Varför ville Macron komma till BRICS-mötet?

22
1609
BRICS-mötet 2020

Källa: https://smoothiex12.blogspot.com
Klipp från Andrei Martyanovs blogg

Varför skriva om Macron och BRICS, som hade det årliga mötet 1-2 juni i Kapstad. Det är ett obestridligt faktum att Emmanuel Macron är en budbärare för familjen Rothschild. Till och med WiKi ger en beskrivning av denna familjs aktiviteter på dess axel London-Paris.

Både den brittiska och den franska grenen kom ur andra världskriget med nya generationer av familjen vid rodret. Historiska partnerskapsband mellan de två grenarna återupplivades, vilket ledde till en fullständig sammanslagning 2003 till Rothschild & Co. Rothschilds skapade sina första hedgefonder 1969 och stärkte sin position som världsledande inom investment banking. Företaget är dessutom en global privatbank med över 4 000 privatkunder i 90 länder. Rothschild & Co tillhandahåller ett omfattande utbud av tjänster till privatpersoner, regeringar och företag över hela världen.

Detta är en klassisk finansiell verksamhet som handlar om att flytta kapital, varav en stor del är kontanter. Som alla hedgefonder har Rothschilds fonder analytiker – som har till uppgift att bedöma hot och göra sannolikhetsanalyser som är utformade för att bevara och öka kapitalet. Macrons begäran om inbjudan till BRICS ÄR INTE en handling av spionage eller att vara en trojansk häst, inte alls, det handlar om att försöka förhandla i utkanten av BRICS-toppmötet om ödet för Rothschilds huvudstäder. Den kombinerade västvärldens bana är nu väl uttalad och volatilitetens tillväxt och radikala nedgång pågår redan. Detta är en dålig situation för kapitalet. Pengar älskar stabilitet och lugn.

Macron vid mötet med Putin i juni 2018. By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59511223

Uppenbarligen började sanningen om SMO att sippra ut till dessa analytiker och THE family och även osofistikerade observatörer kan nu lätt ana omfattningen av den geopolitiska förändringen – den saknar motstycke i modern historia. Det är också metafysiskt – kontanter, även enorma mängder av dem, betyder absolut ingenting om de inte vilar på en fast grund av massiv militär och verklig ekonomisk makt. Vi ser inte bara slutet på västvärldens hegemoni, en mycket mer djupgående förändring pågår – finanskapitalismens död och exponeringen av pengar som bara ett verktyg, inte substansen. Avdollariseringen fortskrider i en otrolig takt. Bara dagens exempel:

Att hitta alternativ till den amerikanska dollarn kommer att ta tid, men den globala dominansen av greenback har ”kvävt” många länder och Afrika måste ha sin egen valuta, sade George Sebulela, ordförande för African United Business Confederation (AUBC), till RT på onsdagen. Sebulela sa att afrikanska länder som har sin egen valuta skulle göra handeln enklare med varandra och även med andra länder. ”Vad USA har gjort med dollariseringen har verkligen kvävt många länder på ett eller annat sätt”, sade han. ”Om du inte följer linjen är du under press eftersom du måste använda den här valutan”, sade Sebulela om den amerikanska dollarn. Han sade att frågan för Afrikanska unionen kommer att vara ”hur börjar vi som en kontinent som är så stor, som har så många stora möjligheter, att sedan ha vår egen valuta som kan göra vår handel mycket enklare, även med andra länder?” Detta är en diskussion som också äger rum inom BRICS-gruppen, sade Sebulela.

Bara en av många, vad sägs om detta:

Ryssland har enligt uppgift betalat ut utdelningar från oljeprojekten Sakhalin 1 och 2 i kinesiska yuan, en övergång från den vanliga praxisen att betala i dollar, tack vare västs sanktioner mot Ryssland. Beslutet att betala i kinesisk valuta i stället för i den traditionella amerikanska dollarn kommer efter att Ryssland stängts av från de globala betalningssystem som domineras av den amerikanska dollarn till följd av omfattande sanktioner efter kriget i Ukraina.

