Vädjar oppositionsledaren Svetlana Tikhanovskaya om att utländska stater ska anfalla hennes hemland?

47
4936
Svetlana Tikhanovskaya vid framträdande i Minsk. Bild Sputnik.

Svetlana Tikhanovskaya framträdde igår hos Skavlan, som sista person för kvällen – och för serien. Hon berrättade om fängslandet av maken, påstod att fångarna i fängelset ej fick tvätta sig. Hon berättade att det fanns 888 politiska fångar i Belarus. Statsminister Andersson uttryckte på Skavlan sin stora beundran för Svetlana Tikhanovskaya. Jag ogillar Lukashenkos nog alltför hårda tillslag mot oppositionen men ser samtidigt ett sannolikt försök till färegrevolution och statskupp mot Lukashenko.

Skavlan” får mig att återpublicera artikeln från september 2020.

___________________________________________________________________

Den här artikeln har nyligen publicerats på RT.
Innehållet är inte överraskande med tanke på Svetlana Tikhanovskayas tidigare framträdanden. Hon menar att hon vunnit presidentvalet, trots officiella 10 % av rösterna, som helt ny, oprövad presidentkandidat. Uppgifterna från framträdandet i FN:s regi kan rimligen kontrolleras. Personer som kräver utländska angrepp på hemlandet kallas landsförrädare, döms till stränga straff som dödsstraff.

Personligen tycker jag att Lukashenko skulle träffat talespersoner för oppositionen, trots att starka belägg finns för att protesterna också kan ses som en färgrevolution för att från USA & EU-stater störa Lukashenok, i linje med dessa stater uppslutning bakom folkrätt i ord, men ofta motsatsen i handling.


Vädjar oppositionsledaren Svetlana Tikhanovskaya om att utländska stater ska anfalla hennes hemland?

Talespersonen för oppositionen i Belarus, Svetlana Tikhanovskaya kräver omedelbar utländska intervention i hemlandet Vitryssland skriver journalisten Jonny Tickle Svetlana Tikhanovskaya har uppmanat ”det internationella samfundet” att ingripa i sitt land och hävdar att Minsk-myndigheternas handlingar strider mot ”alla internationella normer”. Den litaubaserade oppositionsledaren talade vid FN: s mänskliga rättighetsråds 45: e session via ett kort inspelat videomeddelande.

”Situationen i Vitryssland kräver omedelbar internationell uppmärksamhet,” sa hon. ”Fredliga demonstranter hålls olagligt, slåss och de våldtas. Några av demonstranterna har hittats döda påstår hon. ”Enligt Tikhanovskaya innebär de vitryska myndigheternas handlingar att utländska länder har rätt att reagera ”på starkast möjliga sätt.” Hon fortsatte med att förklara att landets opposition vill föra dialog med den nuvarande ledningen för att hitta en fredlig lösning. Vitryssland har stängt gränser med Polen och Litauen mitt i politisk oro och anklagar båda länderna för att blanda sig i dess angelägenheter ”Vi kräver att omedelbart upphöra med våldet mot fredliga medborgare. Vi kräver omedelbar frisättning av alla politiska fångar. Vi kräver att tillåta inträde och fri rörlighet för FN: s särskilda föredragande om situationen för de mänskliga rättigheterna i Vitryssland. Slutligen kräver vi fria och rättvisa val, sade Tikhanovskaya. Bland politiska fångar finns hennes man Sergei Tikhanovsky. Debatten om mänskliga rättigheter i Vitryssland äger rum i Genève, vid sidan av FN: s råd för mänskliga rättigheter. Strax efter att det hade börjat avbröts Tikhanovskayas inlägg av den vitryska representanten Yury Ambrazevich, som sa att uppspelning av videon ”inte kan anses acceptabel”, och är ”inte relaterad … till vad som sker.” Vitryssland fick stöd från Ryssland, Venezuela och Kina.

