntan i Kiev), ryska stridsvana elittrupper är ju löjeväckande. Men Hultqvist är väl snäppet mer korkad än Ynkeman, hur nu det är möjligt, så osvuret är bäst!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here