Macron och Putin shutterstock_650275864

Och hur kan man göra detta, undrar kanske folk? Enkelt – för att man har den bästa militären i världen och en ekonomi som har råd med och kan leverera, samtidigt som landet kan växa. Khadaffi hade inte det – han var ledare för en liten arabisk nation med mycket pengar och minimal militär och ekonomisk makt. Han ville ha ett alternativ till US-dollarn – han blev dödad.

Muammar al-Gaddafi

Man kan inte göra så mot Ryssland, för de som försöker – kan bli dödade våldsamt. Och det är skillnaden. Libyen kunde inte tillverka moderna stridsvagnar, Ryssland tillverkar 1 200+ av dem per år, alla toppmoderna. Uppenbarligen har detta faktum slutligen ”anlänt” till Rothschilds familj och de försöker desperat hitta en plats att parkera sina enorma förmögenheter, innan de förflyktigas vid en kollaps av den moderna västliga civilisationen. Macron är bara en slags vaktmästare, inget mer. Därför kom ”var snäll och bjud in mig till BRICS-toppmötet”. Det är också ett desperat försök att ta tag i Putin och Xis ärmar och försöka bli hörda för någon minut. Rothschilds familjeförmögenhet vill skyddas av S-400 och T-90M med SU-57 istället för Patriot PAC3 och Leopard-2. Det är allt, det är inget mer att säga om det.

Föregående artikelÄr Putins ställning svagare eller starkare än för en vecka sedan?
Nästa artikelLäs Stefan Lindgrens bok ”Vitare kan tvätten inte bli. EU:s historieskrivning om andra världskriget.”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

22 KOMMENTARER

 1. Europas inofficielle högste ledare, president Macron, förstår klokt nog att Europa måste sprida sina gracer, risker och interessen.

  BRICS är på sikt en utmärkt samarbetspartner för Europa, om de som kämpar för ”Europas strategiska oberoende”.

  Om Europa ”hinner före” amerikanerna till BRICS (som i sig är utformat mot amerikansk hegemoni) så stärks naturligtvis ömsesidigt både BRICS och Europa, på Washingtons bekostnad. Washington är naturligtvis när allt kommer omkring en strategisk ekonomisk och världspolitisk motståndare, bara det att det har den tröga östeuropeiska amerikanska doa-kören ännu inte haft kraft att förstå; i Vilnius och Warszawa kämpar man ännu i de politiska högsta kretsarna att tala engelska med så amerikansk accent som möjligt, men inom 10-15 år är det en förgäves politisk kontraproduktiv återvändsgränd.

  Ett klokt och framsynt drag av Macron. Europa har allt att vinna att på jämlik fot stå nära och vänskapligt med BRICS. Men det kommer att ta tid. BRICS ryska medlem är ännu ett för många europeiska affärssfärer ett frånstötande rött skynke. Men det löser väl sig! Bara den amerikanska politikerklassen i Litauen och de högerreaktionära polackerna i PiS går väl i taket, som vanligt.

 2. Macron bör varslas i svart och vitt om att han hör inte hemma i BRICS
  Macron är och ska INTE vara välkommen. Macron är en oönskad person

  BRICS behöver Absolut inte en Rotschild lakej och mullvad i dess kretsar.

  Ännu bättre Sydafrika kan trycka upp affischer där det står MACRON ET INTERDIT (Macron är verboten!)

  • Det är alla liberaler.
   Kapitalets mullvadar.
   Deres samhälle kallar dom för demokrati.

   En folkmakt är folkets makt.
   Sovjetunionen var en sådan folkets makt.
   Men en demokrati är den finansiella elitens makt.