Tikhanovskaya drevs in i rampljuset i sommar efter att ha varit ledare för oppositionskampanjen i det vitryska presidentvalet i augusti. Efter att resultaten publicerades och hon fick bara 10 procent av rösterna – med sittande Lukashenko som fick 80 procent – avvisade hon och hennes mearbetare valet som riggat. Tikhanovskaya ”garanterar” Lukashenkos säkerhet om han avgår ”fredligt och mänskligt”I protest gick tusentals vitryssare ut på gatorna, där de möttes av polisen med tårgas, stungranater och gummikulor. Den 14 augusti bildade Tikhanovskaya Vitrysslands samordningsråd, en grupp som syftar till att ogiltigförklara valresultatet. Gruppen har anklagats av de vitryska myndigheterna för ”att sträva efter att ta statsmakten” och ”skada den nationella säkerheten.”

Relaterat.
Försökte USA nyligen mörda Lukashenko?
Lukashenko beordrar hjälp till flyktingar vid gränsen. Varför använder EU inte diplomati som mot Turkiet? Minoritet i FN:s säkerhetsrådet fördömer.
Belarus, EU, Polen och flyktingkrisen. Hyckleri i kvadrat av – gissa vem! november 2021

Spelar USA och Väst en betydande roll i protesterna i Belarus? september 2020
Belarus: Imperialisterna kör samma gamla trötta vals om och om igen.
Planerar USA en ny “färgrevolution” i Vitryssland/Belarus? 23/6 2020
Vad kan ske i Belarus? Funderingar på morgonkvisten i min debatt på DN. 19/8
Oppositionen vill kapa Belarus’ band med Ryssland och närma sig Nato. 20/8
Pågår en färgrevolution i Belarus? Hur vet vi? Är Navalny “inblandad”? 21/8
“Oppositionsledaren” Tikhanovskaya får råd av USA:s biträdande utrikesminister. 24/8

Försöker USA få igång en färgrevolution i Hongkong?

Föregående artikelMinskar vaccinering mot COVID-19 risken att smitta andra? Ny studie -Lancet
Nästa artikelFria Val och inte? Nicaragua, Venezuela, Honduras med mera. Skrämmande!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

47 KOMMENTARER

 1. Tycker quislingen ska byta namn till Svetlana Guaidonna.
  Hen är inte en demokrati kämpe. Hen är en psykopat och landsförrädare och

 2. Eventuella klagomål på valet i Vitryssland kan lämpligen skickas till de personer som avvisade den vitryska regeringens inbjudan till valobservatörer. Bloggaren Moon of Alabama skrev om den saken här: https://www.moonofalabama.org/2020/09/declaring-elections-illegitimate-by-rejecting-to-send-observers.html
  Samma sak har hänt med Venezuelas begäran om observatörer. Observatörerna vägrar att komma, och sedan börjar det larmas om valfusk.

 3. När vitryssar flyr över gränsen till Polen och Litauen stänger diktatorn gränser och anklagar de Polen och Litauen för ”inre inblandning”.

  ”Inre inblandning” är alla diktaturers fikonlöv, från Kina till Venezuela.

 4. Hur kan frånvarande valobservatörerna veta att det förekommit ”valfusk”?? Kristallkula?

  Det är pinsamt för EU att ännu en gång Cypern ställer sig på tvären i fråga om sanktioner mot Lukashenko och Belarus.
  Borrell gives EU four weeks to save foreign policy
  Belarus sanctions have turned into a ”high-voltage” crisis for EU foreign policy, its top diplomat has admitted.
  ”We can’t have another foreign affairs council incapable of finding unanimity on sanctions against Belarus,” EU foreign affairs chief Josep Borrell said after meeting EU foreign ministers in Brussels on Monday (21 September).
  ”It’s becoming personal, because I understand clearly that the credibility of the EU and of forging … a common foreign affairs policy very much depend on this,” he added.

  If the EU leaders do not agree a breakthrough, then Borrell’s deadline for EU credibility – the next foreign affairs council, in Luxembourg – falls on 12 October.
  https://euobserver.com/foreign/149495?utm_source=euobs&utm_medium=rss

  • Ska man lägga sanktioner mot Vitryssland borde man också göra det mot Frankrike med tanke på hur våldsam den franska polisen varit mot de Gula Västarna.
   Frankrike har dessutom ett genomuselt valsystem där en 30% kille likt Macron får egen majoritet i parlamentet
   Största skillnaden mellan Lukasjenka och Macron är att den förstnämnda faktiskt har en majoritet av folket bakom sig.

   • Det är verkligen en skandal att vår public service (de är inte politiskt oberoende, opartiska och ger oss inte en mångsidig information) inte visat dessa skador som fredliga demonstranter fått av Macrons polis. Under 2018-2019 när 100000-tals demonstrerade på gatorna i Paris skrev jag till Aktuellt och frågade varför vi inte fick se polisbrutaliteten i Frankrike, medan de valde ut vissa länder som ex. Ryssland och visade varje liten demonstration där. Fick inget svar. Samma gäller nu i flera dagar har jag på rapport och aktuellt fått se demonstrationerna i VitRyssland, och fortsatt fått höra tala om missnöjet hos befolkningen. Skickar en länk på en film som vi borde fått se på SVT, men de väljer bort. Eftersom den innehåller otäcka bilder måste man trycka på knappen ”se videon”, och kan trycka bort den med samma knapp,
    Vanliga människor blev misshandlade, vanställda, amputerade, döva och blinda. Inom loppet av några sekunder vändes deras liv upp och ner – bara för att de var med eller i närheten av de Gula Västarna.

    Enligt officiella siffror har över 2 000 personer skadats i samband med demonstrationerna i Frankrike. De oberoende filmskaparna Salome Saqué, Louis Covfefe och Antoine Dez har träffat några av dem
    https://www.facebook.com/gulavastarna/videos/vb.270203753851788/585733488573262/?type=2&theater

 5. Tikhanovskaja gör nog bäst i att hålla sig borta från Vitryssland efter alla galna uttalanden! Det är ju verklighetsfrånvänt att tro att EU och USA skulle starta ett krig där Ryssland utan att blinka skulle hjälpa Vitryssland mot angriparen! Det är häpnadsväckande korkat uttalande som tyder på usel kunskap om geopolitik och västs förmåga militärt! Kanske hon missat hur dåligt krigen går för Nato och USA och att i det läget som är idag tro att EU och USA skulle våga utmana Ryssland militärt i Vitryssland är ju så naivt att det är dagisnivå på det hela! Har Tikhanovskaja missat vad som hände i Georgien där USA stack iväg med svansen mellan benen när det började smälla? Och Nato av idag är i mycket sämre skick än 2008 medan Rysslands insats i Syrien visar att de är beredda för krig!

  • Du måste verkligen göra en verklighetscheck innan du kommenterar. Hon har ju bett utländska stater att intervenera i Vitryssland…Vad tror Christian att det betyder?

   • Benny tror dessvärre (som vanligt) att det är du som borde göra verklighetschecken. Tror dessvärre åter igen att du har lurats av RT för om du istället hade valt att själv titta på videon hade du sett att hon inte på något sätt ber utländska stater intervenera i Vitryssland och ännu mindre uppmana dem till att anfall Vitryssland. Det hon säger är att ”International community has a right to react”. Hur du kan få detta till en uppmaning att andra länder skall invadera Vitryssland är för mig en gåta, framförallt när hon senare betonar vikten av en fredlig lösning. Men denna kommentar hoppas jag också kunna hjälpa dig till insikten att RT inte är något annat än Putins propaganda kanal men det är kanske att hoppas på för mycket?

    • Ett yttrande av henne, inte glasklart, kan tolkas så som skett.

     Tillåter inte bedömningen att RT är Putins propagandakanal. Har klart mer nyanserat nyhetsutbud än våra etablerade medier. RT återger dessa, men även andra synpunkter och inte minst officiella ryska synpunkter.

     • Nej Anders, ingen serriös människa kan tolka hennes yttrande som en uppmaning att andra länder skall invadera Vitryssland. Framförallt inte när hon senare betonar vikten av en fredlig lösning. Dessutom om yttrandet nu inte (enligt dig) är glasklart, tycker du isåfall inte att det borde framgå i inlägget? För den som läser inlägget får ju verkligen inte intrycket av att hennes yttrande inte är glasklart.