   Om vi nu inte luras att tro demokratin är folkets makt med en utlovad yttrandefrihet som i själva verket skickligt regleras samt allmänna val med en synnerligen begränsad valfrihet och en demokratisk elit med sin totalitära mediepåverkan som gör allt för att få det önskade valresultatet.

   I Västerlandet ska alla vara demokrater annars är du fiende till borgareliten.

 3. Jag tror att Macron innerst inne är trött på att EU är en renodlad vasall-stat åt Usa. Detta skaver i honom att hela EU är en renodlad vasall-stat åt Usa. Man märker sett detta på hans egna uttalanden genom åren. EU är en renodlad vasall-stat åt Usa. Vad gäller ALLT ju. Från medierna till försvar säkerhets politiken, och vidare till all utrikespolitiken. Ryssland-Ukraina krisen är dessutom ett otroligt stort misslyckande av EU. HELT pga Pentagon maffians lögner och ambitioner från 2014. Man har då och då genom Macrons egna uttalanden genom åren, märkt att han är jävligt trött på att EU inte har någon större självständighet från Washington. Han ser hur Usa retar Kina också rejält på ALLA sätt dessa åren, och hur EU som renodlade nollor ställer sej bakom som vanligt. Detta TROTS att Ryssland-Ukraina krisen är högst pågående samtidigt, men Usa och dess krigskåta krigsindustrin blir ALDRIG mätta. Någonstans tror jag att Macron är för en multipolära världen. Macron har dessutom blivit uppläxad av flertalet afrikanska ledare genom åren, för hur man fortsätter behandla dessa av västvärlden. Men Macron har svårt att få övriga EU clownerna med sej på något som helst skit. Usa har under deccenier nu HELT koloniserat EU, på ALLA sätt. Från försvar säkerhets politiken genom sin gamla relik Nato också, från kalla kriget. Till all utrikespolitiken som är HELT i linje med Pentagon maffian. Sedan har vi alla massmedierna. Men Macron vill EJ vara i kollisions kurs med Kina, vilket är nästa Usa mål efter Ryssland-Ukraina tar slut. Tror någonstans att han vill och försöker agera ensam för sitt lands bästa, även om det gått HELT åt skogen än så länge. Men Macron ser att multipolära världens födelse är ostoppbar och pågående. Och där är det självklart BRICS som är i högsta framledet. Där 20tal länder också står i kö för att få vara med i BRICS. Han är nog genuint intresserad av BRICS som är framtiden. Men skeppet har gått. Så som man varit med och behandlat Ryssland sedan 2014 med sina lögner och allt de övriga. Som Minsk avtalet också, där Frankrike ihop med Tyskland spelade avgörande roll med sina lögner. Därför kan han glömma att få en inbjudan. Frankrike är i längden ett av EU länderna, någon inbjudan får han inte. Kanske kan han testa igen om 5-10 år om man sköter sej, och ändrar på vissa saker tills dess. Så tills dess får man vara en fönstertittare på BRICS

 4. Svar till Anders Romelsjö (red)30 juni, 2023 At 08:25.

  ”Vid presidentvalet senast i Ryssland vann Putin mycket klart i konkurrens med flera andra kandidater. ”

  Vi har olika åsikt i den här frågan. Jag anser att mörda/fängsla stora delar av ditt politiska motstånd samtidigt som du kontrollerar pressen och stryper andra medier är odemokratiskt. Du fortsätter envist hävda att inget av detta händer men det får stå för dig.

  Det är sant att val i USA kostar men det är ett väldigt stort land. Vet ärligt talat inte hur det var i sista valet men i flera val innan la Svenska partier mer per röst än vad dom Amerikanska gjorde. Varje röst på exempelvis S kostade alltså mer för partiet än en enskild röst på ex Republikanerna.
  En annan aspekt du missar är att Amerikanarna väljer bra mycket fler och lokala makthavare än vad såväl vi som Ryssland gör, alltifrån domare till sherrifer och killen som bestämmer över vattnet.

  • Grundproblemet, rent politiskt, med Putins hela styre från början är att han till denna dag inte ställt upp i -mig veterligen- en endaste politisk debatt med motkandidater.

   Antingen är han rädd för det fria ordet, obehagliga motargument eller andra jämförelser, men det är ett obehagligt anti-demokratiskt drag.

   Det är ungefär som om Sverige letts av Carl Bildt sedan år 2000 och denne aldrig ställt upp i någon enda debatt, och bara ”flyger igenom ’valen’ ” och vinner vareviga gång.

   • Vladimir Poutins förtroende bygger på han gör det enda rätta för Ryssland.

    Nämligen att skydda den ryska nationen, dess folk, tradition och kultur.

    Det är för Ryssland och ryska folket så viktiga intressen som en demokrati av västerländsk modell ej kan erbjuda.
    Ryska folket vet väl att gay-parader och butiker överfulla av varor inte är något alternativ.

    Snarare är det så att Västerlandets avsikt är att genast, eller på sikt förstöra Ryssland och tillgripa dess tillgångar.

    Västerlandet hotar Ryssland, liksom Västerlandet hotar alla länder som inte vill, eller kan, underkasta sig ”det Västerländska sättet att leva”.

    Jag tror aldrig det kan bli fred världen före den Västerländske Borgarens diktatur är jämnad med marken.

    Jag hade önskat det varit annorlunda med tyvärr råkar verkligheten vara den här.

   • Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putin stöds av ca 80% av den ryska befolkningen. Var fjärde ryss är för Putin. Varför ska då Presidenten debattera överhuvudtaget? Och för att övertyga en redan övertygad befolkning?

    Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putin är vältalig, visar att han kan och vet mycket att jämföra med västerländska politiker som inte ens kan skilja mellan Austria och Australia som Putin själv sammanfattade saken.

    Challe Bild vann inte ”valet” han godkändes av CIA och det räcker i detta land för att få näst högsta ämbetsmakt tydligen

 5. Macaroni fick skyndsamt lämna Bryssel p g a franska FOLKETS REVOLT mot terrorpolisen, som dödade ett 17-årigt barn. Bara under 2022 har franska terrorpolisen dödad 13 civila. Revolten mot hans regim fortsätter. Revolten visar stora sprickor i det franska samhället. Macaroni regimen är det mest hatade i Frankrike, inte minst för att den höjde pensionsåldern trots att en stor majoritet av fransmännen motsatte sig det. Kan revolten lyckas avsätta DIKTATORN från makten? Det är frågan som många ställer sig

  https://sputnikglobe.com/20230630/what-ignited-assaults-on-police-stations-arson–calls-for-vengeance-in-france-1111566411.html

 6. Frankrike brinner! Upproret mot Macron regimen är stor. Västmedier vill helst skriva om annat men folket säger: den mest impopulära regimen i Frankrikes nutida historia måste bort!!!

  Betänk följande scenario: Vad skulle media skrivit om det var Moskva som brann, frågar Larry Johnson. Självklart skulle västmedier visa sin stora förtjusning och tala om ”diktator”, ”frihet”, ”demokrati”, ”rättighet” mm. Västmedier skulle tävla om vem som är bäst i att kasta ännu mera bränsle på kaoset. L Johnson menar att västmedier skulle bokstavligen fått orgasm av det hela.

  ”I suspect the media — print, social media and the major TV channels — would be doing wall-to-wall coverage about Putin losing his grip on power and announcing that Russia was headed towards the cliff of dissolution.”

  Men eftersom det är ändå Macaroni, Rotschild slaven och springpojken, är västmediers (som jo ägs av you know who) bevakning av upproren i Frankrike allt annat än …

  https://sonar21.com/is-moscow-burning-as-prigozhins-vast-network-of-side-businesses-is-exposed/

  Kluven tunga är västmediers mest kännetecknande egenskap. Och det är precis så den så hypade västerländska demoNkratin fungerar –

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here