    • Men det är ju exakt det hon säger…”International community” betyder i praktiken EU och USA och används ju som uttryck! Bush använde ju det uttrycket innan anfallet på Irak och intervenera betyder i USA att man går in med trupper! Tikhanovskaja menar nog inte att väst ska intervenera med att dela ut flygblad vilket ju några svenskar försökte sig på för några år sedan! En del är verkligen mer än lovligt naiva!

     • Benny du måste sluta lita blint på RT för det resulterar ju bara i att du gång på gång blir desinformerad. Hade du brytt dig om att titta på videon hade du sett att Tikhanovskaja inte nämner något alls om en intervention. Det är riktigt att ”demand immediate foreign intervention” nämns in RT men det påståendet har inget stöd i videon utan är enbart en del i den ryska propagandan vilken du tyvärr verkar ha slukat med hull och hår.

 6. Som alla borde veta saknar EU trupper som kan marschera in i grannländerna och hålla territorium. Tyskland har 480 stridsvagnar. Skälet till att EU saknar såna trupper är att EU saknar sådan vilja.

  Hemmafrun som ställde upp mot diktatorn har kanske ingen aning, eller menar någonting annat. Det finns inte på kartan att Nato avancerar in i Vitryssland. Idag har diktatorn installerat sig utan att blanda in folket i proceduren. Diktatorn är problemet, inte omvärlden.

  • Som alla borde veta ingår flera EU-länders trupper i NATO. Det EU behöver göra med andra ord är helt enkelt outsourca invasionsstyrkan till t ex Tyskland som är jo är världsberömda för sin Blitzkrieg med polska och baltiska soldater som kanonfoder för att ”befria” Belarus från folket. Tyskland har dessutom ett litet tvist med Ryssland med anledning av att Tyskland novichokade demokrati aktivisten Navalny.

   https://www.globalresearch.ca/why-lukshenko-color-revolutioned-just-now/5721777


   Andra nyheter

   ”Det är stor strejk i Frankrike. Vi försökte döda den nyheten eftersom Macron är en diktator i vår smak. Men ack uppgiften blev oss övermäktigt så nu berättar vi si så där tre dagar försenade” Tidningens red. Pelle Voodocharski

   Från vår Ryss korr Mari Persson Green Leaf – ”Det är egentligen så lugnt som det kan vara dock är jo min uppgift att hitta på något att rapportera. Den stora nyheten är den att Västländer anklagar Ryssland för att använda björnar för att skrämma Eu till tystnad och fullborda fram Nord Stream 2. Ett pompösa köttberg från USA har blivit mäkta irriterat och hotar med att sanktionera de Ryska björnen”

  • Och ändå har ”diktatorn” stöd av ca 60% av folket! Det är nog så att Vitryssland har aldrig haft demokrati och vet inget om hur det fungerar! I Sverige tog det närmare hundra år att få demokrati värd namnet som dock avskaffades med JÖK-överenskommelsen och Sveriges ”demokrati” av idag är i uselt skick! Ja, den är i uselt skick i hela västvärlden för övrigt, Schweiz undantaget! EU-ledningen saknar nog inte vilja att kriga och bomba problemet är att man är för snåla med försvarsanslagen och saknar befolkningarnas stöd för krigsprojekt i större skala! Att hjälpa till att bomba sönder länder i Mellanöstern som Libyen, Syrien, Irak m.m är mer lagom i alla fall till en början för EU-politrukerna!

   • Det är bara när en ledare får under 40% av rosterna som hen räknas som demokratisk vald. Exempelvis fick Trump 26% av rösterna. Alltså är han en demokratisk vald ledare. På samma vis är Macron också en demokratisk vald ledare med mindre än 35% av rösterna.

    Ett annat kriterium för att räknas som ett demokratisk land är det styrs av märkliga koalitioner (av t ex höger och vänster som i Danmark) mellan partier som tillsammans når knappt till 50% av rösterna.

    Slutsats: om en ledare får 60% eller mer av rösterna i ett val så är denne en diktator.

    • Socialdemokraterna fick över 40 % åtminstone 1932-1988. 1968 50,1 %. Ja, vilket odemokratiskt land!

     I presidentvalet i USA fick Lyndon Johnson drygt 60 % av rösterna. Ännu värre!

    • Ja, men är diktatorn väst och globalistvänlig så går det bra att ha 60% av rösterna eller som i Saudiarabien där diktatorn kallas för kung och inte röstas fram alls! Så kriteriet för att kallas diktator skiftar i fulmedias och västpolitikers värld med vilken politik man för!

     • Absolut! Man kan inte och med kan omvandla sina diplomatiska inrättningar till slakthus och ändå inte bli föremål för sanktioner, regime change eller värsta lögn propagandan från ”newspaper of the record” som jo är vår egen Pravda vid floden Potomac ….

 7. Madam Guaidonna oks Juanita Guiado sägs ha rest till Tyskland för att inför vigsel förrättaren hennes höghet Angela Merkel gifta sig med Navalny – precis som vi anade. Hoppas de sänder festligheterna live.

 8. Är en militärkupp möjlig i Vitryssland? Av Lyubov Stepushova den 08.10.2020 13:36
  Formeln, enligt vilken 3,5% av den protesterande befolkningen räcker för en regimbyte i landet, fungerar inte i Vitryssland, tack vare säkerhetsstyrkornas fasthet som stöder majoritetens vilja.
  En grupp ledamöter uppmanade befälhavarna för Vitrysslands väpnade styrkor att inte lyda Alexander Lukashenko.
  Överklagandet undertecknades av 25 av 704 parlamentsledamöter. Brevet riktar sig särskilt till Vitrysslands försvarsminister Viktor Khrenin, chef för generalstaben Alexander Volfovich och andra, totalt 24 vitryska militärledare. Enligt dessa 25 parlamentsledamöter anser ”Vitrysslands folk Svetlana Tikhanovskaya vara vinnarens val och den lagligt valda presidenten i Vitryssland”.
  Parlamentsledamöterna kallade Lukashenko ”arrangören av ett kraftfullt maktövertagande och en statskupp”, därför är alla instruktioner från honom enligt deras mening olagliga.
  Telegramkanalen citerar ett dokument som säger att det fanns en konspiration inuti generalskåren, bland konspiratörerna var vice sekreterare för Vitrysslands säkerhetsråd Andrei Vtyurin, som avtjänar en straff för korruption, och flera högt uppsatta tjänstemän från inrikesministeriet och försvarsministeriet, av vilka tre redan har arresterats. Konspirationen fick kodnamnet ”Change”.
  Syftet med konspirationen var att förhindra en ny presidentperiod för Lukashenko, som konspiratörerna ansåg vara det största och enda hindret för Vitrysslands normala utveckling. De försöker nu genomföra denna väg i Vitryssland – med legitimering av Svetlana Tikhanovskaya.
  https://www.pravda.ru/world/1538885-belarus_europe/

 9. Tyskland har knappt femhundra stridsvagnar och saknar offensiv kapacitet, alla jämförelser med andra världskriget saknar fysisk och politisk grund. Nato har inte haft militär förmåga att erövra territorier i öst sen 1945. Moskva tappade sin förmåga att ockupera grannarna på 90talet, då större av den postsovjetiska krigsmaterielen skrotades samtidigt med Warszawapakten. Befrielsen av östeuropa blev mestadels fredlig, och de socialistiska satelliterna vände sig till väst, vissa med stor framgång.

  Hemmafrun begär naturligtvis inte någon militär inmarsch, utan påtryckningar av ekonomisk art.

  • Helt riktigt! De massiva konventionella militära kampanjerna mot välbeväpnade områden som EU, Ryssland, Kina, USA är idag vanskliga ur militär synpunkt! Stora truppkoncentrationer är lätta mål att utplåna med små kärnladdningar eller termobariska bomber med stor sprängverkan och därför helt uteslutna om man inte vill förlora kriget innan det ens började. Detta har militära analytiker räknat ut för länge sedan så regelrätta invasioner av andra världskrigets modell har den vapentekniska utvecklingen satt stopp för! Likadant med stora övervattensfartyg som är flytande likkistor mot supersoniska missiler, man hinner se dem på radarn några sekunder innan de träffar dig så motåtgärder hinns inte med! T o m mindre militärmakter som Nordkorea, Iran etc är numera svåra att handskas med så det blir bara mer käbbel och sanktioner i stället för storskaliga krig! Krigen idag är oftast inbördeskrig/religionskrig där parterna stöds av olika makter i mängder av konstellationer som i Syrien t ex.

  • @Luke 27 oktober, 2020 At 15:51

   ”Moskva tappade sin förmåga att ockupera grannarna på 90talet, då större av den postsovjetiska krigsmaterielen skrotades samtidigt med Warszawapakten.”

   När hade Ryssland ockuperad ett land innan 90 talets början? Du skriver om ”förmåga” att ockupera, men du säger ingenting om R viljan att ockupera.
   Krigsmaterielen från ”Warszawapakten” har inte skrotats, har sålts till Afrika, Ukraina har sålt till Georgien, baltiska staterna har skänkt till Ukraina 2014, mm.

 10. Läsvärd intervju i Sputnik om Tikhanovskaia
  Belarusian Opposition Figure Awarded Freedom Prize by the EU Will ’Sell Belarus Out’, Analyst Says
  Western-led institutions and governments are not genuinely interested in the right of self-determination of the Belarusian people as is evidenced by their one-sided support for anti-government groups and individuals, a student of Eastern European politics tells Sputnik.
  https://sputniknews.com/analysis/202010281080892256-belarusian-opposition-figure-awarded-freedom-prize-by-the-eu-will-sell-belarus-out-analyst-says/

 11. euobserver tar priset i hyckleri!!
  Belarus: Where’s the EU when you need it?

  ”It has been 81 days since the first police cosh hit the first skull in Belarus and president Alexander Lukashenko has still not paid any EU price.
  The violence he ordered against peaceful demonstrators after rigged elections on 9 August has been spectacular.”

  Ha,ha… fredliga demonstranter, blah, blah… det har vi set också i Ukraina…. Det blir bara värre och värre…
  ”In my 15 years of covering Belarus for EUobserver, I never before wrote of people killed in the street, men and women raped and tortured en masse in detention, and literally thousands dragged into jail.”
  https://euobserver.com/foreign/149893?utm_source=euobs&utm_medium=rs

 12. Att vara oppositionsledare mot en etablerad makt med tentakler över hela samhället tror jag är minst sagt besvärligt så Svetlana T. lär nog ta den hjälp hon kan få utan att jag vet något vem hon är eller vad hon vill mer än att utmana A. Lukashjenko.

  Jag är den första som vill störta Socialdemokratins långvariga samt närmast totalitära maktinnehav i mitt land Sverige men inser i princip hur omöjligt det är.

  Problemet med den totalitära makten är att den lyckas infiltrera och genomsyra överallt i samhället.
  Det gäller både i dess form diktatur och genom s.k. ”fria” val.

  Men jag är glad om belarusierna lyckas hålla de här västinfluerade oppositionsledarna borta från maktpositionerna.
  För mig framstår de närmast som landsförrädare vilket jag även tycker om många makthavande politiker i mitt land.
  Ryssland, Belarus med flera andra länder förstår värdet med fosterland.
  Det tredje landet Ukraina blev olyckligtvis en tragedi.
  Ryssarna säger själva att deras grannland Ukraina är i kris.
  Naturligtvis har de helt rätt.
  Men vad jag får höra i västvärlden och i Sverige är att det pågår en maktkamp i Ukraina.
  Det är precis så erövrare helst vill ha det.

 13. Alltid skall man tala om Rysslands fängelser och Belarus fängelser, Varför aldrig om USA:s fängelser??
  USA leder ligan att fängsla människor. Där är 2 millioner fängslade i USA. En jämförelse 639 av 100000 invånare i USA i fängelse och endast 331 av 100000 invånare i Ryssland i fängelse. Sedan kommer Kina med enbart 121 av 100000 invånare i fängelse.
  Många fångar i USA sitter fängslade utan rättegång
  HUMAN RIGHTS WATCH PRISON PROJECT:  PRISONS IN THE UNITED STATES OF AMERICA
  I många fängelser drabbades individer av fysiskt våld, misshandel och otillräcklig medicinsk och mental hälsovård. År 1997 dödades 69 fångar av andra fångar, tusentals skadades allvarligt så de behövde läkarvård, Utpressning och hot var vardag. Många fängelser var smutsiga och angripna av ohyra.1988 sköts femtio interner, de flesta obeväpnade av fångvaktare och sju dödades.1998 åtalades åtta Corcoran-officerare för att avsiktligt ha ställt obeväpnade fångar mot varandra i gladiatorliknande slagsmål som sedan vakterna skulle bryta upp genom att skjuta mot dem med gevär. 
  Dessa utredningar av Human rights watch var innan de blev köpta och numera är det enbart advokater som arbetar på ideel basis som berättar om bedrövliga förhållanden i fängelser i USA, de berättar dock om liknande förhållanden och kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp, tvångssteriliserade m.m.

  • Som sagt HRW får stora ekonomiska bidrag från USA, och visar inte längre upp de förfärliga förhållanden som råder där. Däremot gärna vad som sker i Ryssland m.fl. länder som USA är fientliga mot och då rullar pengarna in i kassakistan.
   Däremot har vi andra men de är okända personer som arbetar i det tysta och inga stora nyhetsankare tar upp vad de kämpar med och skriver om. Det får man själv leta upp på deras twitter. Exempel:
   Scott Hechinger visar på sin twitter orättvisorna i USA:S straffrättsliga system. Hechinger arbetar som advokat för Brooklyn Defender Services, en organisation som representerar nästan 35 000 personer varje år som inte har råd med en advokat. Varav många är låginkomsttagare, hemlösa, papperslösa eller lider av psykisk sjukdom eller missbruk.
   Centrala Kaliforniens kvinnofängelse är världens största kvinnofängelse. Jordbruksmarkerna som omgärdar fängelsets område hjälper till att dölja de brutala kränkningar av mänskliga rättigheter som händer på insidan.Fångar blir siffror, de får inte namn, och därför blir det lättare att misshandla dem. Det var tvångssteriliseringar, sexuella övergrepp, otillräcklig hälso och sjukvård speciellt riktat mot färgade kvinnor,

   https://twitter.com/ScottHech/status/1364922685013295105

 14. Som vanligt sitter djävulen i detaljerna. Så varför skriva ”anfalla” i rubriken när du skulle kunnat skriva ”befria”?

  • Du menar att väst skulle ”befria” Vitryssland från Lukasjenko trots att han enligt oberoende undersökningar stöds av ca 60% av befolkningen där? När ska EU i så fall bli befriad från sin diktator Ursula som inte ens har ett mätbart stöd av bland EU:s befolkning och som ingen väljare varit med om att rösta fram? T o m Biden är ju mer legitim än Ursula vilket säger det mesta…

  • Djävulen finns inte i detaljerna. Du kan t ex hitta djävulen mitt på dan på öppet gata i Hell Aviv. Som bekant djävulen sätter ingen fri utan plundrar, lemlästar, våldtar och dödar, emedan han skriker ”jag är ett offer”, ”existentiell hot”, ”alla hatar mig”.

    • Självaste Jesus sade att djävulen finns i Hell Aviv. Så det betyder du har fel Robbe 😅

     ”De svarade honom: ”Vi är Abrahams barn och har aldrig varit slavar under någon. Hur kan du säga att vi skall bli fria?” 34 Jesus svarade: ”Amen, amen säger jag er: Var och en som gör synd är syndens slav. 35 Slaven bor inte kvar i huset för alltid, men sonen stannar där för alltid. 36 Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria. 37 Jag vet att ni är Abrahams barn, men ni vill döda mig därför att ni inte förstår mitt ord. 38 Jag talar vad jag har sett hos min Fader. Ni gör vad ni har hört av er fader.”

     39 De svarade honom: ”Vår fader är Abraham.” Jesus sade: ”Om ni vore Abrahams barn, skulle ni göra Abrahams gärningar. 40 Men nu vill ni döda mig, en man som har sagt er sanningen, som jag har hört av Gud. Så handlade inte Abraham. 41 Ni gör er faders gärningar.” De svarade: ”Vi är inte födda i äktenskapsbrott. Vi har bara en fader, Gud.” 42 Jesus svarade: ”Vore Gud er Fader, skulle ni älska mig, eftersom jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig. 43 Varför förstår ni inte vad jag säger? Därför att ni inte kan lyssna till mitt ord. 44 Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here